Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Master/slave elosztó
 
Témaindító: unicorn, idő: Feb 8, 2008
Lapozás: OK   2 / 8
(#) proba válasza Sebi hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
abban egyetértek hogy műszakilag az opa a legprecízebb a reed csöves a legegyszerűbb de én a belinkelt honlapos tirisztorost választanám (http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=110)
1 max 2 volt esik rajta (220-2 V szerintem nincs az a készülék ami ezt észrevenné )
2 a reed csövest is igencsak a terhellésre kell méretezni (figyelembe véve hogy standby ban min 1/5 legyen a fogyasztás hogy biztonságosan elejtsen ) és szerintem ezen is több esik 2 V nál .(nem szeretem a mozgó alkatrészt bár villámnál a slave nyerő helyzetben van )
3 nem tudom triakosnál van-e egy olyan veszély hogyha a master fogyasztása kicsi a tirisztornak csak az egyik fele gyujt be (katalógus szerint ez egyforma de biztos teljesen szimmetrikus? )
4 általam javasolt optotriakos valóban túlbonyolult és hibás is mert a led ágából kihagytan az egyenáramú soros ellenállást és a másik periódusra áthidalló szűrőkondit.
(#) dbase hozzászólása Feb 25, 2009 /
 
A témában volt egy elektoros rajz, az feltünt valakinek, hogy csak izzóra használható a master kimenet? Mert 3darab dióda képezi a figyelő ellenállást ami egyenirányítja a 230v-ot. Ha egy trafót dugnánk a masterba tuti levágná az autómatát. Szerintem felejtős úgy a dolog.Ez a rajzról beszélek.
(#) tibi0531 válasza dbase hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Szerintem ez nem egészen így van, ugyanis a D4 jelzésű dióda a szinuszhullám negatív félperiódusát átengedi. A szinuszhullám csak elhanyagolható mértékben torzul.
(#) csepy80 hozzászólása Jún 25, 2009 /
 
Helo.
Én is pont ilyesmit keresek...
Nekem a teljesitménnyel van gondom.
3kW-ra kell gyártanom egy ilyen cuccot.
(#) agostonl hozzászólása Nov 10, 2010 /
 
Sziasztok!

Olyan kapcsolási rajzot keresek, amely egy Master Slave kapcsolót valósít meg, de meg van fejelve egy potival, amivel be lehet állítani a nyugalmi áramfelvételt a Master lábon.

ld: számítógép = Master, minden más = Slave

Namost. Nem igen értek az elektronikához, ha megkapok egy marék alkatrészt és a rajzot össze tudom rakni (csak, hogy ne szidjatok a fenti szakbarbár szöveg miatt)
(#) aplyaudio válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Szia Lajos !Nem igazán értem hogy mit is akarsz , de van itt egy link:http://www.argep.hu/trend/MAST/Master-slave-eloszto.html
Ha esetleg bővebben le írnád mit is szeretnél lehet hogy tudok segíteni. Üdv Andor
(#) Gafly válasza aplyaudio hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Szerintem azt akarja, hogy tudja állitani hogy a "slave" egységek a "master" mekkora áramfelvétele esetén kapcsoljanak ki vagy be. Azaz ne forduljon elő az az eset, hogy például a PC mint master kikapcsolásakor a készenléti áramfelvétel bekapcsolva tartja a slave keszülékeket (monitor, nyomtató, stb.).
Szerintem teljesen érthető és jogos elvárás...
(#) aplyaudio válasza Gafly hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Köszi. Most már én is értem . Még nem volt szükségem ilyen áramkörre.
Valóban hasznos dolog.
(#) aplyaudio válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Szerintem ez lesz egy kiindulási pont.Sok hivatkozás mindig a " FLIP-FLOP "-ra tér vissza .

and.PDF
    
(#) agostonl hozzászólása Nov 10, 2010 /
 
Én igazából egy kapcsolási rajzot keresek... illetve nem én, hanem a kollegám.

Nekem itthon két ilyenem van: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=90010844&pnr=10001&foto=1

Amik azt tudják, amit definiáltam.

bocsi srácok, én egy kocka vagyok, az elektromossághoz annyi a közöm, hogy a 220 ráz, a számítógép tápba nem nyúlkálunk.

http://bsselektronika.hu/index.php?id=110
Ezt nem lehet úgy módosítani, hogy egy potival szabályozhassam a Master láb készenléti feszültségét?
(#) Inhouse válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
A Lidl-ben szokott lenni, lehet, hogy az Aldiban is van néha, annyiból nem hozod ki...

A Lidl-s vissza van rajzolva, ha jól emlékszem, sógoroméknak javítottam egyszer...

Üdv
Inhouse
(#) tiggersoft válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Ha számitógépröl van szó legegyszerübb a gép tápjárol hajtani egy relét ami kapcsolja a slave eszközöket. Igy nem kell figyelni az áramfelvételt és tényleg a géppel együtt kapcsol ki és be minden. Csak arra kell figyelni, hogy a relé kibirja a perifériák áramát!
(#) agostonl válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
El tudnád küldeni a rajzot?
(#) Gafly válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 / 4
 
A linkelt BSS-es rajzban a 47 Ohm-os ellenállást kell növelni ha kisebb áramot (nagyobb érzékenységet) akarsz, és csökkenteni (praktikusan párhuzamosan kapcsolt ellenállásokkal) ha érzéketleníteni (nagyobb áramra kapcsoljon be) akarsz.
(#) agostonl hozzászólása Nov 10, 2010 /
 
Gafly!
Köszi, ilyesmire gondoltam én is.

Másik kérdés... A Tina Pro-ban lehet külön készíteni triódát?
Nincs benne a BT137-es.
(#) Inhouse válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Megkeresem!

Üdv
Inhouse
(#) karpi válasza agostonl hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Van ilyen "hosszbbito" konektor.
De en egy relevel fogom kivaltani ..egy nagyterhelhetosegu ontarto rele amit inditok egy gombnyomassal majd a PC-t inditom .PC kikapcsolasa utan egy gobnyomassal bontom a rele ontartasat igy aramtalanitva lessz minden cucc ami a rele mogott volt .

Az aramkimaradaskor vedi a cuccot mert az ontarto rele nem kapcsol vissza mikor az aram "visszajon" a halozatba.( ilyenkor kaphat aramlokest a cucc)

Amugy uzleti MASTER /SLAVE konektorom van kiegette az aszony a MASTER=t a porszivoval ...meg kene javitsam ..mar bevittem a munkaba de majd....

Persze nem problema amit te szeretnel ..PC-vel . sorba kotott transzformator adna aramot a relenek vagy a relet vezrlo elektronikanak egy logikai "jelet".Kikapcsolod a PC-t a fogyasztas leesik a trafoban esik az aram a szekunder oldalon esik a feszultseg ami .aztan bontja a rele-t ...

Ha allandoan kell mukodjon automatan akkor meg kell nezni hogy van megldva az automata inditas mikor a halozati feszultseg kimaradas megszunik/
A munkaban a server arramszunet utan indul egyedul/automatan , meg kell nezzem miert indul ....
(#) Inhouse válasza agostonl hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Íme a master/slave elosztó Lidl módra...

Üdv
Inhouse
(#) agostonl válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 11, 2010 /
 
Köszönöm.
(#) Inhouse válasza agostonl hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Szívesen!

Régebben fejtettem vissza, az eredeti tollas rajzon szaggatott vonallal bekerítettem az adott oldali 2 varistort és a hőbiztit. Gondolom az előbbiek melegítették az utóbbit, ha jött a túlfesz és dolgozott a szikraköz.

Üdv
Inhouse
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Hello!
Egy 24V-os zéner hiányzik belőle. (De nélküle nem is működik..)
üdv! proli007
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Kösz!

Az kimaradt...

Üdv
Inhouse
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Márc 17, 2011 /
 
Sziasztok! Olyan kapcsolásra lenne szükségem, ami valahol illik a témába, mert egy kicsit master-slave kapcsoló is. Az lenne a lényeg, hogy a fali aljzatba bele van dugva ez a figyelő készülék, abba egy induktív fogyasztó. Ha van hálózati feszültség, és a fogyasztó csatlakoztatva van a hálózathoz, akkor semmi jelzés, de ha megszűnik a feszültség vagy a gépet kihúzzák az aljzatból, akkor adjon akusztikus jelzést. Nagy vonalakban ennyi lenne a lényeg. Nem véletlen írtam az induktív fogyasztót, mert a soros diódás megoldás nem jó. A fogyasztó kisebb áramfelvétele egy fénycső lehet, kb 15-20W-os fogyasztással, ennél már jó állapotot kell mutatnia. A nagyobb áramfelvétel az indulásnál akár 15A is lehet, ami ezután leesik átlagosan 5A-re. Ehhez milyen soros alkatrész kellene? Jó lehetne egy néhány menetes tekercs egy műverősítővel? Vagy ferritgyűrűs megoldás kellene? A készülékbe kellene belső akksi is, de annak a töltése a legkevesebb. Építettetek már ilyen teljesítményre ilyesféle áramkört? Ha nagyon értetlenül fogalmaztam, kérlek jelezzétek. Köszönöm!
(#) bluebier hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Helló!
Tud valaki megoldást ugyan ilyen slave/master kapcsolásra de 400V -ra ?
(#) vtec hozzászólása Szept 10, 2011 /
 
sziasztok, nemreg adta be az unalmast az ilyen LIDL-s cuccom. nem ad áamot semmilyen esetben sem a slave aljzatokra, nem is gyullad ki a slave jelző led. a kiesés led világít folyamatosan, mindezt egy vihar után produkálta.

van egy másik, egy Conrad-os master-slave elosztóm is, az meg pont az ellenkezőjét csinálja, potméter állástól függetlenül ad áramot mindig a slave aljzatoknak, szerintetek mik okozhatnak ilyen jelenséget? köszi.

a conrados ilyen:
(#) totti hozzászólása Máj 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekem olyan eszközre lenne szükségem ami a tv kikapcsolása után teljesen lekapcsolja a tv-t és a dekódert hogy ne fogyasszanak nyugalmi állapotban is pár wattokat. Tudom hogy léteznek ilyen elosztók de annyival lenne még megspékelve hogy bekapcsoláshoz egy távirányítót hsaználnék ami valamilyen rádiófrekcenciás jellel újra áram alá helyezné az eszközöket. Tustok ehhez valamilyen kapcsolási rajzot? AVR mikroval lenne megvalósítva a kapcsolás.
(#) peus hozzászólása Dec 24, 2013 /
 
Sziasztok

Adott egy száraz-nedves porszívó amit szeretnék átalakítani műhelyhasználatra.
Szeretnék rátenni egy plusz dugaljat. A beledugott kisgéppel szeretném kapcsolni a porszívót, de ha nem használom a dugaljat, akkor másik állásba kapcsolva lehessen simán porszívóként használni.Bővebben: Link Valami ilyensmi működést szeretnék elérni és ehhez szeretnék egy rajzot. Hogyan mit hova kell kötni.
(#) mate_x válasza peus hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
Szia!
Ezen az oldalon például jó a második kapcsolási rajz: Bővebben: Link
Ilyen áramváltó jó hozzá: Bővebben: Link
(#) peus válasza mate_x hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
Nekem kell a 12v-os rész is?
(#) mate_x válasza peus hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
12 V segédtáp kell neki, nélküle nem működik.
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem