Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   352 / 583
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Kedves Janóbácsi légyszi tedd fől ennek a rádió csodának a kapcs. rajzát , ha van egy kis időd
kézirajz is nagyon megfelelne. Gyönyörűűű
előre is köszönöm
(#) Janó bácsi válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Íme
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Nagyon hálássan köszönöm a rajzot , még annyit kérdeznék , a tápok és a fűtést honnan kapta , vagy kapja , hogy volt vagy van megoldva , (régi telepes módszer??) stb

köszönet mindenért
(#) Janó bácsi válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Abban az időben ( 20-as évek) leginkább csak telepes készülékek voltak. A felhasznált cső paraméterei szerint kellett rá feszültséget adni. Én egy 1R5T használtam, tehát 1.4 V (egyen) fűtés, és 60-90 V anód kell hozzá. Lehet telepekről, tápról, vagy ahogy régen mondták teleppótló adapterről. Mivel nekem a műszerész asztalon a javításokhoz különféle univerzális állítható tápok vannak, nem kellett hozzá külön csinálnom semmit.
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Jól gondolom, hogy a (g1 kivételével) a rácsokat az anódhoz "drótóztad"?
(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Persze. Mivel az eredeti csőfoglalaton nem akartam változtatni, így csak 4 láb (kivezetés) állt rendelkezésre. Tehát bármit raktam volna bele, mindent triódának kell átkötni.
(#) Atosbacsi hozzászólása Feb 10, 2015 /

Üdvözletem!

Ma hozta a postás ezt a Standard 2020-at. Látszólag a hálózati vezeték kivételével hiánytalan. Káva is szép, egy két karcot és egy "Ányos" nevet visel a furnírjában. Még soha nem láttam közelről ilyen rádiót, megdöbbentő az a kiváló minőség ami jellemzi.
A rádió átnézését és esetleges javítását Janóbácsira bízom, nem szentségtelenítek bele, az biztos.
(#) Janó bácsi válasza Atosbacsi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Kellene kép a belsejéről is.
(#) Atosbacsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 10, 2015 / 1

És a belseje.
(#) Janó bácsi válasza Atosbacsi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Nem az első eset, hogy a háború körüli gépek belseje a napi igények szerint van csere-berélve. A Kádár könyv szerint, ez egy 2022-es vagyis a váltóáramú trafós kivitel, ezért könnyebb felújítani.
És nagyon szép állapotban van. Gratulálok hozzá.
(#) Atosbacsi hozzászólása Feb 11, 2015 /

Mástól is hallottam hogy ez nem is 2020, mert az az "univerzális" kiadás. Én a radiohistoria-ról tájékozódtam, ott 2020-nak hozzák a váltóáramú, és 2020U-nak a váltó-egyen áramú készüléket. De a lényeg valóban a jó állapot, szerintem a káván lévő karcolásokat és "Ányos" nevet se szeretném eltűntetni.
Ezek csak maradjanak egy törénet részei.
Köszönöm, majd találkozunk!

Tisztelettel
Sovány Attila
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 13, 2015 / 3

vagy 4db új KF (EF80-as cső) hiányozna még és tökéletes lesz.
(#) zolika60 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 13, 2015 / 1

Legalább nem csak rádiót látunk. Szép klasszikus darab.
(#) kristikoma válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2015 / 4

Akkor legyen egy magnó is.

DSCF1456.JPG

(#) zolika60 válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 13, 2015 /

Szép darab ez is, bár nem olyan régi. Meg van saját topicja is.
(#) ronin75 válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Köszönöm, hogy megmutattad. Legalább van, aki meg mutat valamit, ami az övé, még ha nem is olyan régi és van saját topicja is
(#) kisgeri válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Nagyon szépen működik már most is, majd kíváncsi leszek a végeredményre!
(#) kristikoma válasza ronin75 hozzászólására (») Feb 14, 2015 / 2

Bármikor. Ugyan tényleg van saját topikja, de úgy gondoltam, hogy ez ide is elfér. Tény, hogy nem annyira idős, ez a magnó úgy 70-es évek elején készülhetett. Meglepően hallgatható hangja van külső erősítőről. Nem mellesleg valóban saját tulajdon. Ha megnézed saját adataimat, a weboldal címét, na oda töltöttem fel pár dolgot.Apropó külső erősítő... Nem volt egyszerű eset fotózni.

DSCF1309.JPG

(#) gyuszo hozzászólása Feb 15, 2015 /

Videoton Camping BR 103 113 114 típusú rádió készülékben levő AF134 , AF135 és AF136 germánium tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni ?
(#) gyuszo válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Elsősorban valamilyen kapható szilícium BF jelú PNP típusra gondoltam.
(#) kristikoma válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Mivel mindegyik tranyó PNP, ezért BC 212-t tennék a helyedben. Ennek mennie kell elsőre. Ha nem, át lehet számolni a munkapontokat.
(#) CT-3 hozzászólása Feb 19, 2015 / 3

Üdv mindenkinek! Egy mai padláslátogatáskor mentettem meg öket egy régi házból.
Lemezjátszó,Dual 1003W
Rádió:Horny W367 A
Kb 30-éve hevertek ott érintetlenül,miután kissé megtisztitottam öket,ugye muszáj bekapcsolni,mert a szenvedély ezt kivánja.Hiánytalannak tünik mindkettö,nem nyúlkáltak bele,ezért kockáztattam meg a bekapcsolást.A lemezjátszó motorja rendben,de minden görgö,lemeztányér bevan állva,ami nem csoda,szóval tisztitás után minden müködni fog.Ami számomra csodálatos ezekben a szerkezetekben,hogy a gumigörgök tökéletes állapotúak,nem mállnak szét,nem deformálódnak,jó anyagból vannak.A legfontosabb,hogy a hangszedö is benne van tüvel.
A rádión egy állomást sikerült csak befognom urh-n,ami teljesen ráadott hangerövel csak nagyon halkan szólt.Skálahúrozás ép,izzók világitottak kis mozgatás után,csövek fütenek.Lesz mit rajta melózni. Szép estét mindenkinek.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
(#) color hozzászólása Feb 19, 2015 /

Gratulálok!
Irigykedve néztem a képeket, bár a munka mennyiségére gondolva nem is irigyellek.
Szerencse hogy egér úr nem talált rá.
Sok kellemes felújítási órát kívánok.
(#) CT-3 válasza color hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Köszi,jelenleg is dolgozom rajtuk.
(#) szuniverse hozzászólása Feb 20, 2015 /

Sziasztok!

Nem olyan régen vásároltam egy Terta - T 426 G tipusu rárdiót. Eléggé megviselt állapotban van szegény. Szeretném felújítani, az elektronikával megbírkózok viszont a fa dobozát nem tudom hogy hogyan lehetne szépen házilag restaurálni ugyanez a helyzet a megsárgult műanyag gombjaival is.
Esetleg meg tudnátok osztani a tapasztalataitokat hogy a fa doboz és a műanyag gombokat hogyan a leghatékonyabb felújítani?
előre is köszönöm mindenki hozzászólását.
(#) color hozzászólása Feb 21, 2015 /

Érdeklődnék hogy a felrepedezett lakkú fakávákat oldószerrel vagy csiszolással érdemesebb eltávolítani a lakkot?
Ki hogyan csinálja mi vált be?
Köszönöm a segítséget.
Ui: Asztalos képesítésem nincsen.
(#) hatvanasjocó válasza color hozzászólására (») Feb 21, 2015 / 1

A citlingelés és a csiszolás célravezetőbb mint az oldószeres(kromofágos) maratás.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
(#) zolika60 válasza szuniverse hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Ha vissza olvasol, többféle leírást is találsz. Vannak lakk és vannak politúr pártiak is. A gombokat lezsírtalanítanám és befesteném megfelelő színű akrill festékkel. Ha gyári színben nem találsz megfelelőt, azokban a boltokban ahol autófestéket kevernek kikevernek bármilyen általad választott színt és a legtöbb helyen tudják spraybe tölteni.
(#) CT-3 válasza szuniverse hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

A megsárgult gombokat próbáld meg ultrás vizben körömkefével lesikálni,nem mindig hoz eredményt,de néha gyönyörüen kifehéritette a gombokat amikkel én próbálkoztam.
(#) ronin75 válasza szuniverse hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia, szerintem itt olvashatsz pár ötletet: Google: műanyag fehérítés. Hidrogén-peroxid, hypo, ecet, stb. Sok függ attól, hogy szennyeződés az a sárgulás, vagy az anyag sárgult meg. Mindenesetre én semmi képpen nem festeném be a gombokat, amit valaki javasolt. Attól régi és "eredeti" egy rádió, hogy esetleg sárga rajta a gomb. Ha meg van tisztítva és nem a nikotintól vagy a kosztól sárga, akkor szerintem így természetes.
Következő: »»   352 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem