Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sziasztok,
segítséget kérnék, hogy szerintetek mennyit érhet egy Philips Mestermű 504-es rádió? Tudom, hogy ez nem konkrétan behatárolható, csak nem találtam semmi támpontot.
Szia! Szerintem állapottól függ. Ha lenne kép róla és információ a működéséről az segítene.
Képet igértek róla, annyit mondtak róla, hogy esztétikai hibái vannak, müködőképes. 6000-re tartják.
Szerintem annyit megér. Nem egy gyakori darab.
Köszönöm. Sok hirdetést én sem találtam, ezért gondoltam, hogy nem egy tucattermék, csak így nehéz "beárazni", bár ez az ár dolog is viszonylagos.
Mindenképp viszonylagos. De ez nem egy gyakori darab és nagyon szép is. Sokkal gyakoribb és kevésbé szép rádiókért is fizetnek ennél jóval többet.
![]()
A helyedben megvenném. Elég jónak tűnik elsőre a doboza.
Szia!
Vakerán van most egy 20e Ft kikiáltási áron, az ugyan kívülről szebbnek látszik, de belül van némi buhera. Tudom, az ottani árak elég furcsán képződnek, de elsődleges támpontnak talán jó. Én is megvenném a helyedben. Üdv.
Ez elég szép. Csak a szövet kávés kicsit, de az igazán könnyen rendbe tehető. Remélhetőleg belül sem rosszabb. Sok sikert hozzá.
![]()
Ma hozzájutottam pár dologhoz. A bolgár rádiók nem a szívem csücskei, de egyben adták, így elhoztam. Az Audio SL361 lemezjátszó viszont jó állapotúnak tűnik. Sajna még nem volt időm átnézni. A kis rádiók közül érdekes a Delfonic (működő) mechanikus órával egybeépített rádió. Összecsukva úgy néz ki, mint egy méretes brifkó. Izgalmas lesz forgató gombokat szerezni hozzá. Az eredeti igen jól néz ki. Bár nem ugrok a tranzisztoros cuccokért, de ez tetszik.
Az Audio lemezjátszók ma már ritkák. Már dísznek is jó, ha szépet tudsz faragni belőle.
Üdv!
Szervusz Zoli! Mérete , alakja? Öreg Tom
Egészen tűrhető a bőr borítás rajta. Igyekszem kihozni belőle a maximumot.
Szép darab! Sajnos jó állapotú készüléket nagyon ritkán talál az ember.
Szia Zoli. Vót egy illenem annó 1980-körül. Szerettem. Ha nem jutsz máskébb szíjhoz esztergálok egy párat gumilapból, csak mond a méretet. (hossz, vagy átmérő, és vastagság.) Persze szögletes lesz!.Üdv.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
Hajtószíj="O" gyűrű. Ha a szilentgumi még egyben van, segíthet azok szilikonspray-al való preparálása (nekem bevált).
Láttad volna amikor hozzám került, pár napig eltartott még rendbe raktam, és kipucoltam bár a belseje szerencsére szinte kosz és pormentes volt. Az itteni besorolás és értékítélet szerint viszont ez csak "műhelyszemét" bár anno nem ezért adtam túl rajta fillérekért. Többet kaptam volna ha szétszedem és a méhbe leviszem, csak tetszett a szerkezet és sajnáltam volna kigyilkolni. Inkább legyen valakié aki többre becsüli. És jóleső érzéssel tölt el, hogy ha nem is extra muzeális cuccaim vannak, mégis van bennük érték és vannak akik becsülik is. Köbzolinak: van már azóta bontásból pár darab orsós magnószíjam küldj átmérőt keresztmetszet formát és ha hasonló akad akár picit kisebb átmérőben az még jobb is mert jó feszes lesz. Ha akad akkor elküldöm postán.
Lemezjátszószíjjal pótolható van is itthon belőle jó sok darab, pontos átmérő után kicsit kisebbet választva tökéletes lesz a végeredmény.
Üdv!
Szervusz Zoli! Hííííííí. Jól elbeszéltünk egymás mellett. Én a szíjra gondoltam , Te meg a fedelet ecsetelted. "Teljesen ép és egészséges, kivéve a főtengely hajtószíj nyúlása, de majdcsak lesz egy új hozzá. " De a szíj 55-60cm átmérőjű? Az meg egy automata mosógépen van. Nem mm?
Szervusz!
Rendben és nézem. Öreg Tom
Megnéztem egy darabot találtam a sok lemezjátszó szíj között ami egyezik méretre a többi mind nagyobb, de csak olyan 0.8mm vastag, és csak 4mm széles és pont 54cm a hossza. Jelen állapotában nem túl feszes, nincs elöregedve. Kisebb pedig egy kör keresztmetszetűt találtam ami ki tud nyúlni kellő méretre de az nem lapos. És lehet túl erős lenne feltéve.
Szia. Sajnos nekem is csak 4 mm széles gumilapom van, annál szélesebb lapos szíjat nem tudok csinálni. De van ötletem! ha jól emlékszem, ezeknél a magnóknál úgy lehetett a szijfeszességet állítani, hogy a motor felerősítő csavarok ovális lukban voltak, és a motor kijjebb (hátrább) csavarásával megfeszült a szíj. Biztos hogy volt ilyen magnó, több fajta is, csak arra már nem emlékszem, hogy ez ilyen volt-e. De meg lehet próbálni, esetleg a luk kireszelésével, ha egyébként van annyi hely. Ha a régi szij csak nyúlott, de még nincs összerepedezve, akkor jól le kell mosni vegyszerrel, finom csiszoló papírral fel kell dörzsölni, hogy lejöjjön a kosz róla, és érdesebb legyen a felülete. Esetleg meg is lehet fordítani, hogy a külső fele legyen belül. Persze legjobb volna egy új, talán a lemezjátszó szijak között lehet találni. Üdv.
Kedves Mindenki!
Édesapám az 50-es évek végétől 50 éven át javított, szerelt, gyűjtött rádiókat és tv-ket, egyéb készülékeket. Ránk maradt hagyatékában alkatrészek (rengeteg), műszaki leírások, kapcsolási rajzok, elektro- és híradástechnikai könyvek, folyóiratok... oszcilloszkópok, egyéb műszerek találhatók. Sajnos tovább őrizgetni nem tudjuk, ezért várom azok jelentkezését, kinek felkeltette érdeklődését...
Az attól függ, hogy hol található. Írj privát üzenetet!
Vagy pár fénykép és hasonlók...
Szia! engem alkatrészek érdekelnének
![]()
Köszönöm a lehetőséget a rádióalkatrészekért.Akit érdekel keresse meg a hölgyet privátban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |