Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   249 / 572
(#) zoszka válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Idézet:
„leálláskor "csak búg" Ès utána megemelkedik a nyomás ès lefúj!”


Hogy is van ez? leállás után emelkedik meg a nyomás?
(#) VIM válasza májkrobi hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia! Valószínű, hogy egy ilyen bistabil relé érintkezője be van égve.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Ez monostabil.... ha már a szakkifejezéseket használod...
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) májkrobi válasza VIM hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszod! Holnap megnézem és referálok!
Jó éjt!
(#) granpa válasza zoszka hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Amit linkelt, az bistabil.
(#) VIM válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Szia! Szerintem jól mondta a szaki, hogy a tartály nem jó de próbálta benne helyrehozni a levegőnyomást? A savazást azt felejtsd el, mert nem bitermikus a hőcserélője ennek a kazánnak.
Idézet:
„Több helyről is a savazást tanácsolták..”
Szavazzunk, hogy savazzunk-e?
(#) VIM válasza granpa hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Még jó, hogy van aki figyel is .... köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) zoszka válasza granpa hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Az biza....
(#) Qrdi bt hozzászólása Okt 10, 2014 /
 
Savazni akkor kell,ha a hőcserélőbe vízkő vagy beégett szmötyi van,mindegy,hogy bitermikus vagy egyszerű,savaztam már öntöttvas és bazinagy lemezes kazánt is.

Ha savazni kell mint említettem sistergés a jellemző beforrás előtt,a nyomásmérő elkezd remegni és hangos zörejek közepette a nyomás belemozdul a 3bar-ba,a biztonsági szelep lefúj.

Ha nem ez a tünet,nem kell savazni.

Sok kolega belefut a tágtartály felesleges cseréjébe pedig csak helyesen kell felfújni,pár oldallal ezelőtt kibeszéltük.
Egyszerű,ha a tágtartály levegő szelepén víz folyik,lyukas. Ha levegő jön,nem biztos,hogy elég van benne,ha nem jön semmi,fel kell fújni. Találkoztam olyan tágtartállyal,aminek lent van a szelepe,megtévesztő lehet a kondenzvíz ami a szelep megnyomásával távozhat.

A tágtartály hibály miatt nincs olyan,hogy fűtésre nem kapcsol be,nem fűt rendesen,kattogva leáll.

Ha melegvizet csinál,semmi baja. Akkor hova tágul a víz? 30fokról felmegy 80ra és nem probléma neki a lyukas tágtartály? Nekem ez sántít. Ne feledd,a láng fölött lévő hőcserélőbe és a hmv tartály csőkígyóba is fűtési víz kering.

Szerintem ezen a bajon nehezen segíthetünk neked innen távolról. Szólj a szakinak,fújja,savazza,csináljon vele valamit hogy jó legyen.
(#) gubalazs válasza zoszka hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szia! A hőmèrsèklet elèri a.szobai termosztáton Beállított hőfokot. Ekkor a fűtès leáll. A kazán búgni kezd.. Mintha egyre nagyobb nyomás lenne benne.. A nyokásmèron emelkedik a nyOmmás. Ekkor kezd kattogni.. Lefujni.. A tágtartály alján szelep megnyomásakor jött víz.. Laikuskènt nekem is bevillant a komdenzvíz lehetősège... Ha megkopogtatom a tágtartályt, abbol lehet következtetni arra h lyukas e vagybsem?
(#) villanyassz hozzászólása Okt 11, 2014 /
 
Jo reggelt!olyan problémám lenne van egy nimbusz tipusu kombi fali kazánom folyamatosan E4vizhiányt ir ki a jeladoját kimértem jol müködik a tágulásit 1.5barra fujtam a vizkör a mutató szerint 1.5bar légtelenitettem is,a hiányjeladonál szétszettem van egy membrán az is jo a váltoszelep is könnyen mozog,ujrainditás után OFF felirat villog majd kb:fél perc után a váltoszelep motorja zizegni kezd és kiirja a vizhiányt mit ellenörizzek még?
Köszönöm a segitséget előre is!!
(#) VIM válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szia!
Idézet:
„A tágtartály alján szelep megnyomásakor jött víz..”
Akkor ugye lyukas és nincs mit tenni cserélni kell, mert nem javítható. Ha egy zárt rendszerben meleg hatására tágulni kezd a benne lévő folyadék, akkor ha nincs hová tágulnia, mert a tartály ahová tágulna az is tele van ezzel az anyaggal, a szivattyú nem tudja a fűtési tömegáramot megforgatni a kellő sebességgel és a helyileg felforró víz hirtelen nyomásemelkedést okozva kinyitja a biztonsági szelepet. Ha a tartályt megkocogtatod akkor mély hangja van, mert tele van vízzel, ha lenne benne levegő az magasabb hangot hallatna de viszonyítási alapod sincs ha még nem hallottad ezeket a hangokat, mert a tartály acél.
(#) zoszka válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Idézet:
„Ekkor a fűtès leáll. A kazán búgni kezd.. Mintha egyre nagyobb nyomás lenne benne.. A nyokásmèron emelkedik a nyOmmás.”

Ez nagyon sántít. Ha nincs hőigény, akkor a nyomás nem hogy emelkedik, de csökkenie kéne. Biztos hogy a tágtartály légszelepét nyitogatod?
(#) Fruzsi33 hozzászólása Okt 11, 2014 /
 
Mi lehet a hiba Ariston class system cf24 kombikazán panelcsere után felfűt. Elért hőmérsékletnél lekapcsol, majd újra fűteni kezd, de kb 10 mp után letilt.
Van valakinek ötlete, mert a szerelőknek nincs. Köszönettel várok minden választ Ildikó
(#) gubalazs válasza zoszka hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szobai termosztát kattan.. Láng elalszik.. Bugás.. nyomás emelkedik.. Kattog. Lefúj.. piros tágtartály alján kerèkszelep..megnyomva víz jött.. Szaki nyomta nem èn
(#) zoszka válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Ok. Tartály *, az biztos. De ez nem ok arra, hogy leállás után, a nyomás elszaladjon és lefújjon a szelep. Lefúvás után, nem töltődik ismét fel?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
(#) májkrobi válasza VIM hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szia!
A relék jók.A változás annyi,hogy most már a zöld led sem világít.
(#) VIM válasza májkrobi hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szia! A reléket kicserélted és mégsem szűnt meg a kapcsolgatás? A fűtési NTC-ket mérd már meg, hogy milyen értékeket mutatnak (előremenő és visszatérő ágban).
(#) májkrobi válasza VIM hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Szia!
Nem volt szükség a relék cseréjére,hibátlan mind a kettő.Csak egy NTC van.
(#) Qrdi bt válasza gubalazs hozzászólására (») Okt 12, 2014 /
 
Ha a termosztát lekapcsolásakor a láng elalszik,a gázszelep nincs beragadva,az pipa. A szivattyú azonnal leáll? A szivattyúnak van "utánfutási ideje" ez kb 2perc. Van leírásod? Ellenőrizd,hogy megy e. ? Ha működés közben nem megy fel a nyomás,a tágtartálynak nem lesz baja.
(#) villanyassz hozzászólása Okt 12, 2014 /
 
sziasztok
nimbusz 24KTE kombi kazánnál a válltoszelep utáni egység egy membrános ház amire csatlakozik a vizhiány érzékelö,mitöl nincs nyomás a membránon feltöltés után,pedig szétszerelve ahogy töltöm megjelenik a viz?
(#) Sanyi8 hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Tudom, hogy sokszor volt szó a Beretta Ciao vezérlőpanel hibáiról, (Zöld panel.) de sehol nem találok rajzot. Tudna valaki segíteni? Két apró tranzisztort kellene kicserélnem, de nincs rajtuk semmi jelölés. (Típus.) Pénzem nincs, hogy vásároljak másikat. Nincs fűtésem és meleg víz sem.
(#) JZoli válasza Sanyi8 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Rajz nem nagyon lesz erről a panelról sem. Viszont ha készítesz egy képet róla megjelölve a fent említett alkatrészeket többet tudunk segíteni.
(#) Sanyi8 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm. A két tranzisztor a panell hátulján van beforrasztva közvetlenül a trafó alatt az üvegbiztosíték felé. Nincs más csak az a kettő pici fekete. Méretük: 3 mm x 1,5 mm.
(#) akos-sz hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Megpróbálom még egyszer... senkinek semmi ötlete?

Tanácsot szeretnék kérni egy Ferroli Domitop C24E kéményes kombi kazánnal kapcsolatban.
Az utóbbi fél évben elkezdett egy érdekes tünetet produkálni, és nincs ötletem mi baja lehet.
A kádat töltve meleg vízzel egy idő után (ez változó, 5-10 perc) elkezd egyre langyosabb vizet adni, míg végül szinte hideg. Ha majdnem teljesen elzárom a meleg víz csapját, akkor alig csurogva még meleg. Hibát jelző lámpa nem világít rajta, a láng ég.
Találkozott valamelyikőtök hasonlóval? Ötlet?
Köszönöm,
Ákos
(#) VIM válasza akos-sz hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Szia! A kazánod nagy valószínűséggel vízköves és ez okozza a problémát. A kazán sajátossága, hogy bitermikus a hőcserélője és amikor a HMV-t használod lemodulál a teljesítmény, mert a hőcserélő túlmelegszik a vízkő miatt (mert az meg szigetel ott belül) amit a vízvételezés tovább ront. Az érzékelést a fűtési NTC fogja lekorlátozni, mert a HMV nem tudja ebből kifolyólag érték alatt tartani a hőmérsékletet. A HMV szonda értéke szobahőmérsékleten 10kohm, 60foknál már csak 2,5kohm.
(#) akos-sz válasza VIM hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Sima vízkőtelenítés? :-o
Köszönöm, ezt kipróbáljuk!
(#) VIM válasza akos-sz hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Nem tudom Neked mit jelent a "sima" jelző de mindenképpen alaposnak kell lennie és még így sem fog sokáig tartani az eredményessége, mert nem lesz már olyan a felület ott belül, amilyennek lennie kellene (érdes marad). Egy felülvizsgálati éves karbantartás 8.500 plusz kiszállási díj, de ezt nm lehet ennyiből megúszni, mert a felszerelés amivel elvégzik és az anyagköltség majd nem lesz sima kiadás ebből a szempontból.
(#) akos-sz válasza VIM hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Igen ezt sejtettem, a simát arra értettem, hogy akkor valószínűleg nem elektronikai hibája lehet.
Bár azt nem gondoltam, hogy nem lesz olyan,mint az új.
Akkor ez van sajna. Köszönöm!
(#) ruba hozzászólása Okt 15, 2014 /
 
Sziasztok,

Van egy 8 éves Ceraclass ZW 24-2 AE kombikazánom.Kb.fél éve kezdett rakoncátlankodni HMV módban.Melegvízcsap kinyit,jön a melegvíz,majd forró víz,még forróbb,és lekapcsol a kazán,majd ujraindul a folyamat.A kijelzőn nincs hibaüzenet.
Amit eddig elvégeztem:
-Lemezes hőcserélő savazva
-Kazán hőcserélő savazva
-HMV NTC érzékelő cserélve
-Bejövő vízszűrő tisztítva.
Érzésre olyan mintha nem modulálna,vagy a modulálási sebesség lassú lenne.
Lehet hogy panel,vagy gázszelep (tekercs) hiba?

üdv,
Robi
Következő: »»   249 / 572
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem