Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   150 / 292
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Mert csak készenlétből nem tud visszakapcsolni a táp valamelyik része. Ha kapcsoló üzemű a táp akkor simán előfordulhat.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) SzabóRobi válasza zoszka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Köszönöm, holnap neki is ugrok délelőtt.
(#) karbantarto51 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Köszönöm ezt körbejárom.
(#) nandor zsigmond hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Üdv mindenkinek.Most kaptam vissza javításból egy Honeywel vezérlőt álló gázkazánhoz való,Folyamatosan szikráztat de hiba jelre sem áll ki,gázszelepet sem nyit.Előtte be be indult de rövid idő múlva le állt.Tud valaki segíteni?
(#) SzabóRobi válasza zoszka hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Üdv!

Kivettem a két alkatrészt. Persze a kondi egyik lába le is jött az oldaláról, pedig úgy bántam vale, mint a szűz lányokkal szokás. (Visszaforrasztható simán ez a lábacska, vagy új kondi kell?)
A trafó alján 3 érintkező van. A 2-3 között 0 ellenállás van. 1-es semelyikkel nem zár össze.
A trafó kimenetén (ahonnan a 2 elektróda jön) 1,29 Ohm ellenállás van.

Véleményetek szerint a trafó jó, vagy sem? Illetve be lehet szerezni ilyet, vagy hallgatni kell a "szakira", és panelt kell cserélni?
Hálásan megköszönök minden segítséget!

IMG_0187.JPG
    
(#) zoszka válasza SzabóRobi hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
A kondinak óvatosan visszaforraszthatod a lábát csak ne olvaszd be túl mélyen. A trafón mért értékek rosszak. Valószínű az lesz a baj. 2-3--> 1-3ohm, gyújtó --> 700-800ohm.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
(#) DoDo69 válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Üdv!
Milyen készülékben próbáltad a vezérlőt, és a vezárlő száma?
(#) SzabóRobi válasza zoszka hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Köszönöm szépen!

Beszerezhető valahol egy ilyen trafó? Én (illetve a google) nem találtam, akárhogy is kerestem.
Vagy ez azt jelenti, hogy valóban az egész panelt ki kell cserélni?
Köszönöm a segítséget!
(#) kxn hozzászólása Márc 3, 2015 /
 
Üdv!
A termosztát áthelyezése közben feltehetőleg rövidzárlat keletkezhetett (igen, tudom orbitális barom vagyok, hogy nem áramtalanítottam előtte) a kazánunk vezérlőpaneljében, aminek következtében most a se kép, se hang állapot állt elő (nincs hibakód, mert a kijelzőn sincs semmi ). A vaillantos szerelő szerint a panel 80e+munkadjért cserélendő. Elképzelhető, hogy javítható a panel? Ha igen, ki vállal ilyesmit?
Köszönöm
(#) zoszka válasza SzabóRobi hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
A legtöbb vezérlésben ilyen van, max más lábkiosztással. Ha kicsit visszaolvasol van pár link megosztva ahol javítják esetleg.
(#) DoDo69 válasza kxn hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Üdv!
Azért megérne egy próbát itt
(#) Lucifer válasza kxn hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Valószínűleg javítható. Kellene a panel pontos típusa, esetleg kép róla.
(#) nandor zsigmond válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Üdv.starktherm álló gázkazán a paciens-s 4565 a vezérlő.Most vissza küldtem Pestre sajnos itt Miskolc környékén nincs hozzáértő vagyis nem tudok róla.Hát elvileg csütörtökön vissza kapom és remélem a legjobbat.
(#) DoDo69 válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Abban milyen a vezérlő? s4565 és a betüjele? AM CM ... fontos az utolsó betü.
(#) kxn válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Köszönöm, időközben megoldódott, szerencsére csak egy biztosíték ment ki
(#) nandor zsigmond válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
üdv,AM
(#) sebokr válasza SzabóRobi hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Üdv
Tudnál csinálni közelebbi képet a trafóról esetleg adatok felirata látszódjon ha van rajta. Illetve a panelról amiben volt. Sok alkatrész más kazánokban is megtalálható. Vannak itthon rossz panelek amiben a gyújtás biztos jó. Megnézném hátha stímmel valamelyik.
Roland
(#) DoDo69 válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Üdv!
A készülék kapcsolását néztem a gépkönyvben és a vezérlő nem az s4565 AM hanem a S 4565 B 2025 vagy átvan alakítva a bekötése a vezérlőnek esetleg .
(#) nandor zsigmond hozzászólása Márc 4, 2015 /
 
Nem tudok róla ,hogy lett volna átkötés.Most vissza küldtem ahol jjavították írva a hibát.Pénteken vissza jö és akkor tudósítanálak mire jutottam,vagy mint lett kész.Üdvözletem.De szerintem nem jól írtam a az Am-et.
(#) sebokr válasza zoszka hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Üdv.
Sajna nem sikerült megcsinálni. Be lett vonva márkaszervizes kolega is. Panelcsere, házszelep csere sem oldotta meg a dolgot. Ha sikerül begyulladnia pl melegvíz üzemben akkor átvált fűtésre ott minimum, maximum értékek tökéletesek a gyári értéket produkálja. Ez elég nagy rejtély lessz.
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Márc 5, 2015 /
 
Legalább a 2 legdrágább alkatrész cseréjét megúsztad.
Gondolom nem fizettete ki a szerelő, hanem visszarakta a régit. Így lenne korrekt.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
(#) sebokr válasza zoszka hozzászólására (») Márc 5, 2015 /
 
Nem fizettette ki vissza ment a régi. Mai nap ventillátort cserélt, jónak tűnt simán indult. 1 óra elteltével leállt mert felfűtött és többet nem indult el. Maradt ugyan az a hibajelenség. Melegvíz tökéletesen indul fűtés nem tud indulni. Mostmár marad a fejvakargatás. Kimérték a villanyt is gázt is tökéletes. 1 lehetőség a kémény hiba. legalábbis nekem nincs több ötlet.
(#) JZoli hozzászólása Márc 6, 2015 /
 
A mai nap hozzá került egy Chaffoteaux Elexia Comfort 24 FF vezérlőpanel, ionizációs lángőrzés hibával. Az a gondom, hogy én a kazánt sem láttam, de a panel bekötését sem találom sehol sem. Nem tudna valaki egy bekötési rajzot esetleg feltenni róla? Esetleg a beazonosítás miatt egy kép róla, bár ez is a netről való:

682842.jpg
    
(#) sebokr válasza JZoli hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Dobd ki belőle az összes kondit az elkok kivételével és megjavul. Általában a gyújtó trafó mögötti a rossz, de a többi is gyenge.
(#) JZoli válasza sebokr hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Az a kondi mérve mégy kicsivel nagyobb kapacitású, mint ami rá van írva, meg a gyújtáshoz való, mert azt "süti rá" a gyújtótrafóra . A lángérzékeléshez így sok köze nem lehet. A kazán mindig begyújt, csak néha nem érzi, hogy sikeres volt a gyújtás. Azért változatlanul örülnék egy bekötési rajznak!
(#) duna hozzászólása Márc 8, 2015 /
 
Sziasztok!
Hasonló gondokkal küzdök tegnap óta, mint "kato 10" 2014. májusában. Nekem is Buderus Logano kazánom van, G 224 L típusú, a vezérlője szintén ECOMATIC 2000. A hibakijelzés is ugyanaz: EGORELE HIB. Elég sokszor próbáltam a reteszoldó gombbal indítani. Beindul, de amikor belobban 1-2 sec után le is áll. A reteszoldó (gyújtásvezérlő) SATRONIC TFI 812,2; mellette levő kis fekete doboz, gyújtótrafó típusa: SATRONIC ZT 870.
Segítséget abban kérnék, hogy mi lehet a hiba oka, esetleg ismertek-e Szentendre környékén Buderusos szakembert, valamint tud-e valaki megbízható, nem túl drága elektromos kazánt ajánlani, ha esetleg a mostanit ki kellene dobnom, de tartalék kazánnak is jó lenne.
Köszönettel: duna
(#) JZoli válasza duna hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Ebben a TFI gyújtásvezérlőben általában három hiba szokott előfordulni. z egyik a hőrelé tekercse megszakad,ilyenkor ha csak a ventilátor megy (ha van a készülékben, és semmi egyéb nem történik. A másik hiba, hogy be is kapcsoja a gyújtás is, sőt a gyújtóláng is begyújt, de a lángérzékelés nem jó,ilyenkor a benne lévő kis panelon egy elkó megy tönkre, ez egy 2,2u/63V-os kondi. A harmadik meg néha azt csinálja, hogy a hőrelé harmadik legkisebb érintkezője tapadva marad (a felmágneseződés miatt) és csak később váltana át, de addigra kiáll hibára a vezérlő. Első körben ezeket kellene megnézni, de ez azért jártasságot kíván az elektronikában erre figyelj oda!
(#) sebokr válasza JZoli hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Üdv Igen rosszul olvastam, mert szokásból jött hogy nem indul vagyis nem gyújt. De akkor is a kondikat nézd végig mert ha begyújt de nem marad égve az kondi hiba 90%-ban. Leírást nem lehet találni szerintem sehol. Vagyis nekünk sem sikerült.
(#) JZoli válasza sebokr hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Az a gond, hogy azt sem tudom, hogy melyi "kivezetésen" van a lángőrzése, ezt szerettem volna megtudni, hogy tudjam, merre keressem a hibát. Hát ez nem nagyon akar sikerülni. Holnap kellene visszaadnom a panelt, de így még mérni sem tudok rajta. Kétoldalas lévén nem olyan egyszerű az alkatrészeket kiforrasztgatni, hogy végig lehessen mérni az "összes" kondit. Csak arra gondoltam, hogy van itt olyan szaki aki ezzel a tipussal foglalkozik többet és esetleg megkönnyíti a dolgom. Hát ez van.
(#) tibibalogh520 válasza JZoli hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Szia Zoli!
Ha nem találtál a panelen külön "Flame" csatlakozási pontot (Többnyire külön álló csúszósaru panelba ültetett "fiú" része), akkor a szikráztató elektróda egy személyben tölti be a lángőrzés feladatát is!
Ez esetben, a gyújtótrafó szekunder körének "talppontjáról" van elvezetve az ion áram!
A spórolás átka....
Sajnos pontos infóm nekem sincs az adott készülékről.
Sok sikert, üdv Tibi.
Következő: »»   150 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem