Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Egy üzemképtelen Nokia 6230-as telefonból kitermelt, működőképes LCD lábkiosztására lennék kíváncsi. Már többször próbálkoztam LPT-ről vezérelni mobil LCD kijelzőt (pl. 3310) és arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a kijelzővel is megoldható-e. Sajnos szinte semmi infót nem tudok a kijelzőről, csak hogy 128x128 pixeles és 65535 színt tud megjeleníteni. Az alábbi sorozatszám van rajta: 4850339 LQ015B8UB01A 470908695BE A csatlakozóján 2 sorban összesen 24 kivezetés van.
Szia !
Remélem ezzel segitettem valamit. Ez a panelen lévő smd csati bekötése, de ebből már egyértelmű az lcd. Üdv ! Luki
Köszönöm a gyors választ!
Nem is olyan bonyolult a kiosztás, mint amire először gondoltam. Ha jól vettem ki a dolgokat, akkor párhuzamosan kapja az adatokat és nem sorosan, mint a 3310-es kijelzője (a 8 adatbitből következtettem ki). Ahogy nézem, minden akadály nélkül rá lehet kapcsolni egy LPT portra, de azért egy profi ember segítségét kérném ebben, mert nem szeretném elszúrni. Valamit esetleg lehet tudni arról, hogy hogyan kell programozni a kijelzőt?
Szia !
Igy van,párhuzamosan kapja a datát, de előre szólok,nem lesz egyszerű projekt. ![]() Üdv ! Luki
Hát igen, elég csak ránéznem a csatlakozójára.
![]() De egyelőre azt sem tudom, hogy azon a kis csatin melyik az első pin. ![]()
Szia !
De a földpontokat ki tudod mérni,és ki tudod következtetni a számozást,utána már rendben lesz a dolog. Egy javaslat:ha feltérképezted a csatlakozót, akkor a telefon paneljéről vedd le hőlégfúvóval az ellendarabját a csatinak,és gyártass hozzá egy átalakitópanelt,ami a neked megfelelő raszterú forrpontokra vezeti ki az smd csatit.Erre csak bepattintod az lcd-t és mehet a móka... (A gyári Nokia lcd teszterek is ilyenek.. ![]() Üdv ! Luki
Sziasztok. nekem is van egy ilyen LCD-m, de nem találtam meg a vezérlő típusát a neten.
![]() Ha valaki ismeri a parancsokat, vagy a vezérlő adatlapját, akkor légyszíves osszátok meg velem. Előre is köszi :worship:
Sziasztok. Sikerult valakinek valami infot talalni errol az LCD-rol, vagy esetleg mukodesre is birni? Nekem is van egy darab es most ismerdekek a PIC-el, erdekes lenne a kettot osszehozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |