Fórum témák
» Több friss téma |
Két állapot lesz a pic 9 es lábán a power Db 0 ez 0 volt ot jelnet , illetve a power Db itt viszint 3,3 volt lesz mihelyt olyan állapotba kerül a pic.
Egyenlőre azt javasolnám , hogy a Q412 est forraszd ki , és mérd meg , igy is meg lehet mérni beforrasztva , de biztosabb kint.
Várjunk csak. Én Power BD 0-t mértem ami pic 9-es lába ott 3,3V-ot mértem, utána ez megy egy 1k-s ellenálláson keresztül Q412 bázisára, akkor ez nem teljesen tiszta. Sőt ez amikor elengednek a relék ez marad ez a feszültség.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
Az ott jó , mert a pic kapcsolna .De kérdés , hogy a power Db jelek az stanby ban értendők e .De szerintem , ha bekapcsolódik a tv , akkor a pic 9 es lába 3,3v ra vált , és vezérli a Q412 es tranzisztort.
Na oda jutottam, hogy kiszedem Q412-t de szerintem nincs pic vezérlés, mert az az ellenállástól szivárog vissza. Bár testhez képest mérek, szóval valaminek lennie kéne. És még egy, hogy ami Q412 kollektoráról jön R4115 ön keresztül Power DB det az megy a 9v vezérléséhez is. Ez a kör nem frankó.
Azt csak úgy tudod , hogy onnan szivárog e vissza , ha kiszeded az R4114 is .Ha viszont nincs pic vezérlés , és a pic vezérlő feszültségei is rendben vannak , akkor lehet , hogy vagy a pic lesz a hibás , vagy a tartalma.
Igen kiszedtem, biztosra akartam menni. Bekapcsolásnál és standby nál is 3,26V a 9-es láb. Viszont akkor már mérem is meg a 3,3V ot hogy megvan e az emitter helyén.
Az emitter helyén meg van fixen a 3,3V. Ha nem is méregetem a tranyót annak rossznak kéne lennie.
Akkor most már tudod , hogy ott fixen van 3,3 volt , és a pic felől megy a 3,3v a tranzisztor bázisára , és kapcsolná a kollektorra a 3,3 volt feszültséget az emiter felől. Mérd ki a tranzisztort.
Igen, csak nem tudom mit tudnék most így hirtelen betenni ami benne van az 2SA1586.
BC 857 jó bele persze smd változatba gondolom olyan kell sot 23.Egyénként mérted rossz ?
Mert ha nem , akkor lehet tovább keresgélni a hibát. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2014
Hát, még kisebb
SOT323. Bontani tudok majd valahonnan csak át kéne bogarásznom az összes panelem De átnézek párat.
Hát átnéztem jó pár nyákot de npn tranyó tömkelege. TO-92? Mit ajánlanál, be fog férni, megoldom.
Nem írtad , hogy kimérted e , mert ez lenne a fontos lehet nem is rossz.
Egyénként -50v 100ma , de ha megnézed a 2SA1586. adatlapján azon rajta van minden , hogy tudj hasonlót keresni . Kicsit most nem leszek , de azért ne add fel majd leszek.
Kimértem igen és kollektor és emitter között nem mutat nyitó értéket a multi. Viszont már jártam úgy hogy multival mérve jó volt és a helyén meg nem volt jó.
Hát én ezt nem értem. Az alany BC556 lett. A helyzet változatlan. Testhez képest mértem van 3,3V az emitteren és 3,26V vagy mennyi a bázison.
0V testhez képest. Valami nem oké
Valamit rosszul értelmezek szerintem. Neki most nem testhez közeli értékhez kéne zárni, mert az emittere +3,3V-on van a bázison is +3,26V? (Már szerintem belekavarodtam)
Az emiteren a +3,3 voltnak meg kell , hogy legyen a bázison is szintén annyi kell hogy legyen kb.
Majd amikor a pic vezérlésbe viszi a tranzisztort ezután a tranzisztor kollektorán szintén meg kell legyen a +3,3 volt .A tranzisztor bázisát a pic lefelé húzza tehát a +3,3 voltot ha mérsz a bázison , és vezérlés pillanatában a bázison kevesebb feszültség kell , hogy legyen , ekkor fog megjelenni a kollektoron szintén a +3,3 volt. Ha a pic nem húzza le a tranzisztor bázisát , akkor az nem fog nyitni.Ettől kezdve kell nézni a pic kőrét , illetve magát a pic et, hogy miért nem vezérli a Q412 öt. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Akkor végülis nem írtam mégse akkora hülyeséget. Negatívabb fesz kell az emitter feszültséghez képest, de az a 4 század volt nem elég. Akkor a pic köre nem teljesen jó. Akkor a következő a pic kör lesz.
Ha mérted is , és nem tudja annyira levinni , hogy a tranzisztor nyisson , akkor a pic körével lesz valami , illetve még az is lehet , hogy maga a pic lesz a hibás.
Mondjuk, nem vagyok otthon nem tudom mikor megyek legközelebb. PIC-et tanultunk programozni de elég alap szinten.
Nem is az a dologban a nehéz , hogy felprogramozod hanem , hogy tartalmat honnan szerzel bele.
Csáó
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Philips 32pfl3605/12 Lcd tv-m áprilisban lehet mindenki emlékszik volt az a nagy szélvihar mit sok kicsi áramszünet követett és a tv-t nem lehet bekapcsolni az óta. Volt szervizben a tv ott azt mondták a központi proci ment ki és sajna ilyenkor nincs mit tenni dobjam ki. Most valamelyik nap bedugtam a tv-t és mintha semmi baja nem lenne működöt na mondom király mehet vissza a helyére széthúztam és ismét nem megy . Olyan mintha sokat állna kb 3 napot utána beindul mindenre reagál de csak a táv vezérlőjével kapcsolgatom de mihelyst áram szünet vagy kihúzom a tápot onnan nem indul újra ez miért lehet?
Nem tudom mert olyan mintha nem nyitna ki valami vagy le kellene neki merülnie.
Van aki azt mondja hogy restellni kellene mert a szoftver nem tud betölteni. ilyenkor mikor nem megy nem ég a led sem semmi teljesen halott de mikor várok vele már mikor áram alá helyezem pattan egyet és belűl a tápon is látni hogy ég a kék led meg itt elöl is a készenléti led
Mert kihűl a processzor és megint kontaktos lesz. Nem hiszem, hogy a szervízben ne találták volna meg a tápegység hibáját, mondjuk ettől kidobni azért merész, mert vannak benne jó dolgok, főleg, ha a kijelző is ép. De végülis igazuk lehet a szervízeseknek. Amikor áramszünet volt, akkor is a kihűlés tette tönkre, mint az állítólagos feszültségingadozások áldozatait is, ugyanis mindíg azt hiszik, hogy túlfesz volt, meg alacsony fesz, pedig csak éppen pihent végre szerencsétlen ketyere és szét is szakadtak az ólommentes butybákok.
Ha BGA-zott a processzort egy átmelegítést, vagy újragolyózást még megérne a dolog. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
Ilyen sok idő kellene neki kihűlni 3 nap? Újra forrasztásra gondolsz?
Nem ahoz kell 3 nap, de a szakadt IC vagy forrasztás ilyen. Igen.
Most újra lesz időm a TV-vel foglalkozni
Bár nem tudom merre tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

SOT323. Bontani tudok majd valahonnan csak át kéne bogarásznom az összes panelem
De átnézek párat.
Bár nem tudom merre tovább.