Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Neked mobil klíma van a hátizsákodban? Viszont minden fának, háznak van árnyéka amit szívesen megoszt veled.
Ti télen akarok árnyékba húzódni?
Télen minek, Úgy is megfagysz!
Arról volt szó (olvass vissza), hogy a nyár a jó. A tél nem jó.
Hát erre nem nagyon tudok mit válaszolni.
Folyékony télikabát? ![]()
Fagyálló?
![]()
Igen! Bírja a fagyot -20 fokig.
Nekem nincs, de van egy barátom akinek van Mádon, meg Gödöllőn is. Hozzá járok borozni.
![]()
Azért a napernyő már fel van találva egy ideje. Létezik mobil változatban is.
![]()
Az sem rossz. Bővebben: Link
![]()
És ha nem süt a nap 40 fok melegben? Árnyék?
![]()
Az hiszem ideje pihenni:
ugye elkezdődött az iskola, lezárások előtzi felelések, dolgozatok és a velük járó 10-ig tanulás. Meg szombati munkanap. Tehát ma végre volt időm leülni, hogy egy kicsit az elektroniával foglalkozzak. Be akartam forrasztani egy kábelt, egyik kézben az ón, másikkal keresem a pákát. Megtaláltam a fúrógépet, aminek ideális súlya és hasonló foglalata volt, így (mivel nem néztem oda) az hittem az a páka. Nyomom a gombot, jé sípol a páka, mik vannak.... De nem meleg. Na ekkor esett le, hogy a fúrógép van a kezemben. ![]()
Ez kb. olyan, mint körömvirágkrémmel fogat mosni. Bőrnyugtató kenőcs. Ugyanakkora tubus, nem nézek rá. Íze alapján agyon szidom a fogkrémgyártót.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Én múltok tejszínhabot készítettem. Fel is kevertettem szépen, mikor kóstolom meg valami fura íze van (nem a megszokott műanyag íz). Nézem a zacskót és benne volt a instant por. Csak a puszta tejet kevertettem habosra.
![]()
Egyszer azt csináltam, hogy bementem a fürdőbe, bevizeztem a fogkefémet, visszaraktam a helyére, és mint aki jól végezte dolgát, kijöttem. Utólag tűnt fel, hogy miért ilyen a szájízem....
Én egyszer gépes kenyérsütésnél hagytam ki az élesztőt. Ehetetlen lett. Meg a gép keverőtáljának aljáról is hagytam már ki a lapátott, hát abból se lett vacsora.
![]()
Elmentem kocsival a boltba, és hazajöttem gyalog. Otthon vettem észre, hogy üres a garázs. Mehettem vissza a kocsiért. Oda gyalog szoktam menni, ezért fordulhatott elő.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Reggel busszal járok iskolába, délután busszal jövök haza. Történt egy napon, kiballagtam iskola után a megszokott módon a buszmegállóba, megjött a busz, felszállok. Itthon fordul be a busz a megállóba és akkor jutott eszem, anyum vár Komáromban az iskola előtt a parkolóban. Aznap Komáromban járt és reggel megbeszéltük, hogy iskola után vele jövök haza. Na ebből nem lett semmi.
21mm-es kör alakú lyukat akarok kivágni egy alu lemezen. Csakhogy amit én vettem körkivágót az 30-120-ig vág. Ötlet?
Vegyél másikat, vagy furkáld körbe vékonyabb fúróval és reszeld kerekre.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Lépcsős fúróval fúrd ki 20mm-re majd a megmaradt 0,5 - 0,5 mm-t reszelővel. Egy luk, vagy több?
Bővebben: Link Ha sok lukat kell fúrni akkor megéri palást köszörűvel leköszörültetni a 22mm-est 21mm-re. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Nemrég egy szögletes lyukat kellett kivágni. A technika a következő volt: a dekopír fűrész lapját kicseréltem egy méretre vágott fém fűrészlapra. Ment is egy darabig. Legalábbis amíg el nem kezdett hajlongani, utána reccs. Egy nagyobb fúrószárral csináltam neki helyet.
Dekopírhoz kapható fémfűrészlap is.
Radiátor csatlakozó anyához csináltam 10mm vastag anyagból hatszög kulcsot. Megrajzoltam, 3mm-es fúróval körbe fúrtam. Egy kalapácsütésre kijött a közepe. 200-as reszelővel kireszeltem a 6 szöget. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Hobbit ház
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Vagy van kúpos fúró. Bővebben: Link
Ez nem kúpos, hanem lépcsős. Vékony anyagokba, nagy méretű lyukak, szép fúrására való.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |