Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   183 / 282
(#) pillerk hozzászólása Okt 10, 2013 /
 
SATEL GPRS T1 ben meg lehet valahogy oldani, hogy pl. riasztás esetén a CID kod alapján a sértett zóna nevéhez egy smst kotni? A SATEL programja érzékeli a kulonbozo zónákba torténo behatolást, de nem tudok rájonni, hogy a pl.
(CID)AAA1 1-130 01 000 - ezt írja az emeleti zóna megsésrtésekor
(CID)AAA1 1-130 01 001 - ezt írja az folyosoi zóna megsésrtésekor

Na mármost a SATELBEN meb találtam az 1-130 opció megadását, de azt, hogy a 001 illetve 000 értékeket hova írjam ami alapján azonosítaná a sértett zónát, és én ehhez egy szoveget fogalamaznék meg ami elkuldésre kerul sehogy sem sikerul kiszamárkodnom. koszonom!
(#) frecsko válasza LazaHunter hozzászólására (») Okt 11, 2013 /
 
Szia!
Kompromisszumok mellet lehet néhány kezelőt és központot házasítani. Legalábbis a régebbi típusoknál.
A nem megfelelő kezelő használata esetén előfordulhat funkció kiesés, totális működés képtelenség.
Attól, hogy szépen kijelzi a nyitott zónákat és az üzemkész állapotot még nem bisztos, hogy működik is úgy. Esetedben is, nem tudod a kezelővel működésre bírni a központot. A dsc-nel tipusonként mindig van változás a kódolásban. Ezzel is kényszerítvé, hogy csak az adott tipushoz csak az adott kezelőt használd, valamint ne lehessen akár milyen kezelővel rácsatlakozni.
Pár év és még lesz a tapasztalat
(#) LazaHunter válasza frecsko hozzászólására (») Okt 11, 2013 /
 
Köszi.

Egyébként az az érdekes, hogy a PC560-hoz elvileg a PC500RK keypad való, és ami volt hozzá úgy is néz ki, de ha szétszedtem akkor a keypad paneljére valami PC1050RK volt belülről ráírva, ami elvileg nem is létezik
De egyébként most, hogy megnézegettem pár képet a PC500RK-ról, látom, hogy ezen van a 3 nagy azonnali riasztó gomb, a pánik, tűz meg a másik ... ami nekem volt hozzá az ugyan tök ugyanúgy néz ki mint ez, csak nincs rajta ez a 3 gomb ... márpedig a PC560 leírása is említi ezt a 3 gombot.

Ha esetleg lenne valakinek ilyen kezelője, szétkaphatná nekem és megnézhetné milyen típusszám van ráírva a nyákra ... hálás lennék

Lehet hogy csak szopat az ember aki ilyen kezelőt adott hozzá
(#) pillerk hozzászólása Okt 11, 2013 /
 
Sziasztok, szeretném a 1565-2P n a PGM2 kimenetet TAMPER zónaként definiálni-használni. A 24órás zónát választottatm. De hiába kotom ossze 2,2k ellenállással a PGM2 és az AUX+ ot, vagy választom el oket, sehogy sem akar a rendszer riasztani. A 24hour audible opciot választottam. Vag yide feszit kell engedni? Nem igazán találtam rá leírást sehol, mindenhol csak a fust szemléltetik.
(#) HA5AWS válasza pillerk hozzászólására (») Okt 11, 2013 /
 
Szia!
A PGM ahogy írtad kimenet, nem tudod bemenetként használni.
Üdv: Gábor
(#) max403 válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 11, 2013 /
 
Bizony elegge kezenfekvo dolog, a zona bemenet es pgm kimenet mar a nevebol kifolyolag is latszik, hogy nem ugyanaz.

