Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Általános mélynyomós kérdések, problémák
Témaindító: Renátó004, idő: Márc 4, 2008
Témakörök:
A választ sajnos nem látom a képernyőn, de biztos ez volt:
"Én is mindent helyesen lemértem és meglepő dolgokat tapasztaltam". Vagy nem...?
Ha már a kérdés rossz, nehéz jó választ, vagy egyáltalán bármilyen választ adni. A többire választ ad pl. az elektrodinamikus hangszóró helyettesítő képe, és a hozzá tartozó ismeretanyag. Hogy helyesen tudd használni a programokat és képleteket, és téged se érjenek meglepetések.
A tapasztalat semmit nem ér rendszerbe illesztés és rendszerben gondolkodás nélkül, ha ez nincs, csak megtörtént események sorozata, hasznos infó nélkül. Van egy jó gondolat, ami megfogalmazódott bennem az elmúlt évek alatt és nagyjából lefedi a mondandódat. Az elmélet és gyakorlat mindig megegyezik, ha mégsem, akkor a kettő közül valamelyik biztosan hibás.
Jó korán keltem.... de ez nem ide tartozik, bocs!
Csak megköszönöm a válaszod! Arra gondoltam, hátha mértél mondjuk karakterisztikákat dobozokon, de lassan megszokom, hogy sosem a kérdésemre kapok választ, avagy nem is méltatnak, csak arra, hogy vért hánnyanak a monitorra. Ha meg ezért haragudnék, nos ténykérdés.... ugyanis nem tudnék visszaírni, mert szétvertem volna a billentyűzetet, de indulat, az nincs bennem. Csak a tényeket vizsgálva...: "Üdv nektek.Most vettem egy spectron spc-12b 500w 4ohm mélynyomót!és az lenne a kérdésem,hogy nem-e lenne valakinek ehhez a mélynyomóhoz adatlapja vagy,hogy ki lehet-e valahogy számolni a paramétereit?gondolok itt az fs qts és egyéb adatokra amit a láda tervező progiba meg kellene adnom.a válaszokat előre is köszönöm.szevasztok." Erre én egy alternatívát mondtam, ha jól sejtem.... bárki eljutott volna programmal is, hogy: "Lényeg az önbizalom,még jó hogy nem vagy sebész." Vagy akár: "Végülis minden hangsugárzó megszólal, ha nem zárlatos vagy szakadt." Tehát a progi ott lapul a gépen és ilyen esetben ugrásra kész, avagy nem?
Bocs, jóbarátom, jóhogy kiírod magadból....
Nem értesz... ,vagy négy helyen találtam képleteket kiszámoltam egydobozra, egy hangszóró adataival.... Gondolom csak könyökből válaszolsz, de én tényleg más és más paramétereket kaptam és iszonyatos eltéréssel. Én ezt nem tudtam elfogadni, ez lelki probléma is lehet? Vagy csak nem szeretem, ha ellentmondanak maguknak a dolgok. Illetve.... akusztikus rövidzár...tudod te! Okos vagy! Nos egy darab cső, az mi? Lambdát ugye ilyen frekin nem illik összemérni a kapott csőhosszal, ugyanis a cső hossza elenyésző a lambdához képest. Igazam van? Nos... akkor bizonyára negatív amplitúdójú "jel"-et sugároz a membránhoz képest. Bocsáss meg, ha tévedek! Tehát, ha a "csődarab"a hangdoboz elején kap helyet, akkor ugyebár nő az akusztikus rövidzár jelensége? Ennyit az elméletről... Amúgymeg, ha a kérdéses hangszórónak nem lesznek meg az adatai, akkor nem készül doboz sem hozzá, mivel ugyebár a programba adatokat kell beírni, nemde? Attól, hogy tudsz forrasztani, még nem vagy közgazdász" IFAŽ
Mivel egészen értelmetlen a szöveg, ezért nehéz elemző választ adni, egy részére pedig már korábban reagáltam. Az alapismeretekhez is adtam egy linket, mert sajnos én nem tudom minden tévedésed javítgatni
![]()
Köszönöm megtisztelő szakmai cáfolatod!
A többszálú okfejtést hagyom.... egyszerre csak egy kérdés, hátha megy. Egyszerű válaszlehetőséggel!!! ![]() Ismételve magam, bár nem szokásom, mivel egyértelműen szoktam fogalmazni, most nem lehettem az, bocsássatok meg érte. Engem mégis fúrdal a kíváncsiság: Ha a segítségkérő illetőnek, nincs, s nem is lesz adat a hangsugárzójához (én tudom, mit tennék), ezesetben ő, mint egyén hangdoboz nélkül marad...? A választ mély tisztelettel s őszínte alázattal megköszönöm!
Akkor ez volt a nyitott kapuk döngetése egy oldalon keresztül.
Bővebben: Link Sok lényeges adat ránézésre is kideríthető, sőt körülbelüli T-S is következtethető, amivel aztán lehet dobozt méretezni. Akár fejben is.
Hasznos.... tehát ránézésre.... tisztelettel megköszönöm válaszod!
Segítek a válaszban: "De igen"... ennyi lett volna. Megy ez! Még egy kérdésem lenne, isételve magam.... Sokat méregettek? Úgy valóban, cakkom-púder mértetek le egy hangdobozt? Külön kérdés, de kikívánkozik: -Ha saccra megállapítom az adatokat, a progi "számol", akkor az eredmény: Saccra lesz egy dobozméretem?
Tudod, nekem az a bajom, hogy sokan, sok helyütt, teszik az okosat, s illik rájuk:
"Ha hallgattak volna, bölcsek maradtak volna" Még az a szerencse, hogy, nem szól a fáma arról, hogy mik is voltaképp, ha beleszólnak valamibe. A krítikát csípem, a szakmait, a cáfolatokat, ha érted.... De, hogy ratyi kérdés...? Talán válaszként illő, hogy fejtsd ki, légyszi...! Gonolom jó kérdés az, hogy mértetek-e már valami konkrétumot? Erre nyelvtanilag sem megterhelő a válasz: Egyetlen: "Igen.", vagy "Nem". Csak kérdezem.
Elvesztettem a fonalat.... vagy meg sem volt... hmmm...
spectron spc-12b, 500W? Felénél (sem) kuka! :yes:
Sziasztok!
Felajánlottak egy Mac Audio Mac Absolute 304 mély-hangszórót potom 2500ft ért. annyi a baja h újra kell tekercselni. Az kb megvan 5 ezerből. Érdemes vele foglalkozni? azt mondta az előző használója h picit már torzított és aztán kész meghalt. Találtam egy oldalt ahol 4300 ért új gumi szélet és új tekercselést csinálnak. Érdemes vele bajlódni vagy inkább felejtsem el? Válaszokat köszönöm
Szia!
Nekem a kistestvére(Fire 300) és annak a nagytestvére(Fire 380) szól itthon.A kicsi az autóban,a nagy a szobában subként.Ezek ismeretében én azt tudom tanácsolni,hogy vedd meg és szánd rá a pénzt a javításra,mert megéri.Ha pedig az uj árát nézed annak a hangszórónak,akkor mindenképp jó vétel.Csináltasd meg normálisan,meg fogja hálálni! ![]()
Köszönöm
![]()
Amúgy mindegy milyen ládába teszem? mert a srác egy zártban használta de tudtommal eredetileg reflexben volt. Ezzel kapcsolatban tudsz valamit javasolni?
![]()
Ez egy igazi szubnak való hangszóró,szerintem arra is kell használni.Én basszrefi dobozba tenném,30-35Hz körüli hangolással.
Én azt tudom javasolni,hogy javíttasd meg,utána pedig kéne mérni T/S adatokat és akkor visszatérünk a doboz tervezéséhez.
Nekem 300-as van, az előző verzió, szeretem, jó hangja van. Ez az újabb verzió 30-40eFt, ha normálisan meg tudod csináltatni, akkor mindenképpen érdemes!
Üdv Inhouse
Köszönöm szépen a válaszokat! Ahogy készen van visszatérek és belevágunk a témába
![]()
Sziasztok!
Van egy Soundstream EG-12X típusú mélynyomóm. A króm rész már szinte mindenhol kifakult, elvesztette a fényét, néhol rozsdás is. Van rá mód hogy újra lehessen festeni/(ennek jobban örülnék) krómoztatni? Nem akarok itthon nekiállni, inkább szakemberre bíznám.
Sziasztok olyan problémám lenne hogy van egy M.N.C Xilver Crash mélynyomó és nem szól de ha megnyomom kicsit a membránt akkor viszont szól. Mi lehet a hiba oka ? :\
Sziasztok olyan problémám van hogy a mélynyomóm nem szól csak ha megnyomom a membránt és eléggé zörögve szól olyankor. mi lehet a probléma ? Egy M.N.C Xilver Crash 900W os ról lenne szó. Valaki tudna ebben segíteni?
![]()
Leírt tünetek alapján elromlott. Javítani kellene, az pediglen pénzbe kerülhet...
Sziasztok!
Az én kérdésem, problémám az, hogy... ...Csináltam egy passzív mélyládát (Hangszóró, hangváltó, kivezetés) van mellé egy yamaha erősítőm. Most 2-2 azonos hangfal van rákötve, de rá akarnám kötni a passzív mélyládámat, csak én úgy tudom, hogy nem jó az, ha csak az egyik oldal van terhelve... Azt meg lehet oldani, hogy a mályláda mind a 2 kivezetésre, rá legyen kötve, hogy mind 2 oldal ugyan úgy legyen terhelve? vagy RCA-val megoldani? Vagy van erre valami megoldás? Esetleg hangfalad módosítani vagy valami? Képet nem engedett feltölteni :S Előre is köszi!
Sziasztok!
Dupla tekercses mélynyomót be lehet úgy kötni hogy az eggyik tekercset a jobb oldalra kötöm,a másikat a bal oldalra?
Sziasztok!
A minap kaptam egy subcsövet (Magnat Power Bull 3000), amit rákötöttem a Hi-fi-re, de nem vagyok megelégedve a mély hangzással. Ha jól hallom, akkor nem csak a mély hangokat adja le, sőt... Szóval ehhez szeretnék egy 1 utas, mély hangváltót építeni. Hogyan kezdjek bele? Mit kell vegyek hozzá? A subcső: Magnat Power Bull 3000, 600 Watt. A válaszokat köszönöm!
Neked nem hangváltó kell hanem egy mély leválasztó. Kondival megoldható. AktÍv sub vagy nem? (hol van az erősÍtő?) Benne vagy kÍvül?
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
Egy HIFI erősítőről hajtom meg, szóval nem aktív a sub.
Na és milyen kondi?
Igen, bekötheted. Az lenne a legtutibb, ha a mélynyomó csak mélyet kapna, a szubtartomány ugyanis monó.
Helló!
Mind a két tekercsnek lessz külön sub hangváltója! Azért kérdeztem hogy lehet-e sztereóba kötni a két tekercset mert,ha sztereóban halgatok zenét akkor is van mikór csak a jobb oldali hangszóró szól,aztán a bal oldali.. Tehát attól félek hogy ha más jelet kap az eggyik tekercs,mint a másil,akkor leég az egyik tekercs... Előre is köszönöm a segítséget! ![]()
Mint írtam:
Idézet: „Az lenne a legtutibb, ha a mélynyomó csak mélyet kapna, a szubtartomány ugyanis monó.” Zenei stúdiófelvételnél nem lehet olyan, hogy szub tartományban csak az egyik, vagy másik oldal szól. A mélyeknél nem érezzük a teret, nincs sztereó hatás, ezért nem is sztereó. Ezért lehet a mélynyomót a kocsiban hátra tenni, a lakásban meg ahol elfér (persze változik a hangja az akusztikai környezettől). Tehát, ha olyat hallasz, hogy rohangál a jel a két oldal között, akkor azt csak magasabb frekvencián teszi, a szub tartomány nem mozog el középről. Ha csak az egyik tekercs van hajtva, attól nem ég le. A gond abból lehet, ha eltérő fázisú jel jut a 2 tekercsre egyidőben. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Nagyon szépen köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |