Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   30 / 82
(#) mamaci hozzászólása Jan 5, 2015 /
 
Üdv mindenkinek !

Egy 8 éves WESTEN PULSAR 240 FI hőközpontunk van és azt lehet mondani, hogy mostanig problémamentesen üzemelt. Sajnos a BUÉK-et megadta nekünk, mert elsején arra ébredtünk, hogy k....va hideg van a lakásban. Szikrát adta de nem gyúlt. A férjem megpróbált mindent, azaz leengedte a vizet, ellenőrizte a nyomást, stb... 3-án sikerült beszélnünk a szerelővel, nem volt lehetősége eljönni, távlatokból azt mondta, hogy lehetséges a gázszeleppel lesz a gond. A férjem megint nekilátott a szétszedésnek, ellenőrizte, hogy a gázadagolással nincs gond. Tehát maradtak az elektródák. Csíszolás, beáallítás. Nem működött. A végén a 2 elektróda szálait felcserélte és azóta működik rendesen. A kérdésem, mint laikus, miért van 2 begyújtó elektróda , mi a szerepük, azaz a begyújtáson kívül, és problémát tud-e okozni a szálak felcserélése amíg sikerül újat beszerezni.

A választ előre is köszönöm !
(#) zsidel válasza we240i hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Megvan a hiba oka.A membrán alá volt szorulva egy 1,5 mm kő,ezért engedte a vizet.de most viszont hiába inditom mindig piros-ra kapcsol valami miatt.Mondjuk az elektronika jól el volt ázva.Azt kiszáritottam hajszáritóval.Pár másodpercig üzemel utánna lekapcsol.Valakinek ötlet?
(#) zsidel hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
Köszönöm minden oké.
(#) zoszka válasza zsidel hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Fordítva van bedugva... esetleg...
(#) mamaci válasza mamaci hozzászólására (») Jan 7, 2015 /
 
En nem kapok semmi valaszt?
(#) gazszeres válasza mamaci hozzászólására (») Jan 9, 2015 / 1
 
Kedves mamaci!
Csak azért nem érkezhetett válasz, mert ilyen hibával még talán senki sem találkozott. Nálam a két elektróda vezetékeinek cseréje, és az utána történő megjavulás okozta a meglepetést. Az egyik elektróda a gyújtó, a másik a légérzékelő. Nagy valószínűséggel az érzékelő elektródát kell cserélni. De erről többet csak akkor tudnék, ha már találkoztam volna ezzel a hibajelenséggel.
(#) mamaci válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Koszonom szepen a valaszt. A hokozpont azota is hibatlanul mukodik! Egyelore az anyagiak nem engedik, hogy elektrodat rendeljunk vagy szerelot hivjunk, ugyhogy remenykedunk, hogy baj nem tortenik amig megoldodik az anyagi problema

Enezest kerek, de sajnos ezen a PC-n nem tudok magyar kerakterekkel irni.
(#) Kel hozzászólása Jan 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni, jelenleg egy Westen Quasar D 24F turbós kombi fali gázkazánunk van és szeretnénk lecserélni mit ajánlotok milyent vegyünk szereljünk fől, kb 200-230 ezer ft értékig, megbízhatóság és hosszú élettartam érdekel.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
(#) csferi hozzászólása Jan 23, 2015 /
 
Sziasztok

Westen energy 240fi gázkazánom állandóan fűt, nem kapcsol le.
Amikor már sok lekapcsolom - a padlófűtés aránylag soká hűl vissza.........
Ez lehet-e az elektronika hibája /panelon/ ???
TV-műszerész vagyok, érdemes belemélyedni , vagy valami más okozhatja???
üdv
csferi
(#) zoszka válasza csferi hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Szia. Esetleg kezdhetnéd a termosztáttal, hátha az nem kapcsol ki. Aztán hmv áramláskapcsoló és környéke.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
(#) csferi hozzászólása Jan 23, 2015 /
 
Köszi az ötletet , elfelejtettem leírni, hogy ezen túl vagyok.
(#) csferi válasza zoszka hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
A termosztátot néztem meg eddig....
(#) athew hozzászólása Jan 31, 2015 /
 
Üdv. Nem tudom, hibás működés-e az, hogy a HMV-t használva nem melegíti fel jobban a vízet 30 foknál. Ha elállítom a víz folyását és bekapcsol a fűtés, akkor rögtön felugrik 60-70fokra...
(#) gonczi74 hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Tisztelt Fórumozók és Szakemberek!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek!Van egy kis problémám(?) a 9 éve beüzemelt Westen Energy 240fi gázkazánunkkal. A fűtés bekapcsolása után (analóg fali termosztáttal) kb. 15-20 perc elteltével(ekkor a víz hőfoka már 60°C) a kazán éles, fütyülő hangot kezd kiadni, amit ha megnyitom a meleg vizet abbahagy, ha pedig kikapcsolom a fűtést, nyikorgó hanggal áll le. Nyitott rendszerre van kötve, vegyes tüzelésű kazánnal felváltva használom. Van fűtés és meleg víz is, de félő nehogy később nagyobb gond legyen.
(#) bta válasza gonczi74 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Ha a kazán hőmérője jó (feltehetőleg jó), akkor a hőcserélőt sürgősen vízkőteleníteni kellene! Addig csak kisebb vízhőfokon szabad a használni, hogy még éppen ne sípoljon. Roszabb úgy a hatásfoka, de legalább nem lehet belőle nagyobb baj. Természetesen a melegvizet is le kell tekerni.
(#) gonczi74 válasza bta hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Tisztelt "bta"!
Két nappal ezelőtt, kedves barátommal néhány kupica barack segítségével megcsináltuk a hőcserélő savazását, 2×30 perc áztatás, majd bő forró vizes öblítés követte. Mindent átnéztünk, gondosan visszaraktunk. Lehet balga az ötlet, de nem lehet, hogy kevés a víz a rendszerben, mert elég rég nem volt után töltve?! Ha már utántöltés, lehet a rendszert a kazán alján lévő csapról után tölteni a magasan lévő túlfolyó tartály figyelése mellett?
(#) bta válasza gonczi74 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Tisztelt gonczi74!
A víznyomás rendben van? A legtöbb fali gázkazán el sem indul 1 bar alatt. A feltöltés utáni napokban elegendőnek tűnő nyomás mellett is lehet levegős, habár olyankor erősebb szörcsőgő hangot kell adnia a sípolás mellett (hallani lehet, ahogy részben felforr a víz). A tágulási tartály nyomását is érdemes ellenőrizni, attól is belevegősödhet a rendszer, ha az nagyon alacsony. Amennyiben továbbra sincs eredmény, tapasztalt szerelőtől kellene megkérdezni - én csak amatőr vagyok, és a távjavítás pedig nem az erősségem
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) tibibalogh520 válasza gonczi74 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Szia! Az áztatás nem igazán nevezhető korrekt, kielégítő savazásnak. Savazó géppel(szivattyú) kell áramoltatni a savat!
(#) bta válasza gonczi74 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Idézet:
„Ha már utántöltés, lehet a rendszert a kazán alján lévő csapról után tölteni a magasan lévő túlfolyó tartály figyelése mellett?”

Most esett le, hogy eszerint nyitott tágulási tartály is (is?) van a rendszerben. Akkor nem biztos, hogy olyan egyszerű a történet...
Bővebben: Link
Ahogy tibibalogh520 is írta, lehetséges, hogy a savazás eredménye nem volt kielégítő. Látatlanban sok minden elképzelhető.
(#) gonczi74 válasza bta hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Igen, ez nyitott rendszer és csak egy tágulási tartály van(legalább is tudomásom szerint) a már meglévő vegyes tüzelésű rendszerhez. A nyomásmérő állandóan a nullán áll vagy csak kicsit mozdul. Kétszer fél óra, mert nem akartunk túlzásba esni és inkább az eszünkre (meg mások javaslatára) hallgattunk, mint inkább a "barack" szavára. Szóval nem volt kellően hatékony! Egy ilyen művelet mennyibe kerül és hol találok korrekt szakembert Borsodban?!Előre és köszönöm és persze a gyors válaszokat is!
(#) zsoleszovics hozzászólása Feb 5, 2015 /
 
Nekem sürgős válasz kellene. Az a problémám, hogy kihúztam a westen 240 fi gázkazán konnektorát és utána azonnal visszanyomtam. Viszont elkezdett világítani a hibajelző pirosan. Régebbi típus lehet, mert csak tekerőgombok vannak rajta és a 3 kijelző, víz, fűtés és a hiba. Most nem fűt és nem is melegíti a vizet. Ha R (reset)-re állítom kb. 10 másodpercig fűt és a meleg vizet is addig melegíti, utána ismét a piros jelzés világít. Azért kellene sürgős megoldás, mert most mind fázunk és fürdeni sem tudunk, amíg meg nem oldódik
Nagyon köszönöm a válaszokat.
(#) tibibalogh520 válasza zsoleszovics hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Szia!
Na akkor fordítsd meg a villásdugót, és úgy dugd vissza a konektorba.
Tehát, ahogy volt, mielőtt kihúztad!
Ja, és egy reszetet adj neki természetesen.
Üdv Tibi.
(#) zsoleszovics hozzászólása Feb 5, 2015 /
 
Vicces, de fejjel lefelé volt a dugó és megfordítottam, utána lett hibajelzés
Viszont reszeteltem kétszer is, ennek ellenére ugyanúgy kb. 10 másodpercig működik rendesen, mint ahogy leírtam. Nem lehet, hogy valami pöcköt kellene tekergetni, hogy a nyomás kiegyenlítődjön? (valaki ezt tanácsolta) A nyomás 1,5 BAR, ami úgy tudom, normális.
(#) zsoleszovics hozzászólása Feb 5, 2015 /
 
Igazad volt Tibi Nem mindegy, hogyan van a konnektorban a villásdugó
(#) tibibalogh520 válasza zsoleszovics hozzászólására (») Feb 6, 2015 / 1
 
Na ugye?! Fázis érzékeny a készülék. De ez a gépkönyvében is le van írva.
Örülök, hogy ezzel megoldódott a problémád!
Üdv Tibi.
(#) dbada0618 hozzászólása Feb 14, 2015 /
 
Üdvözletem minden fórumozónak!!

Abban szeretném a segítségüket kérni hogy van egy Western 240 fi Gázkazánom és a 30 fok alatt pirosan villog a LED kijelző.A kazán kézikönyve azt irja hogy "Gázelzáródás".Mi lehet a probléma?Mi okozza és hogyan lehet helyrehozni?

Segítségüket előre is köszönöm!!
(#) szamóca válasza dbada0618 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Nem volt esetleg a gázszolgáltatói oldalon valamilyen javítás? Ha a nyomás lecsökkent a hálózaton, akkor a nyomáscsökkentőnél kiold egy elzáró, amit vissza kell nyomni.
(#) dbada0618 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Kedves Szamóca!
Az a probléma hogy a házba bejön csak a Gázkazánba nem jut el.
Mit kellene tennem?Próbáltam Resetelni de semmi.Elindítom majd 2 másodperc múlva megáll.

Válaszodat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
(#) szerediattis válasza dbada0618 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Víznyomás rendben?
(#) timmmy92 hozzászólása Feb 22, 2015 /
 
Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy van egy westen 20i tipusú gàzkazánom ami csak akkor ad meleg vizet ha koppon megy a fűtés. Tegnap este teljesen megállt. Fűtés sincs. Mit tudnék tenni szerelő elött?
Következő: »»   30 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem