Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2338 / 3692
(#) gernerakos válasza kérdező hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

A radioaktivitás (és nem rÁdióaktivitás, tudom, nem te mondtad) és a röntgensugárzás nem ugyan az. Szerintem nem veszélyes, ez már annyira kis mértékű sugárzás, pláne a visszamaradó, hogy semmilyen hatása sincs. Ha lenne bármilyen veszélyes mértékű sugárzás, már biztosan be lennének tiltva a katódsugárcsöves tévék, monitorok.
(#) kérdező válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

A "rádjóaktivitástól" én is frászt tudok kapni. Pedig földrajztanártól is hallottam, sőt még egy Csillebérci izotópkatalógusban is leírták, hogy a "rádióaktív" cuccokat ólomedényben forgalmazzák.
Egyáltalán a röntgensugárzástól keletkezhetnek izotópok? Vagy csak a neutronsugárzástól keletkeznek? (A gammasugárzás, és a röntgensugárzás egy adott tartományban átfedi egymást, csak az eredetétől függ az elnevezés. Gamma, ha maghasadás, bomlás, röntgen, ha becsapódó elektronok okozzák.)
(#) Frankye válasza justice hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Topit keresd meg, Ő tudja átírni, ha szükséges. (Feltételezem, erről lenne szó.)
(#) justice válasza Frankye hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Köszönöm, írtam neki.De egy kicsit bonyolultabb a dolog
(#) Frankye válasza justice hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

OK, reméljük, tud segíteni.
(#) gernerakos válasza kérdező hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Mivel a tvben nincs maghasadás, ezért gondolom ott csak röntgensugárzás fordulhat elò, de annyira kicsi, hogy ha a kislábujjadat megröntgenezik, több röntgensugarat kapsz mint egy napos TV nézés után. Innentől nekem már magas, meg nagyon off.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Régebben olvastam, hogy ha egy légy egész életében a TV képernyőjén ücsörögne, akkor sem kapna annyi sugárzást, mit egy ember, egy tüdőszűrés alkalmával.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

De belepusztulna, mert lecsapnád.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Nézni én sem igen szoktam, de jártamban keltemben csak meglátnám, hogy ül valaki a képernyőn.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Mondanám is, hogy nem igen, mert a képernyő kényelmetlen.
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Kényelmetlen bizony:Bővebben: Link.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 12, 2014 /

Az elmúlt pár hétben rengeteget gyakoroltam a holnapi KRESZ vizsgámra, viszonylag magabiztos vagyok, de van egy kis félelem a vizsgával kapcsolatban. Remélem sikerül, drukkoljatok!
(#) pjg válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk drukk
(#) zoly15 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Hajrá, sok sikert!
Mire csinálod a jogosítványt?
(#) mikrokapcsolo válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Köszi, B kategória.
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Fog az menni, ne aggódj.
(#) zoly15 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Ez még a könnyebbik megpróbáltatás, majd a forgalmi vizsga... nekem se elsőre se másodikra sikerült... sőt Azóta egyedül levezettem saját autóval 2000Km-t
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Ne ijesztgesd. Nekem az is elsőre sikerült. Itt leírtam, hogyan ment.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám, sikerült a vizsga, igaz, nem hibátlanra, de bőven átmentem!
(#) zolika60 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Gratulálok. Remélem a forgalmi vizsga is sima ügy lesz.
(#) Frankye válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Gratulálok, sok sikert (kéz- és lábtörést) a forgalomhoz is!
(#) mikrokapcsolo válasza Frankye hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Köszönöm, remélem az is könnyen fog menni majd, de az még odébb van egy kicsit.
(#) Gery78 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Szia!
Gratulálok a vizsgádhoz! Azt szeretném kérdezni, hogy manapság mennyibe kerül egy jogosítvány? Tehát onnantól kezdve, hogy beiratkozok, egészen addig, hogy megkapom a jogosítványt. Azon gondolkodám, hogy vén (36 éves) fejjel én is letenném a jogsit.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Nekem ez sacc/kb 150 lesz. Én a pappjogsinál csinálom.
(#) SzervízMacska válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Nem semmi! Annak idején mi ingyen kaptuk, igaz, az iskola fizetett pár ezer forintot. Most nesze nektek itt ez a nagy jólét...
(#) bajtaig válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

B-C kat. , MHSZ-nél 5000 Ft, 22 évvel ezelőtt, 10 napos intenzív elméleti oktatás után vizsga. A vezgyak. és vizsga már kicsit tovább tartott, mert sokan voltunk.
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

B-C jogsimra 2000Ft körül fizettem 79-ben. Akkor a havi fizetésem 1850Ft volt. Az arányok nem változtak.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

7 éve szereztem a jogsit, akkor az elsősegélyen elvéreztem 12- alkalommal, ezeknek a többszöri vizsgadíjat is beleszámolva kb 110ezer Ft volt. Ma sokkal drágább minden. Akkor az elsősegély vizsgadíj 4500Ft, most 6500Ft. Forgalmi vizsgáról ne is beszéljünk, ma kb 15000Ft, akkor még külön volt rutin és forgalom, de nem hiszem, hogy a kettő együtt több volt, mint 10000Ft. Persze drágább lett a gyakorlati oktatás is, mivel akkor az üzemanyag ára is kevesebb volt, mint most.
(#) szikorapéter hozzászólása Aug 13, 2014 /

Én most rakom a jogosítványt B kategóriában és összesen azt mondta az oktató hogy 130.000Ft-ért már el tudom rakni,de azt mondta hogy pótórákat mindenképpen vegyek mert jóljön,persze pótórával eggyüt kb 150.000Ft lessz az össz amit kiadok érte.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 13, 2014 /

Sziasztok!
Elhatároztam, hogy kellene nekem egy laptop, nézelődtem is, találtam árban megfelelőt, a véleményeteket szeretném kérni, milyen minőségnek számít ez? Ismeri valaki konkrétan ezt a típust? Ennyiért jó vétel lenne? Bővebben: Link Előre is köszönöm!
Következő: »»   2338 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem