Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Satellite Finder átalakítása
Üdv. kollégák !
Korábban kaptam egy Satellite Findert,egy 14 lábú mini dip IC van benne,amire a következő azonosító van írva:324 072020. Abban kérnék ötleteket,hogy át lehetne-e hangolni arra,hogy a kábel TV sávjában szintmérésre(pontosabban "viszonyításra")lehessen használni. Köszönettel gabor63!
Azok általában eleve széles sávú erősítőkből épülnek fel.Kb.: 1-2 GHz tartományban detektálnak.Végükön egyenírányítóval és deprez műszert / LED sort hajtanak meg.
A fejből jövő keverő I. KF jel szintjét méri. Függetlenül a csatornától frekvenciától. Azt a beltéri tunerja választja ki. Kábeltévére kötve nem sokat látsz mivel ottan sokkal szelektívebb mérések kellenének. Jobban járnál ha egy TV tunerben-ben lévő AGC feszültséget mérnéd, az valamennyire kötött viszonyban van a bejövő antenna jellel. Így csatoránként ismerheted a relatív jelértékeket. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Köszi Kera a gyors választ !Azt én is tudom,hogy 1-2 GHz tartományban működnek,s hogy széles sávú erősítőt tartalmaznak(és a többit is),éppen ezért gondoltam arra hogy ha át lehetne hangolni ,akkor talán "saccométernek"használhatnám.Tudom potos szintmérésre nem lenne alkalmas(erre a TV tuneres megoldás megfelelőbb lenne,ahogy azt Írtad).Csak mivel a benne lévő IC áramkörét (kapcsolási rajzát) nem ismerem ....hát ,itt a probléma.
Egyébként amikor még dolgoztam,volt szerencsém "igazi"szintmérő műszerhez.Vannak emlékeim róla ....?! |
Bejelentkezés
Hirdetés |