Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A radioaktivitás (és nem rÁdióaktivitás, tudom, nem te mondtad) és a röntgensugárzás nem ugyan az. Szerintem nem veszélyes, ez már annyira kis mértékű sugárzás, pláne a visszamaradó, hogy semmilyen hatása sincs. Ha lenne bármilyen veszélyes mértékű sugárzás, már biztosan be lennének tiltva a katódsugárcsöves tévék, monitorok.
A "rádjóaktivitástól" én is frászt tudok kapni. Pedig földrajztanártól is hallottam, sőt még egy Csillebérci izotópkatalógusban is leírták, hogy a "rádióaktív" cuccokat ólomedényben forgalmazzák.
![]() Egyáltalán a röntgensugárzástól keletkezhetnek izotópok? Vagy csak a neutronsugárzástól keletkeznek? (A gammasugárzás, és a röntgensugárzás egy adott tartományban átfedi egymást, csak az eredetétől függ az elnevezés. Gamma, ha maghasadás, bomlás, röntgen, ha becsapódó elektronok okozzák.)
Topit keresd meg, Ő tudja átírni, ha szükséges. (Feltételezem, erről lenne szó.)
Köszönöm, írtam neki.De egy kicsit bonyolultabb a dolog
Mivel a tvben nincs maghasadás, ezért gondolom ott csak röntgensugárzás fordulhat elò, de annyira kicsi, hogy ha a kislábujjadat megröntgenezik, több röntgensugarat kapsz mint egy napos TV nézés után. Innentől nekem már magas, meg nagyon off.
Régebben olvastam, hogy ha egy légy egész életében a TV képernyőjén ücsörögne, akkor sem kapna annyi sugárzást, mit egy ember, egy tüdőszűrés alkalmával.
Nézni én sem igen szoktam, de jártamban keltemben csak meglátnám, hogy ül valaki a képernyőn.
Mondanám is, hogy nem igen, mert a képernyő kényelmetlen.
Kényelmetlen bizony:Bővebben: Link.
Az elmúlt pár hétben rengeteget gyakoroltam a holnapi KRESZ vizsgámra, viszonylag magabiztos vagyok, de van egy kis félelem a vizsgával kapcsolatban. Remélem sikerül, drukkoljatok!
drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk
Hajrá, sok sikert!
Mire csinálod a jogosítványt?
Köszi, B kategória.
Fog az menni, ne aggódj.
Ez még a könnyebbik megpróbáltatás, majd a forgalmi vizsga... nekem se elsőre se másodikra sikerült... sőt
Azóta egyedül levezettem saját autóval 2000Km-t
Ne ijesztgesd. Nekem az is elsőre sikerült.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám, sikerült a vizsga, igaz, nem hibátlanra, de bőven átmentem!
Gratulálok. Remélem a forgalmi vizsga is sima ügy lesz.
Gratulálok, sok sikert (kéz- és lábtörést) a forgalomhoz is!
Köszönöm, remélem az is könnyen fog menni majd, de az még odébb van egy kicsit.
Szia!
Gratulálok a vizsgádhoz! Azt szeretném kérdezni, hogy manapság mennyibe kerül egy jogosítvány? Tehát onnantól kezdve, hogy beiratkozok, egészen addig, hogy megkapom a jogosítványt. Azon gondolkodám, hogy vén (36 éves) fejjel én is letenném a jogsit. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014
Nekem ez sacc/kb 150 lesz. Én a pappjogsinál csinálom.
Nem semmi! Annak idején mi ingyen kaptuk, igaz, az iskola fizetett pár ezer forintot. Most nesze nektek itt ez a nagy jólét...
B-C kat. , MHSZ-nél 5000 Ft, 22 évvel ezelőtt, 10 napos intenzív elméleti oktatás után vizsga. A vezgyak. és vizsga már kicsit tovább tartott, mert sokan voltunk.
B-C jogsimra 2000Ft körül fizettem 79-ben. Akkor a havi fizetésem 1850Ft volt. Az arányok nem változtak.
7 éve szereztem a jogsit, akkor az elsősegélyen elvéreztem 12- alkalommal, ezeknek a többszöri vizsgadíjat is beleszámolva kb 110ezer Ft volt. Ma sokkal drágább minden. Akkor az elsősegély vizsgadíj 4500Ft, most 6500Ft. Forgalmi vizsgáról ne is beszéljünk, ma kb 15000Ft, akkor még külön volt rutin és forgalom, de nem hiszem, hogy a kettő együtt több volt, mint 10000Ft. Persze drágább lett a gyakorlati oktatás is, mivel akkor az üzemanyag ára is kevesebb volt, mint most.
Én most rakom a jogosítványt B kategóriában és összesen azt mondta az oktató hogy 130.000Ft-ért már el tudom rakni,de azt mondta hogy pótórákat mindenképpen vegyek mert jóljön,persze pótórával eggyüt kb 150.000Ft lessz az össz amit kiadok érte.
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy kellene nekem egy laptop, nézelődtem is, találtam árban megfelelőt, a véleményeteket szeretném kérni, milyen minőségnek számít ez? Ismeri valaki konkrétan ezt a típust? Ennyiért jó vétel lenne? Bővebben: Link Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |