Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Egy mosógép motorvezérlő panelben van, hasonló tipusuban van e helyett TDA1085C, de nem tudom hogy ez miben különbözhet az utóbbitól.
Az ismert adatlap gyári kapcsolása alapján meg kell próbálni a kezedben lévő panelen az azonosságot megállapítani.
Az a baj, hogy nem pont olyan a két panel, van elég sok eltérés.
Akkor kissé nehezebb a dolog, mert nem teljesen azonos a két tok. Viszont abból kell kiindulni, hogy univerzális (kefés, soros) motort szabályoz a TDA. Először meg kell bizonyosodni róla, hogy a motor valóban ilyen rendszerű-e, valamint, hogy a fordulattal arányos jelet milyen módon nyerik a motortól.
Akkor vagy igazán bajban, ha a halott(?) IC a központi processzorral kommunikációs csatornán (pl: I2C) keresztül kap vezérlőjelet.
A motor, a fordulatszámmérő is ugyanaz, és itt nincs proci mert a program még manuálisan állitódik,
Beraktam én helyette a TDA-t és a motort kapcsoló triac-ra kapcsol is valamennyi feszültséget csak keveset, csak nem tudom biztosra, hogy amit beraktam az jó e mert csak ugy találtam az alkatrészek között, azért kérdezősködök, hogy lehet hasonló a két ic de nem pont az a vezérlésük vagy valami, de mindjárt már átraknak minket a Mos.. topikba.
Hali. Meg tudja valaki magyarázni pontosan nekem, mi is a PTC, és mi a szerepe?
Nézek itt PTC-ket, de nem megyek ki belőle. Egyiknél csak mA ad meg. Másiknál Vot ad meg. Harmadiknál celziuszt ad meg.... Mellékleten is másképp vannak... 040N 065N 110N A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
Keresd úgy, hogy "ptc thermistor" - 400000 találatot ad.
Miről ismerhetek fel egy germánium diódát? Külsőre mind hasonló üvegtokban van.
Kissebb a nyitófeszültsége, mint a szilícium diódának.
Kis szerencsével be van festve/matricázva ugyanakkor...
Fénykép azért sokat segíthetne ám ![]()
Az alakja sem pont olyan, nagyobb picivel, és tiszta fehér az üvegtok.
Napot!
Kaptap két léptetőmotort, annyit tudok róluk, mint amennyi a képen szerepel (az ajándékozónak ez sem mond semmit, valahol kukázta). Adatlapot nem találtam, igazábol a feszültség és áramigénye érdekelne. Előre is!
Valami hasonló: Bővebben: Link
Ezt megtaláltam én is. Legfeljebb majd szórakozgatok vele egy tápegységgel, mekkora feszültségre mekkora áramot vesz vel. Azért köszönöm a törődést.
Szia, Google a barátom: motor
Szia, az nem lesz annyira egyszerű, mivel stepper motor, kell hozzá egy meghajtó fokozat....
Annyira nem a barátod, mivel egyrészt ezt is megtaláltam, másrészt ebben sincs benne az a típus, amit én kaptam. Még betárcsázós modemmel kezdtem a netezést, tudom hogyan kell használni a keresőket.
Tudom, hogy kell hozzá meghajtó fokozat, én elsősorban arra voltam kíváncsi, milyet készítsek hozzá. Azóta viszont teszteltem, kb. 200 mA már elég keményen fogja a tengelyt, amire nekem kell, a 150 mA által adott erő már bőven elég.
Sziasztok!
Kellene nekem HF7520 relé, fali távirányítós konnektorhoz. Bővebben: Link Úgy látszik, mindegyikben ez megy tönkre idővel. Magyarországon ezt a típust nem találtam, külföldről meg nem akarok rendelni, nem éri meg. Van valami amivel tudnám helyettesíteni? Esetleg szilárdtest relét lehetne berakni helyette? Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Első kérdés, hogy mi az, amit kapcsolgatsz vele, mert persze a legegyszerűbb válasz az, hogy kínai a relé, azért megy tönkre...
Szilárdtest relé nem fér be a helyére, persze ha magad építed triac-optotriac felhasználásával, akkor megoldható 2-3A kapcsolására (mert egy kis hűtőlemez kelleni fog). Az nem derül ki a képekről, hogy hány voltos a behúzó tekercs (gyanítom, hogy 24 vagy 48V, mert tápegységnek kondit használnak), de biztosan lehet találni itthon olyan típust, ami adataiban megfelel, csak a lábkiosztása más, így aztán csak bedrótozni lehet.
Mindent kapcsolgatok vele, mikor mihez kell!
Jelenleg egy elosztó van rákötve, amibe a tv, beltéri egy monitor , két pc és routervan dugva. Általában csak router, a tv és a beltéri van az elosztón bekapcsolva. Gondolom, az indulásnál nagy az áramfelvétel, ezért nyírja ki a relét. A bedrótozást megoldom. A 3A az elég kevésnek tűnik, nem? Szilárdtest kilőve akkor, egyébként 8A-est láttam max.
3A 230V-on csaknem 700W... TV max 100W, beltéri 10W, 2PC kiépítéstől függően lehet akár 400W is, monitor max 50W, router legfeljebb 10W.
A probléma az együttes indítás - mivel mindegyik kapcsolóüzemű tápos - a sok kondenzátort fel kell tölteni. Ez tényleg nyírja a kontaktusokat. Marad a relé cserélgetése, kb 600HUF/db áron. De nézd meg, hány voltról húzatják. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
24V-os,
Az induló áram miatt gondolom, én is, hogy kell a 16A! Muszály ez a megoldás, mert elég sokat fogyasztanak ezek a vackok készenlétiben, este viszont már elég nehéz ezért odamenni a kapcsolóhoz.
Kikapcsolás nem stresszes neki... Kímélheted, ha először a vezérelt konnektort kapcsolod, majd egymás után a fogyasztókat. Sosem fog tönkre menni.
Itt ez a pucér Omron jó lehet.
Félre ne értsél, a világért sem akartalak megsérteni!
Semmi gond, csak éppen nem jó hangulatban voltam, én is elnézést kérek!
Sziasztok!
Egy tranzisztor adataira lenne szükségem, a felirat alapján sajnos nem sikerült megtalálnom a googlen. SH Bl 13001b felirat szerepel rajta. Van valakinek valami információja erről a típusról?
Szia!
Válassz egy adatlapot: Bővebben: Link. |
Bejelentkezés
Hirdetés |