Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez Tetszik
![]()
Anyum első kérdése: Mi az ami a hűtőtől balra van?
![]()
Nagyon jó!
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Sajnos nem szeretem, de jól néz ki.
Lustaság, fél nehézség. Talán jó ötlet lesz másoknak is.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Én sem szerettem, amíg nem magamnak kellett főznöm. Először azért fogtam hozzá, mert egy edényben el lehet készíteni. Mosogatni ugyanis nagyon utálok. Azóta meg is szerettem, mivel ezer féle módon készíthető és sok finomsággal tuningolható.
Miért dőlne el? Egy hosszabb kb 10 es állványcsavar, persze előfúrva. Kb 10 -15 cm a fába. Miért dőlne el?
Mi engedett? Repedt a fa, mert hogy szálirányban nem szokott sokat összeszáradni.
Ha egy ABA bilinccsel lenne összeszorítva a vége fölött kicsivel ahol engedik az ágak. Kérge leszedve bilincs alatt.
Nem az összeszorítás hiánya volt csak a baj, hanem túl volt húzva a csavar, illetve nem megfelelő magfurat. Ha túlhúzod akkor mintegy csiga (biga) fúró pont azt a réteget ropogtatja meg aminek a kicsúszást kéne megakadályozni. Zoli nagyon jó csavart kapott! Nálam szakadni szoktak inkább.
De a tetejét nem mutatta, ott jön ki a menetes szár vége, arra hegeszti a csúcsdíszt
![]() ![]() Kb. 15 cm hosszan van a fába tekerve az állványcsavar. A legnagyobbat tekertem bele (előfúrás után), amit találtam itthon. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Fontos lehet még a csavar központosítása, vagy legalább stabilizálása a tartó cső mindkét oldalán (kicsi engedés esetén se tudjon 'leherveadni').
Vagy a plafonba lőni egy beton dűbelt, arra meg traktorhúzató lánccal felkötni a fát. Utána tökmindegy mit csinál az a csavar ott lent...
![]()
Vagy nem is kell talp, hanem egyből a plafonra és nincs is gond.. Hmm..
![]()
Viccnek hangzik, de míg kutyával bezárva panelban próbáltuk a karácsonyt, a 'felső rögzítés' bizonyult a legjobbnak
Ennyi erővel egy 7-8cm átmérőjű lukat a padlóba, majd bele a fát, és a réseket öntsük ki betonnal.
Nekem úgy van. Mindig szépen egyenesen állt a karácsonyfa és sohasem borult a gyerekekre.
![]() 8-as tipli a plafonba, abba egy szemescsavar. Damillal felkötve a fa. Nem is látszik.
És a nagy előnye, hogy nem dől oldalra, mindig függőlegesen áll.
![]()
Horgászok! A süllő szálkás hal?
Van két fél kg-os példányom. Egészben sütném. Hogyan csináljam. Még nem sütöttem süllőt.
Sziasztok!
Meguntam a szórakozást a nem megfelelően működő fűtéscsapommal. Így hogy itt a hosszú szünet, alkotással telt el a mai nap. Eredmény egy teljesen új, saját fűtéscsap. Apukám segített be a forgácsolási munkákba, és a csőszerelést, hegesztést csináltam. A csap teljesen acélból van, nyitott állásban a víz leforog a fűtőradiátorban, zárt állásban a csapban leforog vissza a motorba. Egyenlőre még csak kézi csapként funkcionál, de nemsoká elektromos csap lesz belőle. Nyugalom megzavarására alkalmas képek!! (Jobbra tessék lapozni) Bővebben: Link
Köszönöm, így már nem lesz bajom vele egy darabig
![]()
Elsőre úgy olvastam a bevezetésedet, hogy "Meguntam a szánkózást..."
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |