Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 283
(#) eyess válasza Leraz hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Nos akkor indulna a táp , csak valami megfogja .
(#) Leraz válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Igen.Még nem jöttem rá,hogy mi.Tápot bedugom,On nyomom és a power LED felvillan de semmi mást nem csinál.Ekkor tűnik el a feszültség is.
Holnap folytatom,hogy mi fogja meg és hol.

Próbaképp húzd ki az lcd kijelző csatlakozókat , és a háttér világításét .Ellőbb utóbb szűkül már a kör.

És itt lesz az aksi részéhez tartozó rajz .Nem árt átnézni a köreit.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014

aksi.pdf

(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A töltő a géphez való ?

Megnézném a töltőt a helyedbe , mert az leírásod alapján nekem úgy tűnik , hogy azzal lesz baj.
Nézd meg , hogy a töltő terhelve is tudja e , azt az értéket tartani , ami rá van írva , valószínű nem .

Hogy nézted ?

Értem én , de arra lettem volna kíváncsi egyébként , hogy a gépre csatlakozás pillanatában nagyon leesik e a töltő adapter feszültsége , és emiatt nem tud rendesen indulni a gép.
Tehát vissza lép a gép abba az állapotba , hogy nincs töltés , mert a sárga led is világít , újra , és újra .Majd egyszer csak realizálódnak az értékek , és működik rendesen több ideig is.
Ez úgy jön le , hogy az adapter működése helytelen , lehet egy két alkatrész idejét múlt benne kondi stb.
(#) djadji hozzászólása Máj 12, 2014 /

Sziasztok! Az egyik hibám egy Asus F8tr laptopnál az, hogy amióta win 8.1 van rajta, első bemapcsolásra nem indul el a gép. Kinyomom, majd ujra be akkor indul. De ezt fixen hozza mindig. Vagy fél éve így használom és mindig ezt csinálja.
A másik az idegesítőbb. Az előbbi laptopon is és egy Samsung R540en is jelentkezik. A venti vagy egyáltalán nem megy, vagy annyira lassan, hogy mintha csak lengedezne, igy nincs benne erő, meg is áll magától. Nem is indul el biába melegszik a proci. Mindkettőnél ez a hiba. Ha kikötöm a harmadik csatlakozóját akkor forog, csak mindig maxon ami kicsit zavaró az Asusnál. A. samu így sem megy, ott a ventit egy usb port tápjára kötöttem, innen megy max fordulaton. Hűtési házirendet ellenőriztem, több féle winnel is ezt csinálja, egyikben cseréltem ventit is, azzal is ez a helyzet.
Van valakinek ötlete, mi lehet a baj? Ott tartok, hogy megpró álok egy külön meghajtó ic-t csinálni, ami egy usb port 5v-rol megy méri a hőfokot es pwmmel vegérli a ventit.
De hátha van. Alakinek ötlete mi lehet a baj.
(#) tomipap válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

BIOS elem stabil?
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Csatlakoztataskor nem igen van komolyabb aramfelvetel meg csucsban sem. A toltes csak is "kesobb" indul. Par kondi es az S5 aramkorok huzzak meg max a tapot amikor bedugod a gepbe. Az meg nokedli. Amikor bedugod a toltot akkor meg amugy sem indul a gep magatol.

Ez sokkal inkabb toltoelektronika instabilitasra utal. Marmint ertem ezalatt a valos toltoelektronikat. Nem a tapegyseget nyilvan.

Köszönöm ez is jól jön.Csak annyira SMD ,hogy már könnybe lábadt a szemem.Az alaplap csupaszon csinálja ezt.
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Gépe válogatja .Az én notim bekapcsolás nélkül is ha csatlakoztatom a töltőt hozzá azonnal jelez a töltés led .Persze aksi rajta van.
De ettől még lehet a töltőelektronika a gépben , ezért lenne jó megnézni mennyire huzza le a tápot a gép , amiért újra indul jelezvén , hogy nincs töltés.

Ne kinozd, semmi koze nem lesz az indulaskori problemanak a CPU, RAM, GPU szinten "dolgozo" eszkozokhoz. Csak az elettartamot csokented ezzel a modszerrel. Kapcsrajz alapjan a tolto aramkorben en cserelnem az elkokat. Van hogy olyan kondit szedek ki amit ha ramerek mar azon is meglepodok, hogy hogyan volt kepes beindulni valahogy is a gep.

Már kérdezni akartam korábban nem lett rá csatlakoztatva másmilyen töltő adapter ?

Az az "azonnal" szerintem 0,2-1mp legalabb. Kar azt a toltot ellenorizgetni. Labortapora ra aztan ha ott is ugyanaz a helyzet (az lesz) akkor meg nekilatni vizsgalni a tolto aramkort.

A tolto aramkor NEM csak a toltesert felel...

Nem tudom elsiklottam e felette, de az alaplap tipusat ird meg legyszives.

Mondjuk nem ártana egy másik töltő adapterrel is , vagy táppal is kipróbálni.
De én azt nem értem egyébként , hogy a bios , és akkor a win sem , miért nem ismeri fel az aksit.

Jaaaa. Varjatok en itt okoskodok de csak kutyafuttaban olvastam. Ha nem ismeri fel az akkut akkor nyilvan mashonnan kell megkozeliteni a dolgot.
Ha akksi nelkul is igy masodikra indul csak akkor tolto elektronik a gyanus, nehogy elkohoz nyuljal sorry

Igen szet kell mert ra van irva a lapra. Amugy erdemes mindig ezzel kezdeni, nem a gep tipusaval. A gep tipusa az csak a raboritott muanyagot jelenti (nagyvonalakban)
De szerintem ne nyulj semmihez hanem informalodj elobb. Mindegy mit mondunk

De viszont van olyan is , és szerintem ez a legelterjettebb , hogy magában az aksiban van a töltő elektronika.És ha az hibás , akkor megfoghatja a tápot , de még egy zárlatossá vált cella is jócskán elviszi a töltő áramot.

Nem.Még a saját gyári töltője van.Valamelyik tápkörben van egy zárlat. Remélem megtalálom.

Kérdés az , hogy mitől keletkezett a zárlat .Valami oka van magától nem keletkezik ilyen zárlat normál használati körülmények között.

Igen, ez is felderítésre vár.Egyébként lehet mert 5-6 éves a gép és napi 20 órát ment.Így meg már "illik" valaminek tönkremenni.
(#) Leraz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Laptop téren nincs tapasztalatom de alapvetően igaz a megállapításod.Az árak is tükrözhetnék ezeket a "minőségeket"....
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Nezd, akkor akku nelkul viszont rendesen kell indulnia a gepnek es akkor tema letudva. Mondjuk azt nem ertem, hogy a rossz akku miert van a gepben.
(#) tomipap válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Nincs ilyen, hogy ez a sikkje. En lenovo ThinkPad parti vagyok PC notebook eseteben. A GPU hibas szeriakat leszamitva atom jo gepek es mindegyik kimegy a vilagbol. Szerintem nem ugy kell nezni csak, hogy a mai gepek minosege hanem onnan is kozelitsd meg, hogy "100x" annyi gep van forgalomban mint 10 eve. Nyilvan tobb a hibas is. Egy mai relativ nagy teljesitmenyu notebook Lajcsika kezeben hasznalva 2-3 ev utan ugy nez ki neha belulrol, hogy szamomra az a csoda, hogy addig birta. Ritka az olyan meghibasodas, hogy egyszer csak bumm es semmi oka. Okok alatt ertem, kokemenyre szaradt hovezeto paszta, teljesen eldugult holeado felulet, vastag por az alaplapon mindenhol, itt ott folyadek nyomok vannak, HDD Smart-ban 6-8 fizikai sokk van regisztalva es igy tovabb. Szinte mindig megtalaltam az okat is a hibanak mire felallt a diagnozis.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) Leraz válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Sikerült leszűkíteni a hibaforrást. A bekapcsoló panel nélkül minden feszültség megtalálható.
Most már nem olyan sok lehetőség maradt.
(#) eyess válasza Leraz hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Az is lehet , hogy azon van a zárlat.
(#) Leraz válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Most jött el az a pillanat,hogy nem értem az egyszerű nyomógomb működését.Amikor Ohm-ot mérek rendesen működik de ha átkapcsolom a műszert "fütyülésre" mindnél kettőt csippant.
(#) eyess válasza Leraz hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

A fütyülést a dióda vizsgáló állásra érted.
Nos lehet , hogy valami belemérődik az áramkörből , és azért csippan kettőt.Igazából , ezt úgy a legjobb kimérni ha ki van szedve , és független mindentől.
(#) bbalazs_ válasza Leraz hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Valoszinuleg van egy kis kondi hozzacsatolva valahol - ami, amig fel nem toltodik - rovidzarat ad. A diodamero kis feszt ad ra csak. A kondi szerepe a tuskek kiszurese lehet, magyaran a hatarozott gombnyomasra reagal igy csak.
Következő: »»   154 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem