Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, de lényegi különbség van benne. A 7-es lábon csak egy kondi van. Nem kell egyébként a másiktól sem megijedni, azért gerjed mert túl sok a visszacsatolás és az erősítés bizonyos beállításoknál. A 220- 470 ohm segít, vagy a 7. láb lekötése föld felé egy kondival.
Sziasztok!
Egy Wah pedált kellene megjavítanom. 500 mH tekercs tekercsre lenne szükségem. Próbáltam neten keresni,de sehol nem találok semmit. Fazékvasmag,kis méretű,hogy beférjen a pedálba. Valami segítséget tudnátok ajánlani! De ha van valakinek eladó,akkor megvenném! Köszönöm!
Igen, a sorba kötött ellenállás segített, köszönöm. Így most már nem zaj generátor.
![]()
Jó cucc amúgy? Tegnap én is nézegettem, meg hallgattam. Lehet építek egyet, úgy is van ilyen LM power IC-m vagy 10db.
Milyen hangszórókat kötöttél rá? Hangmintát esetleg tudsz csinálni róla?
Képeket rakok majd fel egy SOKOL 308-ba építettem bele, igazából nem rossz. De függ a hangszórótól is. hangmintát nem tudok felrakni, mivel nem tudok gitározni, és amúgy sem adja vissza tökéletesen a hangokat. Az MPF102 a kérdéses alkatrész, lehet kapni, de 500Ft, annyit nem ér, én bf245 smd-vel helyettesítettem, de próbáltam a 102vel is, nem hallottam olyan nagy különbséget.
2 8ohmos 50w 98dB es fender szórót kötnék rá,illetve 4x celestion greenback-et. Szerintem kolesz. Ebayen veszek hozzá mpf-et.
Ma akartam feladni egy rendelést a boltba de amikor mondták hogy a 12AX7 cső (ha most jól emlékszek a nevére) gyártása befejeződött és a beszerzés nem egyszerű. Szóval én egy 9V-ról üzemelő egyszerű gitár előerősítőt szeretnék építeni. Ez ügyben várok javaslatokat.
12ax7 helyett vegyél 6n2p-t, az kb 300ft. Vaterán simán találsz.
Ha 9v os félvezetős kell akkor pl ruby amp.
Az eBay -en van sok, még magyar eladók is hirdetik.
Sziasztok!
Van esetleg valakinek bevált visszhang effektje énekmikrofonhoz?
Üdv.
Találtam kető jó kis csöves erősítő kapcsolást de a potikkal mintha nem stimmelne valami konkrétan a hangerő szabályzónak lineáris van téve pedig úgy tudom oda logaritmikus kellene meg a többi potit is meg kellene nézni hogy jó-e a típusa a másikon meg semmí nincs feltüntetve. Köszönöm előre is a segítséget.
Valakit tudna tanácsot adni, hogy honnan lenne érdemes csöveket venni ahol olcsó is és megbízható az eladó is ?
BP. IX. ker. Albert Flórián út 22. (leánykori nevén Gyáli út) Puskás Tivadar technikum. Ld. Börze téma.
kicsit drágán jönnék ki ha oda fel utaznék kb 4-5 ezer ft oda-vissza,meg jó néhány óra utazás ezért lenne jobb valami online webshop.
elektroncső. Akkor nagy tételbe vásárolj, vagy tekerj le biciklivel 1-2 megállót.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
vaterán találatam 500ft/db áron 6n2p t ami egész jó dolog csak én nem nagyon szeretem az előre utalásos rendelést .
Én is onnan vettem és megjött. Egy ideje van a vaterának egy rendszere, hogy ha utalsz, de az eladó nem küldi el, akkor a vatera kártalanít. Reklámblokk vége.
Egyébként nekem jobban tetszik gitárerősítőben a ruszki csövek hangja.
Mivel nem tudhatjuk hol laksz, ezért a legegyszerűbb ajánlat volt. Ha több mindent is szeretnél vásárolni, lehet, hogy megérné eljönni egy-egy nagy(nosztalgia) börzére.
12AX7 = ECC83. És dehogy fejeződött be a gyártása. Keress rá, JJ, sovtek is mai napig gyárt. Sőt, JJ volt korábban a Tesla gyár, a sovtek meg... valamelyik ruszki. És a régi 6N2P-t gyártják, ugyanazokkal a gyártósorokkal, de a minőséggel semmi gond. ElectroHarmonix-et ne vegyél, sok mikrofóniás van köztük.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Már tárgyaltam egy ilyen online boltossal és 3600/db és ha jól emlékszek 1800 a szállítási költség. Szóval most jön a gyűjtögetős rész.
Puskás börzén is van. ECC83-akat (tungsram) 3000 körül kapsz, 6N2P csöveket 5-600 Ft körül, de egy bizonyos online aukciós portálon is láttam 500 ért. Nem kell kifizetni azt az 1800 Ft szállítási költséget, ha a kapcsolásod működik, az működik olcsó csővel is. Arra figyelj, hogy a 6n2p-nek más a lábkiosztása, és az csak 6,3V-ról fűthető.
6n2p-t utoljára 300-400ft ért vettem ukránból ebay-én. Ott nézelődnék először.
AC128-al van megépítve az eredeti verzió, de én a rajzon használt tranyót (2N3904) raktam be mert ez esett először kézre. Na már most: szól de gyengén és búg mint az állat. Még csak próba panelen raktam össze, hogy egyáltalán hogy szól. Fotót azért nem mellékelek mert elég gyatra képet tudnék róla feltenni. Tehát ötleteket várok.
Az egyik npn a másik pnp tranyó. BC212-vel kellene megépíteni.
BC547-et raktam be és egész jól működik.
Ennek az áramkörét kezdtem el megrajzolni, de a hangszín résznél elakadtam. Ugyanis a Marshall féle 3 sávos szabályzót akarom betenni helyette. A kérdés: hogyan. Mit hagyjak ki és miben módosítsam?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |