Fórum témák
» Több friss téma |
Általában a paneleken rajta van a tápegység. 470µF a stab előtt, 100nF a PIC miatt stab után.
Sziasztok!
Nem foglalkoztam pic-el sohasem. Most van egy panelem, amin lehet elszállt a pic, de nem vagyok biztos benne. Gondoltam összerakok próbapanelen egy JDM-et és megpróbálok "bekopogni" neki. Milyen progi kell hozzá? Ha esetleg rosz, akkor veszek egy pickitet is és belekóstolok majd a picológiába (is). Köszönöm!
Kerülendő a JDM (soros porti) programozó. Hacsak nincs egy régi PC -d a 1990 körölről..
Hát olyan pont nincs, csak kicsit ujabb ami már réginek számít. (Celeron, 256MB ram...)
No de mindegy, veszek egy másik pic-et, meg egy pickitet. Az ára viszonylag megfizethető és hosszabb távra van. A megszerezhető tudás meg amúgy is többet ér. De azért még várom a progi javaslatot. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Az a kérdés, hogy a soros port illesztője MAX232, GD75232 (töltéspumpás) vagy a régi jó MC1489 / 1488. Az utóbbival talán még menne is a JDM.
Az alaplap MSI PT880 Neo. Gondolom kapcsolási rajz nem lesz a neten. Majd holnap megnézem mit találok az alaplapon. Köszi addig is. Viszont ha ezekből nincs SMD változat akkor tuti nincs belőle. DIP tok nincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Ha lenne benne egy ISA csatlakozó, akkor egy régi kártyával is menne. Egyébként néyd meg Watt honlapján a javasolt programozókat.
Nincs benne ilyen csatlakozó, de nem baj. Különben meg talán JDM-el 18F családot nem is nagyon lehet programozni. Legalább is nemláttam egy oldalon sem, mint kompatibilis tipust.
Vásárolok egy PICKITet, úgyis temérdek PIC-es project kering a neten, megbánni szerintem nem fogom. Ha mégis, akkor még eladhatom valakinek.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy USB-s PIC projektet készítek. Azt szeretném megoldani, hogy a mikrovezérlő küld egy karaktertömböt a PC-nek, és az megjelenítem a küldött karaktereket C# winform-on. A probléma az, hogy a program az első 2 karaktert hibásan jeleníti meg, téglalapot hoz helyettük. Szerintetek mi a hiba, mit kellene módosítani? Köszönöm a segítséget! A megírt függvényem:
Használd a "Kód" gombot. Javítottam- moderátor A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
Üdv!
Tegyél fel egy virtuális soros port programot, azzal le tudod tesztelni, hogy a PC-s programod jó e. Mondjuk én az adat vételét megszakításként (DataReceived Event) kezelném le, mert ekkor biztosan azt olvasod ki ami éppen jött. Esetleg próbáld ki egyesével küldeni a karaktereket, nem pedig egy tömbben az egészet.
Helló!
Egy PIC24-gyel szeretnék vezérelni egy rezgőszivattyút és jó megoldásnak tűnne a kettő közé valamilyen optoleválasztott sztr, de nem igazán tudom, hogy milyen, vagy mi alapján keressek. A szivattyú 48W, 230V, 50Hz-en megy, a PIC, pedig 3-3.6V és van induktív terhelés. Erre valaki tudna ajánlani pontos típust?
Helyezz el a C# programban Breakpointot. Ekkor debuggoláskor ott áll meg, ahol a bk-t elhelyezted. Így ellenőrizheted könnyen a változó értékét. Ha ott krixkraksz van, valami rs-232 hiba lesz.
Sziasztok!
Egy vasúti átjáró működését szeretném megoldani egy Pic12F657 segítségével. Azért ezzel mert ezt találtam itthon, utánanéztem, van megfelelő számú kivezetése, programozása szintén megoldható! Abban szeretném a segítségetek kérni hogy úgy akarom megcsinálni, hogy mikor bekapcsolom a pik-et ugye villog szépen a fehér ( tehát az egyik lábat ki-be kapcsolgatja) de mikor egy kapcsoló segítségével aktiválom az egyik lábát akkor átvált a két pirosra. Tudja valaki hogy az aktiváló lábat fel kell húzni ellenállásra?? Vagy honnan tudnám én azt megtudni, hogy pontosan hogyan is kell az áramkört megcsinálni? Esetleg valaki tudna küldeni képet róla, hogy hogyan nézne ez ki egy kapcsolási rajzban.
Az egyik leggyakrabban alkalmazott megoldás az, hogy a bemenetet egy 10 kOhmos ellenállással tápfeszültségre kötöd (alaphelyzet a magas szint, azaz logikai "1"). A kapcsoló (vagy nyomógomb pedig ugyanezt a bemenetet aktív állapotban földre zárja (alacsony szint, logikai "0"). A programot ennek megfelelő logikával (aktív állapot az alacsony szint).
A 10 kOhmos felhúzás helyett bizonyos portlábakon a belső felhúzást is lehet használni, ekkor az ellenállás megtakarítható.
Az nem véletlenül PIC12F675?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy SMD Pic- hez van valami foglalat amibe bele lehetne csíptetni a felprogramozáshoz? Ha igen mi a neve? Mert olyat már csináltam hogy nyákon kivezettem a lábait aztán úgy összekapcsolva programoztam fel.
Kapható, de drága... Miért nem a 6 pólusú ICSP csatlakozást használod? Jóval olcsóbb lenne...
Az van nekem a 6 pólusú ICSP. Vagy valamit félreértek?
Én ilyet használok (bár nem programozásra): SOP28 to DIP
Huh ez tényleg nem olcsó, jobban járok ha otthon gyártok egyet. (homemade)
![]()
A programozandó kontrollert beforrasztod a paneljába, amin rajta van a 6 pólusú ICSP csatlakozó is. Arra csatlakoztatod a PICkit -et közvetlenül.
Szia
Én készítettem panelt amire iratcsipesszel felrögzítve dugdosós próbapanelhoz használható lesz az smd pic is, mióta megvan kb másfél éve többször használtam már gond nélkül. Jelenleg is így van fejlesztés alatt egy 16f1938-as pic a próbapanelba bedugva. Bari
Szia!
Köszönöm,szuper na ilyet csinálok én is .Üdv!
Sziasztok!
Van egy PIC18F4550 tipusu mikrocontollerem és beforrasztottam egy MCP9808 -as hőméesékletszenzort. És nem vagyok valami jártas az i2c-ben, ccs fordítom van. Valaki tudna segíteni, hogy tudom kiolvassni és kiiratni az lcd-re a hőmérsékletet. jelenleg az alsó és a felső sorba is azt iírja ki , hogy: ertek: 255
Köszönöm!!! Használ légyszi a "Kód" gombot! --moderátor A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Sziasztok!
Hi-tech c ben kellene egy olyan megoldás ami tömböket kezel. De a tömbben változók vannak. Ne kelljen végig if'-elni az összes lehetőséget. Köszi!
Lehet nem írtam le rendesen. Van a konstans táblázat.
Ilyesmi kellene csak nem konstans pl:
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Nem értek a C-hez, de rémlik valami 'union' utasítás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |