Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gépkocsik kapcsolási rajzai
Lapozás: OK   6 / 10
(#) Morti0911 hozzászólása Márc 18, 2014 /
 
Sziasztok!
2001. évj seat cordoba magic-hoz keresek kapcsolási rajzot. Aki tud kérem segítsen.
Köszönöm
(#) Morti0911 válasza melodee87 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Szia!
Én tulajdonképpen 2001. évj 1.6 seat cordoba magic-hez keresek kapcsolási rajzot ill. szerelési útmutatót. Ez szerintem hasonló lehet a vw polo vagy golféhoz. Leglábbis azt hiszem. Ha van 2001-es golf ill. polo-hoz anyagod azt megköszönném ha átküldenéd e-mailen. botos.lajos@korosladany.hu
Köszönöm
(#) Morti0911 válasza endrusz hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
szia endrusz!
láttam amit feltettél seat rajzot. nincs esetleg 2001. évj. cordobához hasonló anyagod? a hibakod olvasó csatlakozója és környéke érdekelne.
köszönöm
(#) endrusz válasza Morti0911 hozzászólására (») Márc 18, 2014 / 1
 
Szia! Nem tudom igy hirtelen,majd utána nézek. Ha van valami ,küldöm a mail-re.
(#) Ge Lee hozzászólása Márc 18, 2014 /
 
Üdv!
Ha tudna nekem valaki G Astra (2005. dec.) klímához (Delphi) vagy a középkonzolhoz és környékéhez komplett rajzot küldeni azt nagyon megköszönném.
A konzol nyomógombjai (keringetés, klíma, hátsó szélvédőfűtés) "mesébe illőek", tehát hol mennek hol nem, most már hónapok óta egyáltalán nem. Egy éve szintén volt ez gond, akkor kibontva a középkonzolból a nyákot, mindent átforrasztva fél évig jó volt, de most újra se kép se hang.
A mostani melegebb idők beálltával a szélvédőfűtés néha bekapcsol (mert hát most van rá szükség ), viszont kikapcsolni már nem lehet csak a gyújtás elvételével.
Autodata-ban erről sajnos semmilyen értékelhető infó nincs, rajz sincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 18, 2014 /
 
Szia! .... pedig van benne Delphi klímás rajz is, ablakfűtéssel együtt. Mondj egy motorkódot, vagy köbcentit ehhez a típushoz és majd megnézem hogyan tudom felrakni a rajzot, hogy az használható is legyen.
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
A motorkód Z14XEP. Átnéztem de az enyémben nincsenek részletes rajzok semmiről. Gondolom valami tápfesz vagy test hiba lehet, mert egyik gomb sem működik. Legalább arról találnék valami infót hogy a 8 tüskés csatlakozón (olyan mint az alaplapi USB csati) milyen feszeknek kellene lenni, és ha nincs ott tápfesz akkor miért nincs.
A nyákot újra kibontottam, mindent ismét átforrasztottam de tuti hogy nem azon van a gond. Nincs is rajta más mint a nyomógombok (ezeket kimértem jók), a LED-ek az előtét ellenállásaikkal és egy relé. A relé indítja a ventillátort 1-es fokozatban ha bekapcsolt a klíma, de ez is jó mert ha teszek rá 12V-ot kívülről akkor meghúz. Tehát olyan mintha már a komplett nyák sem kapna tápfeszt, csak jó lenne tudni hogy a csatlakozó melyik tüskéin kellene hogy ott legyen, és hogy honnét jön, tehát hova megy a kábelkorbács másik vége.
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Szia! A motorkódból ítélve az AC az nem gondolnám, hogy eltérő lenne a Z14XE- hez képest, csak a motorvezérlő (de az szerintem nagyon jó felállás, mert Motronik). Ha Neked is megvan a progi akkor abból onnan nézd ki az adatokat és a "P"-s verzióból a mérési pontokat. Persze jóformán semmi nem áll rendelkezésre amit használni lehetne, mert csak a kuplung és nyomáskapcsoló ellenőrzése válik elérhetővé. Az "S 292" elnevezésű kapcsoló terminál (kontroll panel) ami szóba jöhet mint meghibásodási és végrehajtási hibaforrás ebben a felállásban. Talán csak csatlakozási, kontaktus probléma okozza a hibát, de szerintem mindenképpen valami csatlakozási hiányosság a hol megy, hol nem szindrómára utal. Ha mégsem volna rajz erről a részről, majd szólsz.
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Azért szóltam mert nem találtam róla semmit. A nyákon biztos hogy minden jó, mindent újra átforrasztottam még a tüskesort is. A motort beindítottam, bekapcsoltam a klímát és közben mozgattam a csatlakozót és a kábelt de se kép se hang, egyik gomb sem reagált a háromból. Gyakorlatilag szeptember óta egyáltalán nem megy semmi, tehát most nem a hol megy hol nem felállás van. Olyan mintha már a kábelből is hiányozna a delej, ezért lenne jó tudni hogy mi van a másik végén.
Tavaly is ugyanezt csinálta, de akkor amikor kijött a meleg és állt a kocsi néhány órát a tűző napon, akkor megjavult.
Gondoltam hogy beregelek az opel fórumra de szerintem rajz nélkül ott is csak az ötletelés menne, pedig jó lenne megúszni egy vaskos szerviz számlát. Hozzáteszem a szervizben is csak a vállukat rángatták, meg mondták hogy hagyjam ott a kocsit egy két napra.
Szívesen kölcsönadnám a tervezőjének meg a gyártójának ezeket a ....kupacokat, hogy legyenek szívesek és közlekedjenek vele néhány hónapig, csak hogy lássák hogy mit is hoztak össze...
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
A gáznyomás az rendben van? A nyomáskapcsoló ezt le is ellenőrzi? Ezek volnának az alapvető dolgok ami nélkül fel sem áll a rendszer. A meleg az magyarázatot adna a gáznyomás hiányára vagy annak ellenőrzési kontrolljára. Azt meg tudod nézni a csatlakozóknál, hogy hol kell mérni az értékeket ..... ha Neked is megvan a progid.
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
A klíma gáznyomásának semmi köze sincs se a hátsó szélvédőhöz, se a fűtőmotor belső-külső keringésszabályozó lapátjának állásához. Ezeknek mindig menni kellene, 40 fokban is ugyanúgy mint mínusz tízben, sőt elvileg a klímának is.
Amikor megy a klíma a melegben akkor normálisan megy, hűt ahogy kell. Ha annak gázproblémája van akkor el sem indul, külső hőmérséklettől függetlenül.
Látom nem nagyon érdemes, de leírom harmadszor is: nem a klíma rossz, az egész középkonzol nem működik!
Egyedül a fűtőmotor megy, de az egy másik csatlakozóról kap delejt.
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Amit küldtem, attól többre így nem telik tőlem. Majd kidobod ha nem kell.
(#) kallaci hozzászólása Márc 19, 2014 /
 
Sziasztok! 2.5-ös 91-es ford transit kapcsolási rajzot keresek, vagy legalább, ha valaki meg tudná mondani, hogy hol találom a tolató lámpa kapcsolóját az is nagy segítség lenne. Köszi!
(#) endrusz válasza kallaci hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Szia! A sebességváltó házba van betekerve a kapcsoló,egy kétvezetékes csatlakozó megy rá. Van szervizkönyv,ha esetleg kell,elküldhetem mammutmailban. üdv pali
(#) zolika60 válasza kallaci hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
A sebességváltón keresd. Nem hiszem hogy túl sok elektromos vezeték megy rá így könnyen rátalálsz. Így néz ki.
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Ezzel sem vagyok előrébb, de azért köszi.
(#) kallaci válasza endrusz hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Szia Pali! Sajnos nincs aknám, ezért kitekertem a kormányt és alátuszkoltam a kocsi alá magam, de nem láttam sehol a kapcsolót, meg tudnád mondani, hogy kb hol keressem? A szervízkönyvet pedig köszi, nagyon nagy hasznát venném, mert elég viharvert az "igás lovunk"
(#) kallaci válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Szia! Köszi, Palinak már leírtam, hogy eddig sajna még nem találtam azt a fránya kapcsolót sehol.
(#) endrusz válasza kallaci hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
Szia! A felső rajzon az egyessel jelölt a kapcsoló.
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Márc 20, 2014 /
 
No erre varrj gombot. Hétfő délután újra szétkaptam a konzolt, nyák ki, teljes átforrasztás, tisztítás, majd vissza. Összedugom, elindítom a motort, közben mozgatom a csatlakozót is de se kép se hang. Mondom jó, ott vagyunk ahol eddig, nem működik a középkonzol.
Ma reggel garázs kinyit, műszerfal hőmérőjén 7 fok. Kocsi indít, és láss csodát mindhárom gomb működik, van keringésszabályozó, klíma és szélvédőfűtés is. Na ilyenkor mi van!? Tudom, Opel. Nekem ez belőle az első, meg az utolsó is...
(#) kallaci hozzászólása Márc 20, 2014 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget a transittal kapcsolatban! Jó pap is holtig tanul, én máshol kerestem a kapcsolót, azért nem találtam.
(#) mgeza hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne egy 2005-s Ford Focus 1,6 TDCI kapcsolási rajzra, olyanra amin látszik a motorhűtő ventilátor bekötése! Folyamatosan megy.
Kösz!
(#) Ricsi89 válasza mgeza hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Klíma van az autóban? Ha van, akkor az a rossz hírem, hogy egy elektronika kapcsolja, ami a motorvezérlőtől kapja a jelet. Klíma nélküli modellben csak egy relé van, ami kapcsolja. Ebben az esetben a motortéri biztosítéktáblán lévő 12-es relé kapcsolja, az F15-ös számú biztosítékon keresztül.
(#) mgeza válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Klímás a kocsi (manuális). Annyi történt, hogy ütköztem egy őzikével. Nem volt nagy, a jobb elejét kapta el a kocsinak, a lökhárítón lett két kisebb repedés (az őz megúszta) és azóta állandóan megy a ventilátor. Elvittem autovillamossági szerelőhöz, de kapcsolási rajz nélkül nem ment semmire vele.
(#) ferci hozzászólása Okt 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy eláztatott ajtóműködtető (?) elektronika, valaki már feltúrta és 1 db 8 lábú IC hiányzik belőle..
Egy kapcsolási rajz esetleg kisegítene..
A panelen lévő számok: LP120/10, HELLA, 9/96, 18...
A dobozon pedig: Mercedes-Benz 1688000148 és állítólag Volkswagenben volt.
Köszi...
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
(#) zolika60 válasza ferci hozzászólására (») Okt 28, 2014 /
 
Csak nem gondolod, hogy a VW merci paneleket használ? Egy fotó a panelről tán segíthet. Rajzot nem igen fogsz találni hozzá.
(#) ferci válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /
 
Nem hát.. az előbb derült ki, hogy Mercié..
(#) steve0001 hozzászólása Dec 17, 2014 /
 
Sziasztok!

Tudna nekem valaki 2000-es évjáratú Ford Focushoz (Mk1 2.016v benzines man.klímás) egy kapcsolási rajzot küldeni amin látszik a hűtőventillátor bekötése?
Köszönöm szépen!
(#) Jencesz hozzászólása Feb 13, 2015 /
 
Hali! Tudna valaki segíteni hogy honnan tudnám letölteni én is a Ford Orion 1.8 D 1989 javítási kézikönyvet? A segítséget előre és nagyon köszönöm!
(#) endrusz válasza Jencesz hozzászólására (») Feb 13, 2015 /
 
Szia! Nincs véletlenül gmail címed? Arra el tudnám küldeni ,mert 25 Mb-ig fogad csatolmányt.
Következő: »»   6 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem