Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   254 / 317
(#) konyak6 hozzászólása Jún 14, 2014 /

Sziasztok!
Összeraktam ezt a kapcsolást(6n2p). Nagyon tetszik a Plexi hangja, bár kevés a gén. Mi lenne ha a Plexi nem a V3-ra kapcsolódna, hanem a V2-B-re?
(#) ZSozsóó válasza Zenner hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Szerintem életképes az ötlet! Zs.
(#) ZSozsóó válasza konyak6 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Ha jól értem tehét, a plexi gén potija a V2B rácsára? Működhet a dolog, de úgy meg tisztád nem nagyon lesz, szóval ha megnézed, hogy a plexi mennyiben tér el a jcm csatornától, akkor ha oda kötöd a V2B-t, akkor nem sokban fog. Csatoló értékek, bright alkatrészek, meg persze lenne egy normál bemenet is a plexin megboostolva a V2B-vel, nem tudom...ki kell próbálni, ez megint egy olyan kérdés, amit egyszerűbb kipróbálni, mint ezen okoskodni. Ha tetszik, akkor jó, ha túl sok ,akkor nem. De én elsőre azt modnom, hogy nem lesz annyira univerzális a dolog. Lesz 3 nagyon hasonló csatorna, azt meg sokkal egyszerűbben is ki lehetne hozni, kevesebb csővel. Zs.
(#) Phile80 válasza konyak6 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Próbáld ki ezt a kapcsolást. Marshall 1959RR (Randy Rhoads signature). Ez tudja az alap plexi hangzást és highgain-t is. Itt hallhatod is.
(#) ZSozsóó válasza Phile80 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Igen, erre gondoltam én is, egy kapcsolóval meg lehet oldani, hogy "párhuzamos" legyen az előfokozata a plexinek vagy "soros". One wire mod azt hiszem a neve...Így már elég sokoldalú lehet a dolog! Jó tipp! Zs.
(#) konyak6 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

A kapcsoló és a rács közé gondolom 1 M ellenállás a földre. Míg billen a kapcsoló, ne legyen terheletlenül.
(#) ZSozsóó válasza konyak6 hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Phile linkelt egy rajzot az 1959RR fejről. Az az esze az egésznek, ha megfelelő bemenetre dugod a gitárt, akkor a 2 előfokozat trióda egymás után kapcsolódik, és lesz 2 gain potid. A plexiben így egyiket akár egy masternek is lehet használni, jól meg lehet lökni már az előfokozatot... Míg a másik bemeneti aljzatot használva az eredeti plexi áramkört kapod, én azt hívom "párhuzamos"-nak. Az általad linkelt rajzon is meg lehet ezt oldani 1 db kapcsoló felhazsnálásával, meg egy minimális átalakítással. Így lehetne egy plexi, azon belül egy külön kapcsolóval kapcsolható moddolt plexi ,meg egy jcm800 előfokozatod. Erre értettem, hogy sokoldalú tud lenni. Annak idején csináltam egy hasonló fejet, nekem volt egy plexi meg egy jcm csatornám és mindegyik elé be lehet hurkolni egy booster triódát. Aranyos cucc volt, és tényleg szuperül szól! Ha a kapcsolós kérdés az eredeti rajzodra értendő, akkor igen, a V3A rácsra bőven elegendő egy 1- 2,2MOhm pl, a kapcsoló másik fele a potikon keresztül föld potenciálon van, nem lesz se csattanás, se semmi, se rácslehúzó nélkül sem marad az átkapcsolás idejére a trióda. Nem tragédia az sem, ha nincs ott, de meg lehet ezt precízen is csinálni! Zs.
(#) univerzum hozzászólása Jún 21, 2014 /

Üdv, egy ehhez hasonló compressort szeretnék építeni, ez digitális, én analógot szeretnék.
Valaki egy jól bevált rajzzal tudna-e segíteni?
(#) Gránátalma válasza univerzum hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Ennyi szabályzóra van szükséged, vagy csak szimplán egy jól működő kompresszort szeretnél?
Van egy olyanom, amin a kimeneti hangerő maximumát lehet megadni, illetve a sustaint lehet vele tuningolni. Attack, release, ratio nincs rajta. Bár átalakítható, hogy legyen, de én nem próbálkoztam vele mert nem kellett.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
(#) univerzum válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Tr909 lábdobra kéne, hogy keményen szóljon, tehát make up +diódás vágó lesz még rajta.
Meg a másik, hogy ha nem is torzításra megyek akkor atackot meg a többit eltüntessem, mert ugye nem pattanó hanem feszes egy szinten lévő dobra van szükségem.
Küldheted, megnézem, max utána járok, úgyse az első kapcsolásnál járok.
Az nem is baj, hogy nem multibandos, azzal csak a baj van, max egy eq-t majd teszek be elé...
Másik kérdésem és ez most sürgősebb, hogy csinálom meg, hogy +12 voltom van és 10x-es erősítést szeretnék 77 mV-ra? úgy, hogy 600 ohm-ra legyen illesztve a kimenetem. Bemeneti ellenállás az ismeretlen. (tehát az eszköz kiköveti ellenállása is)
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
(#) MrBrown hozzászólása Júl 1, 2014 /

Sziasztok,
Egy kollégám hozott egy VOX AC15-öt hogy rossz...
Szétszedve és szemre vételezve a dolgot egy világ dölt össze bennem...
Régóta fenn vagyok a csöves erősítő forumon és jómagam is készítettem már néhány csövest légszerelve és nyákra is, de állítom szinte az összes itt készült cucc technikailag sokkal átgondoltabb mint ez a híres neves cég által gyártott erősítő.
Az elkóhoz ami mellesleg mind 85C fokos szó szerint hozzá ér az 5W-os ellenállás a táppanelon és az az ellenállás nem véletlenül 5W, fűt mint a bolond. Mindkét 22mikroF/450V-os elkó ami az ECC83-ak tápkörében van kézzel jól érezhetően lötyögött a nyákban. Ez volt a baja az erősítőnek. Csupán át kellett forrasztanom a négy kivezetést amit 2mm-es (!) forrszem tartott és meg is javult a cucc. Tettek ugyan valami kevés taknyot az elkók és a nyák közé rögzítés gyanánt, de az elkókat már nem nyomták bele rendesen beforrasztás előtt a nyákba hogy az felüljön rá és el is volt válva atakony az elkótól.
Na mindegy kibosszankodtam magam és végül sikerrel zárult a javítás.
Elnézést az időhúzásért...
(#) teddysnow hozzászólása Júl 5, 2014 / 1

Sziasztok!

Ahogy (körülbelül) Cab Calloway konferálta fel a Blues Brothers -t.

Hölgyeim és uraim, van szerencsém bemutatni a ma este sztárvendégét. Visszatérve a több hetes exkluzív turné után Skandináviából és a szubkontinensről, fogadják szeretettel!

Relic Tweed

Természetesen a saját hangja szól.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
(#) ZSozsóó válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Annyira fajántos, hogy teljesen el vagyok képedve! Nagyon nagy gratula, jó ötlet! Én még megtéptem volna egy helyen valahol a szövetet, vagy csak meghúztam volna sniccerrel vagy ilyesmi, meg az egészet megfújtam volna ilyen spriccelős flakonnal valamivel, ahol teljesen új a szövet, hogy ott is elhasználódott, öreg formája legyen, de ez persze csak a kákán a comó keresés! Biztos szuper a kinézet élőben is, a hangjára sem lehet panasz, elég tisztességesen szól! Szóval egyben van a dolog komolyan! Esetleg a kapcsolásról pár szó? Gratula! Zs.
(#) univerzum hozzászólása Júl 6, 2014 /

Ajj valaki küldhetne egy rajzot :/
(#) Gránátalma válasza univerzum hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Azért nem küld senki rajzot(gondolom én), mert ez egy elég bonyolult eszköz.
Ha egyszerű működő compressort keresel:
ez ez

Ezt megépítettem, jól működik.
(#) teddysnow hozzászólása Júl 6, 2014 /

Régen szereztem "egyszerhasználatos" raklapokat, valami majd épül belőle alapon. Azt a Tesla hangszórót is csak rakosgattam ide-oda és a bakelit csíkok is vádoroltak, volt még két csövem is. Kellett valami, amibe ezeket el lehet tüntetni. Megcsináltam a dobozt. A relic-es fizimiska az építés során alakult ki, mert ahova több ragasztó került ott foltos lett a szövet és ez tetszett. Beépítettem a hangszórót és úgy teszteltem az elő és végfokot. A 24 voltos csöves kísérleteim zsínorban buktak meg, nem tetszett hangja. A végfok eredetileg egy egy tranzisztoros, A-osztályú, mosfet volt. Az volt a terv, hogy trióda-tonevolume-trióda-mosfet. Nem tudom már, hogy a mosfet-es végfokot miért cseréltem le, pedig úgy emlékszem, hogy tetszett. Így jött a két BS170 és a TDA2030 (vagy 2040?).

Tervezem még, hogy kopottabbá teszem. Az előlapját már kiszakítottam egy kicsit és az éleket is itt-ott felakarom egy picit hasítani. Rátettem 1x10-es ládára, teljesen használható! Van mélye, magasa, hangereje.

Azt senki ne kérdezze, hogy a 10k visszacsatoló trimmer milyen értéken áll
(#) akos70 válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Tetszik, szeretem a régi(es) dogokat.
Nekem is van egy régi Teslából készített kombóm, ezt az elmúlt 60 év relikelte kicsit.

DSCF6395.JPG

(#) Phile80 válasza univerzum hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Ugye ez most valami vicc, hogy egy ilyen készüléket szeretnél utánépíteni?
(#) teddysnow hozzászólása Júl 6, 2014 / 1

Köszönöm szépen mindenkinek a dicsérő szavakat. Akos70 a tiéd igazi bútordarab.
(#) Szpisti válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Hatalmas egy figura lehetsz ! Nagyon tetszik, különösképp hogy nem nyavajogsz a tda-s megoldás miatt, meg ezek az antikolt dolgok! ))
Egy lájkot meg adok a tippért, ahogyan a csavarokat feketíted, antikolod.
Olajba mártod vagy mibe ?
(#) teddysnow válasza Szpisti hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Köszönöm, köszönöm, köszönöm . Igen, olajba mártom, de van úgy, hogy csak 3-ik alkalommal feketedik be.
(#) univerzum válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

írtam, hogy analógot szeretnék, az csak egy példa volt, hogy mit tudjon
(#) teddysnow válasza univerzum hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Szia!

UREI 1176
Ez egy legendás kompresszor, részletes leírással, kimondottan utánépítés céljából.
(#) Szpisti válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

A Triple-C-nél lényegesen egyszerűbb, valóban!
(#) davix95 hozzászólása Júl 16, 2014 /

Üdv van egy boss ds-1 torzító mehet 9V os elemről vagy adapterről az adapterének milyennek kellene lennie mert valahol 9V DC-t olvasok valahol 9V AC-t ? A segítséget előre is köszönöm.
(#) mark.budai hozzászólása Júl 16, 2014 /

Sziasztok! Egyik haver felkeresett azzal a kérdéssel, hogy szeretne egy csöves torzítót, de nem brutális reszelőset, hanem egy krémes lágy hangzást szeretne. Milyen rajzot, esetleg topológiát tudnátok ajánlani? A legjobb nyilván a kész rajz lenne, mert nincs kedvem, se időm kísérletezni egy sajáttal, de ha adtok egy kiindulási alapot, nekem az is megfelelő lenne.
(#) Agépész válasza davix95 hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

A Boss honlapja alapján mehet 9V-os elemről, vagy olyan adapterről, ami 9 V DC-t ad ki. Ami megtévesztő lehet, az ez:
Idézet:
„9 V DC: Dry Battery 9 V type, AC Adaptor
Itt az AC adaptor alatt arra gondolnak, hogy AC-s hálózati feszültségből csinál 9V DC-t az adapter, és ez a 9V megy a pedálba.

A gyári Boss pedálok olyan adapter használnak, aminek a csatlakozójának a külső palástján van a +9V, a belső részén pedig a föld. Erre figyelj, mert sok olyan adaptert is forgalmaznak, ami fordítva van. Ez elvileg a pedálon is fel van tüntetve.
(#) davix95 válasza Agépész hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Rendben köszönöm de kipróbáltam ezt egy másik effekt adapteréről amin ugyanazok a kivezetések és szintén 9V DC a kimenet de nem működik rendesen elemről pedig megy rendesen.
(#) ZSozsóó válasza davix95 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Figyelj a polaritásra! Nem mindegy, hogy a külsö paláston van a negatív vagy a belső érintkezőn! Ezt egy kis piktogramm általában jelöli. Vagy érdemes belenézni, lehet valmai fólia leszakadás, törés van benn. Multiméterrel akkor ki is mérhető meg az elemmel a helyes polaritás. Szép napot! Zs
(#) akos70 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ezt nyugodtan megcsinálhatod, egy 12AU7 (ECC82) kell hozzá, 9-12 voltról megy.

Bővebben: Link
Következő: »»   254 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem