Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Vagyn 1 kis problémám! Ugyanis kaptam netet ,hozta a ,,jesszuska" A lényeg hogy kábeltv-s net ! A szolgáltató jele így 3 tvre és 1 modemra van rákötve ,közvetlenül a tőnél.... Így ha megy a net ,akkor akárhány tv van bekapcsolva ,a gyengébb jelek ,mint a tv2 ,rtl...ezek csíkozódnak. Nem tom ,lehet csak 1 földelés kellene ,de azt mondták hogy ,,alacsony a jel szintje":... segítsetek lcci ![]()
Szia,
Sztem, dugaszold újjra a Tv -csatlakozókat (tégy újj aljzatokat rá), szép tisztán szerelve, nem ahogy szoktak mocskolni a kábel-Tv -sek,.. (esetleg le is cserélheted az elosztót, amibe bemegy a fő kábel, és jönnek ki a Tv -kre, meg a modemre)
1., Jó minőségű jel-szétosztó kell;
2., az egyik csatlakozó szűrővel egybeépített a tvk-k felé ( csíkozás...); 3., a szintet csak azok tudják mérni, akik telepítették.
Szia!
Ezt, ah jól tudom, akkor UPC-s net. Annál viszont nem mindegy, hogy az elosztónál a két kimenet közül melyik megy a tv-hez, és melyik a modemhez. A legelső elosztónál, az IN-be megy be a bemenő jel, az OUT-ról megy a tv-hez, és amihez egy csomó dolog van írva, onnan kéne mennie a modemhez, lehet az is a baj, hogy rosszul van bekötve. Nézd meg, hátha elkötötték, ha nem, akkor lehet, hogy tényleg gyenge a jel.
Nekem így van pl... a szürke csíkok a falak...
Jó minőségű elosztó és jó minőségű kábel. Ezen nem szabad spórolni, meg kell venni a drágább, de jó minőségű cuccot hozzá. A gagyi "elosztók" semmit nem csinálnak csak párhuzamosítanak, annak pedig 3-4 készüléknél belátható hogy mi lesz az eredménye. Meg kell venni a rendes hirschman elosztókat (esetleg egy erősítőt is) mert egy végpontot 4 készülékkel terhelni az azért már nem kevés...
valve:a csatlakozók és a kábelek újak ,nem gagyik ,direkt nem spóroltunk ,tanulva előbbi hibából...
ferci:a jel, elosztójó minőségű ,derekt nem volt spórolás...mert az utcában már volt emiatt gond... 3.válaszodra:a kábelesek szerelői amikor a vadi új 120.000Ft os tévén szarul jött az adás ,azt mondták cseréljünk tv-t..szerinted mennyire foglalkoznak vele???? Vacok:nem UPC!direkt írtam hogy kábel tv!!! Whalaky:igen igen ,hasonló az elrendezés itthon is ,csak annyi különbséggel ,hogy 3 tv van rajta.és mivel a tv kifele is generál bizonyos feszültséget(hirtelen nem tom mennyit) ,ezért gondolhatták akik mondták ,hogy földelni kellene az elosztót ,hisz ott ha minden eszköz műxik ,akkor elég nagy feszültség lessz ám ott ,és hát nem biztos hogy mind a kábelnek ,mind a tv-knek , mind a modemnek jót tesz! Mindenkinek köszönök mindent ,és várom a további észrevételeket.Illetve ha valaki tud ajánlani ,vagy küldeni kapcsolást zavarszűrőről!Köszi
A UPC nem kábelen jön? Mert lehet olyan is, meg tányéros is, de csak a kábelesen jön net, azért gondoltam, hogy ilyen.
Saját modemed zavarja vagy az utca összes modeme?
Saját modem nélkül is benne van a zavar? Tv ágba van szürő berakva? Milyen frekin indul a legelső adás nálatok?Hivatalosan se felharmonikusa se közeli frekin nem szokott lenni a modem és az adás. A modemek elég nagy teljesítménnyel sokszor 90-100dB-vel is adnak, és lehet a szüröd hibás és azon átszól.Nem erlég meredek a vágása stb.Érdemes lenne szerezni még egyet ha van már egy és utánna rakni.
Vacok:értem mire gondolsz ,de nem UPC ,igazad van ,lehet kábelos ,én kérek elnézést.De így kezdtem hogy kábel,pontosítok ,a Bácskábel szolgáltató általi internet.
dbase:igen igen ,a modem nélkül nem zavarja ,hisz pont ezért nyitottam a topic ot ,hogy megtudjam ,mi okozza a hibát.azt látod nem tom mijen frekin ketyeg a modem ,de egy zajszűrőt mindenképp rakok közé ,és a elosztás közé ,rem így a hiba ki lesz küszöbölve... Köszönöm ,és várom a további megoldási javaslatokat, esetleg ha vki már tapasztalta...akkor a megoldást
Keress egy ismerőst és kérd kölcsön a modemet és a szűrőt, Próbáld meg külön külön hátha valmelyiktől meggyógyul a rendszer és akkor jelezd a szerelőknek mit cseréljenek. Próbáld ki nincs e földhurok. Vigyél áramot a tévénél lévő konektorból a modemhez, vagy a számítógéphez.
Érdekes hibajelenségem van.
Általában jól működik a mellékelt rendszer. Viszont általában az asztali gépen a C05 - 175.25 MHz csatornán lévő TV műsor rossz. Többször próbálja megtalálni a szín szabványt, nem mindig sikerül, ha igen, akkor alig van kék. Ha a másik tunert kihúzom, vagy az a tuner is ugyanezt a csatornát veszi, akkor tökéletes a minőség. A mozin kétszer megszakítom az (A) pontban a csatlakozást. http://www.indavideo.hu/video/TV_zavar_TV-t Magyarázatot, megoldási javaslatot szívesen veszek.
Több lehetőség van:
A legvalószínűbb földhurok, próbáld meg kondikkal leválasztani az egyik tuner bemenetét, egyenáramú, és kisfrekvenciás szempontból. ( 3 db kb. 200 pF/400V kerámia kondival) A két tuner bemenetén kijövő zavarójelek hatnak a másikra. Ez kevésbé valószínű, ha tisztességes splittert használsz, mert a bemenetek szétválasztása kb 30 dB, vagy annál nagyobb kell legyen, az meg elegendő védelem. De ha hibás, vagy gyenge minőségű, akkor lehet. Meg kellene vizsgálni, milyen csatornakombonációkban hogyan változik, ha nem, akkor az első eset áll fenn. Meg kell vizsgálni, hogy csak a színsegédvivőt zavarja, vagy az egész képet, szinkronjelet is beleértve, esetleg hangban is jelentkezik. A vizsgálat előtt mindkét tuneren külön külön állítsd be a VHF csatornákat. UHF csatornákon jelentkezik-e, és milyen csatornakombinációban.
Köszi.
A szétosztót nem ellenőriztem, lehet hibás. Egyedül ez a kombináció a rossz. Minimál csomag van; lehet más konstelláció is, ami zavart lenne, ha lenne. Ha a WinFast csatornát vált, egy pillanatra megzirnyan az AverTV képe. Teszteltem: Ki volt kapcsolva a hordozható, de teljesen bekábelezve. Bekapcsoltam az asztalit, jó volt. Bekapcsoltam a hordozhatót, a boot közben elromlott az asztalin a kép. Szétszedtem az USB-t, LAN-t, kihúztam a tápegységet, rossz maradt. Tehát a WinFast magában lógott a koaxon. Kikapcsoltam, szétszedtem az USB-t, LAN-t, kihúztam a tápegységet, rossz maradt. Szóval nem tűnik földhuroknak. Kihúztam a koaxot a WinFastból, megjavult. Kihúztam a koaxot a kettes elosztóból, megjavult. Visszadugtam az elosztóba, tunerbe ( tuner USB kihúzva ), elromlott. Úgy tűnik, a csak a koaxra kötött máshová nem csatlakozó WinFast is előidézi a zavart.
Egymást zavarják a tunerek. A helyi oszcillátorok felharmónikusai kijutnak a koaxra, átmennek a másik készülékbe és kész is a zavar. Megoldás: egyszerre csak egy készülék legyen bekapcsolva.
Ezek szerint tényleg a WinFasst a zavarforrás, nem csak az oszcillátor jele jut vissza, mert akkor csak bizonyos csatornakombinációkban lenne zavar, hanem valami szélessávú jel is kijön belőle. Érdemes lenne megnézni a bemenetét agy spektrumanalizátorral.
Sajnos akkor is van zavar, amikor a WinFast ki van húzva USB-ből, azaz nem kap tápfeszültséget.
Ez már komoly! Lehet, hogy lecsökken a jelszint a WinFast rádugásának hatására, és azért rossz a jel. De egyébként tápfeszültség nélkül is működhet keverőként egy rosszul megtervezett, vagy hibás tuner. Ahol félvezetők vannak, ott még ez is elképzelhető.
Ha a WinFast nincs bekapcsolva, amikor az AverTv-vel a 175.25 MH-re hangolok, akkor jó a kép.
Amikor a WinFast-ot bekapcsolom, elromlik. Utána a WinFast-ot kikapcsolhatom, kihúzhatom USB-ből, az AverTv úgy marad. Emlékszik a hibára. Ha az így kikapcsolt, lekapcsolt WinFast-ot kihúzom a koaxról, az AverTv megjavul. Ha visszadugom, elromlik. Bermuda háromszög.
Sziasztok!
Adott egy panellakás, kisszobájában a következő rendszer - számítógép - 2db samsung TV tuneres LED monitor - egy analog creative 5.1-es hangrendszer Az egyik monitor TV tunerébe egy koaxkábel van csatlakoztatva, amelyen digitális adást fog (DVB-C, digi-kábel). Az adás kifogástalan minőségű. Ugyanennek a monitornak a fejhallgató kimenete össze van kötve egy 3.5 jack kábellel a hangrendszer AUX bemenetével, így a TV hangja is a hangrendszeren szól. Az utóbbi hónapokban arra lettem figyelmes, hogy ha picit jobban felhangosítom a hangrendszert, akkor van egy bizonyos alapazaja, olyan, mint mikor valami nem érintkezik rendesen, vagy nincs leárnyékolva. Észrevettem azt is, hogy a monitor képén alig észrevehető csíkok futnak fel-le, és ez "szinkronban" van a hangszórók zajával. Megpróbáltam izolálni a problémát: leválasztottam a perifériákat, másik konnektort használtam, csak az egyik monitort kapcsoltam be, stb., Amikor a monitor audio kimenetét lehúztam a hangrendszerről, a zaj megszűnt, viszont a csíkozás nem. Először arra gondoltam a monitor ment tönkre, de aztán megpróbálkoztam az antenna kihúzásával, és csodák csodája a csíkozás is megszűnt. Visszadugtam az audio kábelt, a zaj nem jött vissza. Átdugtam mindent a másik monitorra (az is tuneres), ha az antennát csatlakoztatom, az a monitor is csíkozódik, és a zaj is visszajön. Mindezekből arra következtetek, hogy az antennán van valami zajos jel. A lakás úgy van kialakítva, hogy a két szobának utólag csináltak külön kismegszakítóval hálózatot, ami az előszobaszekrényben ágazik szét. Ugyanitt van egy spliterrel szétválasztva a TV kábel is, valamint egy router segítségével az ethernet hálózat is, szóval a szekrényből a szobák felé együtt megy 3-3 kábel. Okozhatja az a zajt, hogy a koax kábel a hálózatival együtt fut? Ezt nem küszöböli ki hogy a koax kábel "árnyékolt" kábel? A szobámba érkező kábel hossza olyan 10-15 méter lehet, az asztalom mögött egy jó darab fel van csévélve. Méretre vágni nem akartam, mert mi van, ha máshova kerül a TV, lehet újrahúzni az egészet.. okozhatja az, hogy ilyen hosszú a kábel? Ha valaki esetleg tud tanácsot adni, ne fogja vissza magát! ![]() Köszönöm!
Szia!
Azt nem értem, hogy ha digitális adást vételezel, akkor hogyan kerülhet a képre csíkozódás?
Szia,
Véleményem szerint,ez egy egyszerű földhurok. A csíkok alatt gondolom ilyen világosabb vízszintes csíkokat értesz amik lassan vándorolnak fölfelé, vagy lefelé. Próbáld másik konnektorba dugni a monitort, kezdetnek hosszabbítóval dugd be egy a lakás másik pontjában lévő aljzatba. Híradástechnikai boltokban lehet kapni kábel tv leválasztót , vagy elkészítheted te is 1-1db 10nF -os kondi a megszakított meleg, hideg pontok közé. Nézz be a földhurok topicba is. A feltekercselt koax kábel nem okoz ilyen problémát, nem fontos elvágnod. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Sziasztok, köszi a válaszokat!
kadarist: nem (csak) a TV adáson van a csíkozódás, ha a számítógép képe van a monitoron, akkor is látszik. Egyébként be sem kell dugnom az antennát, ha a koax csatlakozó külső fém részét hozzáérintem a tuner csatlakozójának külső fém részéhez, már akkor is csíkoz/búg. Valteri: igen, olyan a csíkozás ahogy írod. De tényleg annyira nehezen kivehető hogy azzal még együtt is tudnék élni, ha nagyon kéne, a búgás viszont zavar. Utánanézek ennek a kábel tv leválasztónak. Köszönöm!
Voltam 3 helyen is, hát, mintha ördögtől való dolog lenne ez a leválasztó
![]() ![]()
Szia!
Az is lehet, hogy az antenna hidegpontját, (külső árnyékolás) nem földelik le rendesen a szolgáltató cég emberei, vagy a hosszú kábelek miatt alakul ki a földhurok. Esetleg még annyit megpróbálhatsz, hogy a Splitternél leföldeled a külső házat. Akkor rövidebb lesz az útja a földhuroknak. További előnye a helyi földelésnek, hogy az antenna nem fog rázni, ha véletlenül megérinted. ![]() Egyébként nem egy ördögtől való dolog ez a leválasztó nem kell gyárit rendelned, pár forintból te is megépítheted a leválasztót. Kell hozzá két db 10nF-os kondi, egy koax dugó és aljzat páros. Topi mester írt is egy cikket erről, olvasd el, és építsd meg ezt a kis szerkezetet. Földhurok cikk A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Köszi!
A splitternél van is egy konnektor amibe egy router van bedugva. Annak a védővezető pontjára kapcsoljam a splitter házát? Megnézem, szerintem van is 10 nanos kondim otthon.. Ha igen, megpróbálom megcsinálni a leválasztót. De ha mégis a gyárit rendelném, pl ezt: http://www.betacom.hu/csatlakozo-adapter-aljzat/foldhurok-levalaszt...u.html Azt írja, 5-1000 MHz. Eszerint a doksi szerint (39. oldatól): http://digi.hu/dokumentumtar/1316 Nálunk a legmagasabb frekvencia 794Mhz, eszerint a linkelt leválasztó jó nekem, igaz?
Ilyen kapható náluk.
Budapest és 2050 Ft. Én is itt vettem és tökéletes...
Még egyszer: ha DVB-C, digitális, tévébe épített tunerről megy a vétel, akkor nem lehetnek brummcsíkok. Ez akkor lehet, ha analóg átalakításon esett át a jel és az az analóg van a tévére kötve.
Tuti, hogy DVB-C. Lehet, hogy nem brummcsíkok azok, én nem értek hozzá, de akkor is mozognak csíkok fel s alá a képen, mind1 hogy TV-t nézem, vagy a számítógép bemenetet választom a monitoron. Ha kihúzom a TV antennát a monitor tuneréből, akkor megszűnik. Ezek a tények.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |