Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   225 / 570
(#) ati790731 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Szia!

Most mértem meg a VIM által szóba hozott mikrokapcsolót, és mivel nem akartam átszúrni a rá csatlakozó vezetékeket lehúztam a csatit a vezérlőről: a feketét a barnához mérve ha benyomtam a kapcsolót megszakított, viszont a kék továbbra is szakadást mutatott, csak azt nem tudom biztosan, hogy jól érintkezett e a mérő vezeték hegye a csatiban, de közben volt párszor kapcsolgatva a kapcsoló is, majd többszöri próbálkozás után egyszer csak jelzett a műszer a fekete-kék között is.
Összeraktam mindent és próba, most állandó a meleg víz még akkor is ha csak langyosra állítom a csapot, és ha feltekerem a kazánon a hőfokot felmegy 80°c-ig is eddig 60 nál lekapcsolt, és van olyan, hogy ha kicsit van nyitva a csap akkor lekapcsol de nem várja meg mint eddig, hogy 40°c-ig vissza essen a hőfok, hanem 2-3 másodperc után újra indul, és nem lesz hideg a víz! Lehet, hogy valami érintkezési hiba volt, vagy a mikrokapcsóló nem adott át, nem tudom, de tény, hogy most jobb a helyzet.

Emlékszem arra a kommentre a vízkővel kapcsolatban és lehet benne valami, mert ha kb 40-50°c-os a víz a kazánban már szinte hideg a kilépő cső.
A takarítást, hogyan kell elképzelni ennél a kazánnál? (mi kell hozzá, mit kell takarítani)

A tárolót már rég fontolgatom, egy 30-50 literes bojler közbeiktatásával, de kertesbe szeretnénk költözni, így már nem valószínű, hogy lesz belőle itt valami, de az új helyen tuti úgy csinálom meg a rendszert.
Köszönet mindenkinek a segítségért!
(#) toro válasza Hunjasper hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
A kazánod kéményes és hiányzik a KARBANTATÁS!
...s, hogy megijjesszelek, ebből van a CO mérgezés!!!!
!!!!!
Mihamarabb kitakarítani a kazánköri hőcserélőt-, a deflektort-, az égősort.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) VIM válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Szia! A kapcsolót előbb vagy utóbb biztosan cserélni kell, mert amint írod bizonytalanul kapcsol, sőt egyáltalán nem. A lényegen nem változtat. A másik típus amit esetleg be tudsz szerezni az feltehetően nem lesz vízmentes típus (mert ez ugye közel van a tömszelencéhez és ha az ereszt ....) de mindenképpen karos kivitelű kell majd. Ha a mostani helyzeten esetleg tudnál javítani azzal, hogy fentebb és közelebb próbálod lerögzíteni a kapcsolót, hogy elérje a rudazat a kapcsoló határait. Nem sok kell neki de talán kibírja egy darabig, amíg beszerzel egy újat. .... vagy próbálj meg "beerőltetni" egy kis kontakt sprét a kapcsoló rúdja mellett.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) Hunjasper válasza toro hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Nem kell megijeszteni ! Meg vagyok már anélkül is

Elképzelhető, hogy egy tisztítással megúszom ?

Köszi azért a választ.
(#) ati790731 válasza VIM hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Köszi a segítséget!
Megpróbálom, valahogy kontaktspray-vel befújni, aztán megpróbálok hozzá szerezni valami hasonlót.
(#) VIM válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Nincs mit. Valami ehhez hasonló darabot kellene beszerezni. A fröccsenő víz elleni védettséget a beforrasztás után a felületet ezzel kell lefedni "gúla szerűen" és kész. A beállításnál kell majd odafigyelni a biztonságos kapcsolási működtetésre (le-fel állításnál).
(#) VIM válasza Hunjasper hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Szia! Valahogy így néz ki a tűztér? Az a baj, hogy ha nem értesz hozzá, akkor nincs mit tanácsolni, hogy mi a teendő. Ha bevállalod az általad okozott plusz meghibásodást és egyéb tömítetlenségi okokból előforduló hibákat, úgy a hőcserélőt kell leszerelni és erős vízsugárral lemosni róla a lerakódásokat. Drótkefe használata kizárva! Mosószeres az lehet a víz és kefe is használható de nem okozhat deformációt a lamellákon. Egyenlőre csak ezt kellene megejteni. Az ára az "horror" (40-50 tájékán)+ munkadíj. Tessék "ezt a részt" komolyabban venni, mert könnyen ez lesz a vége.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) Hunjasper válasza VIM hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Hát.... ennyire azért talán nem néz ki rosszul, de mivel tényleg nem értek hozzá mindenképpen megvárom vele a szakembert.

Addig csak bízni tudok benne, hogy nem lesz 40-50e

Köszi a válaszokat.
(#) ati790731 válasza VIM hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Köszi!

F.B.S mindig van itthon, a mikrokapcsolót meg most már tudom honnan kell beszerezni.
(#) toro válasza Hunjasper hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Onnan kezdődik minden!
(#) Hunjasper válasza toro hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Mire gondolsz? 40-50 alatt nem jövök ki? vagy a bizakodással ?

Nem mind1
(#) merciabc válasza Hunjasper hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Szia! Vedd le az égötér borítást, és nézd meg nincsenek-e a lamellák eldugulva. Porszívó,kisecset,kitakarít-összerak,és kipróbál. Majd jelezd hogy milyen lett!
(#) merciabc válasza ati790731 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Szia! Kontakthibás volt valamelyik csatlakozó. Ha hosszabb távon akarod kiküszöbölni a hibát, huzd le a sarukat, finoman csiszold meg,járasd meg, WD40-et fujj a csatiba,és ugy dugd össze!
(#) szomorce hozzászólása Feb 24, 2014 /
 
Sziasztok!

Megörököltünk egy Vaillant VUW 240/2-3 típusú kazánt. Keveset használták, de sajnos sokáig állt. Egy alapos tisztítás, (radiátorokat is átmostuk), tömítéscsere után szépen működött, a fűtés, és a melegvíz is. Aztán a használati melegvíz elkezdett langyosodni, majd bármennyire tekertük feljebb a hőfokot, egyre hidegebb lett. A nyomás állítgatásával némileg melegebb vizet sikerült kifacsarni. Ekkor hívtam szerelőt, aki átsavazta a hőcserélőt, majd újra működött rendesen. Egy idő után persze újra előállt a probléma, amit gondoltam savas tisztítással tudom orvosolni, de a hőcserélő tiszta volt.

Hívtam szerelőt, de ő is csak a tisztításig jutott, de a problémát nem oldotta meg, a víz továbbra is langyos. A másik "kolléga", akit elértem telefonon máris új kazánt akart rámsózni, mondván, hogy ezekben a készülékekben ennyi van, elöregedett. Ki sem jött. Ezek után a szerelőkről lemondtam. (de ha tudtok ajánlani egy megbízható Vaillant szakértőt Budakeszi környékéről, szívesen veszem)

Most itt állunk. A kazán elvileg működik, a fűtési kör tökéletes, rendesen kapcsol, veszi a programokat (Computherm RF), az égéstér tiszta, gáz, vízszivárgás nincs. Mi lehet a gond? Arra gondoltam, hogy az átmenő víz mennyiségét szabályozva lehet-e melegebb vizet előállítani. Ha igen, akkor hol?

Előre is köszi minden választ

Köszönöm
(#) zolex 2 hozzászólása Feb 24, 2014 /
 
Sziasztok!

Nem kombi kazánról van szó,de talán tudtok segíteni. BAXI Eco 1240 fi turbós fali kazán (10 éves keveset használt) egy rendszeren van a vegyes kazánnal. Szombat esete túlmelegedett a vegyes s mivel a vegyes a gázkazánt is melegíti, így az is nagy hőterhelést kaphatott.Tegnap este be akartuk kapcsolni a gázkazánt, de nem gyújt be csak zúg.Mi lehet a probléma vajon?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) ati790731 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
O.k köszi a segítséget!
A 7végén neki állok és átpucolom az egészet, mert amúgy is ráfér már egy takarítás!
(#) merciabc válasza szomorce hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Szia! Írj privit,megbeszéljük. Zoli
(#) merciabc válasza zolex 2 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Így elsöre, nincs benne áramlás,ami az eredeti problémával függ össze. Felforrt a rendszer,de mitöl? Zoli
(#) toro válasza zolex 2 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Kikapcsolt a biztonsági termosztát!
(#) toro válasza szomorce hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
HMV (használati melegvíz) üzemmódban meleg-e a fűtési előremenő?
Ha igen, akkor a váltószelep nem zár le teljesen!
(#) zolex 2 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
A vegyes kazánra egy rövid ideig nem figyeltünk oda és felforrt a víz.A szerelő a rendszer kiépítésekor nem tartotta szükségesnek visszacsapó beépítését a gázkazán elé,így a vegyesből a forró víz a gázkazánba is mehet .Már három éve így van de még nem volt ilyen gondunk. Azt hiszem tavasszal ide is lesz visszacsapószelep beépítve.
(#) zolex 2 válasza toro hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Köszönöm válaszodat ez lehetett a gond.A nyíllal jelölt mikrokapcsolót megnyomkodtam,most működik ismét a kazán.Remélem más gond nem lesz vele.
(#) merciabc válasza zolex 2 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Pont erre akartalak felvezetni. Meg a biztonsági szelep fontosságára.
(#) toro válasza zolex 2 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Az a szivattyú utáni áramláskapcsoló! Feladata, ha a szivattyú nem forog a kazán nem gyújthat be!
Kicsit balra van egy piros gombos stemco, az a biztonsági termosztát!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
(#) szomorce válasza toro hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Nem melegszik, ezek szerint a váltószelep is ok.
(#) szomorce válasza merciabc hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Este írok. Köszönöm szépen.
(#) VIM válasza szomorce hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Szia! A Vaillant előszeretettel alkalmaz hallos vízáramlás érzékelőt és szerintem nálad azzal van gond. Az a probléma. hogy a tisztításához le kell venni az egész bronz házat amiben benne van a mágnes amit a vízáramlás forgat és az van akadályoztatva a forgásában. Persze előtte nem ártana a vízszűrőt megnézni, mert lehet, hogy a sok állásában az üledék feltorlódott a szűrőnél. Esetleg ez már tisztítva volt amikor a hőcserélőt savazták?
(#) szomorce válasza VIM hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Kösz az infot. A szűrő is volt tisztítva, és az egész rendszer előtt van egy plusz szűrő, amiben volt szűrőcsere. Persze elképzelhető, hogy a radiátorokból feloldódott kosz bekerült a kazánba. A vízáramlás érzékelő szétszedését rábízom szakemberre. "nem értek a lovakhoz"
(#) VIM válasza szomorce hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Egy víz-víz hőcserélő ritkán szokott elvízkövesedni oly módon, hogy ilyen hullámzó vízhőmérsékletű vízhozamot eredményezzen, ellenben a vízáramlás érzékelő okozta lassú vízáramra le fog modulálni a kazán és csak akkor fog teljes terheléssel melegíteni ha az érzékelő megfelelő vízhozamról küld jelet a vezérlő egységnek. Remélem sikerül majd megoldani a kitisztítását, mert elég borsos ára van a háznak, mert, hogy abban van a működtető mágnes amit a víz hoz mozgásba.
(#) Omega3 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Sziasztok! Junkers kazánunk van és melegvíz problémánk. Többségében van melegvíz, de egyszer csak nincs és nem melegszik, jéghideg a víz. Ilyenkor az a megoldás, hogy felhúzzuk a fűtést pár fokkal melegebbre, majd visszaállítjuk, és amikor elkezd hűlni, akkor ismét van melegvíz. Már volt 2x szerelő, kitisztította amit ki kellett, de azóta is fennáll a probléma. Szerintetek?
Következő: »»   225 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem