Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Légkondi: tisztítás, karbantartás
Üdv mindenkinek!
Nekem van a házban két fajta légkondi van. Sajnos már lassan 2 éve üzemmel,de még nem volt kitakarítva. Mikor idő mikor más okok miatt maradt el a takarítás. Az lenne a kérdésem,hogy kell rendbe tartani és tisztítani az ilyen gépeket?(Majd később leírom a kondik modell számait is)Köszi előre a válaszokat!
A legegyszerűbb ha hívsz egy szervízt 4-5 ezer ft ért
kitisztítják fertőtlenítik és ellenőrzik a működését .
Szia!
A klimáknál a hütöközeg tipusa az érdekesebb mint a tipusszám. A kondikat nagynyomásu mosoval szoktuk kimosni , és van több fajta baktérium mentesitö spré is a beltéri fertötlenitéséhez , a beltéri szürök kimosása csapnál megoldható. A üzemszerü müködést nyomásmérövel ellenörizzük a hütöközeg tipusához valo skálán .
Csak az a gond,hogy összesen 5 Klima van. Ez így eléggé drága!
Majd felteszek egy pár képet és úgy konkrétabban lehet!
Szia
A klima kültéri egységet te is ki tudod takarítani, egy slag levereted a lemezek közét és kész. A nyomást csak akkor érdemes megnézetni ha nem hűt rendesen, ez alatt azt értem hogy bekapcsolod 15-20 percig járatod és menézed hogy ami a beltériből kijön levegő hány fokos, ha 10 celzius alatt van semmi értelme bántani a nyomását. Minen nyomásmérésnél valamennyi gáz elszökik, és így tuti előbb utóbb kevés lesz a nyomás. A beltéribe a szűrőket te is ki tudod cserélni, vagy mosni. Fertőtlenítőt meg meg kell próbálni a klimásoktól venni, ez után már csak egy permetező flakon kell amivel befújod a beltérid, maj 10 perc után lemosod vízzel.
Én a beltérit évek óta háztartási domestos-ból higított sprével tisztítom(fertőtlenítem) bő vízzel. Bevált és olcsó. Előtte 1év alatt a következő szezonra már elviselhetetlen szagot árasztott üzem közben.
Üdvözlet mindenkinek! Én is feltettem ugyanezt a kérdést. a légkondi készítése topicban, mert nem akartam újat nyitni neki, de nem válaszolt senki, hát gondoltam nyitok most egy újat, de látom már van
![]() Tehát: nekem egy Midea MSG-12HR típusú van, és úgy gondoltam, egyszerű gyógyszertárban vásárolt alkohollal permetezném le, a beltéri belsejét. És itt jön számomra a bökkenő. Ha felhajtom az elején a "fedelet", két szűrővel találkozok. Ezeket ugye kimosom, és szintén alkohollal fertőtelenítem. Viszont ezek mögöttcsak egy "fém rácsot" látok, (gondolom "innen jön a hideg") csak permetezzem közé az alkoholt, és kész? Nem is kell a beltérit levenni a falról? Nincs más hely, ahol megtelepedhetnek a baktériumok? Esetleg szét kellene szedni jobban? A domestos számomra kicsit ilyesztő, vagyis úgy gondolom, mérgező gőzzel keverné a levegőt(még ha nagyon híg oldat, akkor is).
Az alkohol kevés lesz a fertőtlenítéshez . A baumax- obi tesco forgalmaz klíma tisztító -folyadékot ,aerosolt is
kb 1000-1500ft az ára és 5-6 évre elég . Szerintem kár mással kísérletezni (az egészséged megér 200ft ot egy évben ) ![]()
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem felétek, nem vagyok benne biztos, hogy ide kellene-e feltennem a kérdést mert mást nem nagyon találtam. Nos tehát van egy Samsung Crystal AQ12EWAN klímánk és a minap meghibásodott, még hozzá olyat csinál hogy nem reagál semmire és állandóan megy a ventillátora, csak úgy lehet kikapcsolni hogyha kihúzzuk a hálózati dugót. Két panel merült fel ami hibás lehet az egyik a vezérlő a másik meg a kijelzős panel. A vezérlő 12000Ft a Kijelzős meg 28000Ft nem tudom, hogy érdemes-e lenne megjavítani vagy újat venni bele? Véleményeteket és segítségeteket előre is köszönöm. Üdv. Bubu54.
Sziasztok! A következő kérdésem lenne: van egy SIMBIO nevezetű klímám, és a beltéri időnként F6 hibát jelez, rövid ideig "tornádó" szerűen fújja a levegőt, majd kikapcsol. Hol keressen a hibát? Van valami fordulatszám érzékelő a venti motorjában? Azért kérdezem mert a motor nem éppen a szerelhető fajtájú kialakítással bír, peremezve van.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Hali,
Lehet, hogy neked is ugyanaz a hiba mint nekem a vezérlő panelen mehetett tönkre valami, de még én sem kaptam semmilyen választ szerintem nem is fogok.
Nekem sikerült megoldanom. A beltéri ventillátor motorjában van egy hall jeladó ic. Ennek az egyik lába volt tőben eltörve. Kicseréltem egy bontott pc veti hall jeladójával, azóta tökéletesen megy.
Akkor te olcsón megúsztad
![]()
Sziasztok' Találtam egy elta 9220 mobil hűtő fűtőt.De sajnos a vezérlő egységet leszerelték az elejéről. A fűtőtest 2000w működik külön kipróbáltam a motorja is jó , a kis motor amely hajtja a szűrő zsákot szintén tehát így külön külön minden működik.Azt szeretném kérdezni ,hogy ,ha rászerelek kapcsolókat lehet e működtetni.?
aramis |
Bejelentkezés
Hirdetés |