Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szépen haladsz. Gondolom holnap kész is lesz. Persze, hogy egy amatőr is össze tudná rakni, ha annyi tudása lenne róla mint neked.
![]()
Befejeztem a Horthy néprádiót. Reggel csináltam hozzá hál. zsinórt, aztán még egyszer leellenőriztem mindent. Nem lett volna jó, ha véletlenül kinyírom a csöveket, majd 7000-et fizetett értük a tulaja. Nem mondom hogy elsőre szólt, volt rajta még igazítani való a tekercseinél, meg át kellett cserélni a visszacsatolást is. Végül is jó lett, antennával, földdel rendesen, megfelelő hangerővel hozza az állomásokat. Holnap visszaküldöm a gazdájának, remélem meg lesz vele elégedve. Üdv.
Gyönyörű munka ilyen rövid idő alatt. Csak gratulálni tudok. A hangszórót biztos nem tudtam volna életre kelteni.
Ez igen (ahogy szoktad)! Csatlakozom az előttem szólóhoz!
![]()
Erre gyanakodtam tegnap.
![]()
Biztos volt hátlapja, anélkül használni életveszélyes, de én csak az elektronika rendbetételére voltam megkérve, a doboz, selyem, gombok, hátlap stb már nem az én feladatom volt. Ami forgató gomb van rajta, az sem eredeti, csak a kipróbálás miatt lett feltéve.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
Szinte a semmiből alkottad újra.. Gratulálok! Igazi mestermunka ez is!
![]()
Azért gondoltam, hogy esetleg nem volt, mert életem első elektronikai élménye az volt, hogy négy évesen belenyúltam a nagyszüleim néprádiójába hátul és igencsak megrázó élmény volt.
![]()
A börzén szokott árulni valaki ilyen hátlapokat (pont Horthy-hoz vettem valakinek).
Üdv Mindenkinek
Csak gratulálni tudok én is az újabb remekműhöz Janó bácsinak! (Tisztelt granpa nekem vettél ehez való hátlapot.)
Sziasztok!
A tegnapi napom kezdete: otthon kellett maradnom,hogy a nejem el tudjon menni.Én vigyáztam a kicsire.Reggel hallom,kattog a hűtő,de nem indul el.Nosza szétszedem,üzemi kondi megpusztult.Elmentem venni egyet,beépítettem,de csak nem jó.Visszamegyek a boltba,hogy kéne egy indítórelé is,mert ami benne van,valószínűleg kuka(PTC pogácsás cuc[off])Mondják,hogy nincs...szomorkodás.De az eladó mondja még,hogy van kinn az udvaron egy pár roncs,hátha van bennük.Volt is egyben,kiszedtem,hűtő testvér ismét frigid.De az egyik roncs tetején ott ült egy igen rossz állapotban lévő ORION 520A,amit nekem adtak.Szóval innentől kezdve van egy retro rádióm.Most még lenn figyel a kocsiban,kis idő elteltével nekiállok.Csak kelleni fog egy új káva.Holnap csinálok pár fotót a drágáról.(Egy kávét azért vittem az üzletnek,nekem ennyit megért) ![]() István A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
Szerintem ez a káva használható lehet:Bővebben: Link
@BarnaPili: ezzel kapcsolatban privi ment. Zsolt
Janó bácsi, minden elismerésem a tiéd. Ez ismét egy semmiből-csoda lett.
![]()
Szevasztok! Nemtudom,hogy milyen ritkasághoz jutottam vagy sem,ez egy Stassfurt super 600 egy készülék.futtában csináltam a tómwal néhány fotót .Megpróbálom feltenni.
Nálunk ritkaság. Ha a volt NDK-sok ki nem hajigálták mindet azért ott akadhat belőle bőven.
Igen errõl van szó! Tehát nem annyira ritkaság mint ahogy azt gondoltam.
Mikor belenéztem csak ámultam és nézve elcsodálkomztam._1957 ben ilyen hangszórót gyártottak,még a membránja szinte peng mikor meg kocogtatom olyan állapotba van!Nameg a kimenõ trafó,mint egy hállózati olyan nagy...... Megyek tovább csodálkozni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Igen a németek, még a keletiek is szépen dolgoztak. A Beethoven II. is szép darab rádió.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
Bizony ám, két végfokozat is van benne. URH-n is szép hangot ad. Kár, hogy nekem nincs.
![]()
A sok csodálkozás mellett azért nézd meg, hogy a hullámváltó csúszkái milyen állapotban vannak, forog-e mind, mert ennek a készüléknek az a típus hibája, hogy eltörnek a csúszkák, és nem lehet őket pótolni. A hull. váltóhoz úgy férsz hozzá, hogy a kitrafó tartó lemezének csavarját kicsavarod és a lemezt a trafóval együtt egyik oldalra felhajtod. Egyébként a készülék nálunk sem ritkaság, szinte mindig van belőle eladó a vakerán.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a RAFILM 10-en milyen feszültségek vannak a hálózati trafón, és azok milyen árammal? Találtam egy kapcsolást, de azon ezek nincsenek feltüntetve. Köszönöm!
Nézd meg a csőkatalógusok valamelyikében a 2X EBL 21-re vonatkozó (max) adatokat, és aszerint vissza következtethetsz a feszültség, és áram értékekre. A többi cső ebben a tekintetben alig jelent plusz terhelést.
Erre gondoltam, de anódtápnak mennyit adjak neki? Az AZ21 2x300V max, de gondolom annyi nem kell neki.
A ráadott váltó, ha jó az egyencső, akkor egyenirányitás után kb 1.3 al szorzandó (1.44 lenne, de sok a veszteség) Tehát 2X 240-250 V váltó kell a trafón, a 300 V egyenfeszhez. Természetesen kevesebb feszültséggel csak kisebb teljesítmény érhető el.
Értem, köszönöm !
![]()
A kapcsolási rajza kellene a Stassfurt super 600 nak.Mondjon valaki véleményt a végfokáról,meg
aról,hogy miért van ekkora nagy kimenője.Köszönetel.
Szia! Talán ez az.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |