Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   336 / 583
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Szépen haladsz. Gondolom holnap kész is lesz. Persze, hogy egy amatőr is össze tudná rakni, ha annyi tudása lenne róla mint neked.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 / 2

Befejeztem a Horthy néprádiót. Reggel csináltam hozzá hál. zsinórt, aztán még egyszer leellenőriztem mindent. Nem lett volna jó, ha véletlenül kinyírom a csöveket, majd 7000-et fizetett értük a tulaja. Nem mondom hogy elsőre szólt, volt rajta még igazítani való a tekercseinél, meg át kellett cserélni a visszacsatolást is. Végül is jó lett, antennával, földdel rendesen, megfelelő hangerővel hozza az állomásokat. Holnap visszaküldöm a gazdájának, remélem meg lesz vele elégedve. Üdv.
(#) kristikoma válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Gyönyörű munka ilyen rövid idő alatt. Csak gratulálni tudok. A hangszórót biztos nem tudtam volna életre kelteni.
(#) granpa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Ez igen (ahogy szoktad)! Csatlakozom az előttem szólóhoz!
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Erre gyanakodtam tegnap. Gratulálok ez is szép lett. Hátlapot nem csináltál hozzá? Vagy ezeknek nem is volt?
(#) Janó bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Biztos volt hátlapja, anélkül használni életveszélyes, de én csak az elektronika rendbetételére voltam megkérve, a doboz, selyem, gombok, hátlap stb már nem az én feladatom volt. Ami forgató gomb van rajta, az sem eredeti, csak a kipróbálás miatt lett feltéve.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
(#) küzmös Gergely válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Szinte a semmiből alkottad újra.. Gratulálok! Igazi mestermunka ez is!
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Azért gondoltam, hogy esetleg nem volt, mert életem első elektronikai élménye az volt, hogy négy évesen belenyúltam a nagyszüleim néprádiójába hátul és igencsak megrázó élmény volt. Annak sem volt hátlapja. Az ilyen volt.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

A börzén szokott árulni valaki ilyen hátlapokat (pont Horthy-hoz vettem valakinek).
(#) madzagos válasza granpa hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Üdv Mindenkinek
Csak gratulálni tudok én is az újabb remekműhöz Janó bácsinak! (Tisztelt granpa nekem vettél ehez való hátlapot.)
(#) granpa válasza madzagos hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

De kitől? Elhánytam a címét.
(#) madzagos válasza granpa hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Küldtem privát üzenetet!
(#) BarnaPili hozzászólása Júl 19, 2014 /

Sziasztok!
A tegnapi napom kezdete: otthon kellett maradnom,hogy a nejem el tudjon menni.Én vigyáztam a kicsire.Reggel hallom,kattog a hűtő,de nem indul el.Nosza szétszedem,üzemi kondi megpusztult.Elmentem venni egyet,beépítettem,de csak nem jó.Visszamegyek a boltba,hogy kéne egy indítórelé is,mert ami benne van,valószínűleg kuka(PTC pogácsás cuc[off])Mondják,hogy nincs...szomorkodás.De az eladó mondja még,hogy van kinn az udvaron egy pár roncs,hátha van bennük.Volt is egyben,kiszedtem,hűtő testvér ismét frigid.De az egyik roncs tetején ott ült egy igen rossz állapotban lévő ORION 520A,amit nekem adtak.Szóval innentől kezdve van egy retro rádióm.Most még lenn figyel a kocsiban,kis idő elteltével nekiállok.Csak kelleni fog egy új káva.Holnap csinálok pár fotót a drágáról.(Egy kávét azért vittem az üzletnek,nekem ennyit megért)
István
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
(#) gkari válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Szerintem ez a káva használható lehet:Bővebben: Link
(#) Szikravadasz válasza gkari hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

@BarnaPili: ezzel kapcsolatban privi ment. Zsolt
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Janó bácsi, minden elismerésem a tiéd. Ez ismét egy semmiből-csoda lett.
(#) Class-A-. hozzászólása Júl 24, 2014 /

Szevasztok! Nemtudom,hogy milyen ritkasághoz jutottam vagy sem,ez egy Stassfurt super 600 egy készülék.futtában csináltam a tómwal néhány fotót .Megpróbálom feltenni.
(#) zolika60 válasza Class-A-. hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nálunk ritkaság. Ha a volt NDK-sok ki nem hajigálták mindet azért ott akadhat belőle bőven.
(#) Class-A-. válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Igen errõl van szó! Tehát nem annyira ritkaság mint ahogy azt gondoltam.
(#) Class-A-. hozzászólása Júl 25, 2014 /

Mikor belenéztem csak ámultam és nézve elcsodálkomztam._1957 ben ilyen hangszórót gyártottak,még a membránja szinte peng mikor meg kocogtatom olyan állapotba van!Nameg a kimenõ trafó,mint egy hállózati olyan nagy...... Megyek tovább csodálkozni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
(#) fecameca válasza Class-A-. hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Igen a németek, még a keletiek is szépen dolgoztak. A Beethoven II. is szép darab rádió.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2014
(#) kristikoma válasza fecameca hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

Bizony ám, két végfokozat is van benne. URH-n is szép hangot ad. Kár, hogy nekem nincs.
(#) Janó bácsi válasza Class-A-. hozzászólására (») Júl 25, 2014 /

A sok csodálkozás mellett azért nézd meg, hogy a hullámváltó csúszkái milyen állapotban vannak, forog-e mind, mert ennek a készüléknek az a típus hibája, hogy eltörnek a csúszkák, és nem lehet őket pótolni. A hull. váltóhoz úgy férsz hozzá, hogy a kitrafó tartó lemezének csavarját kicsavarod és a lemezt a trafóval együtt egyik oldalra felhajtod. Egyébként a készülék nálunk sem ritkaság, szinte mindig van belőle eladó a vakerán.
(#) silent15 hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a RAFILM 10-en milyen feszültségek vannak a hálózati trafón, és azok milyen árammal? Találtam egy kapcsolást, de azon ezek nincsenek feltüntetve.
Köszönöm!
(#) Janó bácsi válasza silent15 hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Nézd meg a csőkatalógusok valamelyikében a 2X EBL 21-re vonatkozó (max) adatokat, és aszerint vissza következtethetsz a feszültség, és áram értékekre. A többi cső ebben a tekintetben alig jelent plusz terhelést.
(#) silent15 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Erre gondoltam, de anódtápnak mennyit adjak neki? Az AZ21 2x300V max, de gondolom annyi nem kell neki.
(#) Janó bácsi válasza silent15 hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

A ráadott váltó, ha jó az egyencső, akkor egyenirányitás után kb 1.3 al szorzandó (1.44 lenne, de sok a veszteség) Tehát 2X 240-250 V váltó kell a trafón, a 300 V egyenfeszhez. Természetesen kevesebb feszültséggel csak kisebb teljesítmény érhető el.
(#) silent15 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Értem, köszönöm !
(#) Class-A-. hozzászólása Aug 2, 2014 /

A kapcsolási rajza kellene a Stassfurt super 600 nak.Mondjon valaki véleményt a végfokáról,meg
aról,hogy miért van ekkora nagy kimenője.Köszönetel.
(#) endrusz válasza Class-A-. hozzászólására (») Aug 2, 2014 /

Szia! Talán ez az.
Következő: »»   336 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem