Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automata cigaretta tekerőgép
Lapozás: OK   1 / 3
(#) bendegooZe hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
sziasztok

Pár napja kötöttem egy fogadást egy barátommal, miszerint nem fogok tudni egy elektromos, gombnyomásra működő cigaretta-tekerő gépet készíteni. Na már most én abszolút kezdő vagyok mindenféle technikai téren, sőt nem is kezdő igazából, hanem teljes kívülálló.

Leírom most hogy mi lenne a cél, aztán ha bárki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, és mindenféle egyéb kérdésre szívesen válaszolok.

Szóval. Van egy tekerőgépünk,
kép

Ez két hengerből és egy foglalatból áll, ezenfelül egy szalagból ami a két henger körül mozog. A szerkezet lényege, hogy a két henger közti mélyedésbe (ahol a szalag is van) dohányt tömünk, majd az egyik hengert egy kicsit közelebb toljuk a másik hengerhez ( a keretben egy kis csík van, nem egy lyuk, amiben az egyik henger elmozdulhat) és a hengerek egy irányba forgatásával egy dohány-rudat készítünk. Ezután a két henger közti résbe egy cigarettapapírt helyezünk, tovább forgatjuk a hengereket, amik így behúzzák a papírt, de mielőtt körbeérne a papír, megnyaljuk a szélét amin olyan ragasztó van mint a borítékokon, és így forgatjuk tovább a hengereket szalagostul, amik körbevezetik a papírt és készen van a henger formájú cigaretta.

Amit automatizálni kéne, az az lenne hogy ahogy beraktuk a dohányt, a mozgatható henger a helyére mozogjon, a két henger elkezdjen forogni, egy cigarettapapír becsússzon a hengerek közé, valami megnedvesítse a szélét, és végül körbeforogjon a két henger majd kinyíljon, hogy ki lehessen venni a kész cigarettát.

Szempont lenne még az is, hogy a szerkezet ne legyen túl nagy, a lehető leginkább hordozható (esetleg maga tekerőgép kiemelhető legyen egy magát a gépet tartalmazó szerkezetből), viszonylag masszív, ne essen szét ha mozgatva van, és ne legyen túl nagy az energiaigénye ( AA elem, max. 2 lenne az ideális.)

Ez így bonyolultnak hangzik (és szerintem az is) viszont fontos lenne nekem hogy ez sikerüljön, és hát idővel minden sikerülhet.

Mint előbb említettem technikai-elektronikai téren semmilyen ismerettel nem rendelkezek, ha valaki segítene szeretne jó lenne ha a lehető legköznapibb módon fogalmazna.


Előre is köszönöm ha egyáltalán valaki egy percet is szán erre a problémára.
(#) Ronin válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
A lehető leghétköznapiasabban mondom. Felejtsd el !
De azért várjuk meg mások véleményét is, hátha valaki képes a csodákra.
(#) tams hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Nem értem miért fogadsz olyan dologra, amihez semmi közöd?
Kb mintha azt mondanám megtervezek és megcsinálok egy "trendi" esküvői ruhát :no:

Először is, nem vagyok dohányos, de kb van fogalmam ezekről.
Már szerintem ott elbukod a dolgot, hogy a meghajtómotorodra és a sodrótengelyre nem tudsz ráfaragni egy szíjtárcsát vagy fogaskereket.
A nedvesítést sem tudom, hogy hogy gondoltad. (Más vonatkozásban lennének tippjeim, de itt...) Egy búvárszivattyút bedobsz közbe a wc-be?

Én a helyedben szereznék inkább egy rabszolgát, aki ha megnyomsz egy gombot megcsinálja neked.

Szerintem ne számíts túl sok értelmes hozzászólásra, márha nem tiltják le az egészet.
(#) kaszarobert válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Valami rossz számlanyomtatót kéne átépítened, az elég kicsi. A tinta helyet a nedvesítés, a gép meg a papirtekercset tekeri, de ne kérdezd meg, hogyan gondolom, én még cigarettát nem láttam közelről, és nem is akarok! :fogmosas:
(#) kendre256 válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
1.,Csinálj egy nyomógombos csengőt két ceruzaelemmel.
2., Szereld fel magadra!
3., Ha a barátod megnyomja a csengőt, a két kezed agyvezérléssel előveszi a tekerőgépet, elvégzi a megfelelő műveleteket, a nyelved megnyalja a papírt (brrr...), majd a kezed átadja a kész cigit.
Gombnyomásra működő, "automata", elektromos (még az agyvezérlés is!)
Csináltam már célgép vezérlését (PLC-vel), de ilyen marhaságot nem vállalnék (legfeljebb csak nagyon-nagyon sok pénzért), mert nagyon bonyolult lenne.
(#) idlob válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Én is úgy vélem, ebből nyertesen nem jöhetsz ki másként, mint valami eszetlen nagy baromsággal...
(#) Norberto válasza tams hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Idézet:
„megcsinálok egy "trendi" esküvői ruhát”


Mér, nem is lenne nehéz

Manapság szinte már odáig fajult a trendiség, hogy lassan elég lesz egy 20cm x 80 cm-es fehér színű rongydarab ahhoz, hogy elfedje a női test egyes részeit (a férfi közönség nagy szerencséjére :crazya: ).
(#) JZoli válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Nem biztos, de elektreomos ceruzafaragóból kiindulva talán lehetne valamit kezdeni.Ez csak ötletként írtam le.
(#) Göndör válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 17, 2009 / 4
 
Szia!
Nem írtad, hogy mennyi idő van a fogadás teljesítésére. Ez pedig fontos kérdés. Ha pl. 5 év a terminus, akkor iratkozzál be a Műegyetem robottechnikai szakára, és ha zseniálisan okos vagy, akkor esetleg menet közben meg tudod oldani a feladatot. (Az átlagos képességű hallgatók csak a diploma megszerzésekor jutnak el arra a fokra, hogy kapisgálják a megoldást.) Másik megoldási lehetőség a Kempelen Farkas-féle ötlet. Egyszer ő is fogadott, hogy épít egy sakkautomatát, s bár zseniális feltaláló volt, a feladat meghaladta tudását. Végül egy törpe embert talált, akit beültetett a kis dobozba, amit sakkozó gépnek nevezett, s ezzel ámította a közönséget.
(#) tams válasza Göndör hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
5év alatt a Műegyetemet??
Nahát én erre se fogadnék... Az kb egy átlag embernek a 3,5 éves Bsc-re elég.
(#) csdog válasza bendegooZe hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
Ha mindenféleképpen automata cigitekerőgépet akarsz csinálni , én EZT javasolom kiindulási alapnak, jókis szerkezet szerintem...
Ha sikerül automatizálnod a folyamatot, kíváncsian várom a megoldásodat
(#) voodoo hozzászólása Jan 26, 2011 /
 
Sziasztok!

Ötleteket, elképzeléseket esetleg már létező (házi készítésű) cigi töltő gépről szeretnék beszélgetni. (automata-félautomata) Kinek van? Ki gondolkodott már erről? Megcsinálta-e? Meddig jutott?

Mindenkinek szép napot kívánok!
(#) trabi007 hozzászólása Szept 5, 2011 / 1
 
Sziasztok!!!

Be szeretném mutatni nektek hogyan oldottam meg én a cigaretta töltő gépet , amiket használtam hozzá.: egy db ablaktörlő motor , egy db kilóméteróra spirál tokjábol egy db , némi hulladék horganyzott lemez , és egy kis db 8mm átmérőjü lemezcső ,, speciel én egy régi esernyő szárát vágtam el az pont jó " és még pár csavar meg forrasztóón kb ennyi alapanyagbol raktam össze és tökéletesen müködik is a gép.
(#) machinev válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Én is csináltam már kb. egy éve használom is, pillanatok alatt összejön egy doboz cigi egy műanyag dobozba 1db elektromos ablakfelhúzó motor, 1 db toll, amire pont ráment a hüvely (azóta már van 7 mm-es esztergált acélcső), benne egy 2mm-es drótból facsavarra tekert, majd letekert és széthúzott spirál, ami a motor tengelyének végére van rögzítve. Felülről egy tölcséren megy a dohány, és a hüvelyt tartó kezedtől függ a cigi erőssége
(#) (Felhasználó 1542) válasza machinev hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
(#) moderboy hozzászólása Dec 3, 2011 /
 
A két elkészült gép tulajához lenne olyan kérdésem, hogy a spiráljuk kb. mennyit forog, illetve ha lehet szeretnék róla jobb képet kérni. Előre is köszönöm!
(#) machinev válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Értem én, hogy házi cigarettagyár, de ez azért igen messze van attól, és csak magamnak töltöm
(#) machinev válasza moderboy hozzászólására (») Dec 3, 2011 /
 
Itt vannak a képek
(#) moderboy válasza machinev hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Köszönöm! Ahogy elnézem nem egy túl bonyolult szerkezet, mennyit forog a tengely körül-belül ideálisan?

Szerintem amíg nem bizonyítják rájuk hogy eladták a cigit addig egy jó ügyvéd simán "megmenti" őket. A bolti dohánnyal kifizették az áfát, adót mindent, az meg hogy"karton szám" töltötték a cigit szerintem nem a zsekákra tartozik. Megnéztem a videót, én ott semmi hamis dobozt nem láttam, nagy csúsztatást érzek megint a hírben
(#) machinev válasza moderboy hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Ne haragudj, ezt nem tudom, a motor üresjáratban kb. 1000-et foroghat, minimálisat terhel a spirál, ennél többet pedig a dohány, de az is függ pár dologtól. Nincs a motor lefojtva.
(#) moderboy válasza machinev hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Még pár utolsó kérdésem lenne, nem tekeri magára a dohányt? Szálas (pl: primus, tilbury, domingo) vagy inkább darabos (pl: goldengate, harmonia ) dohányokkal működik jobban, te mivel töltesz?

Köszönöm, az eddig leírt tapasztalatokat, ötleteket mindenkitől! Nagyon hasznosak lesznek
(#) machinev válasza moderboy hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Én kék szofi dohányt használok, nem tekeri magára. Előfordult, hogy a nedvesebb dohány beragadt a töltőcsőbe, de ez szerintem a spirál hibájából, mert nem folyamatos volt (illetve már most legutóbb cigibriketteket nyomott ki ), de cseréltem a spirált, csináltam másikat és ezzel gyorsabban is tölti, és nem is ragad be ugyanaz a dohány. Szal szerintem minden a készítéstől, odafigyeléstől függ. Spirálos töltésnél jobb szerintem a szálas dohány.
(#) Remci válasza machinev hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Hoztak hozzám is egyet javításra,gyárit.Ugyan olyan elven működik mint a tiéd,csak abban egy Dc 230v-os motor van. A 230v Ac egy graetz hídon és egy PTC-n keresztül csatlakozik a motorra.Ebben a PTC halt meg és hál' Istennek ilyet nem igazán találok. Szerintetek ha helyette beteszek egy biztosítékot az megfelelő lehet?
(#) moderboy válasza Remci hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
A PTC szerintem túlmelegedés ellen volt ott, akár ki is hagyható, de akkor nem lesz túlmelegedés elleni védelem azt kalkuláld bele.
(#) khresnik válasza trabi007 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Hello és olyat ami a képen volt hogy cigarettagyár olyan szerkezetet lehet csinálni? kezdő vagyok
(#) jancsur hozzászólása Szept 1, 2012 /
 
Meg lehet építeni itt az a kérdés meg tudod -e venni kb olyan 300-350eft volna az ára.Nem minden olyan bonyolult mit a minek látszik ha érted és átlátod a dolgokat.
(#) bercy9305 hozzászólása Feb 22, 2014 /
 
Sziasztok. * szeretnék egy egyszerű kis DC motornak kis erőt adni.
Részletesebben, hogy miről lenne szó: Egy elektromos cigitöltőbe ha a dohányt beleteszem, és elindítom, akkor az abban a pillanatban lefullad. Nos, én most ennek a motornak szeretnék adni egy kis erőt. Hogyan érhetem ezt el? Kondenzátor, vagy valami kis elektronikát bekötni a motor elé? Várom a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
(#) bercy9305 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Rendesen hálózatról. Még nem láttam az áramforrást, de most kérdeztem, azt mondták, hogy olyan mint a telefontolto. Bekell dugni a cigitoltobe. Jovoheten hozzak nekem, aztan tudok pontosabb infot mondani.
(#) nedudgi válasza bercy9305 hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Térjünk vissza rá, ha a kezedben lesz. Így csak tippelni lehet, de kár a ráfordított időért.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) bercy9305 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /
 
Na itt van a kezemben olyan az aramforras mint egy telefontolto. Parameterei: 12 V, 1000mA
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem