Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fujitsu Siemens Amilo LA1703 alaplap probléma
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bbalazs_ válasza Neo22 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Ne a tekercset merd, hanem a szalagkabel bemenetet. Ami racsatlakozik a gepbol az inverterre.
Kell lennie a biztositek MOGOTT kb 12-14V koruli erteknek. Ez nem tuttifix, mert ritka, de lattam mar 5V-os invertert is.
A biztositek szinte azonnal a becsatlakozas utan van, gyakran narancsszinu potty van az atlatszo belsejeben vagy egyszeruen ellenallasnak latszik. jelolese a panelon F valamennyi. Mondjuk F1.
Egy db nullanak mindenkeppen lennie kell, az a fold, a cucc femreszehez merve rovidzarat kell adjon.
Valoszinuleg van meg egy fold, az elozo foldhoz rovidzar merve. Vagy nincs bekotve, akkor lebeg vagy egyszeruen ures.
Aztan van egy engedelyezo vezetek ez legalabb 3V (5V) legyen es a vegen van egy fenyeroszabalyzo, ez altalaban PWM jel, multimeterrel merve 0-3V kozott szokott lenni (vagy 0-5V kozott).
(#) Neo22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Egyenlőre köszönöm a segítséget.
(#) gaboo2 hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Sziasztok!
Mi lehet a probléma szerintetek? Bekapcsolva hagytam a gépet rendesen elment alvó állapotba de onnan már nem jön vissza. Képernyőn semmi. Viszont ha össze csatlakoztatom egy külső monitorral ott minden látszik rendesen. ?
(#) zolika60 válasza gaboo2 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Nem lehet, hogy csak lekapcsolta a képernyőt? Szerintem van erre egy Fx billentyű.
(#) gaboo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Nem hiszem,h ennyi lenne, mert már többször is újraindítottam és ugyanez a szitu. Fx billentyűt nem is találok rajta csak Fn-t.
(#) bbb válasza gaboo2 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Fn+valamelyik billentyű, amire egy monitorka ikon van rajzolva kékkel. Többször is nyomkodd meg, úgy vált módok között (laptop lcd, külső kép, a kettő együtt, ...). Ez általános érvényű dolog, minden laptopon van ilyen.
Ha ettől nem jön vissza a képed, akkor világíts rá egy erős lámpával és figyeld közelről, hátha a háttérvilágításod ment gallyra (valószínűbb, hogy a nyomkodósdi helyrehozza).
(#) zolika60 válasza gaboo2 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Azért írtam Fx-et mert nem tudom a te gépeden a számát. Az enyémen F7, de ez gyártónként változik.
(#) kalman51 hozzászólása Dec 16, 2011 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kb. fél éve egyre nehezebben tudom bekapcsolni a gépet (la1703), a kapcsolóval lehet gond.
Tegnap leszedtem a felső borítást, hogy hozzáférjek a mikrokapcsolóhoz, mert azt gyanítottam, hogy a fedélen lévő műanyag nyomógomb lesz a ludas. Sajnos, a mikrokapcsolót közvetlenül nyomogatva is ugyanaz a jelenség: néha egyből érzékeli a nyomást, néha csak 30-40 alkalom után.
Több kérdésem is lenne:
- mi lehet a gond, a kapcsoló, a kapcsoló panel, vagy a forrasztás szokott tönkremenni?
- hogyan férek hozzá a mikrokapcsoló paneléhez, honnan kell megbontanom a gépet?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Artis hozzászólása Szept 27, 2012 /
 
Üdv !
Nekem is 1703-am van, nem ad képet se saját, se külső képernyőre, szervizbe azt mondták valószínűleg vga behalt benne, de az olyan 30 rugó körül lenne, az egész gép nem ér annyit,
ha mondjuk veszek hozza csere alkatrészt, tudtok valami olcsó helyet, ahol nem ilyen horribilis összegért beleraknák (Budapest)?
Illetve nem tudom mi történik az ún. bemérés alatt, gondolom nem csak egy multiméterrel méregetnek, mert erre kíváncsi lennék mi kerül benne közel 10 rugóba.

Válaszokat köszönöm.
(#) zolika60 válasza Artis hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Ha szétnézel a laptop javítás topicban, ott van olyan kolléga aki ezzel foglalkozik. Keresd meg privátban biztosan segít. Vannak olyan cégek akik a hibamegállapításért nem kérnek pénzt, csak a javításért. (Például notidoki.) Vannak olyanok is, akik elkérnek egy ilyen összeget azért, hogy mondjanak egy még nagyobbat amiért megjavítanák. Ez többnyire a gép ára vagy még több. A szakszervizekre jellemző garancia idő után, mert nem is akarják megcsinálni, csak pénzt szeretnének tőled. Így jártam én is a Lenovo szervizzel. Olyan árat mondtak, amiért új gépet is vehettem volna. Másik cég töredék áron javította a hibát.
(#) gyula166 hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok! Tudnálok nekem segíteni? Vettem egy fujitsu siemens amilo pa2510-es laptopot ötezerért, nem kapcsol be, semmi életjele nincs, mintha rá sem dugtam volna töltőre. Nem tudom mi történt vele, a töltője az működik. Valaki tudna tanácsot adni hogy támaszthatnám fel?
(#) Action2K válasza gyula166 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Szia! Az eladója mit mondott, mi a hibája?
(#) gyula166 hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Nem tudta megmondani, Ő is úgy kapta valakitől. Annyit mondott hogy a töltője és az akkura rossz, rámértem a töltőre, terheléssel is néztem, az működik, de semmit sem csinál a laptop, még a töltésjelző led sem világít.
(#) Luci0615 hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
Sziasztok!

Adott ez a laptop, és hogy régóta nem volt bekapcsolva. beindítottuk működött. mivel elég rég nem volt használva ezért szétkaptam kitakarítottam stb összerakás után nem indult el, ezzel szenvedtem egy darabig de végül csak beröffent. most nincs kép, egyáltalán. se lcd se háttérvilágítás. mintha fel se lenne kötve a kijelző. külső monitoron se csinál semmit. mielőtt szétszedtem semmi baja nem volt

Ötlet?
(#) micimacko válasza Luci0615 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Billentyűzetre reagál? pl caps lock nyomkodására a visszajelző LED(már ha van ilyen) reagál-e, esetleg külső USB-b billentyűzettel próbálva... Ha igen, biztosan video chip hiba.
(#) Luci0615 válasza micimacko hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
semmire sem reagál, már raktam bele csere ramot-procit de ugyan az. fekete az egész. de semmi baja nem volt....
(#) micimacko válasza Luci0615 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Esetleg RAM nélkül sípol-e, hogy az hiányzik neki?
(#) Luci0615 hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
Nem, bekapcsol felpörög és ennyi.
(#) micimacko válasza Luci0615 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Akkor ott nagyobb a baj. Nekem egy kis ASUS laptop elindult, WIN felállt rajta, de képet sehol sem adott. A video csip vissza lett forrasztva, most megy rendesen... Ezért gondoltam, hátha Nálad is hasonló lehet a hiba....
(#) Luci0615 hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
azért bosszant a dolog mert gőzöm sincs hol tehettem tönkre raktam bele egy másik procit meg ramot és így se kelt életre. reméltem hogy ezek voltak a bajai.
(#) Luci0615 hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
Na erre varjatok gombot!!

olvastam egy ilyet hogy bios-reset vagy mi. a lényeg hogy full áramtalanitod az elemet is kiveszed és vársz. majd bekapcsolod.megy egy pár percet
kikapcsolod vársz.
majd újra bele rakod az elemet és elindítod.

végső elkeseredésemben megcsináltam, noha hülyeségnek tartottam mivel az elem ki volt véve mikor szétszedtem majd betéve összerakásnál. mindenesetre nem hittem a szememnek mikor képet hozott.

Szóval a bios elfelejtette a dátumot meg az időt, de ezen kívül minden megy simán.
Mostmár csak félek kikapcsolni
(#) micimacko válasza Luci0615 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Akkor a bios gárgyult meg? Elképzelhető...
Örülök, hogy sikerült megtalálnod a hibát!
(#) MZoli11 hozzászólása Feb 21, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Fujitsu amilo ms2242 típusú laptop nálam, a hibajelenség hasonló mit amiket itt olvastam, töltőre dugva felpörög, melegszik is a proci, de képernyőn semmi hibajelenség. Valakinek ötlet? Bios resetett hol lehet ezen csinálni, lehet hogy én vagyok a béna de nem látok rajta sehol elemet pedig darabokra szedtem.
(#) menyus hozzászólása Márc 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Help please... Van egy Siemens Amilo PI2530 notebookom. A hibajelenség a következő volt, bekapcsolás után minden előzmény nélkül egyszer csak felülről lefelé lassan elsötétült a kijelző. A gép ment tovább csak az LCD n nem látszott semmi. a POWER gombbal kikapcsoltuk, azóta csak próbálkozik (HDD led világít indításkor, ventillátor felpörög stb..) de nem bootol be, az LCD háttérvilágítása világít csak, végül csak a WIFI ikon LED je világít rajta folyamatosan. Csak az LCD backlite megy, egyébként se kép se hang.

Másik kérdés... Valaki itt a topicban már javította a gépet táp / töltés hibával, de mióta lecserélték a fórum motort eltűntek az üzenet előzményeim, így már a nicknevét se tudom sajna. Annyira emlékszem hogy a 11. kerben lakott, házhoz vittem hozzá a gépet és kb 2 óra múlva szólt hogy készen van. Torony 10 emeletesben lakott valahol az Bp 11. ker etele út környékén, ha esetleg magára (vagy Rá) ismer valaki ennyiből az nagy segítség lenne mert profi volt a srác jó lenne ha rá tudna nézni.

Ha esetleg van ötletek mit nézzek meg a gépen megköszönném, volt bevizsgáláson állítólag "alaplap hiba", de mint tudjuk ezt a legegyszerűbb mindenre ráfogni mert ennek a javítása a legköltségesebb. Szóval kicsit szkeptikus vagyok a szervizekkel itt a "Nagy Magyar Lehúzósdiában. Köszi előre is.

Köszi a segítséget előre is.
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Jah... még annyit hogy természetesen próbáltam a VGA kimenetről is, de semmi hiszen nem is bootol a gép.
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Na erre varrjatok gombot!

Szétszedtem, hűtés kipucol, újra pasztáztam..stb. Nem ment. (nem mintha ettől csodát vártam volna...) De most jön a lényeg. 2X1 GB RAM van benne a két slot ban, egy a hátuljában egy a billentyűzet alatt. Kivettem és visszatettem a hátlapi RAM ot, nyomok egy power gombot és feláll a gép! Ment kb 2 órát, majd mikor ki akartam kapcsolni és megmozdítottam az egeret, alul a tálcán hiányos lett a kép majd összeborult az egész rendszer. Azóta visszajött a régi állapot, csak az LCD backlite világít semmi más. Ez valami kontakt / forrasztási hiba (BGA?) lehet?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem