Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nincs mit hozzászólni.
Van ilyen! A BKV indít pár űrjáratot
Én szerintem az Ű17-es járat nem is rossz. A kérdés, hogy sima BKV jeggyel tudok rajta menni? Esetleg űrpótjegyet is kell vennem?
Nos ezt nem tudom hogy hová kellene elhelyezni, tudnál nekem egy mórickarajzot csinálni?
Nos, nem vagyok egy rajzmester, ezért megpróbálom elmondani
: Van az olajtér, ahol valójában égnie kellene az olajnak, ennek a fenék részéhez hegesztesz egy a tűztérbe kiálló lemezt, ami felhevülve forralja az olajat, mert a másik vége abban áll. Mondjuk a tűztér 15cm magas, az olajszint itt nem több mint 5 cm, az aljától induló lemezdarab meg 10-12 cm magas, vagyis kiáll 5-7 centimétert az olajból és ezt nyalják a lángok... Ennek a méretezésével a kivitelével lehet belőni kísérletezéssel a legjobb működést. Persze még az adagolt levegő, stb. kialakítása is sokat variálhat.
Sztartoszféráig nem kell pótjegy, utána viszont igen, de Tejúti-kiegészítő jegy kapható a sofőrnél.
Másuk meg nincsen, hosszabb evolúciójuk folytán benőtt minden nyílásuk.
Erről a Hold témáról mindig ez a vicc jut eszembe:
Egy nap az amerikai külügyminiszter lázasan robog be az elnök irodájába: - Elnök úr, az oroszok vörösre akarják festeni a Holdat. - Hadd fessék - feleli nyugodtan az elnök. Egy hónap múlva ismét jelentést tesz a külügyminiszter: - Elnök úr, az oroszok elkezdték vörösre festeni a Holdat. - Hadd fessék - feleli az elnök. Rá egy hónapra megint jelentkezik a külügyminiszter: - Elnök úr, az oroszok vörösre festették a Holdat! Mire az elnök: - Rendben. Akkor most felmentek egy nagy vödör fehér festékkel és írjátok rá: Always Coca-Cola.
Leginkább az számít, hogy beinduljon az áramlás. Ehhez az kell, hogy a levegő nagy része a doboz tetején lévő nyíláson jusson be. A kimenő csőben csak a plusz levegőt kapja és így felgyorsul az égés, ami még gyorsabb áramlást okoz. Ezért a kivezető cső,csak egy bizonyos hossz felett lehet lyukas, mert különben csak a tartályban ég.
Ez a link: 'link', nem jön be, de épp Pink Floyd-ot hallgatok.
Oké! Megnéztem. Jó.A zene is közben!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
Mit csinál az "unatkozó???" ember hajnali 3-kor, -2 fokban?
Kocsit mos
Gondolom az éjszakai víz olcsóbb. Mint ahogy az éjszakai áram.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
Az enyém is koszos, hová parkoljak vele? Csak hogy ma se unatkozz.
Vagyis inkább holnap hajnalban. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
Mit raktál a vízbe, hogy ne fagyjon rá?
Szia!
Valahogyan így gondoltad? Nekem úgy van elkészítve ahogyan rajzoltam, kivéve a hevítő lemezt. Így jó lenne? A lemez lehet az edény teljes szélességében,v agy nem kell olyan sok?
Igen, pont így gondoltam. Szerintem kísérlet tárgya a lemez mérete - hossza. Az se lenne jó ha túlhevítené az olajat, de mint írták előttem, a 'kanyarcsövön' elhelyezett lukak mérete és mennyisége is döntő a füstmentes doromboláshoz.
Köszönöm!
Ha netán tán túl nagy lenne a lemez felülete mi történne?
Egy kicsit átrajzoltam. A cső bele kell, hogy nyúljon a tartályba. A szellőzéshez elég egy lemez takaró. A függőleges részen kevés furat van, a kanyar idomon egy sincs és a vízszintes rész van jobban kifurkálva. Legalább is azon amit én láttam.
Ha nagyobb, akkor szerintem több olaj válik gőzzé mint amennyit a beáramló levegővel el tud égetni, ezért jobban ködöl füstöl, és pazarolja az olajat. Vagyis bizonyos határig növekszik a teljesítménye, és a fogyasztása.
Értem, köszönöm!
Sajna ezt a módosítást csak jövőre tudom megpróbálni, mert benn van a melóhelyen az égő
Angolról lefordítva, vajon hogyan nevezik ezt a kályhát? Mert itthon "csodakályha" de nem találok róla semmit, pedig biztos nem csak itthon építgetik ezt.
A betöltő nyílás miért nem jó úgy ahogy rajzoltam?
Nem mondtam, hogy nem jó, csak azon a masinán amit élőben láttam nem így volt. Ha csövön megy be a levegő, akkor annak is van ellenállása. A lényeg szerintem a minél gyorsabb légáramlás. Akkor nem fordul meg a beszívott levegő iránya.
Tegnap linkeltem egy videót, ott a neve is. Waste oil heater vagy burner. Van olyan verzió is, ami sűrített levegőt ad hozzá, így segítve az égést.
Idézet: „Mert itthon "csodakályha"” Nálunk az a csodakályha, amelyik nem füstöl és jó az égés hatásfoka.
Lehet hogy igazad van! Ahogy láttam, az sem baj, ha a furkált cső, amin a lángok mennek ki, nem a tartály geometriai közepén van. Én azért csináltam ilyen csésze alakú tetőt, mert, úgy gondoltam hogy így jobban "kitalálnak" a lángok, mert nem működött jól, mint utólag kiderült, kell bele az a hevítő lemez
Valóban, bocsi, csak kicsit hosszúra sikerült az éjszaka és kimaradt ez az infó
A videókon én egyikben sem látok olyan lemezt, viszont nem mindegy milyen anyagból van az egész. Az öntöttvas a legjobb, mivel az vezeti a hőt a legjobban. A videókon sok esetben a teteje féktárcsából van, az alja meg egy öntöttvas serpenyő, vagy hasonló. Plusz ha sok benne az olaj, akkor is nehezen melegszik át.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

: Van az olajtér, ahol valójában égnie kellene az olajnak, ennek a fenék részéhez hegesztesz egy a tűztérbe kiálló lemezt, ami felhevülve forralja az olajat, mert a másik vége abban áll. Mondjuk a tűztér 15cm magas, az olajszint itt nem több mint 5 cm, az aljától induló lemezdarab meg 10-12 cm magas, vagyis kiáll 5-7 centimétert az olajból és ezt nyalják a lángok... Ennek a méretezésével a kivitelével lehet belőni kísérletezéssel a legjobb működést. Persze még az adagolt levegő, stb. kialakítása is sokat variálhat.

Vagyis inkább holnap hajnalban.