Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Átvezetés nincsen a borda és fetek közt,mindegyik fet helyesen van beültetve, a meghajtótranzisztorok is épek.
T1,T2-t és a 33V-os zénereket is ellenőrizd le.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Minden oké..Nem értem teszterrel az összes alkatrészt végiglestem.Ja a tápfesz +- 32 V...
Ez komoly? Mert akkor minden érthető egy csapásra.
Nekem +-37V-ról már ment, alatta nem próbáltam szóval előfordulhat.
Az simán kevés lehet neki, nekem se indult el nagyon kis feszültséggel de logikus is ha megnézed a rajzot.
zotya1983 : "Hány mA áramfelvételnél javasolt a beállítási érték +- 60 v esetén?" --> Azt hittem erről próbálod.
Nem mondom hogy próbáld ki most nekem gyorsba,de nekem itt ami rendelkezésre állt az 32 V +-
,na akkor félreteszem egyenlőre mert a zénerek is eleve 33v osak,gondolom esik is rendesen a feszkó,így nem biztos hogy tudnak kapcsolni sajna a tranzisztorok sem. Na megvárom a 2X40 v AC trafómat már úton van és akkor újra előbányászom köszi addíg is majd jelentkezem üdv.
Feszültség duplázó egyenirányítóval máris kipróbálhatod.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Ja a fetek meg sem mozdultak erről a tápról...de még a meghajtók sem..Csak az aggaszt azért picit hogy a kimeneten feküdt a féltáp...
Csak össze kell zárni a 33V zenerek lábait, hogy ne essen rajtuk feszültség. A legfőbb az egészben, hogy ne felejtsd el visszaalakítani mielőtt a végleges tápfeszültségre kötöd.
Sziasztok!
Már fel tettem ezt a kérdést a kapcsolási rajzot keresek nevezetű topikba is, de ott nem válaszolt senki, lehet nem láttak elegen, és ezert itt is fel teszem a kérdésem (remélem nem lesz baj érte?). Van nálam egy SIVA PPA 1200-as erősítő, amibe csúnyán bele piszkáltak, és nagyon kellene nekem a rajza hogy helyre tudjam hozni ezt a remek erősítőt. Ha valakinek meg van a SIVA-nak a rajza azt kérem tegye itt közzé. Köszönöm!
Azoknak a zénereknek szerintem semmi közük nem lesz a kimeneten lévő féltápfeszhez.
Amúgy nem az alacsonyabb feszültség végett (33Vzéner) nem indul be, hanem a többet hivatott levágni. Nem feltétlenül kell meglévő tápfesszel tesztelgetni, főleg tranyós, FET, IC-s erősítőkbe... Ez nem cső, itt megkapja a negyedét és már életjelet kéne adjon.
Nézd csak a Zenerek szerepét! A rajtuk eső feszültség a T1, T2 melegedését hivatott csökkenteni ±70V tápfeszültségnél.
Hali. Elektrotanyán megvan az 1600-as rajza, ugyanaz, csak a fetek vannak többen, meg a táp ugye.
Hello, hátha tud valaki segíteni Philips fa 920-as erősítőt lehet előfoknak használni???Vagy csak az equalizert lehet belekötni?
Értem, hogy mi a szerepe, csak az összefüggést nem, hogy alacsonyabb tápnál a kimenetre kiültesse (lásd jelen eset = féltáp) féltápját?
A FET gate-et - vezérlő feszültség hiányában - a szivárgó áram téríthette a negatív táp irányába.
Sajna referenciám csak annyi van amennyit írtak róla ebayen, megkérdeztem az eladót, negatív visszajelzés még nem érkezett róla. De néztem már más lapokat is. Érdekelne, hogy a névleges teljesítményből hogyan számolható vissza az, hogy hány ampert bírjon a trafó. Régen volt már a fizikaóra
Azért erre még csak emlékszel: P=U*I. A transzformátornak az erősítő veszteségeit (amit elfűt) is fedezni kell. AB osztályban a legnagyobb kimeneti teljesítmény másfélszeresére méretezett transzformátor biztonsággal elegendő.
A kiinduló adatokat a leendő hangsugárzód impedanciájából lehet kiszámolni. Az erősítőből kivehető legnagyobb teljesítmény négyzetesen arányos a tápfeszültséggel és fordítottan a terhelőellenállással.
Hogyne lenne, ha nagyon alacsony neki a tápfeszültség akkor a differenciálerősítő nem megfelelően müködik és azért van a baj, ha próbára kisebb feszültségről akarjuk müködtetni akkor ideiglenesen mellé kötünk pl egy egy 12V-os zenert, vagy ahogy írták rövidre zárjuk csak és kész...
Élesztés Videó Köszi mindenkinek aki segített ismét, minden világos lett,az erősítő egyből működött,zenereket áthidaltam teszt erejéig.
Így már világos. Ezt a kérdést én in elbuktam volna.
Még jó, hogy a cím alatt vastagon van szedve az I. pont.
Igen figyeltem a címet,meg is volt a helyes tápfeszültség, csak nem ehhez a kapcsoláshoz méretezve
Viszont pár oldallal előrébb az élesztés szabályaiban olvasható hogy inkább indítsuk kisebb tápfesszel ha durva gond van akkor olyan körülmények közt szembesüljünk ezzel,tehát ebből adódóan most kihúzom magamat a felelősség alól
Szóra sem érdemes, a bementi differenciálerősítő kollektor körében ritka a Zener mint a fehér holló, magas tápfeszültség esetén földelt bázisú tranzisztorral szokták a disszipációt megosztani, a szóban forgó topológia így nézne ki korrektül kimunkálva.
Akkor itt különösen ajánlott gyors hangszóróvédő használata.
Minden erősítőhöz ajánlott a dc védelem legyen az csak 100 wattos akkor is,nekem a másikban is van dc védelem + lágyindító,ebben meg különösképpen kelleni fog a ki-bekapcsolási zörej miatt a koppanásgátló,elviekben az bont a mp töredéke alatt ha van valami komolyabb gond és kiülne a táp.
Szia!
Meg néztem az Elektortanyán de nem hasonlít a félépítése az PPA 1200-asra! Nekem a teljes rajz kellene az erősítőről, bele értve itt az élőfokot is, és az alimentálását is!
Ebben az erősítőben a meghajtó tranzisztorok J200 és 10N20, mondjuk az utóbbit azt már cserélte valaki, jól látszik is!
Valaki nem tud ennek a két tranzisztornak valami helyettesítőjét?, így semmikepén nincsenek párban a maghajtó tranzisztorok!. Az 1600-as erősítőben a meghajtás sima tranzisztorokkal végzik, itt meg MOS-FEt-el!. A 10N20-as helyett a 2SK1529-es passzolna. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

,na akkor félreteszem egyenlőre mert a zénerek is eleve 33v osak,gondolom esik is rendesen a feszkó,így nem biztos hogy tudnak kapcsolni sajna a tranzisztorok sem. Na megvárom a 2X40 v AC trafómat már úton van és akkor újra előbányászom köszi addíg is majd jelentkezem üdv.
Viszont pár oldallal előrébb az élesztés szabályaiban olvasható hogy inkább indítsuk kisebb tápfesszel ha durva gond van akkor olyan körülmények közt szembesüljünk ezzel,tehát ebből adódóan most kihúzom magamat a felelősség alól