Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   636 / 1191
(#) kameleon2 válasza Beresbundy hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Résopto. Végálláskapcsolóként a leggyorsabb. csak a nyílásba kell lógatni valaminek a végét és szakítja a fény útját. Hobbi cnc-sek kedvence, home pozícióhoz kiváló.
(#) Chipmunk1960 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ez attól függ, hogy hol van a két led kimenete... A lábak szögéből ítélve előre néz.
(#) kameleon2 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

300 Ohmos szalagkábel és 75 Ohmos koax csatlakozó közé való balun (volt). Régen a királyi MTV1 jött az egyik antennán, a MTV2 pedig a másikon. Ezeket fogta egybe. Már nincs ilyen adás, amihez használhatnád. Kiment a divatból a digitális tévézés miatt.
(#) fater0827 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Üdv Kaméleon
Kicsit vitatkoznék , ha most is lehetne kapni szalagvezetéket akkor Yagi antennával nézném a digitális adást és ilyen közösítő csatlakozóval két irányból nézném a TV-t pl.: Pécs és Kab-hegy . Egyik tornyon adáshiba s t b , akkor ott a tartalék másik irány .
A Yagi antennám csatlakozó dobozát át kellene alakítani , balun és egy lepke antenna erősítőt bele ( habár azon van Balun ) , koaxal levezetni .
Én úgy emlékszem , hogy a szalagvezeték 240 Ohm volt , habár KOAX is 50 és 75 Ohm-os volt anno .
A közösítő FM/VHF és UHF csatornákra volt alkalmazna . Kékes , favorit TV 240 Ohmos illesztett antenna csatlakozó volt ,Tv cserével ne kelljen antennát is cserélni azért alkották eme csatlakozót .
(#) Chipmunk1960 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Az valami Zener dióda, de át kellene menni valami tápegység-javítós topicba, mert szólni fognak a modik.
(#) mraulajos válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Át mentem.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ha eljössz, neked adom az enyémet. Nem hiszem, hogy szükségem lesz még rá.
(#) Pali79 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok! Van egy jó pár darab smd diódám amin nincs jelzés csak a szokásos körbe csík. Lehet ezeket valahogy azonosítani?
(#) Sebi válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 19, 2015 / 1

Nem igazán... de mérhetsz rajta nyitóirányú feszt, abból eldől, hogy sima Si dóda vagy netán schottky (560...680=Si, 120..250=schottky). Ha Si-nek méred, akkor még érdemes megnézni, nem zener-e? Soros ellenállással 2..8mA-rel záróirányban (katódra plusz) megkínálod, feszt mérsz a kapcsain.
(#) szabi95 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Üdv!
Van egy TO 126 os tokozású alkatrész amire Sp882Y van írva.Mi lehet?
(#) kadarist válasza szabi95 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Esetleg nem D882?
(#) szabi95 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Nem.Tisztán lehet rajta olvasni.De Q3-mal van jelölve.
(#) morgo válasza szabi95 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Adatlapot nem találtam, de ez egy rádiófrekvenciás tranzisztor.
A lábkiosztása itt:
Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Ez is valami! Köszönöm!
(#) richt3r hozzászólása Jan 20, 2015 /

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ezen kondiknak mi a "hivatalos" nevük, szóval ha venni szeretnék, hogyan kérjem?
(#) Sebi válasza richt3r hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Fólia kondenzátor. Ezt a fajtát nem biztos, hogy gyártják még, mostanában van rajtuk műanyag kabát is és ki van öntve műgyantával.
(#) richt3r válasza Sebi hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Köszönöm szépen a gyors választ!
(#) dhjoco hozzászólása Jan 20, 2015 /

Sziasztok.!
van egy akkus csavarbehajtóm.
Segitséfóget szeretnék kérni hogy ujra szuperül menjen
Idáig fokozatmentesen tudtam használni a sebességet rajta most meg csak a leggyorsabb van .
A Fet et én kókányoltam bele, de fogalmam sincs hogy milyen tipus, de ahogy olvasgattam talán egy buz11 kellene bele.
A másik amit a rajzon is látni a helyét az fogalmam sincs hogy mi az
Gondolom valami ellenállás hiányzik onnan.
Itt van a kép
(#) ces98 hozzászólása Jan 20, 2015 /

Sziasztok!
Van két SMD (1n4148-nak kinéző) diódám. Az egyik rossz a másik jó. Nyitó irányú feszültsége a jónak 250-260mV. Záró irányú letörés (ha van) 3V feletti (ennyit tud a műszer, és még nem forrasztottam ki). A rossznak 210-220mV (túláramot kapott). A kérdés, hogy mi lehetett az alkatrész, hogy pótolni tudjam.

Köszi
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) Hp41C válasza ces98 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Kisáramú Schottky diódával: TMMBAT43
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) villanyipi válasza dhjoco hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Nekem is van egy akkus behajtóm abban is ilyen tolópotis fordulat irányváltós kapcsoló volt pont mint a tied enyém is csak teljes fordulaton pörgött, maga a kapcsoló bolti ára felér 3 ilyen géppel, esetleg kínábol talán van olcsóbb, ha mindenképp kell a fordulatszabályzás keress rá egyet a cikkek közül ha megéri vegyél egy új kapcsolót bele.
(#) ces98 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Köszi, én is erre gondoltam, ki is cseréltem, de még nem úgy működik ahogy kellene. Lehet hogy van más baj is...
(#) dhjoco válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Köszi , de ezt szeretném megjavitani.
Tehát csak az érdekelne hogy milyen dióda és milyen fet-et kell hozzá.
(#) villanyipi válasza dhjoco hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

A szabályzást nem az teszi de am 8A-ig bármi megteszi szerintem, amúgy a szabályzáshoz van egy potméterre hajazó érintkező sáv amit a kapcsolóval "tekersz" ha az megszakadt bármit teszel bele nem fog szabályozni
(#) BRUT hozzászólása Jan 21, 2015 /

Üdv. Mindenkinek!

SMD kondenzátor értékét,mi képpen tudom meghatározni a becinezett nyák lapon? Mert nincs rajta felirat. A szine határozza meg az értékét?
Ezenkivül dióda értéket sem értem azon a jelzés S6 43,valamint egy tranzisztor 1BW 18.
Ezeknek az alkatrészeknek az értékét szeretném leolvasni ,és nem SMD re cserélni.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
(#) morgo válasza BRUT hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Méréssel - kiforrasztva.
(#) Pali79 válasza BRUT hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

SMD kódok
A kondit valóban le kell venni és megmérni, mert azon semmi jelzés nem szokott lenni.
(#) pucuka válasza BRUT hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

S6
1BW
A kondenzátorokat kiveszed, megméred, ha nincs rajta felirat.
(#) BRUT válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Köszönöm szépen.
(#) granpa hozzászólása Jan 22, 2015 /

Szevasztok!
Van 1-2 leletem, hátha valaki tudja mik ezek: orosz 6D13D, 2lábú, üveg-fém tokos, ~8×20mm.
Kerek fémtokosak, 8 láb: 140UD1B és A (~741 OPA?), 1KT462B és A, 122UD1V, 159NT1V, 1UT221A, 1UT401B.
D235B tirisztor? Latinra átírtam a cirillt.
ASY33 kinézetű: A41 8c, gyártójel, H egy körben. BC301 kinézetű: TR 01 gy.j. Cosem.
Elnézést a hosszú sorért; keresem én is, de ezek még nem jöttek össze.
Köszönöm: Kálmán
Következő: »»   636 / 1191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem