Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Azt nem tudom.
![]()
Jó! Az más, mert az a sorvégfokozat egyenfeszültségű tápja. Az összes többi trafókivezetést nem érdemes mérni. Van egy R6-os ellenállás, ami ha megszakad, akkor nincs képcsőfűtés.
Az az R8-as ellenállás. De azt mondja, hogy a sorkimenő 8-as lábán már eleve nincs feszültség.
Én a sorvég meghajtó tranzisztorra gyanakszom, ha sehol sincs feszültség. sany: Az R8-as ellenállás egyébkén jó megmérted, 12 Ohm? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Kiforrasztottam, úgy mértem 20 Ohm -ot mutat a műszer.
A sorvég meghajtó tranzisztort hogyan lehetne ,kimérni hogy jó-e?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Ha kiforrasztod akkor a bázislábhoz képest úgy kell viselkednie, mint ha két dióda lenne benne.
Ezen ez A3-as panelen vannak még kivezetések. Mondjuk a 11-es kivezetésére rá tudsz mérni? Vagy esetleg a képcső rácsfeszültségekre 1-es, 2-es, rá tudsz mérni, itt már 100-200V-oknak kellene lennie? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Tényleg nincs senkinek egy kis energiája nekem is segíteni? Szegény eyess próbált de aztán letiltottak..
Nekem is volt hasonló hibás TV-m, csak egy vízszintes csík volt. Abban a képeltérítő IC volt zárlatos kb. 800Ft-ból pótoltam. Plusz egy ellenállás elfüstölt, azt ingyen sikerült pótolni.
Milyen típusú a készülék? A rajzot is feltetted valahová?
Még az elején kérdeztem, hogy tápfeszültséget kap-e az IC. Mi a tévé típusa?
Szia!
Ha jól gondolom nincs függőleges eltérítés, csak visszintes csík. A Tanyán találtam: "Esetleg ellenőrizd le a meghajtó ic150 43pin.:3,8V, 44pin.:5,4V, 42pin.:2,7V feszeket. És azon az ágakon lévő alkatrészeket is(CR158,CC156,CC157)! delon1" jani
Szia!
Ha minden igaz itt a rajza:
Sajnos a 11 -es kivezetésre nem tudok, mert a multiméter csak 600 V -ig tud mérni.
Az 1. és a 2. kivezetést lemérem.
Nem a trafó, hanem a panel 11-es kivezetésére, amire a C7-es elkó is csatlakozik.
A mért eredmények:
11-es kivezetés: 0V 1: 9,1 V 2: 2,8V ![]()
Nem megy a sorvégfokozat. A sortrafó meghajtását kellene megnézni, lehetőleg oszcilloszkóppal.
Meg tudom nézni van szkópom.
![]() A kapcsolási rajzon jelölt 9 és a 10 -es pontban kell néznem a jelet? Mi kellene látom?
Igen, ott. A pdf-ben szerepelnek az oszcillogramok képei is, azok alapján tájékozódj a jelalakok felől.
Kicseréltem a C7 kondenzátort és a VT2 tranzisztort kicseréltem BC212B -re. Nanok fórumtárs írta, hogy az elektrosztatikus feltöltődésnek jelentkeznie kell a képernyőn, most megjelent.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Sajnos nem. Csak nem halott mégis a cső?
![]()
Válaszd le a képcső fűtőszálát a sortrafóról és tápláld meg külső áramforrásról. Általában 6,3V-os a képcsövek fűtőfeszültsége, tehát használj ekkora feszültséget.
Sziasztok!
A TV-nél (hagyományos képcsöves) a demagnetizáló tekercsnek kb. hány ohmosnak kell lenni? Az 5-10 ohm reális? A csatolt alkatrész (PTC/PTK) értéke kideríthető a csatolt képről? A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Váltakozó feszültség kell hozzá? Sajnos nincs labor tápegységem.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Nem kell váltakozó, mert ugye az izzólámpának is mindegy, hogy egyen vagy váltó az áram.
Szia!
Igen, reális. Ez egy 20 ohmos PTC, de a cserénél nem fontos a pontos érték betartása. Annál inkább a lábtávolságok egyezősége, mert a beépítésnél ez számít. Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Szia,
Köszönöm a segítséget! Viszont jó drága! ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
Vannak ott olcsóbbak is, ez csak egy példa volt. De persze bontani is lehet.
Délután valószínűleg benézek hozzájuk.
![]()
A fűtés jó, nagyon szépen egyenletesen világít. Úgy is bekapcsoltam nincs kép.
![]() Attól tartok hogy a sorvég trafó a rossz. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |