Fórum témák
» Több friss téma |
Csak annyit segítsek , hogy a nevezett linken a 41. és a 141. PDF oldalon találtam a témához hasonló leírást
Köszönöm mindenkinek a segítséget. A napokban kipróbálom a szerkezetet, és beszámolok az eredményről.
Boldog ünnepet mindenkinek!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mik láthatóak a képeken? Előre is köszönöm.
Szia!
Biztosan valamilyen mikrokontrolleres fejlesztőpanel kiegészítői: infraadó, infravevő, fényérzékelő, hőmérsékletszenzor, stb.
A 3. vevő? 4. adó? 5. hőmérséklet szenzor?
Öt: CdS fényérzékelő. Az 1-esen lévő fekete tokra mi van írva?
A kettest, esetleg a hatost meg tudod határozni?
![]()
A hatosra rájöttem, hogy az egy csengő
Az 5. fotoellenállás, a 3. infra vevő, mellette az adó, 6. buzzer, a 2. jobb oldalán fotodióda, a bal, mintha egy glimm lenne, de nem látom rendesen, az 1. hőmérő.
Igen, Arduino-hoz illeszthető, azért vannak az SMD alkatrészek rajta.
Köszönöm szépen a választ!
Egy közelebbi kép a másodikról.
Higany tartalmú dőléskapcsoló és egy LED.
A kettő hogyan függ össze? PIC-hez vagy bármi máshoz nem lehet SMD tartalmú alkatrészeket illeszteni?
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Van 3 db tranyom amit nem tudok azonositani;8516 t 130; 8446 t130;a8412at530c. A telyesitmenyuk erdekelne. Ha valaki tudja az azonositasukat koszonom.
Sziasztok.
Segítséget kérnék egy smd IC 477c57j, de lehet 477D5/j is, ennyi látható meg rajta , egy WIDL126 mosógép vezérlőjén van , ha jól sejtem ez vezérli a releket . A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Megjelöltem az IC-t , a mellette levő alkatrész is elfüstölt de nem tudom beazonosítani hogy kondi vagy ellenallas .
Szia!
Ne az Elektrotanyás képet mutasd meg, hanem fényképezd le a te paneledet!
Szia, Egyáltalán, minek a vezérlője?
De jó szemed van! Tényleg az, s milyen régen láttam ilyen kapcsolót....Már nem is emlékszem, hogy mibe volt, csak kicsit nagyobb az üvegcső.
Úgy értettem, hogy az 5V-ra vannak illesztve. Természetesen máshoz is fel lehet használni, és más méretű alkatrészekkel is.
Sziasztok!
Egy ventilátoros hősugárzó egy alkatrész miatt nem megy.A Neve AUPO BF121 (Aupo Thermal Fuse TF Cutoff 121℃ 250V 10A BF121) Valami Hőbiztósiték vagy mi.Még nem volt dolgom ilyesmivel ![]() Valaki meg mondaná,hogy mivel helyettesithetem és hogy mi is a szerepe valójában? ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Egy dologgal helyettesítheted, egy 121°C-os hőbiztosítékkal. Próba erejére egy rövidzárral, de a védelem nem véletlen van beépítve az eszközökbe.
Ez egy olyan biztosító ami 121°C-nál és 10A-nál lekapcsol. Bemész az üzletbe és veszel egy újat. Azért van benne, hogy ha valamiért túlmelegszik a meleg fúvó akkor ez leold és nem ég le a lakás. Ha kihagyod akkor az a készülék tűzveszélyes, és lehet hogy az első túlmelegedéskor lakástüzet okoz. Hidd el, ez olcsóbb mint egy új lakás.
Sziasztok!
Egy hűtőbordán találtam ezt az alkatrészt. Megtaláltam hogy ez valamiféle termosztát, alap helyzetben zárt. Amit viszont nem tudok, hogy ez kb milyen hőmérsékletnél billen át. Erről nem találtam adatot. Esetleg valaki nem ismeri? Mérni nem tudom, mert a hőmérőm tönkre ment. Az utolsó képen lévő számok: felül 25-2-88 alul 22-085-999
Szervusz!
Középen az a 250izé (nem tudom kinézni az utolsó karaktert), az ha fahrenheitben lenne, akkor ~121C° -ot jelentene. Ez már elképzelhető lehet, de nem tuti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |