Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   28 / 398
(#) Resident válasza sound.man hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
Na ez egy jó hsz köszi szépen! mindenképp tutira akarok menni, tehát mennek bele az Mj 15003 -ak, csak azt hittem megúszom ezt a tételt bár fogalmam nincs mennyibe kerülhet de nem hinném hogy olya egetverő. Úgyis utánanézek, hisz kelleni fog.

köszi szépen még egyszer, ha valami van még írok!
Üdv!

(#) hapro válasza Resident hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
Szia!

Az a nem egy egetverő ár kb 700-1200Ft attól függ eredeti-e, attól függ hol veszed. Szóval szerintem elég drága az MJ15003.

üdv.:

Zoli

(#) sound.man válasza hapro hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
Van ennyiért is meg ennyiért is Kérdezősködtem azt mondták hogy az olcsóbb is eredeti és bírja is Én tutira mentem nekem a drágább van ez tuti bírja vagyis nekem eléggé pedig hajtom én rendesen
(#) KD mester hozzászólása Dec 10, 2007 /
 
Aki unja a QUAD 405-öt, az csináljon inkább újabbat :eplus2: (606, 707, 909).

Az új QUAD erősítők kapcsolási rajzai itt

QUAD.zip
    
(#) valve válasza KD mester hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
KD mester, egy hozzaszolast ugy-e nem szurunk be tobb helyre?
(#) Parázs Gábor válasza KD mester hozzászólására (») Dec 10, 2007 /
 
nekem csk az a bajom, hogy ezek a quad rajzokról semmi leírás vagy hasonlo csak egy rajz.
(#) Dzsoni válasza sound.man hozzászólására (») Dec 11, 2007 /
 
Jól tetted, mert nincsen igazunk, az olcsóbb MJ15003 az hamisítvány a Hqvideo-ban.
(#) Alkotó válasza KD mester hozzászólására (») Dec 11, 2007 /
 
Hozzám eljutott a "mondjuk eredeti" rajz R. Ludwig által módosított változata. Persze csak egy rajz. Gondolom többen is találkoztak vele. Nos ahhhoz én terveztem nyákot, megcsináltam, és abszolút rendben van. Erről van valamilyen véleménye másnak?
(#) Parázs Gábor válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 11, 2007 /
 
Feltenéd a rajzot meg a leírást és a nyákot?
(#) Resident válasza sound.man hozzászólására (») Dec 11, 2007 /
 
Na, az a helyzet hogy nagyon nekiálltam az erősítőépítésének, most már csak valami egészen fontos hiányzik.
Tudnál mondani valamit a te hűtésedről? borda méret, ilyesmi... ebben sajnos nem vagyok jártas... meg nagyjából a borda árakban sem.

Üdv.
(#) sound.man válasza Resident hozzászólására (») Dec 11, 2007 /
 
Nekem egy 20X9x5cm-s bordán vannak a végtranyók + egy venti de szerintem szilveszterre kettő lesz rajta egy szív egy fúj Az A osztályú végfoknak pedig egy 15x9x5 borda de ez kicsit végkonyabb is mint a másik de ventivel viszont nem kell fújni (a végfok stereo).... A hqvideo-ban bd 244-et ne vegyél mert hamis az is. Meg alán a bd241 is. BD250 az viszont van eredeti azt tuti eredeti mert nekem volt ilyen quad-ba vagyis BD249 volt de ugyan olyan márkába és az bírta elég szépen. Amúgy majdnem megvettem akkor a hamis mj-t csak nem volt raktáron. Most már úgy mondom hogy szerencsém volt akkor. Klikk nah nekem meg volt ilyenem és ez nem hamis... Nagy csoda.... Szerintem ha ilyet veszel 250-be akkor nem lesz gond
(#) KD mester hozzászólása Dec 11, 2007 /
 
Szerintem a QUAD 606 elég jól utánépíthető. Könnyen beszerezhető alkatrészeket tartalmaz. Igaz egy korrekt, szakszerűen megtervezett nyákot igényel, ezért csak haladóknak ajánlott, de mindenképpen érdemes lehet kipróbálni. Sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint a 405 és valószínűleg jobb is. A QUAD 405 konstuktőrének műve, több, mint 20 évvel a 405 után! És eredeti rajz, eredeti alkatrészekkel, amiket könnyen be is lehet szerezni! (Ez nem mondható el az eredeti QUAD 405-ről. Abból max ilyen utánépített "utánzatokat" lehet csinálni, amiknek semmi köze az eredetihez).
(#) sound.man hozzászólása Dec 19, 2007 /
 
Az mitől lehet hogy egy Quad betorzítja a magas hangokat meg olyan köhögve szól?? Mert most azt csinálja.... Ment már ez az oldal de már megint nem jó.... Mindig csak ez az oldalnak van valami baja.... Lehet újrakellene építeni? Már szinte újratranyóztam az egészet és még most is csinálja.... Lehet valami kondi zárlatos? Méregettem de nem találtam de az is lehet hogyha kap feszt csak akko zár rövidre.... Azt is kipróbáltam ha lekötöm a végtranyókat.... Akko is olyna furán szól.... Szerintetek újraépítsem?
(#) valve válasza sound.man hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Egy 5let; cserélj kondenzátorokat,.. Főleg az IC körül,..
(#) sound.man válasza valve hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Egy párat már cserélgettem... Holnap kicserélgetem hátha..
(#) Resident válasza sound.man hozzászólására (») Dec 20, 2007 /
 
Szevasz!

Amennyiben ki vannak vezetve a végtranzisztorok bordára, a kábelezésnél ügyelj, hogy ne legyenek a kábelek egymással összesodorva, és próbáldd a lehető legrövidebb kábeleket használni!

nekem is volt ilyen problémám, össze voltak sodorva a kivezetett tranzisztorról jövő kábelek, és úgy torzított hogy hihetetlen..

Üdv.
(#) sound.man válasza Resident hozzászólására (») Dec 20, 2007 /
 
Ugyan úgy van kivezetve mind a két oldal a végfoknál de az egyik tökéletesen megy a másik.... Nah azzal vannak itt mindig a bajok.... Addig nem is volt baj amíg nem az alsó végtranyón votl a kondi hanem a felsőn mert véletlenül arra forrasztottam rá észrevettem kicsréltem és azóta csinál ilyeneket.... Lehet visszateszem a felsőre... Az nagy gond lenne ha felső végtrnyón is lenne ilyen kondi?? Még azt lehet megpróbálom rosszat csak nem teszek vele
(#) Árpy hozzászólása Dec 20, 2007 /
 
Helló!
Nekem két quad panelem van, aminek most készült el teljesen a dobozolása. Egyik panelen sincs a végtranyónál kondi. Az egyik panel már korábban is volt tesztelve, és hajtva,a máik meg most először. A korábbi szépen megy, de a másik mintha torzítana. Teljesen ugyanaz a két panel, ámde amelyik torzít kb 2x annyi vezetékkel van bekötve, és a meghajtó tranyók pedig mindkettőnél szalagkábellel. A torzítós panelnál a szalagkábeles bekötés is hosszabb. Szerintetek ennél is a vezeték hossza miatt torzít és hogy még amiatt, hogy a meghajtó tranyók vezetékszálai együtt vannak?
Köszi a segítséget, Arpy
(#) janika002 válasza Árpy hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Szia Árpy!Szerintem inkább csináld meg azt a szögaluminium darabot és ne kábellel vezesd a tranyókat a panelra!Szerintem a legtöbb Quad ezért nyírodik ki az ilyen megoldások miatt!A sok kábel eddig még soha nem vezetett jóra!Akár a Praktikerben is tudsz venni 30x30-as szögaluminiumot 1 m-es darabban adják nincs 1000ft egy jó pár erősítő kijön belőle!
(#) sound.man hozzászólása Dec 21, 2007 /
 
Átkondiztam és semmi változás Mi lehet a baj?? Már kezdek kifogyni az öletekből :no: Már szinte mindent átnéztem és sehol nem bukkan ki semmi....
(#) hapro válasza sound.man hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Szia!

szerintem prec. IC tokba tegyél bele új NE5534-et, ha még ezt nem próbáltad, a gyárilag BC301-es tranyót cseréld ki, azt ami emitterén két 1kohmos ellenállás van párhuzamosan kötve. A 330pF-os kerámia kondikat és a 120pF-os kerámia kondit is cseréld ki újra. Ezen kívül az IC tápját nézném meg szkóppal, ha nem tökéletes akkor zenereket is cserélném. És ha van szkópod, akkor az IC 6-os lábán a kimeneten nézném meg az átvitelét egy generátor segítségével. Ilyenkor jó ha kétsugaras a szkópod, mert akkor össze tudod hasonlítani a két jelet. Becsatoló kondi 470nF-1µF MKT vagy MKP legyen. Ha a tranyóid újak, a kondik újak, diódák újak, ellenállások ritkán szoktak tönkre menni, akkor mennie kell és jól kell mennie. Csak valami forrasztási hiba lehet. Induktivitások jól vannak beforrasztva? nincs kontakt hiba a forrasztásnál?

üdv.:

Zoli

(#) sound.man válasza hapro hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Ez a végfok már ment.... Van a két dióda ami sorba van kötve és meg rá az ellenáállásra ami táplálja az A osztályú végfokot az is elszállt... TL 071 van benne és cserélgettem de semmit nem változott. Olyan fua hangja van mintha így rádió nem lenne tisztán beállítva és kicsit sercegne a zene alatt és magas hangok is tompák. Megpróbáljam az A osztályú végfok tranyóit kicserélni?? BD 250 van benne így mérésre jó de már nincs ötletem... Teljesen átkondiztam de nincs szkópom és nem tom megnézni amit mondtál. Már télleg ötletem sincs hogy mi lehet a baja A másik oldal az meg megy teljesen hibátlanul.
(#) Árpy válasza janika002 hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Hát igen, az lenne a rendes megoldás, ámde a panel se úgy van kialakítva, hanem vezetékelé számára. A hűtőborda is már ki van furkálva, meg egy kisé pec a kialakítása, úgyhogy nem is nagyon lehetne szögaluminiumot rárakni rendesen. Ez a panel még nem volt tesztelve, csak most. A korábbi az tökéletesen megy. Majd még átmérem az ellenállásokat, remélem mindegyik stimmel...
(#) sound.man válasza hapro hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Nagyon köszi a segítséget Megtaláltam a hibát A 100uf-es kondi alatt volt zárlat Átcsúszott a forrasztás Megtaláltam... Kicsit sokáig tartott de megtaláltam NEM SZABAD FELADNI!!! Már annyiszor sikerült bebizonyítani és megint Nah az a lényeg hogy megy és köszi a segítséget
(#) videokartyab hozzászólása Dec 23, 2007 /
 
Sziasztok
Végre elkészítettem a (urban féle)quadomat de van egy kis hasonló probléma vele mint az előzőeknél(szemetel torzít). Nem hiszem hogy forasztási hiba lene(előfordulhat) de nagyon sokszor átnéztem már. De vannak nagyon érdekes dolgok amiket észrevettem hajtás közben a panelon.Furcsa volt számomra hogy az 510ohmos ellenálás kicserélve 5w-osra még mindíg erőssen melegszik de még kézzel megfogható.
Érdekes az is ,hogy ha megfogom a BC300-ast akkor elhalgat az erőssítő és rondán elkezd búgni nem tudom hogy ez természetes e de kíváncsí vagyok ti mit mondtok erre.Ezeken kívül semmi mást nem vettem észre az erősítőn. A tranzisztorok közvetlenül be vannak építve a panelba nincsenek vezetékek csak a tápnál vannak kissebb gomolyagok.
(#) hapro válasza videokartyab hozzászólására (») Dec 23, 2007 /
 
Szia!

A vég és meghajtó tranyók rendesen le vannak szigetelve egymástól és a hűtőfelülettől?
Az 510 ohmos ellenállásnak melegednie kell ! ! Az a normális állapota.
Sőt a két 1kohmos is fog majd melegedni ha jól meghajszolod a végfokodat.
Szerintem a tranyókat és a diódákat alapban nézd át mindet nem-e kaptál vagy építettél be hibásat. Esetleg a fólia oldalon hajszálrepedés lehetséges. Kontakt hiba, forrasztási hiba (bár írtad az nem lehetséges) de mégis hátha. Kondik polaritását is leellenőrizném a helyedben. IC-t cserélnék próbaképpen ha van otthon másik, bár attól nem szabad elhallgatni a végfoknak ha hozzáérsz a bc300-hoz. Búgás kialakulhat még esetleg valamilyen fölhurok miatt ami a kábelezésben lehet mondjuk. szóval kb ilyen sorrendben nézném át a quad-ot ahogy leírtam.


üdv.:

Zoli


(#) mrex válasza videokartyab hozzászólására (») Dec 23, 2007 /
 
Mivel a furatolás úgy van kialakítva a BC300 nál, hogy a tranzisztor tokig leül a nyákban (Ha a kitből való a nyák) és ha le is ültetted szintig akkor nem lehetsz benne biztos, hogy a fóliaoldali forrasztásnál nincs-e alattomos zárlat.Mint mondjuk Hapro kondijánál néhány hozzászólással ezelőtt. S pont Hapro volt aki leírta, hogy újra és újra bebizonyosodik az építési hibák vagy apró hibázásokból adódó torzítás. Új generációknál ha valami nem sikerül elsőre irány a fórum és az unos unottig kivesézett kérdések tömkelege pl el sem tudom mondani ebben a fórumban hányszor volt már téma az 510 ohm melegedése. a fémtokos tranzisztor emittere(asszemde lehet hogy a kollektor?) a fém házon van. Ha hozzáérsz és az erősítő elhallgat akkor fel vált a fóliád valahol a sok melegítéstől és amikor lenyomod a tranyót meg is szakad s ha nem dobálja el a biztiket akkor csaknem biztos, hogy a meghajtófokozatnál lesz a hiba. Emberek egy biztos nem véletlenül szabadalmaztatták ezt a kütyüt a tervezői s a maga korában 2-3 olyan cég volt aki olyan műszert tudott gyártani amivel a torzítási adatai mérhetőek voltak.és lehet szidni az urbános kitet mint oly sokszor itt meg is tették de egy jó vonalvezetésű könnyen építhető kicsi nyák lett belőle. De sem a régi sem az urbános nyákkal soha nem szólt rosszul nekem egy sem. Olyan volt hogy 20 órán át kerestem a hibát mert nem szólalt meg de az is a saját hibám volt kézi rajzoláskor elfelejtettem összekötni az a-osztályú végfokot a b-osztályúval megtaláltam röhögtem kijavítottam. Amit viszont megfigyeltem a földhurkok a huzalozás és a szabályozók dinamikaromboló hatása. Mindenkinek ajánlom Skori weblapját ahol a huzalozás mikéntje megtalálható irjátok a googlébe hogy skori oszt kész
(#) mrex hozzászólása Dec 26, 2007 /
 
Hála PCB fórumtársnak közelebbi ismeretséget kötöttem a SprintLayout5.0-val akinek a honlapjáról l lehet tölteni az útmutatót a kezeléséhez és egy nagyon jó kis progi az már biztos.Gyorsan csináltam is egy stereo Quad405 nyákot egy már meglévő felhasználásával
kicsit átbuheráltam az Urbán félét az íc lábak közötti átvezetés horror az amatőr körülmények között(Saaját vélemény) Használjátok fel .
Ez a 40w-os kivitel ami szobai körülmények körött bőven elég sőt
Mrex
(#) Dzsoni hozzászólása Dec 26, 2007 /
 
Köszönjük Mrex a hasznos munkát, igazi profi munka! Gratula!
(#) Resident válasza sound.man hozzászólására (») Dec 26, 2007 /
 
Szevasztok!


Egy kisebb kérdésem lenne. összeraktam a quadot 4ohm-ra, tápfesze dc42,3V. Oldalanként 3,15A os biztikkel biztosítottam, ha jól tudom a dc50V os tápok esetében ami quad ot hajt, oldalanként 4A van biztosítva. Az én esetemben elég lesz-e a 3,15A vagy sok?
ui: újabb fajta panelos, 2xmj15003, 2xbd250 a végén, és szerencsére nem torzít, és ha teljesen lehalkítom akkor sem hallok semmi zizegést, stb, pedig a tápegysége nem mindennapi módon lett megoldva, trafó miatt. Teszteltem egy órát kb, közben azért nézem, hogy a tápon mennyi feszültség esik, ha maximumra tekerem a hangerőt akkor a tápfesz olyan 4V-ot esik (subwoofer tesztnél) [aktív mélyváltón kerezstül kapja a jelet]. Pufferelése most még 2x14700µF/63V de pár percen belül társul emellé még 2x12200µF/50V . Szerintetek ez segít majd?
Új trafóra most jelenleg nincs keret. Más most nem jutott eszembe.

Ötleteket, korrigálásokat várom!

Köszönöm!
Következő: »»   28 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem