Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akku csere: tablet, PC, stb.
 
Témaindító: ludus, idő: Jan 11, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Ebben esetben akkor szinte biztos hogy töltésvezérlő elektronika baja van. Töltés nélkül és töltéssel is 3.5V mérhető az akku kivezetésein.
Az alaplapon található töltés vezérléssel kapcsolatos ic-t nem sikerült beazonosítani. Nem találtam meg google-el. Ráadásul nagyon kicsi smd cucc az egész. Ennek a javításához kevés vagyok mind elméleti, mind gyakorlati tudásban. Az az ötletem támadt, hogy esetleg lehetne építeni egy új töltésvezétlő áramkört. Ha elég kicsire sikerülne megcsinálni, akkor még akár magába a tabletbe is beleférne, mert azért van ott hely még benne. Az akksin 3.7V 5000mAh feliraton kívül semmi infó nincs. Ez LiPo akksi lehet? Csak mert töltőáramkör szempontjából nem mindegy.
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Valószínűleg LiPo. De szerintem rá kell legyen írva valahol. Lehet, hogy csak egy biztosíték, vagy egy 0 ohm -os ellenállás hibás. Próbálj méricskélni, hátha szerencséd lesz. Esetleg tegyél fel képet a panelről hátha valaki ráismer.
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
Megpróbálom, hátha valaki felismeri.

Az egyik képen beírtam 1-2 dolgot, hogy könnyebb legyen átlátni, egyébként ugyan az a kép...

Tehát a töltő csatlakoztatásakor a bemeneten mérhető a töltő 5V-os feszültsége. Az akku kimeneten az akku 3.5Vos feszültsége van(nem tölt). Tehát a hiba a képen látható áramkörben van. A proci megkapja a megfelelő tápot, töltőről jól működik. A 6WW feliratú ic-t nem sikerült beazonosítanom. Tehát várom az ötleteket.

Köszönöm!
(#) mps hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Próbáltam hasonló témát keresni, de sajnos nem találtam. Van egy barátomnak egy akkupackja, amiben a cellákat kell kicserélnem, a gondom az, hogy a hozzá való kütyü (egy gps) nincs nálam mert használják, tehát nem igazán tudom kipróbálni.
Találtam róla infót: Bővebben: LinkBővebben: Link
A kapcsolás hasonló, csak a ledek nincsenek rajta, valamint a fetek felirata: PHGSK NDS 9407 ezekről nem találtam infót.
Ami első sorban érdekel az az, hogy a kimeneten nem ad feszültséget, gondolom valahogy "be kellene kapcsolni". Viszont ami a feteket vezérli (s8254aa), na annak nem találok semmi olyat amin be tudnám, kapcsolata sincs a mc-vel.
Sajnos az angol tudásom is elég gyér.
Ebben kérnék egy kis segítséget, ötleteket, amit előre is köszönök!
(#) mps hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Egy kis adalék: A fet meg van, bár nem igen van rá szükség .
Azt a fetet ki akarja nyitni ami töltene, a másikat viszont zárva tartja. A cellák közt elég sok a feszültség különbség. (3,5V;3,7V;4,1V) Elképzelhető, hogy emiatt inkább töltene egy kicsit, gondolom a kiegyenlítést is elvégzi a cucc, de azt csak töltés közben tudná? Szerintetek ha a bemenetre adok 10,8V-ot nagy kárt csinálhat?
(#) mps válasza mps hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Nos, ha más is keresné ezt a ps501-es panelt: ez volt a gond. 12,6V-ot adva neki 1A áramkorláttal szépen feltöltődött, majd ki is adta a feszkót, rendesen terhelhetően. Semmi kapcsoló jel, vagy egyéb nem kellett. Amit még kifigyeltem (meg az adatlapban is benne van), a cellákat a legpozitívabb ponttól kell visszafelé bekötni, különben letiltott. (Tudom a próbálgatás nem a legjobb módja ez esetben a nyelvtanulásnak, de bejött, kár nélkül )
(#) kiss_norbert89 hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Sziasztok. Van egy egész jó, és olcsó tabom, amit szeretnék tuningolni.
Li-ion akksi van benne, de nem túlzottan viszi sokáig a masinát. Szerintetek elbírna 4, 6, 8, 18650-es Liion cellát?
Arra gondoltam hogy van pár remek cellám és azokat direktbe az akksi mellé párhuzamosan egy nagyon masszív akksit kéne csinálni.
A kérdés hogy a táblegép elektronikája képes lenne-e kezelni, tölteni, kihasználni.
(#) berciusse hozzászólása Aug 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem is ilyen MID tabletem ugyanezzel a problémával.
Tudnátok segíteni, hol tudok hozzá használható akkumulátort szerezni?

Köszönöm széépen
(#) végyé válasza kiss_norbert89 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Üdv
Nekem 2 akkucsomag van beépitve tehát 7.5 V körüli a rendszerem.
Kölső csatlakozóval rátettem 4 db laptopból kiszedett cellát és jól működik vele, sem a dugasztáp sem belül eddig nem jelentkezett hiba ez miatt.
Persze ezért túl nagy pótakku nem lehet, ha nagyon le van merülve esetleh a túl nagy töltőáram miat megsérülhet a töltöelektronika.
(#) ODU hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok!

Nem olyan kérdésem lenne, hogy egy számítógép billentyűzetet át lehetne-e alakítani úgy hogy egy tablet felismerje? (androidos). A kérdés azért merült fel bennem mert az érintőképernyőn lassan lehet gépelni, magyar billentyűzetet pedig nem találtam hozzá. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) fordkapcs válasza ODU hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Bármelyik PC-s USB bilentyüzet (és egér) működik az androidos tabletekkel (még a vezeték nélküliek is), nem kell semmit átalakítani (próbáltam többfélével is)!
(#) ODU válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Ez nagyon nagyon jó hír. Ki is fogom próbálni amint megjön a tablet. Köszönöm szépen a gyors választ.
(#) ODU válasza fordkapcs hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Ma kipróbáltam. Működik rendesen. Az egyetlen probléma az az hogy a billentyűzet ugyan magyar, de a bevitt karakterek nem. Olyanok mint amit a boltban lehet kapni a tablethez. Ékezetes betűket nem lehet bevinni. A tablet felismeri, magyar billentyűzet van beállítva. Ezt lehet valahogy szoftveresen korrigálni?
(#) kameleon2 válasza ODU hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Szia! Azt tudom, hogy le lehet tölteni magyar virtuális billentyűzetet is és be lehet állítani. Azt még nem próbálta, hogy ilyenkor a külső billentyűzet is magyar lesz-e. De mivel az android is "csak" egy linux, kizártnak tartom, hogy ne lehetne.
(#) krysn95 hozzászólása Márc 6, 2013 /
 
Szaisztok!

Különlegesebb projekten töröm a fejem.
Szeretnék a zuhanyzómba egy olcsóbb tabletet venni zene hallgatáshoz stb (tudom, tudom semmi értelme)

a lényeg, hoyg a töltését a zuhanyzón átfolyó vizzekl szeretném megoldani.
Ehhez szükségem lesz (ha nem építek) valami ilyesmire:
Bővebben: Link

A kérdésem az volna, hogy ez kitud e szolgálni egy kb 3000mah aksivel rendlekező tabletet (napi 10 perc zuhany; 5-8l/perc átfolyás

és ha igen, akkor hol tudnék hozzá olyan elketronikát venni ami szabályozz a töltést.

köszönök minden hozzészólást, ötletet, javaslatit
(#) bbalazs_ válasza krysn95 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
Szerintem nem lehetetlen, hogy megoldhato.
De a tabletben nincs akksi? Ha egy madzagra logatod ugyis, akkor nem egyszerubb a halozati tolto?
Egyebkent nem kell aggodnod, ha az USB-n at kap 5V-ot, o maga elintezi a toltesszabalyozast odabent. Viszont a turbina csak 3.6V-os, igy a 4.2-ig meno LiPo akksit nem fogja tudni feltolteni. Ugyhogy valoszinuleg valahogyan fel kell porgetned a turbinadat. De ranezesre esetleg eppen a hataron uzemeltetve talan elviszi, alacsony hattervilagitasra allitva.

Mas kerdes, hogy minek TABLET a zuhanyzoba, amikor eleve vizallo MP3 lejatszot lehet kapni fele arert. Es azzal mehetsz az uszodaba is.
A tablet vizzarasat hogyan fogod megoldani? (nemcsak a cseppviz, hanem a para is karos)
(#) krysn95 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
Igen jogos, de használtan veszek kb 15-20 rongyért egy tabletet amit csak erre használok (nincs benne semmi ráció..)

A kiszemelt gép aksija: Lithium, 3,7V 3.000mAh

Szóval akkro azt modnod, hoyg direkteb ráköthető a turbina és nem kell hozzá plusz elektronika? (sajnso konnektro nincs aközelben így ez a megoldás volna az ideális.

Víz zárásra vagy valami ilyesmit képzelek el:
Bővebben: Link

vagy valamilyen egyéb fóliázást..

köszi a választ!
(#) bbalazs_ válasza krysn95 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
Bocsi, nem ezt mondtam. Csak azt, hogy megoldhato, szigoruan szerintem. Es persze elotte ki kell probalni. Szoval: kis turbinara ratenni egy egyszeru low-drop 5V-os stabIC-t, hogy tulporgetve se menjen e fole, egy mikro-USB aljzat megfelelo pinjeire kivezetni a feszkot, ezt bedugni a tabletbe (mielott ezt teszed, egy sima ellenallassal probalgasd es merj es csak ha megfelelo a polaritas es a bekotes, akkor dugd a tabletbe, maskeppen kinyirhatod!)
De ha mar van egy vezeteked, akkor a hermetikus dolgot fujhatod...
esetleg szilikonos ragasztoval a drotos nyilast fedd be. Ha ram hallgatsz, teszel bele par kis szilikagel-csomagocskat a hata moge a zacskoba.

Az egesz sikere azon mulik, hogy ki tudsz-e csiholni a kis turbinadbol valahogyan 5.5V koruli erteket (5V+a stabIC dropja). Ha nem, akkor IGY nem fog menni.

Akkor kell egy step-up converter is. De az mar bonyolultabb elektronika egy kezdonek.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) ludus hozzászólása Nov 21, 2013 /
 
Megint itt...
Adott egy Nook Simple Touch e-book olvasó. Eredetileg nagyon sokáig, akár egy hónapig is elment a gép egy töltéssel hála az e-ink kijelzőnek. Viszont egyszer csak leesett az üzemideje 2-3 napra és akár használat nélkül is lemerült...
Gondoltam kicserélem az akksit benne, rendeltem az e-bayről, megérkezett kicseréltem és csodák csodájára nem tölti az új akksit illetve tölti de össze vissza írja a töltöttséget és nagyon gyorsan, akár egy óra alatt is lemerül! Visszatéve a régi akksit minden megy a régiben!
Mi lehet a gond?
(#) bbb válasza ludus hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
Szia!

Tippre azt mondanám, hogy valahogy kalibrálni kell az akksit, vagyis megtanítani az eszköznek az új akku dolgait. Hogy ennél az eszköznél van-e ilyen funkció és azt hogy lehet elérni, na az jó kérdés
(#) ludus válasza bbb hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Igen próbáltam én is ebben az irányban elindulni, találtam egy oldalt ahol leírják a hard resetet valamint írtam az ebay-es partnernek ő legalább 7 órás töltést javasol elsőre.
Ezeket megcsinálom, estére kiderül majd hogy működik e a dolog...
(#) ludus válasza ludus hozzászólására (») Nov 22, 2013 /
 
Szóval hard reset megvolt, mostanáig töltődött bekapcsolni csak az akku újracsatlakoztatásával hajlandó... Reggel óta össze tudott szedni 26% töltöttséget!
Kivágom!!!
(#) Kovidivi válasza ludus hozzászólására (») Dec 12, 2013 /
 
Androidnál van egy fájl, amiben az akkumulátoron mért adatok tárolódnak, ez mondhatni kalibrációs fájl. Ha pl. feltöltött az akkumulátor, de a gép csak 92%-ot ír ki, ezt a fájlt le kell törölni (van rá alkalmazás is PLAY-en, Battery calibration, vagy hasonló), és ő letörli ezt a fájlt. Ezután automatikusan újra generálódik, üres a fájl, és onnantól kezdve az új akkuhoz alkalmazkodik. Talán nálad is van hasonló.
(#) ludus hozzászólása Dec 13, 2013 /
 
Azóta nem volt időm babrálni vele, a régi akksival megy de 2-3 napont töltögetem.
Az a baj az új akksival hogy nem is tölti az olvasó. Annyit még meg fogok próbálni hogy megpróbálom külön a gépen kívül feltölteni az akksit (mondjuk töltőm nincs hozzá)...
(#) havranarpi hozzászólása Dec 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy MyAudio7 tabletem egészen ma reggelig használni tudtam.
Ma reggelre teljesen lemerült és se kép se hang.Tápra nem reagál sem gombokra.
Valaki tudna segíteni?
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Sziasztok!
A tabletekben minden probléma nélkül lehet cserélni a Lithium Ion cellát? Nincs bennük semmit hasonló védelem, mint a laptop akkumulátoroknál? Csinált már valaki ilyet? Csak érdeklődés szintjén kérdezem. Köszi!
(#) Kovidivi válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Próbáld meg másik töltővel, másik kábellel, ha úgy sem reagál, akkor próbáld meg az akksit kívülről tölteni. Ha így tölt, akkor lehet, hogy a töltőelektronika hibásodott meg. Akkumulátor egyik napról a másikra nem hal meg csak úgy, biztos valami más probléma van. Viszont ha 5V-ot kap a tablet, akkor be kell tudnod kapcsolni, vagy jeleznie kell a töltést. Szóval lehet, hogy nem is a tablet a hibás. Vagy azóta meglett a hiba?
(#) Mmacs hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha a tabletemben egy 3,7V-os, 2100mAh-es akksi van, de szeretnék venni bele egy újat, ami sokkal nagyobb, akkor mire kell odafigyeljek az akksi vásárlásánál? A Voltnak ugyanannyinak kell lennie, de bármilyen mAh-es akksi jó? Abszolút nem értek hozzá, úgyhogy minden hozzászólást megköszönök!
(#) gerenk válasza Mmacs hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
LI-ion legyen, 3,7 V-os, amperóra kapacitás ha kisebb kevesebb ideig működik a készülék,
ha nagyobb lényeges hogy elférjen a házban, töltése tovább fog tartani. Természetesen a készülék több ideig működik nagyobb kapacitású akkuval.
(#) mercyless hozzászólása Júl 7, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!
A kérdésem biztos bagatell,de mint abszolút kezdőnek,nézzétek el nekem.
A kérdés: adott egy navon platinum 7 tablet melynek tönkrement az akkuja és cserélni szeretném. Ami benne volt az 3 szálas,amit meg szerezni tudtam csak 2 szálas. Hogy tudom valahogy beletenni? Mit is csináljak a harmadik szállal,vagy bekössem valamelyikhez?
Nagyrabecsült válaszaitokat előre is köszönöm!
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem