Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s rack adapter
Sziasztok!
Van 1 Chieftec UB 300U típusú USB-s rackem. A problémám az, hogy időnként nagyon büdös az adaptere. Már régóta megvan, néhány hete kezdte. Az első alkalom után sokáig nem volt gond, aztán tegnapelőtt megint büdösödött, tegnap nem és ma újra. Csak a vinyó megy róla, mindig rendeltetésszerűen használom. Egész nap be van dugva, mert használom a vinyót, de éjszakára mindig kihúzom. Lefényképeztem az adatlapját. A kérdéseim a következők: - Ez azt jelenti, h halálán van az adapter? Fontos adatok vannak a vinyón (pl leveleim), nem szeretném, ha vinné magával őket. - Lehet ilyen adaptert venni, egyáltalán érdemes? - Esetleg egyszerűbb/olcsóbb feszültség stabilizáló ICkből összerakni egy stabil tápot a racknek? Ha igen, akkor milyen fesz. stab. IC-ket és milyen bekötést javasoltok? A tipikus kapcsolás is jó? 12Vos trafóm van otthon, majd hétvégén tom megnézni, milyen Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szia;
Ha akarsz epiteni egy stabilizatort a rack -ednek akkor kell hozza egy LM7805 es LM7812 -es stabkocka, egy a +12v -nak es a masik a +5v -nak,.. Igen sztem a hagyomanyos stabilizatoros megoldas jo neked,.. En regebb autoban hasznaltam cd-rom -ot ket ilyen stabkockaval,.. A tapodrol pedig, kapd szet ha tenyleg annyira "melegedik, budosodik" es nezd meg milyen a belso allapota, lefolyte a stabkockarol a kulseje esetleg az iras sult meg rajta, vagy a ferrit magos trafocskarol a szikszallag,..
Hali!
Köszi a gyors választ! Bocs, h nem írtam, de nem volt fejlemény. Már itthon vok, szét tudtam szedni az adaptert. Csak a burkolatot szedtem le: nem látszik rajta sérülés, égésnyom, egyéb rendellenesség. Igaz, elég zsúfoltan vannak az alkatrészek. Azóta nem volt büdös. Kicsit elbizonytalanodtam, tényleg elég 2 fesz stab? Ennek ahhoz képest nagyon bonyolult a felépítése. Vhogy így gondoltam: 230V -> trafó -> egyenirányító -> LM7805 és LM7812 a tipikus bekötéssel -> rack Ilyen 12Vos trafóim vannak: 1,8VA és 1,45VA Egyenirányító: KSL W04M és DX W02 Ezek közül melyiket kössem be? Kondikból tantál van itthon. Hűtésnek vga ram bordát gondoltam, de van itthon chipsetre való is .Így jó, más nem kell? Pl vmilyen kondi vhova szűrésnek, vagy biztosíték. Mégiscsak vinyó lenne rá bízva. Köszi szépen, hogy segítesz!
Na megint egy tipikus szemét példájával állunk szemben. Minden kondi a jó meleg hűtőbordák mellett. Még csoda, hogy egyik sem púpos. Tényleg javasolt kidobni ezt az egészet a kukába és építeni egy normális trafós tápot. A trafóiddal az a baj, hogy a 7805 sokat fog elfűteni (6 Volt különbség), ezért melegedni fog nagyon. Keress valami olyan trafót aminek van mondjuk 12 Voltos és egy kisebb kimenete mondjuk ami 6 voltos vagy a fölött. Szvsz. jobban jársz.
hasonló adapterem házát án sűrűn megfurkáltam 2-es fúróval, hagy hűljön
amit írsz trafót az nagyon kis teljesítményű még laptop wincsihez is, induláskor lazán számolhatsz akár 800mA felvétellel is, szerintem kell kb 20VA trafó, inkább 2*6V os, külön külön egyenirányítod a két tekercsét, majd a az egyikre kötöd az 5V stab kockát, két DC-t sorbakötöd, és arra meg a 12V stab kockát. a stabkockák bemenetére jó nagy pufferkondi kell legalább 4700u
Reméltem, h vmelyik elég lesz, ez ráadásul normális 3,5ös vinyó.
Van itthon 1 rossz atx tápom, benne 3 trafóval, vmelyik jó lehet? Ezek vannak a tetejükön: EE-19N EE-16(TOP) EI-33ASG (ez a legnagyobb)
Találtam mégegy trafót, ez kazánból való, lefényképeztem az adatlapját
A számítógéptápok kapcsolóüzemű tápok. Azokban nem normál trafó van.
Szia; Legjobb az lenne ha tudnal csatolni egy-ket kepet az alkatreszekrol, es akkor tisztan allnak szembe a dolgokkal. Mert igy a szamok es betuk utan keresgelni eleg zabos,.. Es ha a tap nem melegcik utanna, akkor hasznalhatod aztis,.. (sztem volt valami rovidzar vagy valami egyeb, ha van valami kis markaja akkor azt ugy epitik meg hogy mukodjon jol, nem hogy gondot okozzon,..)
A kazános trafó is gyenge. 300mA-t sem bírna el hosszú ideig (+22 V a sec. tehát a +12-őhöz 10 V-t az 5V-hez meg 17V-t melengetne el a stabkocka). Ha újat építesz, nagyon rosszul értelmezett takarékoskodás efféle bontott tarfót használni.
Az én ajánaltom egy két szekunderű tarfó: 12V/2A;9V/2A (Inkább túlméretezett legyen terhelhetőségre mint kevesebb) Tekintettel arra, h. mekkora kárt okozhat egy rossz összeállítás, gondos tervezés, kivitelezés, mérés szükségeltetik. Meg nem árt ha használatbavétel előtt kicsit járatod műterhelésen is. Nagyon ingoványos területen jársz, hiába pofonegyszerű a kapcsolás, bombabiztosra kell megépíteni. Próbálj most elvonatkoztatni a bontott cuccoktól, az adatai és a vinyód múlik rajta!
Igazad van, csak az áramkör látszólagos egyszerűsége miatt úgy gondoltam, kevesebb a hibalehetőség. Kb mennyibe kerül egy olyan trafó?
valve: az atx táp trafóiról v miről csatoljak képeket? a rack adapterét nem szedném szét jobban, most úgy néz ki, működik nem is büdös, pedig reggel óta egyfolytában töltök a vinyóra (biztonsági mentést ami lassan jön, ezért tart sokáig)
Sztem hagyd a tapjat, azzal amig megy! Es ha mindenkepp epitteni akarsz akkor epits
A kepet az alkatreszekrol gondoltam amibol epiteni szeretnel, trafo, hid, stb,..
Mivel mostanában nem büdösödött az adapter, a furkálás mellett döntöttem.
Remélem elég lesz ennyi lyuk. Ha, nem akkor még kap néhányat.
Ez teljesen újj doboznak készül? Há még fúrj rá párat,..
Az az eredeti doboz, csak leragasztottam, h könnyebb legyen jelölni rá. Egyelőre ennyi elég lesz, majd, ha újra gondok lesznek vele, kap többet.
Jah értem, sztem nem lesz gond vele,.. Az fog működni ezerrel,.. Ha mégis akkor megoldjuk azt`is,..
Sziasztok, már régóta van nekem egy USB-s rackem.
tegnapelőtt bekapcsoltam, működött rendesen, kikapcsoltam. Vinyó csere. Bekapcsoltam. És semmi. A tápegysége sípolt, a visszaelző led alig világított rajta. Az 5v és a 12v helyén is 1.91v ot mértem. Szétszedtem a dobozkát, elkezdtem méricskélni, és egy dióda ment át vezetőbe. A dióda típusa: P6KE 13A Az a gondom, hogy ilyen diódát nem kapni a hestore-ban, csak P6KE 150A típusút. Ezzel ugye nem tudom kicserélni? Vagy mivel tudnám ezt helyettesíteni, vagy miből termelhetek ki ilyen diódát? Itt a diódák táblázata: Bővebben: Link Köszi előre is minden segítséget =) Üdv.
Adott egy régi alaplap és egy usb rack.
A régi alaplapon nincs sata, viszont a racken van sata és ata is. Kérdésem ha a sata-ára rányomok egy sata-s hdd és a rack ide részét az alaplapba nyomom akkor ez így működni fog? A rajta lévő chip tudni fogja kezelni? JM20337 chip van rajta. Nem lehet baja a hdd-nek tőle? Az alaplapot nem féltem. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Szabi
Léteznek sata-->ide átalakítók lehet, hogy ebben a rack-ban is ilyen van, de amúgy ez a téma USB-s "rack" ről szól, elég szerencsétlen mondjuk így a megfogalmazás, de ezért megkérdezem, hogy jól értettem-e,hogy szóval a tied, egy normál belső mobilrack ami ide csatlakozóval csatlakozik az alaplap felé és belül a fiókban meg sata van? Vagy esetleg ben is van ide? Mert ha a fiók a sajátja és ilyen, akkor nincs is igazán kérdés szerintem az ilyenre van kitalálva, mivel csak idével tud csatlakozni az alaplap felé, és egyébként meg léteznek ilyen rack-ek... Vagy ha más a helyzet szólj...
Vagy jól látom a képen, hogy ez egy usb-s adapter tényleg? És van rajta ide meg sata is? Na ezt szerintem ne kösd rá... ez nem arra való... A vezérlő bemenetére csatlakozik mind a két busz, hacsak nem van valami extra infód, hogy ez így tényleg megy, de én eléggé kizárt dolognak tartom...
(Bocs a külön hsz-ért, de gondoltam figyelemfelkeltő kellene hogy legyen ez itt) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.