Apropo ezzel tamper zona badarsaggal volt nehany vicces eset is, amikor valaki az osszes tampert egy zonara kototte be, de ugye ha szetszedtel egy erzekelot nem tortent semmi, mivel a tobbi zart volt es amig egyetlen egy is zart addig semmi, tehat tamper csak akkor lehetett volna, ha valaki szetszedi az osszes erzekelot. Jokat lehet szorakozni neha az ilyeneken.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
(#) pillerk hozzászólása Okt 12, 2013 /
 
Ha tampernek használnék egy zónát, akkor a PIR kapcsolókat sorba kotném, hogy ha egy is nyit, akkor nyissa a zónát. Ennyire nem vagyok amator. Viszont akkor mire használható a PGM2 24Hour audible input funkció? Mivel ez természetesen nem kommersz szerelés (azt meghagyom Nektek profiknak) hanem saját otthoni szerelés egy ingyen DSC inygen szenzorokkal, ezért nálam nem is annyira életbevágó a Tamper zóna. Csak ha menne PGM2 n, akkor kihasználtam volna. Egyébként az otletet innen merítettem:
http://biztonsagtechnikaforum.hu/index.php?topic=176.10
(remélem nem gond ha ide belinkelem)
(#) peti 60 hozzászólása Okt 12, 2013 /
 
Sziasztok.
Mostanáig EOL lezárást alkalmaztam a kevés zónaszám, és az egyszerűség miatt. DSC Szeretném megkérdezni, hogy DEOL esetén hogy célszerű hangos riasztást kiváltani szabotázskor?
Jó lenne pl. egy PGM kimenet 11 esre beállítva és azzal indítani egy szintén 11 esre definiált zónát? Van erre szabály, vagy szokás?
Ti hogy szoktátok?
Üdv Peti
(#) Syn7h37ic válasza peti 60 hozzászólására (») Okt 12, 2013 /
 
DEOL esetén alapesetben, ha ki van kapcsolva a rendszer, hibát jelez, bekapcsolt riasztó esetén rendes riasztást.
Egyéb teendő nincs, mivel DEOL lezárás esetén a távfelügyeletre zónánként is képes a szabotázs infót elküldeni. Kikapcsolt riasztó esetén pedig jelzi a kezelő a szabotált zónát, és a bekapcsolás sem engedélyezett, a hiba valamilyen móduszú elhárításáig. (kijavítás, vagy zóna bypass)
Egyébként sem szeretik a XXI. században már a sima egy ellenállásos lezárást, ne adj isten a sima kontaktust.
Nem is beszélve gazdaságtalanságáról és a nehézkes hibafelderítésről.
Riasztóknál ökölszabály, egy érzékelő egy zóna. Ha kicsi a riasztó, cseréld nagyobbra, ha támogatja, használj bővítőt.
Nagyon olcsók lettek a riasztók, a vagyonvédelmen nem szabad spórolni.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) sunyeb hozzászólása Okt 14, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy Mobisec Alpha mini szívat. Riasztáskor hív. Eddig rendben, de se életjelet nem küld, se a ráküldött sms-eket nem küldi tovább. A kártyát telefonba téve fogad és küld is sms-t.
Amit beállítottam: Életjel fülön: életjel küldés pipa be, a kívánt telefonszámhoz pipa be. 14 naponként, 12 órakkor, 1 nap múlva az első. Egyébb beállítások fülön sms átirányítás pipa be, telefonszám kiválaszt. Biztonsági kód maradt 1234 (amiről fogalmam sincs micsoda).
Kell még valamit beállítani, hogy menjen, vagy gyári hibás?
Esetleg valaki közvetlen kontaktot a gyártóhoz, mert a riasztóbolt garanciális ügyintézése hogy is mondjam....
(#) max403 válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Ezek a mobisec gmax stb ez mind ugynaz, csak mas marka alatt fut. Nem tudom ki gyartja, de csak valami oem vacak. Nekem semmi jo tapasztalatom nics ezekkel, lehet, hogy pont az a szeria volt szoftverhibas vagy mi volt vele, mert altalaban azert mukodott, de nem mindig, szoval a semmitol jobb ez is, de epp csak attol (gmax, mobisec es tarsai). Es mivel biztonsagtechnikarol van szo keves az hogy valoszinu, hogy mukodni fog, igy nekem ez nem er semmit.

Elegge nehez megmagyarazni valakinek, hogy beallitasz 3 telefonszamot es neha mindet felhivja, neha csak kettot random kihagyja egyiket vagy x perc kesessel indul be az ertesites.

Aztan ha reklamalsz is csak hummognek, ha azt mondod, hogy nem mukodik jol es az elado nem is mondja az ellenekzojet, maguk se biznak benne akkor szerelj be ilyet valakinek. Majd ha megis betornek es nem fog mukodni akkor meg majd jonnek a nem kis problemak, hogy mi a fenet szereltel be ami nem mukodott.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
(#) ZsoltiD válasza max403 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /
 
Szia!
Közben megtaláltam az eseménytár feltöltése gombot is, ezzel le tudtam kapni az infókat a panelről. Köszi a felhívást
A DLS-ben besárgult Rendszer ikon most gyanús, hogy miért sárga. Van egy bemenet (a 4 és 8-as zónához). 4-re ment a külső sziréna, 8-ra pedig egy nyitásérzékelő (Mindez zónaduplázós lezáró ellenállásokkal). Nos, a sziréna bekötését a csatolt ábra szerint végeztem, és a szirénánál a zónaduplázás miatt EOL helyett 2400 ohmos ellenállást tettem.
Ekkor minden szépen működött. Kipróbáltam, akkor riasztott, amikor kellett.
A kezelő 0:13-kor elkezdett csipogni, megnéztem a eseményeket, és zónahibát írt. (De csak egy pillanatra, aztán visszaállt) Egy párszor ezt eljátszotta (random idő elteltével). Így gondoltam megnézem, hogy a sziréna report kimenetét lekötöm, és a tampert használom "nyitásérzékelőnek", szóval az ábrán az eredeti piros vezetékezés helyett a kéket használtam [tudom, hogy így egy picit tákolós megoldás, de szerintem így működnie kellene]. kb 7 órára rá, megint csipogott a kezelő, és megint zónahibát írt :s, meg még párszor. Ez mitől lehet, főleg úgy, hogy jó pár órán keresztül jól működik?
(#) max403 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 16, 2013 /
 
Szerintem az ellenallasokkal lehet a problema, azt ellenoriznem meg egyszer. Lehet, hogy rossz helyen van stb. De a legjobb megoldas nem hasznalni a duplazast, mert ilyen esetben, ha netan megis hibas valami akkor rogton 2 zonan jelzi, pl. ha tamper-t jelezne az is 2 zonan lenne rogton. Ha kulon van minden akkor egyertelmu, hogy mi okozza a problemat.

Altalanos rendszer szabotazs lehet billentyuzeten a tamper, radios modul tamper, radios modul zavarast is jelezheti igy, keybus hiba, meghibasodott billentyuzet.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) LazaHunter válasza LazaHunter hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Na, csak bejött az első megérzés, az a kezelő baromira nem a panelhez volt való. Adott egy másikat az ember ami így már rögtön úgy is nézett ki teljesen, mint az PC500RK, és azzal működött is, pikk-pakk fel lett programozva.

Köszi
(#) ZsoltiD válasza max403 hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Általános rendszer szabotázs hiba megvan. A billentyűzet tampere okozta. THX. (Bár, akkor miért nem a billentyűzet ikonja jelzett a DLS-nél...). A szirénánál ellenállásokat kimértem, újra átellenőriztem. Nem találtam hibát.
Két dologra gyanakszom.
- Vagy van a tampernek valamekkora ellenállása, arra a kb 1 mp-re.. (bár normál esetben 0, egyébként meg szinte végtelen az ellenállása [mert ezt is kimértem], szóval nem értem, főleg úgy, hogy több órán keresztül hibátlanul működik)
- Vagy ugye ott most a zóna egyik 'vége' nem a COM-ra megy, hanem az AUX--ra. Talán, amikor ellenőrzi a külső sziréna akksiját (bár ezt nem rendszertelenül teszi, mint nekem a zónahibát), akkor a körnek lehet valami többlet ellenállása a COM-hoz képest. :S

(Amúgy legszívesebben már én sem dupláznék, de kell az adott zónaszám, 4 az kevés)
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) b_zoli hozzászólása Okt 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 1684-es központ, és egy 3055-ös GSM modullal meg lehet csinálni, hogy amikor riasztás van, akkor elküldje (SMS-ben) a megsértett zóna nevét, vagy azonosítóját?
Jelenleg a riasztásról (ill. végéről) jön csak SMS.
(#) Syn7h37ic válasza b_zoli hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Nem.
Ehhez a funkcióhoz olyan GSM modul kell, ami a CID kódokból tud SMS-t generálni.
Pl. TELL GSM mini.
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Illetve még azt kifelejtettem, hogy a sziréna akkor szól csak, amikor riasztás van, de a kültéri sziréna két fényforrása riasztás után villog (jobbra-balra) felváltva.
Ez normális működés? Mert sajnos a használati/telepítési útmutatójában ezt a 'jobbra-balra' villogást nem találtam.. (PS-128/A)
(#) levaitamas válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Normális, hogy oda vissza villog. Újabban igénylik is az ügyfelek. De hogy ez miért jó?
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
(#) ZsoltiD válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Köszi a megerősítést . (Amúgy azért jó, mert figyelemfelkeltőbb, hogy igen, a lakásban van riasztó, működik is, válassz másik célpontot! Legalábbis a megrendelő szerint ez így működik )

Közben átkötöttem a szirénát: "Indítás tápelvétellel. Ön-szabotázsvédelem. Riport nem használt." Ez 3 vezetékes megoldás, csak a legújabb bekötési ábrán ezt nem ábrázolták... csak a régin, amit a neten találtam. Így nem ír néhány óránként szabotázs hibát az adott zóna, amit fentebb említettem.
(#) peti 60 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Köszönöm a választ, de én pontosan úgy szeretném, hogy kikapcsolt rendszer esetén is legyen hangos riasztás, mert felügyeleti központ nincsen. Ez egy pálinkafőző üzem, ahol a személyzet éjszaka nem tud odafigyelni minden "látogató" tevékenységére.
Zónahely van bőven 1832-es három bővítővel, minden eszköz külön zónán azzal nincs gond, de felügyeleti központot nem akar a tulaj.
Peti.
(#) joerod74 hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Szervusztok ! Oly segítséget kérek,hogy a 1404-es központ elveszíté a reedet ! Miként tudom vissza programozni a zónájára ? Kettős lezárású a rendszer,azaz a reednél is két ellenállás /5.6-es/ van bekötve. Köszönöm a nállam hozzáértőbb válaszokat !!
joe
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Nem teljesen tiszta a kérdés. Mi történt a reedel?
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Szervusz ! A reed be van kötve a z3 és a com.-kapcsokra,a párhuzamos ellenállás nem egyből lett bekötve-addig viszont hibát jelzett-viszont működött ! Más nem történt ! Válaszod köszönöm !
joe
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Kicsit teljesen zagyva a dolog, sima DEOL vagy zonaduplikált a dolog mert akkor másképp kell gondolkozni.
(#) joerod74 hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Szervusz ! A zóna duplikálás engedélyezve van,de kettős lezárású a rendszer. Én így tudom.
joe
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Hát igy biztos hogy nem jó. Ha DEOL simán akkor 5,6k a szabotázs viszont ha duplikált akkor zonánként 1,5k. A mérnökiben meg kéne nézni a konfigurációt de ha most megölnél is csak tippelnék hogy a 7-est ki kell kapcsolni. Jelentkezik 4-es zona feletti zona?
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Szervusz ! Megölni Nem óhajtalak,kérdésedre válaszolva négy zóna van a szirénával eggyütt ! A tipped az jó,jelen helyzetben engedélyezve van ! Viszont ha azt meg tudod mondani ( írni ) miként tudom resetelni, akkor újra programozom az egész szütyköt!
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
A reset folyamata mint a többinél: zona1 és pgm1 kiköt teljesen, aksi és táp elvétel, zona1 és pgm1 rövidrezárva, aksi vissza, táp vissza, vársz amig megjön a kezelő, aksi és táp elvétel, zano1 és pgm1 eredeti álapot visszaállitása majd aksi vissza és táp vissza. De ha jóban szeretnél lenni a szomszédokkal akkor ezt csak holnap csinálod mert elinful a sziréna ha elveszed a tápot. Ez a tuti reset.
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Szervusz ! Így tudom én is,csak gondoltam van egyszerűbb reset is/pl:reset gomb/ !
Ezen újraindítás után kezdem előröl a programozást / *8 (telepítőikód) *6 (mesterkód) 1 és írom az óra,nap,stb./ Ezután kezdem a zónákat / *8 (telepítőkód) (001)-zóna definíciók-,ha jól emlékszem írom zóna 1-nek: 1-04
zóna 2-nek:2-04 stb.
(005)(01)-hez meg írom :030
ezen értékeket viszont 'mindhármat" külön-külön írom .?
Még egy kérdés a belépési idő késleltetését miként tudom növelni ? / (030)-helyett mi az érték ?
Válaszod előre is Köszönöm !
joe
Következő: »»   183 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem