Fórum témák
» Több friss téma |
Ja még annyi, hogy ha megérkeztünk, ott van áram, tehát vhogy mennie kéne hálózatról... előre is köszi!
(körülnéztem már ezügyben, nem jutottam semmire)
Helló! Szerintem egy TDA2003-mal épített végfok ideális lenne neked. Bár nem 10-20W-os, de egy mikrobuszba szerintem bőven elég. Én is ilyent használok a szgépemhez már kb 3 éve
Ja és a tápfesz max 18V, tehát 12V-os aksival megy simán. Én egy gagyi "somogyis" 5W-os dugasztáppal használom
köszi a gyors választ! ha ezeket a TDA2003 végfokokat sorbakötöm? (mondjuk 4-et), akkor 4x-eződik a teljesítmény? (és nagyobb fesz. kell akkor neki?)
4 végfokot sorbakötni?
Persze! Ez olyan mint a karácsonyfa-izzó. Még a dallamokat is tudod váltogatni...
Nem. Az erősítőket nem lehet sorba kötni. Max kettőt hídba, de ekkor a kimeneti impedancia kisebb lesz. De szerintem bőven elég lesz neked 1 is. 4ohm-on 6W, 2ohm-on 10W a teljesítménye
hello csisy, _Peti_!
Nem ehhez a témához tartozik csisy kérdése, de nézzetek utána ezeknek az IC-knek kérlek titeket! TDA7376, TDA7375, TDA1554, TDA1557. Egy kezdőnek nem kell ennél bonyolultabb, és legalább nem fogja azt mondani, hogy nem szól nagyot (12Voltról 4 ohmmal nem is fog tudni több wattot kivenni...) Köszi!
Nem kisebb, hanem nagyobb lesz hídban az impedancia! És ez pont jó.
De a TDA1554 jobb ide. Vagy vehet tőlem egy gyári 20 W-os végfokot TDA7297-tel 2000 Ft-ért. (Csak az áramkör egy nyákon, hűtőbordával, doboz nélkül!)
Na találtam valamit. remélem ez megfelel! és mivel 2007-es újságban volt, így azt gondolná az ember, hogy könnyen beszerezhető, de nem...
![]() bocs...
most nézem: tda7231 kapható, és az 1.8volttól felfele max. 15voltig működőképes! és HQ-nál 187Ft+áfa!
na? megfelel?
Szia! A pontra hajtasz ennyire ? El kell, h keserítselek, mert a pont már ki lett osztva, max a modik adhatnának pontot! Amúgy meg megjegyzem, h a TDA2822, amit én mondtam, az is 1.8 V-tól hasít és a HQ-nál áfával is csak 136 Ft.
Arról már tettem korábban is említést, de úgy ahogy mondod, ráadásul még hídba is köthető
hááát...
egyébként olvasgattam a HE 2007-es számát, és ott bukkantam rá, gondoltam hátha jó lesz, segíteni meg szeretek. főleg, ha pont is járna érte de nem lényeg, hogy nem kapok. szeretem, ha egy témában több ötlet is felmerül.
Én sem bántásból mondtam, ne vedd a lelkedre! Abban egyet értek veled, jó ha többféle megoldás is születik egy témához, így aki olvassa a topicot, szabadon válogathat a neki tetsző kapcsolások között!
Üdv
Hát a pontot már kiosztottam,de köszönöm a lelkesedést ill. a jobbnál jobb kapcsolásokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Még a dallamokat is tudod váltogatni...