Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Suzuki Ignis 1,3 GLX-em van. Utazás közben egyik pillanatról a másikra a kilométerórám elszállt, így a fogyasztásmérőm is. Nemsokára (kb. 20 perc) az engine hibajelzés sárgán bevillant. A kettőnek köze lehet egymáshoz? Illetve, mit tehetek, hogy az óra újra működjön (biztosíték, csatlakozó??)? Vagy ha a szervíz a megoldás, vajon kibír még 1000 km-t a kocsi? köszi
Szia: Azt lehet tudni mitörtént előtte. Például javitottál e valamit?
Az ajtóban egy vezeték hegesztés volt a gond (pff...) de ezután megjavult. Köszi a seítségeteket.
Sziasztok van nekem egy 99-as Swiftem a centrál nem nyitja a bal hátsó ajtót.Kérdésem honnan tudom meg hogy a motor vagy a vezérlő egység romlott el? illetve tudja e valaki hogy hol található a vezérlő egység ebben az évjáratban? a segítséget előre is köszönöm
Szia!
Ha egy kicsit visszaolvasol (6 hozzászólás) ott a megoldás. Méréssel meg tudod állapítani melyik a hibás. Legtöbbször az ajtóba menő vezeték törik el, én régebben többször javítottam. Üdv: Gábor
Üdv !!
Egy kis segítség kellene van egy Suzuki Swiftem 98-as , és nem működik megfelelően rendesen benne a fejegység mögötti "zajdoboz" (ami figyelmezteti a vezetőt ha valami fogyasztó be van kapcsolva a kocsin) a kis doboz a testtel a fejegység mögött az tutira jó mert most kaptam szét mind a négy ajtókapcsolót a jobb hátsónál szét volt oxidálódva a z egyik vezeték mert ( duplavezetékes mind) azt ki is cseréltem sarustól mindenestől. Most már megtakarítottam össze ajtónál mind a 8 sarut és végigméregettem voltmérővel van e szakadás...de nem egyértelmű az első ajtóknál a mérések ezét ha valaki tudd segítsen nekem mit hogyan csináljak.. hátsó ajtók között az biztos hogy mind a 2 vezeték jó nincs megszakadva , első ajtóknál és a "pittyegő doboz között csak az egyik veztési rajza ? ( a szervízkönyv a 211 oldalas az nekem is megvan de abban nem találtam ilyeneket..) Köszönöm
Szia, igen lehet köze, sőt kell is hogy legyen. Valószínű hogy elszakadt a kilométeróra spirál, ezért nem mutat az óra. Az óra hiánya és a kerékjeladó bejövő jele miatt van hibajelzés. Vontatásnak érzi, ami hosszútávon nem tesz jót az amúgy is vacak váltónak.
Ignis A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
kimértem mindent a pittyegő és a BE ajtókapcsoló között az egyik vezeték nem reagál semmire...
a több vezeték jó minden ajtók között minden szakasz.... volt egy kontakt hibás ajtó kapcsoló még azt kell cserélnem .......a többit még nem tudom a világítást mert arra még nem pittyegett be csak 1 szer ![]()
Szia! Hát... a243 oldalas könyvben ennyi van róla.
Üdv! Van egy 98-as swift-em nincs rajta távolsági fényszóró (fénykürt van) nem világít visszajelzés sincs.
Szétszedtem a bajuszkapcsolót de sehogy nem bírom beállítani a kis csavart hiába állítgatom csak úgy sikerült hogy ellentétesen működik a be-ki kapcsolásnál , fénykürt pedig állandóan világít. (a csavart kifelé tekertem ezáltal emelkedett a magassága )... mellékeltem a képet azért cserélődtek fel a kapcsolási opciók. Annyi lenne a kérdésem hogy ki csinált már ilyet ? ill. netán egy rugó nincs rajta az aranyozott részen ? A kapcsolókaron van egy csapágygolyó + a kis lemez... azt tudom)
Sziasztok
Tudna nekem valaki segíteni abban ,hogy 93-as ,1,3-as Swiftben milyen típusú injektor található (tudom operáljam ki ,de ezt inkább kihagynám ) ? Pontosabban az injektor adataira lenne szükségem ( de ezt kikeresném a netről ) .Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot, mielőtt írtam volna. Pár napja egyik pillanatról a másikra megnyekkent mind a 4 elektromos ablak az autón. Suzuki Swift Sedan 1.6 16v GX, riasztóval. Az ominózus napon ezek a műveletek voltak az autón: padló hegesztés 5*2cm, fényszóró beállítás, illetve ismerős rádugta az OBD2-es bluetoothos olvasót. Utóbbitól meghalhatott? Illetve nem találom a hőkioldót, amiről itt szó volt. Hogy néz ki az? A csávó utána kérdezgetett, azt mondták neki, hogy a kp zár vezérlő. Kicseréltem, de így se jó. Előre is köszönök minden választ!
Először a hegesztés helyét nézd meg, nincs-e összeolvasztott vezeték. Aztán a biztosítékokat. Egyszerre csak valami áramellátási gondtól múlhattak el.
A kábelek épek, a biztosítékok már akkor meg lettek nézve. Azt a bizonyos hőkioldót nem találom, igazából nem is ismerem, ami ebbe a fórumba emlegetve volt. Milyen a formája? hengeres vagy kocka? a biztosítékok mellett találtam 3 érdekességet.
Az egyik hengeres, ha kihúzom minden ugyanúgy megy. Van egy kisebb kocka, elvileg a benzinpumpáé, de még attól beindul a motor (lehet később megállna, nem tudom). Meg van egy nagyobb kocka, az az indexeké. Szóval a 2 megmaradóból melyik lehet? Nagy kocka: http://alkatreszek.hu/cikkkepek/0183/v15_71_0023_i_vemo_indexrele_a...23.jpg Kis kocka: http://www.alkatreszparadicsom.hu/kepek/38860-60b20.jpg A kis henger (de ez csak hasonló, az enyém fekete): http://bolthely.hu/kepek/orczy/FHK147_k.jpg
A "kis henger" nevű képen egy hőkioldó van.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
A multiméter nem csipog be a hőkioldónál, így gyanítom az van meghalva.
![]()
Köszi, köszi.
Holnap beszerzek egyet bontottan.
Sziasztok! Van egy suzuki sift sedan 1.3 glx autóm. Arra lettem figyelmes hogy, pattogó hang jön a motor felől. Nem mindig csinálja, alapjáraton egyáltalán nem hallani, de ha adok neki egy kis gázt akkor hallani a pattogást, olyan hangja van mintha a szikra lehúzna valahova. Valamikor elindulásnál is hallani de akkor már jobban főleg ha reggel beindítom és elindulok vele. Fülelgettem és mintha kondi felől jönne a pattogó hang. Szerintetek mi csinálhassa? Vagy mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm.
Kedves Fórum társak!
A képeken látható alkatrészt keresem az autómba. Előre is köszönöm ![]()
Helló! Gondolom 10éves elmúlott már, és csrillió km van benne, az elosztófedél és a rotor még soha nem volt cserélve. Valószínüleg annak hallod a hangját. Idővel elégnek az elosztófedélben az érintkezők, és nagyobb hézag miatt van ez a hangja. 2 éve cseréltem az enyémbe. Ha cseréled gagyit ne vegyél, mert úgy jársz, mint én. Harmadik visszavitt után vettem egy minőségit (Beru) és egyből jó lett.
Mekkora biztosítékkal lehetne ezt kiváltani?
Szia! Igen 10 évesnél már idősebb (1996-os). Köszönöm a tippet, majd kicserélem. Neked is az csinálta amit most nekem?
Sziasztok!
Megvettem 7500 Ft-ért a hőkioldót... működik az elektromos ablak, de elszállt a központi zár vezérlésem. Szétégett ugyanott ahol az előző. Valahol zárlatos, de hol? Üröm az örömbe...
Szia, igen ezt csinálta, csere után elhalgatott. Ha 96-os hamarosan a kábelek is cserések lehetnek mert szigetelése sem bírja az idők végezetéig.
![]()
Köszönöm a segítséget. Majd pár dolgot így is ki akarok majd cserélni benne.
Sziasztok!
BREAKER ASSY POWER WINDOW alias ablakemelő hőkioldó Suzuki cikkszám: 36795-82000 Ez halt meg nekem. Miután beépítettem, kiégette a központi zár vezérlőt, illetve a bal hátsó ablak már rég nem működött hátsó gombbal. Így ma szétbombáztam az ajtót, ismét 2 óra mire újrakötöttem mindent, de megérte. Működik a kp zár, elektromos ablak mind a 4 ajtón és még a riasztóm is pöpec ![]() Köszi fórum az apró/nagy segítségeket ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
Sziasztok!
Újabb kérdések. 1: tud-e valaki utólag beépíthető számítógépet Suzukiba. Értem ez alatt aktuális vagy átlag fogyasztás mérőt (aktuálisnak jobban örülnék), hőmérő, egyéb apróságok. 2: van egy MP3as lejátszó a kocsiba. Szeretném úgy bekötni, hogy kulcs behelyezés nélkül is működjön, esetleg egy kapcsolót a körre rakni, hogy nem merüljön az akku. Segítő válaszokat előre is köszönöm ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
1.3-as Suzukiba nincs távolsági (csak fénykürt) csak tompított, később nem volt már tompított sem.
Kicseréltük a relét lett tompított de távolsági most sincs csak fénykürt . Miért lehet ez? Egy relé van a világításhoz vagy külön van a távolsági meg a tompítottnak is ? Előzmény :feljebbi hozzászólásban augusztus 5.-nél
Sziasztok! Van egy suzuki swift sedan 1.3glx autóm 1995-ös. Ki szeretném cserélni a vezérlőműszíjat. Már meg van hozzá a szíj meg a feszítőgörgő. Valaki le írná hogy otthon magamnak hogy cseréljem le? Vagy inkább ne nyúljak hozzá!
Meg volna egy olyan problémám hogy, a levegőszűrőnél a hátulja felől ilyen pattogó hang halható amikor adok neki gázt. amikor a kezemmel nyomtam meg a gáz pedált érezni is lehet amikor hallani azt a hangot. Fülelgettem és olyan hangja van mint az elektromos gázgyújtónak. Próbáltam beazonosítani hogy honnan jön a hang. Tettem fel képet is olyan mintha ebből jönne. Ez mi célt szolgál? Valami szelepnek hívják ha jól tudom. Ha valaki tudna segíteni jó lenne. Köszönöm előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |