Fórum témák
» Több friss téma |
Ja még annyi, hogy ha megérkeztünk, ott van áram, tehát vhogy mennie kéne hálózatról... előre is köszi!
(körülnéztem már ezügyben, nem jutottam semmire)
Helló! Szerintem egy TDA2003-mal épített végfok ideális lenne neked. Bár nem 10-20W-os, de egy mikrobuszba szerintem bőven elég. Én is ilyent használok a szgépemhez már kb 3 éve
![]() Ja és a tápfesz max 18V, tehát 12V-os aksival megy simán. Én egy gagyi "somogyis" 5W-os dugasztáppal használom
köszi a gyors választ! ha ezeket a TDA2003 végfokokat sorbakötöm? (mondjuk 4-et), akkor 4x-eződik a teljesítmény? (és nagyobb fesz. kell akkor neki?)
4 végfokot sorbakötni?
![]() Persze! Ez olyan mint a karácsonyfa-izzó. ![]() ![]() ![]()
Nem. Az erősítőket nem lehet sorba kötni. Max kettőt hídba, de ekkor a kimeneti impedancia kisebb lesz. De szerintem bőven elég lesz neked 1 is. 4ohm-on 6W, 2ohm-on 10W a teljesítménye
hello csisy, _Peti_!
Nem ehhez a témához tartozik csisy kérdése, de nézzetek utána ezeknek az IC-knek kérlek titeket! TDA7376, TDA7375, TDA1554, TDA1557. Egy kezdőnek nem kell ennél bonyolultabb, és legalább nem fogja azt mondani, hogy nem szól nagyot (12Voltról 4 ohmmal nem is fog tudni több wattot kivenni...) Köszi!
Nem kisebb, hanem nagyobb lesz hídban az impedancia! És ez pont jó.
De a TDA1554 jobb ide. Vagy vehet tőlem egy gyári 20 W-os végfokot TDA7297-tel 2000 Ft-ért. (Csak az áramkör egy nyákon, hűtőbordával, doboz nélkül!)
Na találtam valamit. remélem ez megfelel! és mivel 2007-es újságban volt, így azt gondolná az ember, hogy könnyen beszerezhető, de nem...
![]() bocs... ![]()
most nézem: tda7231 kapható, és az 1.8volttól felfele max. 15voltig működőképes! és HQ-nál 187Ft+áfa!
na? megfelel?
Szia! A pontra hajtasz ennyire ? El kell, h keserítselek, mert a pont már ki lett osztva, max a modik adhatnának pontot! Amúgy meg megjegyzem, h a TDA2822, amit én mondtam, az is 1.8 V-tól hasít és a HQ-nál áfával is csak 136 Ft.
Arról már tettem korábban is említést, de úgy ahogy mondod, ráadásul még hídba is köthető
![]() ![]()
hááát...
![]() ![]()
Én sem bántásból mondtam, ne vedd a lelkedre! Abban egyet értek veled, jó ha többféle megoldás is születik egy témához, így aki olvassa a topicot, szabadon válogathat a neki tetsző kapcsolások között!
![]() Üdv
Hát a pontot már kiosztottam,de köszönöm a lelkesedést ill. a jobbnál jobb kapcsolásokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |