Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Lapozás: OK   7 / 12
(#) Lmex hozzászólása Okt 17, 2013 /
 
Sziasztok, Nekem van egy zenegépem, Galaxy Music Box -sajnos a gomb vezérlője meghalt, így csak klaviatúrával üzemel. Tudna nekem valaki segíteni, hol találok ilyen vezérlőt? Nincs valakinek hasonló eladó?Mellékelek egy képet róla. Köszönöm a segtíséget.
(#) Travolta válasza Lmex hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Szerintem ez egy egyszerű billentyűzet elektronikája, a szükséges billentyűk kivezetésével.
Ezt Te is meg tudod csinálni egy működő klaviatúrával.
(#) mugab válasza Travolta hozzászólására (») Okt 19, 2013 /
 
Az a hatlábú mókolás meg az érmevizsgálónak az opto talán...
(#) Zoleen válasza Lmex hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Üdv:
Csatlakoznék az előttem szólókhoz,ez bizony nem más mint egy ps2 bill elektronikája amiről ki vannak vezetve a gombok feltehetőleg le-fel-jobb-ball-enter. Az opto-nak nem értem mi értelme van de ugye "ahány ház annyi szokás" biztosan az érmevizsgáló. Ettől sokkal szebben kivitelezhető,akkár egy ultragagyi Teszkó gizdaságos kalviból is!
(#) Gradus hozzászólása Nov 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Nekem is zenegépes kérdésem, problémám lenne!
Van egy zenegép, P4-es számítógéppel a belsejében, az elején 5db gomb rákötve egy billentyűzet 4 db nyíl gombjára illetve egy az enterre + az érmevizsgáló jelenleg az 's' gombra van ráforrasztva.
A gépen frissen telepített xp megy és ezen az xp-n egy ismerősömtől kapott jukebox nevű program, ami tökéletesen elindul, működteti a gombokat, az érmevizsálót.
Viszont 15-20 perc működés után a program fogja magát és bezáródik. Semmi hibaüzenet, semmi egyéb dolog.
A progi újraindítása után megint 15-20 perc és bezáródik. Előtte viszont teljesen jól működik, lapozhatóak az albumok, kiválaszhatóak az mp3-ak.
Ötlet valakinek? Esetleg nem tudtok ilyen konfigra programot? Normális határokon belül fizetnék is érte ..
Köszi!
(#) szikszair hozzászólása Nov 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Alaplapot cseréltem lilo-s gépben, nehezen indult, a linuxforum.hu rengeteg segítséget adtak. Innen is köszönöm nekik.
win-re van egy kis programocskám, tömörítve 3Mb csak. Aki küld e-mail címet, annak szívesen továbbítom. winXP és fölötte win98 kompatibilitás beállítással megy, csak billentyűzetet vagy annak kivezérlését támogatja.
Lehet, hogy pic-et is kezel, nem tudom. Linux alatt is megy win kompatibilitás progival.
Indítópultba berakod a parancsikonját és indul autómatikusan.
(#) szikszair hozzászólása Nov 8, 2013 /
 
Megpróbálom darabolva ide is. Total commanderrel egyesít, kicsomagol,futtat.
1.rész
(#) szikszair hozzászólása Nov 8, 2013 /
 
Megpróbálom darabolva ide is. Total commanderrel egyesít, kicsomagol,futtat.
2.rész
Teljesen ingyenes, free program!
(#) djbeeboy válasza szikszair hozzászólására (») Nov 9, 2013 /
 
Kedves szikszair!

Egész szimpinek mutatkozik ez a kis progi!
Először is, az összeillesztés és futtatás remekül működik!
Azonban, már csak a saját magam tisztá(bba)n látása végett is kérdeznék egy s mást!
- Jól értelmeztem a leírásodat, miszerint Win98-on pl. hiba nélkül fut, de e-fölötti rendszereken viszont Win98 kompatibilitásban kell futtatni ??? (Pl. XP vagy Win7 esetében?)
- 64 bites Win7-en el fut-e esetleg, Win98 kompatibilitásban? Valamint, mely fájlrendszereket támogatja ? (Fat32, NTFS, stb... ?)
- A zenetárat hogy s mint lehet feltölteni zenékkel és albumborítókkal, hogy a progi kezelje azt? Erről nem kaptunk információt, valamint Én spec. nem jöttem rá, bár lehet hogy ez csak az Én "gyengeségem"!
- A progi induláskor kiírja, hogy "mennyi pénz van benne"! Tehát akkor elviekben ezt is be lehet(ne) neki állítani, hogy ne kelljen idehaza pl. egy malacperselyt hizlalnom?
Vagy ez csak egy amolyan látvány és NON-STOP képes játszani a zenéket, mind addig, amíg ki nem kapcsolom a gépet ?
- És a végső kulcskérdés! Ha indítópultba teszem, akkor a rendszer indulásakor ugye bár indul a program is! Ez esetben teljes, azaz "full" képernyős felbontásban teszi mindezt ??
Valamint, ha meguntam a zenehallgatást, akkor hogy s mint tudom biztonságosan kikapcsolni a gépezetet ??? Ergó "szabályosan" leállítani az oprendszert mondjuk, mert az az elsődleges, ami nagyon kényes az ilyesmire!
- Na és akkor még 2-3 dolog, csak hogy ne kelljen még egyszer nekifutnom! MP3 fájlok esetén van minimum és maximum meghatározott kbps-os zene, amit még nem illetve már nem tud elkezelni? Esetleg a váltakozó kbps-os zenékkel is megbirkózik?
Továbbá, ha albumképeket akarok betenni, akkor azoknak mekkora minimum illetve maximum felbontásúaknak kell lenniük, hogy ne csússzanak félre és vagy szét a program megjelenítő részében ? (Már ha persze képes fotókat megjeleníteni!?)
És még egy szerintem fontosnak vélt kérdés, hogy a hangerőt lehet-e szabályozni a billentyűzet valamely gombpárosával a progi futása közben?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséged, s várom válaszod!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
(#) szikszair hozzászólása Nov 9, 2013 /
 
Szia!
win95 alatt készült, ntfs, 64bit.... hírből sem ismeri.
"M" menü gomb, mindent megmutat, 320*200 a kép, zene változó kbps is lehet. A zenéket is itt tudod tölteni. Így is előfordul, hogy játsza a zenét, nincs hang. Itt meg kell nézni mi a baja, álltalában ez a mix-nél fordul elő, ha zeneszámon belül változik a bitráta.
Kikapcsolás alt+f4, vagy beállítod, hogy a főkapcsoló megnyomásakor leáll a gép.
Indítópultba 640*480 felbontás volt a teljes képernyő, ezt átállíthatod amilyenre szeretnéd, teljes képernyős lesz.
Ez a progi annak köszönheti létét, hogy házibuliban megunták a 15-20 mp-ig szóló zenéket, valaki mindig belenyúlt, ez viszont végigviszi és csak úgy jön a következő.
A billentyűzet kiosztást a menüben tudod megnézni, melyik mit kezel.
Ha zenegépben van, akkor a Lmex hozzászólásában lévő képen látható módon vezérelik, le-fel-jobbra-balra, enter kiválaszt. Persze ott előbb be kell dobni a pénzt. A hangot a gép hátoldalára /vagy előre ritkán/ beépített gombokkal vezérelheted.
Szg-en ez a bill. miatt sokkal több lehetőséget ad, minden vezérelhető.
Nyugodtan kérdezz, ha tudok válaszolok.
Én a linuxos gépeket jobban szeretem a stabilitás miatt, de azok pic vezérlésűek, arra ez a progi nem jó.
(#) papamaci199 hozzászólása Nov 27, 2013 /
 
Üdv. Én szeretnék egy zenegépet építeni itthonra. Igazából csak egy windows alapú programra lenne szükségem. Ha lehetséges egy xp támogatású nagyon jó lenne. Az előttem lévő hozzászólóknak köszönöm azt a pici programot remek csak egy kicsit grafikusabbra gondoltam. Légyszíves ha van valakinek aki szívesen megosztaná az tegye meg Köszönöm!
(#) ptesza válasza papamaci199 hozzászólására (») Nov 28, 2013 /
 
Zenpoint Digital Center.
(#) liba74 hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Sziasztok.

Van (volt) 1 music box debian 2.2-vel 1 433mhz-es géppel de behalt a winyo.Ő volna az. Másik winyo van de hogy tovább ahhoz hogy ismét használni tudjuk a szerkezetet? Remélem tudtok segíteni. Előre is köszi.
(#) Bakman válasza liba74 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Felkeresed a gyártót (ha még létező cég) és megbeszéled velük a dolgot.
(#) liba74 hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Hát sajnos azt nem tudom ki volt a gyártója.Kidobni meg nem szeretnénk.
(#) ptesza válasza liba74 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Régi winyó mennyire halott?
Bad sector vagy valami keményebb?
(#) liba74 hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
Teljesen meghalt.Nem tudom hogy valami windows-os megoldással nem e lehetne életre kelteni.Pl. a Szikszair progijával.Legalább is ideglenesen.Pár hét múlva jön haza 1 ismerős aki anno csinált zenegépeket és segít.
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Idézet:
„Teljesen meghalt.”


Mi a baja pontosan?

Kattog ? Nem forog ? Bad sector? Nem látja a Bios?

Abból nem derül ki ,hogy teljesen meghalt. Így segíteni sem lehet.
(#) liba74 hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
A történet: zene frissítést eszközölt volna a tulaj.Ahogy elmondta, fia bele tette 1 win xp-s gépbe majd ott az "mp3" mappába bele a zenéket majd vissza a zenegépbe és azóta hdd error. Live cd-vel sem látja a winyot.
(#) ptesza válasza liba74 hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Esetleg a panelt leszerelni , vizuálni , egy kis WD40 a kontaktokra.
(#) liba74 hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Már majd nem siker.Win xp, szikszair progi, számkiválasztás, start működik.Az érme elfogadó nem jön össze.A start gombra van kötve igy ha elinditom akkor a start-tal is irja be a pénzt. Ez meg így nem az igazi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
(#) szikszair hozzászólása Ápr 23, 2014 /
 
Win xp: kompatibilitás win95 vagy 98. Beállítás alkalmazása, futtatás és megy. Az érmebefogadó a 0, 1, 2 számbillentyűkön van 50, 100, 200 Ft-os limitre állítva. NEM a Num,!!! a betűk fölötti számokon.
Ez fontos! Az érmebefogadó is innen kapja a jelet.
(#) Jamy01 hozzászólása Máj 16, 2014 /
 
Halihó!

Olyan kérdésem volna, hogy Debrecenből van-e itt valaki, aki vágja a zenegép-témát? Adott volna egy ismeretlen eredetű, márkájú gép, aminek a PC részét már megjavítottam (táp, meg alaplap kellet másik bele), de a nyomógombokkal nem bírok. Egyszer már ment, de valamiért nem akarja az igazságot most már.... Át kellene kicsit nézni magyarul! Szívesen érte is mennék autóval oda-vissza természetesen! Köszönöm!
(#) dezsi001 hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
Sziasztok!
BeeBox-Baby csodakészüléket valaki ismeri esetleg távolról is?
Van vele egy két gondom, dög volt a számológép tápja, megjavítottam, el is indul, le volt merülve az elem az alaplapban azt is cseréltem.
Most elindul a szoftver, de a vezérlőgombok nem jól működnek, ezalatt értem hogy a balra az jobbra a jobbra az balra, és hasonló érdekességek. Valahogy az évek alatt elállítgatódott hogy melyik billentyű mit csinál? Vagy csak valaki fölcserélte, már volt "szerelőnél". Az érmevizsgáló az pl jól működik az a G betűt nyomogatja a billentyűzeten . Ez a kisebbik gond a gombokat át lehet forrasztgatni, nagyobbik gond az hogy bármelyik zenét elindítom folyton csak az első 1mp-t ismételgeti. Lehet hogy az összes zene sérült? Vagy csak valami elállítódott?
Bármilyen tippet szívesen meghallgatok, köszönöm előre is mindenkinek.
ui.: Linux alapú rendszer van rajta.
(#) zetyere hozzászólása Júl 27, 2014 /
 
Sziasztok!Nem tudna valaki tanácsot adni mi a fene lelte a házilag összerakott zenegépemet?A hibajelenség magasabb hangerőnél újraindul vagy lefagy.Már a harmadik alaplapot cseréltem benne.A hdd-t is cseréltem és tápot is.Csak a nagy hangerőre bolondul meg!Pc van benne.üdv Ottó
(#) abcdabcd válasza zetyere hozzászólására (») Júl 27, 2014 / 1
 
Olyat próbáltál esetleg, hogy a pc tápjának egy másik konnektorból adsz áramot?
Mert a nagy hangerőnél lehet, hogy a betáp ponton leesik egy rövid időre a fesz, amit a pc táp nem tolerál... azt se írtad egyébként, hogy milyen táppal próbáltad

Ezen kívül esetleg a vinyó, mint mechanikus alkatrész a nagy hangerő okozta rázkódásra lenne érzékeny?

Van egy ötletem erre, egy pendriveról bebootolható oprendszerrel próbáld ki, és úgy járasd egy ideig, pl PuppyLinux, itt boot után magát a pendriveot is kiveheted egyébként mert teljesen RAM-ból fut, és grafikus kezelőfelületű...
Vagy valami cd-ről bootolható szintén live-linux is szóbajöhet, vagy akár a Puppy-t lehet cd-ről is indítani, ha nem akarsz vesződni USB-boot-tal, vagy esetleg a gép nem támogatja, ugyanúgy a bootolás után RAM-ba töltődik a teljes oprendszer.
A lejátszandó zenéket meg pendriveról vagy youtuberól lehet értelemszerűen próbálni vinyó nélkül

Illetve azt se írtad, hogy mindig csinálja-e, vagy csak bizonyos esetekben.
(#) zetyere válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Tegnap kipróbáltam még egy táppal ami 650wattos volt és stabilan ment!A két másik táp 350w és 400w volt.Egy öreg socket 462-es alaplap van benne most.A hdd rezgéscsillapító gumiágyon ül.Én is a hdd-re gondoltam először de amikor a másodikkal is ugyan azt a hibát produkálta már elgondolkoztam rajta!
A hiba alacsony hangerőnél nem jön elő.Csak akkor amikor már igazán rezeg az egész a basszustól.De akkor állandóan ahogy felveszem a hangerőt azonnal kifagy leáll.

Most úgy néz ki működik majd tesztelgetem még.
Érdekes amúgy hogy eddig egy öreg p3 alaplap volt benne és soha nem problémázott a rendszer.Stabil volt és akár egész nap elment max hangerőn!Ezt a pendrive-s megoldást kipróbálom még.Lehet egy ssd-is jó lenne bele.
(#) MagicDice hozzászólása Okt 7, 2014 / 1
 
Sziasztok!

Megosztok veletek egy zenegép programot.(Jukebox Limited Edition) Karaoke és videoklip kivételével mindent tud amit egy mp3-as zenegépnek tudnia illik. (WinXp-n fut, én évekig használtam)
Azoknak szánom akik aki hobbiszinten az utánépítés örömért szeretne saját zenegépet készíteni. Bővebb leírás mellékelve.

Innen letölthető: Bővebben: Link

Önkicsomagoló exe fájl.

Jelszó: QxXxQ

PÉNZÉRT ÁRUSÍTANI SZIGORÚAN TILOS!
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
(#) uniman válasza MagicDice hozzászólására (») Okt 7, 2014 /
 
Hello.
Onnan nem oly egyszerű letölteni...vagy csak nekem?
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
(#) MagicDice válasza uniman hozzászólására (») Okt 7, 2014 /
 
Üdv!
Pofon egyszerű! Regisztrálsz vagy bejelentkezel facebookon keresztül.
Következő: »»   7 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem