Fórum témák
» Több friss téma |
Résopto. Végálláskapcsolóként a leggyorsabb. csak a nyílásba kell lógatni valaminek a végét és szakítja a fény útját. Hobbi cnc-sek kedvence, home pozícióhoz kiváló.
Ez attól függ, hogy hol van a két led kimenete... A lábak szögéből ítélve előre néz.
300 Ohmos szalagkábel és 75 Ohmos koax csatlakozó közé való balun (volt). Régen a királyi MTV1 jött az egyik antennán, a MTV2 pedig a másikon. Ezeket fogta egybe. Már nincs ilyen adás, amihez használhatnád. Kiment a divatból a digitális tévézés miatt.
Üdv Kaméleon
Kicsit vitatkoznék , ha most is lehetne kapni szalagvezetéket akkor Yagi antennával nézném a digitális adást és ilyen közösítő csatlakozóval két irányból nézném a TV-t pl.: Pécs és Kab-hegy . Egyik tornyon adáshiba s t b , akkor ott a tartalék másik irány . A Yagi antennám csatlakozó dobozát át kellene alakítani , balun és egy lepke antenna erősítőt bele ( habár azon van Balun ) , koaxal levezetni . Én úgy emlékszem , hogy a szalagvezeték 240 Ohm volt , habár KOAX is 50 és 75 Ohm-os volt anno . A közösítő FM/VHF és UHF csatornákra volt alkalmazna . Kékes , favorit TV 240 Ohmos illesztett antenna csatlakozó volt ,Tv cserével ne kelljen antennát is cserélni azért alkották eme csatlakozót .
Az valami Zener dióda, de át kellene menni valami tápegység-javítós topicba, mert szólni fognak a modik.
Át mentem.
Ha eljössz, neked adom az enyémet. Nem hiszem, hogy szükségem lesz még rá.
Sziasztok! Van egy jó pár darab smd diódám amin nincs jelzés csak a szokásos körbe csík. Lehet ezeket valahogy azonosítani?
Nem igazán... de mérhetsz rajta nyitóirányú feszt, abból eldől, hogy sima Si dóda vagy netán schottky (560...680=Si, 120..250=schottky). Ha Si-nek méred, akkor még érdemes megnézni, nem zener-e? Soros ellenállással 2..8mA-rel záróirányban (katódra plusz) megkínálod, feszt mérsz a kapcsain.
Üdv!
Van egy TO 126 os tokozású alkatrész amire Sp882Y van írva.Mi lehet?
Nem.Tisztán lehet rajta olvasni.De Q3-mal van jelölve.
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ezen kondiknak mi a "hivatalos" nevük, szóval ha venni szeretnék, hogyan kérjem?
Fólia kondenzátor. Ezt a fajtát nem biztos, hogy gyártják még, mostanában van rajtuk műanyag kabát is és ki van öntve műgyantával.
Sziasztok.!
van egy akkus csavarbehajtóm. Segitséfóget szeretnék kérni hogy ujra szuperül menjen ![]() Idáig fokozatmentesen tudtam használni a sebességet rajta most meg csak a leggyorsabb van . A Fet et én kókányoltam bele, de fogalmam sincs hogy milyen tipus, de ahogy olvasgattam talán egy buz11 kellene bele. A másik amit a rajzon is látni a helyét az fogalmam sincs hogy mi az ![]() Gondolom valami ellenállás hiányzik onnan. Itt van a kép
Sziasztok!
Van két SMD (1n4148-nak kinéző) diódám. Az egyik rossz a másik jó. Nyitó irányú feszültsége a jónak 250-260mV. Záró irányú letörés (ha van) 3V feletti (ennyit tud a műszer, és még nem forrasztottam ki). A rossznak 210-220mV (túláramot kapott). A kérdés, hogy mi lehetett az alkatrész, hogy pótolni tudjam. Köszi A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Kisáramú Schottky diódával: TMMBAT43
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Nekem is van egy akkus behajtóm abban is ilyen tolópotis fordulat irányváltós kapcsoló volt pont mint a tied enyém is csak teljes fordulaton pörgött, maga a kapcsoló bolti ára felér 3 ilyen géppel, esetleg kínábol talán van olcsóbb, ha mindenképp kell a fordulatszabályzás keress rá egyet a cikkek közül ha megéri vegyél egy új kapcsolót bele.
Köszi, én is erre gondoltam, ki is cseréltem, de még nem úgy működik ahogy kellene. Lehet hogy van más baj is...
Köszi , de ezt szeretném megjavitani.
Tehát csak az érdekelne hogy milyen dióda és milyen fet-et kell hozzá.
A szabályzást nem az teszi de am 8A-ig bármi megteszi szerintem, amúgy a szabályzáshoz van egy potméterre hajazó érintkező sáv amit a kapcsolóval "tekersz" ha az megszakadt bármit teszel bele nem fog szabályozni
![]()
Üdv. Mindenkinek!
SMD kondenzátor értékét,mi képpen tudom meghatározni a becinezett nyák lapon? Mert nincs rajta felirat. A szine határozza meg az értékét? Ezenkivül dióda értéket sem értem azon a jelzés S6 43,valamint egy tranzisztor 1BW 18. Ezeknek az alkatrészeknek az értékét szeretném leolvasni ,és nem SMD re cserélni. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
SMD kódok
A kondit valóban le kell venni és megmérni, mert azon semmi jelzés nem szokott lenni.
Szevasztok!
Van 1-2 leletem, hátha valaki tudja mik ezek: orosz 6D13D, 2lábú, üveg-fém tokos, ~8×20mm. Kerek fémtokosak, 8 láb: 140UD1B és A (~741 OPA?), 1KT462B és A, 122UD1V, 159NT1V, 1UT221A, 1UT401B. D235B tirisztor? Latinra átírtam a cirillt. ASY33 kinézetű: A41 8c, gyártójel, H egy körben. BC301 kinézetű: TR 01 gy.j. Cosem. Elnézést a hosszú sorért; keresem én is, de ezek még nem jöttek össze. Köszönöm: Kálmán |
Bejelentkezés
Hirdetés |