Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Master/slave elosztó
 
Témaindító: unicorn, idő: Feb 8, 2008
Lapozás: OK   8 / 8
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Szept 19, 2023 /
 
Köszönöm.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») 8:05 /
 
Megérkezett a csomag végre, a tapasztalatok:
- A szilárdtest relénél a felirat 4VDC-től mutatja és az oda csatolt PDF-ben is ez van, a képet csak tájékoztató jellegűnek vettem. Viszont a termék úgy néz ki, mint a képen, 3V-tól már jó, így nem emeltem tápfeszültséget, a 3,6V elég lesz.
- Az áramváltó valóban kevés feszültséget ad a billenéshez. Asztalon próbáltam, egy ventilátoros hősugárzóval. I fokozat ~800W, II fokozat ~1600W. Mértem a kondenzátoron a feszültséget, I - 1,5V, II - 3,2V. Természetesen egyikre sem billent át. A Proli007 által javasolt módon az első 555 5-ös lábáról testre bekötöttem egy ellenállást, hogy eltoljam a belső osztó feszültségét. 1,3kΩ-al már stabilan billent a 800W-os fokozatra. Mivel a maró üresjáratban 900W, így remélem jó lesz. Járható út lett volna az áramváltón való többszöri átfűzés? Vagy nem lehet ilyet? Jobb ez így?
- Egyelőre a kapcsolt fogyasztó egy 40W-os izzó volt, így az SSR melegedéséről még nincs infóm, de szép nagy lemez a hátulja.
A harmadik éles próba után nem kapcsolt az áramkör, néztem, hogy most mi van. Aztán észrevettem, hogy szépen megáll a ventilátor és már nem kapcsol be egyáltalán a hősugárzó. Valószínűleg a hőkioldója megadta magát, majd megnézem. Elővettem egy másikat, az 1000/2000W és szépen működött minden.

Proli007!
Köszönöm szépen, hogy ismét segítettél!
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») 9:10 /
 
Én nyugodtan átfűznem többször is.
Nagy veszélye szerintem nincsen...
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») 10:12 /
 
Hello!
- Általában minden SRR 3..24V-ig működik.
- Nyugodtan át lehet fűzni többször az áramváltónál, feltéve hogy a szükséges keresztmetszet ezt megengedi.
- A gép nem úgy fog viselkedni, mint egy hősugárzó, mert induláskor jelentősen több az áramfelvétel. De az áramváltót mindig célszerű azért a terheléshez megválasztani.
De az 555 belső osztó feszültségének terhelése sem ördögtől való. (Persze túlzásba nem célszerű esni.)
Szívesen..
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») 10:31 /
 
Rutintalan vagyok ebben is, nem használtam még ilyet és a HEstore leírásából és az ott megadott adatlapból próbáltam kiindulni. Mindenhol 4..32VDC-t írtak, valójában meg 3..32VDC. Ez legyen a legnagyobb baj.
Igen, még az éles teszt hátra van, de így van tartalék...
Az elejétől nem hagy nyugodni, égő, vagy nem égő rákérdezek...a tápra kötött D2 dióda szerepe micsoda? A tápfeszültséget meghaladó bejövő feszültségnél emelje azt?
A hozzászólás módosítva: 10:34
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») 17:44 /
 
Hello! A D2 csak az 555 védelmét szolgálja, hogy a bemeneti feszültség ne lehessen nagyobb a tápnál. Ha az áramváltó felől érkezik esetleg egy tranziens lökés, akkor azt belevezeti a tápba.
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem