Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dioráma világítás LED-del
 
Témaindító: world-s, idő: Márc 24, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) world-s hozzászólása Márc 24, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy különleges kérdésem lenne.
Két részből áll a kérdés:
1. Tudtok -e olyan led-ről ami nem felfelé, hanem oldal irányba 365 fokban világít. Felfelé esetleg nagy nagyon korlátozottan. Ennek természetesen olyannak kell lennie, ami nem túl magas.
Egy diorámába szeretném használni, ahol a dioráma alján elhelyezett mohába kellene elrejteni úgy, hogy a moha alatt szépen átvilágítsa a terepet. Jó lenne ha kék, sárga, UV és zöld színeim is lennének.

2. A dioráma az AVATAR témakörben készül. A film alapján úgy kéne megcsinálni hogy ne fixen világítson az egész, hanem szép lassan itt ott néha kicsit erőssebben, néha valahol kicsit halványabban világítson a táj. Persze pluszban az is érdekes lenne, hogy ha valahol hozzá ér az ember a mohához, akkor ott erősen világítana alatt egy led, de mivel ez egy dioráma, így nem szerencsés, ha a látogatók halálra tapiznák az egészet. Ezért gondoltuk inkább az automata fényerőváltozás.

Előre is köszönöm a segítséget.
Zoltán
(#) vicsys válasza world-s hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Az oldalvilágítást én SMD ledekkel oldanám meg. A véletlenszerű halványulást meg ezzel:
Bővebben: Link
(#) kokozo válasza world-s hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Szia!
Mi van akkor ha 4 smd rgb ledet négyzetbe össze ragasztasz és ezt vezérled bármivel (pic Avr stb), ez full 360 fokban világítana ( nem tudom mi világít 365fokban) és a szín váltás se okozhat problémát.
(#) Saggitarius válasza world-s hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Mekkora lenne a sugarzo atmeroje? Lehetne pl EZ az alkalmazott LED akar tobb darabbol osszeallitva a korgyuru, elottuk pedig egy diffuser csik, hogy egyenletes legyen a fenyeloszlas.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) world-s hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Egy kis segítség, hogy kb. mihez is kellene Videó a diorámáról
(Lehet ez segít, mert ben biztos, hogy mindenre fogok tudni könnyen válaszolni.)

Azt érzem, hogy inkább sok kis ledes megoldás lenne jobb mint pár nagyobb, mert ugye egyenletesen kéne alapból megvilágítani az aljnövényzetet, illetve az alja XPS lap, tehát túlságosan nem is az az anyag mi szeretné a nagy hőt.

Kokozo: a 4 SMD led az nem csak 4 irányú csóvát eredményezne? Bár az tetszik, hogy az RGB-vel lehetne esetleg játszani kicsit.
Vicsys: Amit küldtél az nagyon meggyőző. Valami hasonló hatást kell elérnem. Igaz annyi különbséggel, hogy az én esetemben a legtöbb lednak egyszerre világítani kell, és csak mindig itt-ott (akár egyszerre több helyen is) lenne egy elhalványulás (nem is feltétlen teljes led kikapcsolással), netán erősebb fényáradat. De úgy ahogy a videói is többször esetben is látszik, ilyesmi lassul elhalványulás és erősödés lenne a cél.

Zoli
(#) didyman válasza world-s hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Egy egyszerű SMD LED-en nincs lencse. Az közel 180 fokban világít. Neked is ennyi kell, hiszen a felszínen lesz a LED, maga alá nem kell világítania. Nem kell ezt ennyire bonyolítani. csak olyan típust kell keresni, amiben a fényt kibocsájtó felület homogén, nincs körülötte "udvar".
(#) zosza18 válasza world-s hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Szia! Lehet primitív dolgot mondok neked, de...
SMD LED-ekkel csinálni egy egyszerű futófényt, mondjuk 10 LED-eset. A LED-ekhez berakni egy-egy kis elkó kondit a halványulás miatt és ebből a futófényből csinálsz annyit, amennyire szükséged van. Ezt utána úgy kötöd be ahogy akarod.
Olcsó, megbízható és egyszerű a felépítése.
Szerintem ezt jobb volna így megoldani és akkor nincs túlbonyolítva az egész.
Esetleg ha a LED fénysugárzása nem megfelelő, lehet rácseppenteni a ragasztópisztollyal egy pöttyöt, hogy megtörje a fényt.
(#) world-s válasza didyman hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Tudsz ilyet ajánlani?
Én csak ezt a fajtát ismerem: Bővebben: Link
Ez bár ugye körbe is világít, de jórészt azért felfelé. Tehát ez ugye jórészt különálló ledpontokat jelentene.

Amiről te írsz az hogy néz ki, illetve miként hívjam, amikor netek keresek, vagy a boltban érdeklődök.

Zoli
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Itt a kép az SMD LED-ekről és még a méretüket is láthatod. Ha ezek nem jók neked, akkor semmi.

Az jutott még az eszembe, hogy vastag damilt összevágol különböző méretekre, majd csokorba fogod és ennek a végére rakod az RGB LED-es áramkört. A damilt betolod a moha közé és már készen is van a sok kis szines pont a mohában.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) world-s válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Köszi.
Értem amit írsz a damilra. Erre is gondoltam. Sok-sok apró pötty is jó lehetne lehet. Sajnos maga a damil az csak damil. Az semmit nem vezet. Csak az optikai szál. Ezzel próbálkoztam kb. 1 éve. Optikai szálat viszont nehezebb szerezni értelmes áron.

Amúgy ez a 0401-es érdekes lehet, de hogy ezt hogy tudnám forrasztani egyesével vezetékre....
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) alux hozzászólása Márc 26, 2014 /
 
oldal irányba 365 fokban világít - ha ezt megoldod, Nobel díjat kapsz. A 360 fok az körbe világít, a maradék 5 fok visszavilágít önmagába, vagy hová?
(#) vicsys válasza alux hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Kérem a Nobel díjat, mert van megoldás. Te most tényleg ezen lovagolsz...? Inkább valami megoldásra fókuszálj, azzal többet segítenél.
(#) alux válasza vicsys hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Nem ezen lovagolok, de kifejtenéd azt a kört, ami 365 fokos, mert szerintem, 5 fok átfedés van, és ha már felteszünk egy kérdést, legyen alapja, mert arra van megoldás. Igen lehet a térben a besugárzott terület sok - sok fok, de a kérdés "oldal irányba 365 fokban világít" . Talán az általad épített propeller clock elv lehetne, oldalirányban sugározva, a led vezérlés és színek variálhatók - 3 szin SMD- , akár előre programozva, akár infra távirányítóval, akár 1 leddel is, megfelelő fordulatszám esetén folyamatos fénycsíknak látszik.
(#) world-s válasza alux hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Elnézést, de valóban elírtam.
Valóban 360fok csak.
Nem csíkokat akarok látni.
Az alap kérdés az volt, hogy létezik -e olyan tokozás, ami nem arra van főleg kihegyezve hogy felfelé világítson, hanem hogy oldal irányba.
Tehát mintha valami apró lencse lenne a tetején és így a visszavert fény is oldalra távozik. Ez azért kell, mert nem különálló fénypontokat szeretnék látni.
Sajnos ennél jobb képet nem találok erre neten, hogy megmutassam mit szeretnék:
KÉP
(#) bbalazs_ válasza world-s hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Mi lenne, ha UV leddel vilagitanal es UV erzekeny csikokat kapnanak a dolgok?
(#) alux hozzászólása Márc 26, 2014 /
 
Egy próbát megér: Led teteje, a félgömb rész leköszörülve és ráragasztva - ha a led 5 mm, akkor kb. 8-10 mm - tükrös fémlap, pl polírozott krómacél. Ugyanez a led alsó felére is, csak itt kell két furat a lábaknak.
(#) world-s válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Jó ötlet. Az elején pont hasonló ok miatt írtam az UV ledet is. Jelen esetben a föld -ami nálam ugye egy vékony réted mohatakaró (lásd fentebb a video)- megvilágítása lenne, melynek a moha alatt kellene elhelyezkedni. Az itt lévő UV ledekre reagálna még a nővényeken, vagy máson lévő UV-re érzékeny festék/lakk ha sikerül találni.
(#) vicsys válasza world-s hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
UV festéket lehet kapni, szinte megszólalásig ilyen színekben. Airbrush-al szépen megfesthető lenne a környezet.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) world-s válasza alux hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Igen valami ilyet keresek, csak inkább gyári kivitelben ha létezne. Nem csak azért, mert jó pár ledről lenne szó, hanem mint a videóban is látható nagyon vékony a moharéteg. Tehát elég alacsonynak kell lennie a megvalósításnak.
Ezért hogy ne keljen keresni a videót, ezért ide linkelem újra.
Youtube Link

És köszönöm, hogy ennyien segítetek együtt gondolkodni a megoldáson.

Ui.:
A zosza18 féle nagyon apró led megoldás sem tűnik olyan rossznak (0402), de ha ezek egyesével kell megforrasztani valami vékony részhuzalhoz ami nem látszódna ki, az lehet kicsit viccel dolog lenne, mert ebből meg rengetegre lenne szükség. (Főleg ha RGB lenne, mert az ledenként is jó pár forrasztás ilyen pici méretben.)
He ha tudtok valami jó forrasztási módot rá, vagy esetleg szalagot (amit én nem találtam), akkor esetleg lehet próbálkozni vele.

Ui2.:
Illetve mivel sikerült képet találnom, így ti is jobban látjátok miről lenne szó.
Tehát látszik, hogy alapvetően az egész föld világít. Ehhez kellene az, hogy véletlenszerűen (vagy annak tűnően) a dioráma egyes részein szép lassan (de legjobb ha eltérő sebességben) néha kicsit erősebb, vagy picit halványabb legyen a megvilágítás. Ezt ugye akár plusz ledekkel is meg lehet oldani, amik szakaszosan erősíthetik vagy gyengíthetik egyes területek megvilágítását.
(#) world-s válasza vicsys hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
óóó köszi. Airbrush az van.
Olyan tapasztalatod van, hogy ezek ugye alapban (UV nélkül) teljesen átlátszóak ugye? Mert a már kész növényeknek meg vannak a szépen festett színei, ami a növények nappali fény melletti színére vannak festve. Mi eddig csak fluoreszkáló festékkel próbálkoztunk, mert csak az volt éppen otthon.
(#) zosza18 válasza world-s hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Hát igen a forrasztás az nem gyerekjáték ilyen méretben, de én szerintem ezt nem lehet elkerülni. Tűpákával, de szó szerint tűhegyes pákával, jó szemmel, jó kézügyességgel és sok idővel a hátad mögött kivitelezhető a dolog. Nem jut eszembe más módszer amivele ezeket az apró LED-eket és ilyen mennyiségben forrasztani lehetne.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) world-s válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Hát nem nyugtattál meg. Ritkán jutok csak elektronika babrálásához.
Ha ebben létezik mondjuk RGB led, akkor hogy lehetne legjegyszerűbben megoldani a megfelelő szín beállítását?
Most csak az jut eszembe, hogy mindegyik ledhez mondjuk 4 vezeték, és mindegyiket párhuzamosítva (ami miatt rögtön akár 8 vezetékdarab is lehet belőle). Gondolom máshogy ez nem fog menni, hogy kevesebb legyen a kábel, és mégis egy adott színt tudjak beállítani...

Most ami a videón látszik csillogás az kék és zöld csillámpor jelenleg.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) zosza18 válasza world-s hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Hát* szerintem az RGB LED elég necces, a 4 kivezetés miatt. SMD-be 1.5x3.2 mm-essel találkoztam, hát nem egy könnyen forrasztható dolog. Még mindig amellett az álláspontom mellett maradok, hogy ahány színt szeretnél, annyi db futófény áramkör és ezekre akasztva az SMD LED-ek. Ezt szerintem könnyebb kivitelezni is meg olcsóbb is. Esetleg még az jutott eszembe, hogy maga az egész "világ"-ot NYÁK-ra tennéd rá. Magyarán fogalmazva, a NYÁK-ra SMD LED-ekkel teleszórod, ezen volnának a futófények áramkörei is, vagy RGB áramkörök és utána a LED-eket olajos fültisztítóval megsimogatnád, majd az egészet úgy ahogy van telibe fújnád matt fekete festékkel. Ezután erre a festett NYÁK-ra helyeznéd a "világ"-ot és kész. Nem is látszana semmi se alatta és minden megvolna amit akarnál. Tudom könnyű mondani, de az ötletekből fog összeállni a végleges megoldás.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) world-s válasza zosza18 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Nem rossz az öltet, de sajnos a világ már meg van. És hát bár az este készült videón nem annyira látszik, de ez egy lábazati szigetelőből kialakított nem egyenletes terep, és a szélén látszik is hogy sziklaszerűségnek van szépen kialakítva.

A futófény megoldás is szóba jöhet esetleg, de még nem annyira tiszta hogy hogyan lesz nem túl szabályos, hisz itt egy “mesterségesen kitalált” természetest kell utánoznom, ahol kevés a szabály.
Tehát változó hosszal különböző területeken (akár átfedésben) legyen a változás. Valamint ne egymás után sorba, hanem mondjuk a változó részek közül mindig a többség mondjuk világítson (nem is biztos, hogy teljes kikapcsolásig érdemes a feszültséget levenni).

Amit az eddigi alapján leszűrtem az eddigi ötletekből, abból nekem az körvonalazódik. Sok pici SMD. mondjuk mint a csillámpor esetén kékek és zöldek, plusz UV ledek.
Ezek többségét direktbe be kellene kötni párhuzamosan úgy, hogy a párhuzamos körökben mondjuk több lenne sorba kötve.
Ezzel csökkentve a vezetékek számát. Ezek mellett lenne egy másik rész amit vezérelne valami. Itt lenne több csatorna, és ezeket leket szépen változó módon kapcsolgatná eltérő sebességgel.
Ha olyan részt akarok, ahol elhalványodás legyen, oda fixen bekötött ledekből nem teszek (vagy csak keveset), csak a vezérelt részből egy kört. Így ha az adott kör kikapcsol, akkor ott átmenetileg sötétebb lesz. Ahol meg plusz fényt szeretnék, ott fordítva csinálom. Megvan az átlagos sűrűség a fix ledekből, és oda teszek még a vezéreltekből is párat. Így ha a vezéreltek is bekapcsolnak, akkor ott fényesebb lesz az egész. A fentiek miatt van olyan vezérelt kör ami alapban világít, és csak kisebb időre kapcsol ki, és van olyan, ahol ez pont fordítva van. A vezérelt körökben a ledek száma és színösszetétele (kék és zöld) attól függ mennyire van szükség.

Kérdés hogy mindezt mi tudná megvalósítani.
Persze lehet nem ez a legjobb megoldás, de ebben ti, akik jobban a témában vagytok talán látjátok.

Továbbra is köszönöm az ötleteléseket.
(#) zosza18 válasza world-s hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Adott mondjuk egy futófény, amit mellékeltem is. Ebből mondjuk csinálunk 10 db-ot különböző órajelekkel meghajtva. A 10 áramkörből mondjuk 5nek a kimeneteivel párhuzamosan kötünk elkó kondikat és azokat is változó értékekkel, hogy meglegyen a szabálytalanság. Ezek után még ott van az ellenállás, amivel a fényerőt lehet állítgatni a kimeneten. Ezt követik még a különböző színek, a kimeneteken lévő LED-ek száma( most ez legyen 2db/kimenet) és az elrendezés. Összefoglalva az egészet, így kapunk 200db 100 különböző fénypontot. Ezzel már adott is a "mesterséges kitaláció". A számokat most csak hasraütés szerűen írtam, ezek nem konkrét értékek. Persze ez csak az én véleményem, de több szem többet lát.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) alux hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Egy darab 16F628 PIC, 10 láb meghajt 10 db 4017 ICt mindegyiket más frekvenciával. SMD RGB ledek anódja közös, ami egy előtét ellenálláson megy a tranzisztorra - eddig a fenti kapcsolással egyezik - a 3 katód nem testre, hanem egy egy FETre megy, amit a PIC újabb 3 lába vezérel más más frekvenciával, színkeverés és a véletlenszerűség garantált. Egy PICcel megoldott a frekvenciák eltérése, és későbbiekben átprogramozással variálható.
(#) Kera_Will válasza alux hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Mi lenne ha CD4060 al dolgoznátok ?
Abban van oszci is meg osztott kimenetek igaz binárisan osztódnak le.
De ha nem egymás mellé teszed a bitek fényeit akkor véletlen szerűnek tűnnek.
No meg nem csak az alap bináris osztó kimeneteket használod hanem azok közti AND vagy OR
állapotukat is 2 db diódával .
Sokkal változatosabbá tudod tenni a futást..
Fényerő hunyorgatást is meglehet oldani vele.
A kimeneti tranzisztorok bázisaira még egy ellenállást kötni amivel félig világítanak a ledek.
Jó ez kisérlet eredménye lesz.
A tranzisztor bázisra és a számlálóra kimenetére 1 ellenállás mert kell 10-100 kohm közt.
Aztán még egy a bázisra 500k-2Mohm közti .
A nagyobb értéket ki kell kísérletezni mert a derengés mértékét befolyásolja.
Amikor a vezérlés ráfut direktben a kis értékű ellenállásra akkor teljes fényerővel világít
amikor a nagyobb ellenállásra fut a vezérlés akkor derengeni fog.
Ezt lehet a diódás ellenállásos AND kapukkal is szabályozni ...
Ehhez nem kell PIC se , programozni se kell.
Bocsi rajzoló progim nincs jelenleg de kis türelmet kérve rajzolok is valamit.
Az órajel alap sebességét pedig 1 potival lehet beállítani.
(#) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Itten van az elvi rajz .
Jelenleg 2 led csoporthoz tartozó vezérlés van be rajzolva.
De a többit ugyan így lehet folytatni.
A soros ledek számát a tápfeszültség határozza meg ezen kívül a nyitó feszültségük.
Lehet párhuzamosítani is a sorosan kapcsolt ledeket.
Órajelet a R1 R2 C1 tagok határozzák meg.
Az első Q4 kimeneten az órajel 16od része jelenik meg.
A Q4 - Q14 kimenetekre köthetőek a led csoportok.
Működési leírás T1 tranzisztor és környezete.

T1 kollektora és a tápfeszültség + pontja közt vannak a LEDek sorba/párhuzamosan LED1 LED2 ---- LED sok és az R8 előtét ellenállás ami áramkorlátozást végez.
A T1 Bázisára csatlakozik a Q6 kimenetről az R3 ellenállás .
Ha a Q6 magas akkor R3on keresztül direkt kap vezérlést a T1 és minden led világít.(már ekkor is nem azonnal teljes fényerővel kezd világítani mert az R2 R5 C2 idő állandója határozza meg a fényerő növekedés sebességét.)

Amikor a Q6 alacsony lesz akkor a T1 lezár ledek kialszanak.
A T1 lezárását lassítja a R5 C2 tag.Mert előzőleg a C2 feltöltődött a Q6 által kiadott feszültség szintre az R3 és R5-ön keresztül.
A T1 lezárását így a fényerő csökkenését a R5 C2 időállandója határozza meg és a bázis emitter dióda nyitóáram igénye, mert ezt csak adott ideig tudja a C2 fent tartani.

A D1 D2 R6 diódákból álló ÉS kapuval további beavatkozást tudunk tenni.
A Q12 és Q14 kapuk által meghatározott időtartam erejéig közel tápfeszültség fog megjelenni az R6-on. Ezt vezetjük az R4 R5 ellenálláson és C2 kondenzátoron keresztül a T1 bázisára. Ekkor a "derengést" tudjuk elérni mivel az R4 sokkal nagyobb értékű legyen mint az R3.Ezt kísérlettel lehet megállapítani , hogy hány Mega ohm kell ahhoz , hogy derengjen vagy jobban égjen a led csoport.
A felfutása/lefutása szintén a másik RC tagok R5 C2 által módosulnak amikor az R3on keresztül vezéreljük a T1et.

A másik AND ÉS kapu D3 D4 R7 tagokból áll. Ez a T2-t vezérli az R12őn keresztül.
T2 ledes csoportját a Q4 es kimenetről az R11 R9 C3 alkatrészek vezérlik.

Ezt minden egyes Qx kimenetre meg kell építeni ahány led csoportot szeretnél kapcsolgatni.
A Qx kimenetek binárisan számolják meg / osztják le az óra jelet (felezik) .
Tehát a Q4hez képest a Q5ön fele akkora frekvencia vagy kétszer annyi időtartamig jelenik meg a magas szint aktiválja a ledeket. és így tovább minden kimenet.
Tehát ha nem egymás mellett helyezzük el a ledcsopotokat akkor akár véletlen szerűség látszatát is keltheti a fényjáték.Igaz aki nem járatos a bináris aritmetikában annak szintén véletlenszerűnek hatna igaz szabályos ritmust felfedezhet egymás mellett lévő biteket nézve.

Ez lenne az egyik "analóg elv" semmi uC programozás használatával .
Lehet FET jobb lenne mert a GATE-nek nagyobb lehet a"lineáris vezérlési szakasza" avagy a nagyobb bemeneti GS ellenállása miatt fel / le futás jobban érzékelhetőbb lesz.
Lehet a 4060 kimenetére kötni kéne diódákat.
No meg lehet még bonyolítani 1 fűrész feszültség generátoros komparátorral is amivel a
kimeneti PWM fényerő szabályozás stabilabbá tehető.

Mondhatjátok , hogy programozva egyszerűbb ... jó ok de kifogja megírni meg a uC perifériáját megtervezni ?
Aki meg csak pákát fog a kezébe némi kis játékkal , türelemmel az elemek pontos működésének hatását ismerve ugyanazt elérheti, gyorsabban mintha a programozást kellene megtanulnia.
(#) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Az elvi rajzzal a működést és lehetőséget mutattam be.
A Q4es kimenet a legfürgébb mert csak 16od óra jelel lépked.
A leglomhább a a Q14 mert az órajelfrek/2^14 tehát (16384ed).
Tehát rajzhoz képest Q14től érdemes kezdeni a csoportok csatlakoztatását.
Például a 200Hz körüli órajel esetén a legutolsó Q14es kimenetnek kb.: 80 mp a periódus ideje.
2kHz esetén már csak 8 mp míg 100Hz esetén meg 160másodperc.
A Q13 40 mp , Q12 20 mp , Q11 10 mp.
(1/200 Hz )*16384 ~ 80 mp .
Természetesen ezt az időzítést kényelmesen lehet beállítani az R1 R2 C1 tagokkal.
R1 helyett Potenciómétert is lehet rakni.

RGB ledek biztos kellenek?
Sima zöld kék fehér sárga piros is megteszi pláne ha elég kicsik és sok fele elszórva kerülnek elhelyezésre, no meg az egy kimenethez tartozó ledek nem egy kupacban vannak .
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
(#) marty9228 válasza world-s hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
Szia.
Este készítek videót a kertemben levő hangulatfényről.
Ennél egyszerűbb és olcsóbb szerintem nincs.
De addig is, ilyen LED-ek vannak benne.
Bővebben: Link
Ebből kellene SMD-t találni.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem