Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1254 / 1708
(#) vicsys válasza Atys67 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Így van. Arra reagáltam, hogy:
Idézet:
„...a led szine, teljesen más...”
(#) vicsys válasza don_peter hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Bár nem engem kérdeztél: Nálam 24V körüli fesz van belőve a csöveknek.
(#) Csupasz válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Annak idején úgy mondtuk, hogy aki tudja, csinálja, aki nem, tanitja.....
(#) Moderátor hozzászólása Dec 1, 2014

Kollégák!
Lehetne mellőzni az OFF-topic bejegyzéseket?
(#) Latya hozzászólása Dec 1, 2014 / 8

Sziasztok!
Elég régi téma itt, de én még csak most építettem meg életem első(ill. a prototípussal együtt 2.) kapcsolóüzemű labortápját az oldalon található nagyszerű cikk alapján.
Tulajdonságok:
-1 ágon 3-20V-ig finoman állítható feszültség helikális potival.
-0,25-10A-ig állítható áramkorlát.
-kombi panelműszer a feszültség áram és egyéb számított értékek kijelzésére.
-Passzív hűtés.
(#) vicsys válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Szép, nekem tetszik!
(#) Latya válasza vicsys hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Köszönöm szépen! A sok munka után most minden elismerő szó jól esik!
(#) ttindian válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Neked legalább sikerült , én harmat rontottam el és mindegyik csak 5 percet működött
(#) don_peter válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Nagyon frankó.. Gratulálok.
Éppen most tervezgetem a labortápom én is..
(#) (Felhasználó 46585) válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Először is, gondos, tiszta munka. Tetszik, egy dolgot kivéve. A potik alá nem azt kell felírni, hogy VOLT, meg AMPER, hanem azt, hogy Feszültség, meg Áram. Különben, gratulálok!
(#) tkovacs válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Gratulálok, hasznos kis eszköz lett.
A feliratok nyelvéről sokaknak megvan itt a véleménye, részemről csak annyi, hogy ha angol akkor legyen minden az. Az "Amper" nem angol szó.
(#) Atys67 válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Nekem tetszik! Én is most tervezgetem hogy építek egyet, jó az előlap elrendezése. Lopom
(#) nagym6 válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 / 2

Akkor most én leszek a ronda undok kritikus. Szép, ügyes elrendezéssel kis méret, én is kb. ilyet csinálnék. De a helipottól biztosan megválnék. Amikor óránként ötvenszer kell állítani a feszültséget pld. 3.3V és 24V között, előbb utóbb a normál dupla poti kerül bele. Egyik a durva, másik a finombeállító. Az én gyári tápom is helipotos volt. Első nap délig.
(#) Mircsof válasza Latya hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Gratulálok!
Én is ilyet akartam, csak sajnos az Ic a tudomány oltárán elhalálozott!
(#) efraim válasza Latya hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Tetszik, de valamit nem értek. A kimenetek fölött van egy üres ablak. Az minek a helye?
(#) Doncso válasza efraim hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szerintem majd kerül oda egy csiptetős csatakozó, a csupasz huzalok csatlakoztatására.
(#) Frankye válasza Latya hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Patent! (Amibe bele tudnék kötni, az a potik körüli "skálázás". Nekem nem tetszik, hogy ilyen hosszúak a vonalak, ill. hogy érték nincs mellettük, de ugye ízlésekről vitatkozni lehet, csak nem érdemes.)
(#) cooxee hozzászólása Dec 3, 2014 /

Projektem: 3D kocka forgatás 320x240 GLCD Atmega128 mikrokontrollerrel. Mar egy ideje dolgozok rajta: eddigi eredményem a képen látható. Tartalmaz kitöltött háromszög rajzoló függvényt. (Filled triangle) hátsólap eldobás (backface-culling) és alkalmas blender 3D obj formátumu 3D modell megjelenítésére és forgatására.igaz ezt nem közvetlenül. Notepad+ kell hozzá
(#) tranyoval hozzászólása Dec 3, 2014 1 /

sziasztok!
Sikerült beszereznem néhány
MAR-8A mikrohullámú erősítő áramkört
és ezzel csináltam egy Antenna fej-erősítőt
(Gigatechik).
Hatalmas erősítése van.

DSCI3201.JPG

(#) papus51 válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Szia. Éppen a napokban szemeztem a MAR-6-os áramkörrel, ami 2GHz-ig megy és 20-22dB-t erősít.
Az érdekelne, hogy Te milyen frekvencián használod, és a panelen a dipol felirat közvetlenül dipolt jelent vagy balun trafó és dipolt?
(#) don_peter hozzászólása Dec 3, 2014 /

Ugyan még nincs kész, de gondoltam meg elelőlegezek pár képet a készülő projektemről..
Na ki tudja mi lesz ez?
(#) StefuPeti válasza don_peter hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Szia. NYÁK levilágító?
(#) Zsora válasza cooxee hozzászólására (») Dec 3, 2014 / 2

Frankó! Pár éve nekem is volt hasonló munkám, csak én PIC24-es mikrovezérlőt és 480x272-es TFT-t használtam.

Kocka.jpg

(#) don_peter válasza StefuPeti hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Talált, süllyedt
Ha elkészül, bemutatom majd kicsit részletesebben..
(#) nik válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Rossz helyen érintettem meg az érintőképernyőt görgetés közben, véletlenül negatívoztam, bocsi.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) nedudgi válasza nik hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Ha mégegyszer negatívozod, akkor eltűnik.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) Bakman válasza don_peter hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Tuti, hogy toronyóra vezérlés. Eddig nagyon jónak tűnik.
(#) Latya válasza don_peter hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Sörkollektor? Ja nem, várj, nyák fotózó UV-LED szlaggal? Okos.
(#) Latya válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Igazatok, van, eredetileg én sem helipotosra terveztem, de szerencsére, nem kell túl sokat tekergetnem. Amúgy tényleg, eszembe sem jutott a szövegezésén gondolkodni, ez csak úgy jött...

efraim:
Abban is igazuk van a kollégáknak, hogy az üres helyre csokis csatlakozást terveztem, de utólag jutott eszembe, hogy hiszen vannak csavaros banándugó aljzatok is a világon... Most az van benn.

Ha az a téglalap nem foglalta vonla el a helyet, akkor biztos eszembe sem jutott volna helipotit berakni, de el akartam férni a doboz legkisebb oldalán...
(#) Atys67 válasza Latya hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Előbb utóbb úgy is kicseréled a helipotit.. Csapágysra fogod tekergetni.. De amúgy szép lett
Következő: »»   1254 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem