Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Akkor most a kardomba dőlök! Oda is be akartam menni de végül nem mentem.
![]()
szia Köbzoli!
nekem is most sikerült ilyen kompresszort szereznem csak a pontos típusát nem tudom meg tudnád mondani hogy a tiédnek milyen típusú, valamint tudnál még képet feltölteni róla milyen fordulaton üzemel neked? köszi előre is
Sziasztok!
Csak a biztonság kedvéért még egyszer... Ha a középsőt egy "T" idommal bekötöm a bal szélső kompi csövébe az elég igaz? Nem kell még 1-1 visszacsa eléjük!? (Végül találtam egy egyszerűbb elrendezést de a lényeg ugyanez lesz)
Így van nem kell külön visszacsapó szelep.
Na, ez már így nagyon komoly gép lesz! De főleg mobil, nem vagy a villanydrótra kényszerülve. Bárhol tudsz vele dolgozni, vagy munkát vállalni. Jó gondolat. Én Ír-ben élek, itt több vállalkozót láttam, akinek hasonló megoldással csak sterimó van a mikrobuszban, + egy nagy víztartály, azzal jár, és tető, járda, fal, mindenféle mosást vállal. A sok eső miatt évente kizöldül minden.
![]()
Mobilnak mobil csak a két kerék kevés lesz. A tartályt két 90-100 literes lpg tartályra akarom cserélni. Úgy meg már komoly súlya lesz. Így sem könnyű.
![]() mobil mosóra gondoltam én is annó, csak nem utca, tető mosás miatt. Más mobil elképzeléseim is vannak. Valahogy nem szeretem a fix dolgokat. ![]()
Köszi!
Az egyiket viszont felxibilis csővel kell bekötni, hogy feszíteni tudjam. Milyen flexi csövet használjak? Gondolom a sima , víz, gáz nem jó a hő miatt... :/ A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Nekem 3/4''-os flexi vízcső van rajta több mint tíz éve. Egyenlőre semmi baja.
![]()
Most viccelsz? Ha a 90 fokos vizet bírjra,akkor a kompri hőjét is!
Nem vicceltem. Nem tudom meddig melegszik fel. 1/2-es csöveken fogja 2 kompresszor átkréselni a levegőt. De elhiszem, hogy jó lesz!
![]()
Minden zsír! 120 fok és 15bar a fexi cső. Annyi biztos nem lesz.
![]()
Üdv
Van nekem egy 1.1kw-os 1450 f/perc fordulatú elektromos motorom. Milyen kompresszort ajánlotok hozzà? Melyik lenne jobb közvetlen vagy szíjhajtàs?
Szia, A kérdésre, megint kérdéssel válaszolok. Mire akarod használni? Láthattad az előző hozzászólásoknál, hogy homokfúváshoz a 2db 2 hengeres a megfelelő. Van akinek elég az 1 hengeres IFA is. Nekem most csak egy 12V-os van, igaz Made in USA, bírja a 10 bart, / nem a kínai vacak, ami 1 kerék felfújása alatt szétesik./ Most éppen elég, de már tervezem a nagyobbat. A szíjhajtás szerintem egyszerűbb kivitelezni, igaz a kisebb gyáriak direkt hajtásúak, de ott egy tömbben van a motor és a kompresszor, / a nagyok, már ékszíjasok mind/ amit Te nem tudsz kicentrírozni, hacsak nem építesz közé egy Hardy-tárcsát. Üdv: Mike
Néha festèsre,kerèk fújàsra,kisebb levegos eszközök használatàra.
Milyen kompresszort bírná el gond nélkül? A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Vízszintes tengelyű benzinmotornál, hogy oldod meg a start-stop rendszert?
Állandóan megy a motor, közben a szelep lefúj?
Megjött az ékszíj és a tárcsa, összeraktam a kompresszort. 1,1 kw háromfázisú motor van bekötve egyfázisra egy 35 µF üzemi kondenzátorral. Kéthengeres kompresszort hajtana. Önállóan nem indul el, kézzel megtekerve elindul de ha befogom kézzel a nyomócsonkot szinte azonnal meg is áll. Érdemes próbálkoznom nagyobb üzemi esetleg indítókondival vagy gyenge a motorom a két hengerhez?
Az így csak 6-700 Watt. Egy kétdugattyús komprinak minimum 2,5 paci kell!
1400-as fordulatú motor 100-as tárcsával a kompresszoron 260-as van. Így sincs esély rá hogy működjön?
Olyan 870 forogna a kompri. Gyakorlatilag van egy lóerőd,amit megszorozhatsz 1,6-tal,az áttétel miatt. Az cc 1,5 Le,kevés a kétdugattyúsnak!
Szia, Bocsi utólag olvastam, hogy 3f kondizva, az felejtős...nincs indítási nyomatéka.
Elég lenne az 1 lovas is, ha 100u indítókondis lenne a motor. Nekem az hajtotta a 2 hengeres Zil-t. 2800-ról, 3 vagy 4-edelve a fordulatot, / már nem emlékszem a pontos átmérőkre/ de annyival növelve a nyomatékot. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Ácsi! Neked volt egy lóerőd harmadoltad a 2800 as fordulatot,az máris cc 3 paci! De abban igazad van,hogy 100 mikrós kondit ki lehet próbálni,csak az a baj,a motor lassú alapból. Nem lehet növelni az áttét arányt,és a komprinak is kellene 6-700 fordulat.
Szia, Ez most így jó kérdés, mert nem tudom a motor és a tekercselés típusát... 220V-os vagy 380-as áttekerve? Van-e 380V-od, ha a motor is 380-as, mert akkor 'mindent' elbír szinte. ha tudsz tegyél fel egy képet, vagy írd le pontosabban a motor paramétereit. Próbáltam 2,2Kw-os állandó kondisra tekert motorral, de nem bírta megforgatni a kompit. Amit írtam IMI motort, még a nagyapámé volt, egy 250mm-es fűrészgépet hajtott úgy, hogy a fordulata felfele volt kb 3x-ozva 8-9e körül pörgött, asztalos volt, úgy használta Üdv: Mike
Szia, Kb annyit forgott vagy 800-at 8x3=2400, 8x4 =3200, a kettő között volt valahol, de ha a fordulat leesett a főfázison lévő relé azonnal behúzta a seg. fázis 100u-s kondiját. s mindjárt volt erő. Az üzemi, és indító kondikat viszont nem lehet felcserélni, mert egy próbánál felrobbantottam, baromi nagyot szólt...
![]()
Úgy oké! De neked volt egy fő,és egy segédfázisod,de itt egy 380/220-as motorról van szó 3 tekerccsel! Ott 40% erő máris ugrik,gyengus! Üdv!
Így igaz!
Helló
Gyári 220v
Szia! Ok, azt kellene tudni már csak, hogy a rajta lévő kondenzátor mekkora, illetve van-e a motoron Relé ?
Ha csak ez az egy alkatrész van a motoron, akkor ez 450V AC 25µF kondenzátor. Az értekéből ítélve üzemi /állandóan a segédfázison van/ kondi. Nekem 2,2Kw motorban volt ilyen, de nem bírta megforgatni a 2 hengeres kompit üresen sem. Igaz, az egy ágaprítón volt, ami bekapcsolás után terhelés nélkül felvette a maximális fordulatszámot, s ott már bírta a terhelést.
Akkor mit lehet kezdeni ezzel a motorral?
Egy nagyobb teljesítményű 1 hengerest elbirna? Egy einhell euro 1500:1 mijen olaj kell nem tudod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |