Fórum témák
» Több friss téma |
Az a trutyóba hasra fordított hosszú fekete tokos. Meglehet nem lesz könnyű a beszerzése.
Már meg is rendeltem alin.Egyébként annak nem kellene hűtés mert nagyon forró volt,igaz most is az.
Akkor is kell hangolni ha ennek van egy kijelzője és állítani lehet 88-107-ig a sávot?
Ez a készülék egyébként.FM adó
Már hogy a csudába ne kéne. Rendes hűtés nélkül hamar tönkremegy. Ha azt vesszük, hogy nagyjából 60 % a hatásfoka a végfoknak, 40 % -ot, nagyjából 3 W -ot el kell disszipálnia. Az meg nem kevés.
A végfok illesztését kell az épp működő példányhoz hangolni, a teljes működési sávban. Ha nem, vagy nem jól teszed, elszáll a tranzisztor. jujj. Most látom, ekkora teljesítményre ilyen kihúzható antennát használni kész életveszély. Ha nem húzod ki rendesen, oda az illesztés, a pálca darabok közötti csúszó kontaktus korrodál, szintén, az pedig a végtranyó halála. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Köszönöm a gyors válaszod,most megnyugodtam,nagyon hálás vagyok érte tényleg
![]()
Sziasztok!
Szükségem lenne egy FM adóra, amivel a PC hangkártyájának a jelét át tudom vinni egy rádiós erősítőre, vagy hifire. Néztem e-bay-en is, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésem, azért érdeklődni szeretnék, hogy valakinek nincs véletlenül olyan működő kapcsolása, ami USB-n keresztüli 5V-os táppal, hangkártya jelet bemenetként használva működik? Eredetileg olyat szerettem volna, amit egy USB-s hangkártyaként lát a pc és közvetlenül egy beállított frekvencián sugározza tovább, így nem kéne az usb sticket és a hangkártyát kábellel összekötni. De ez normális áron sajnos nem beszerezhető. * A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Arra is gondoltam, csak a google nagyon sok kapcsolást talált. Így azért írtam a topicba, hátha csinált már valaki olyat, ami bevált neki.
Üdv.
Van egy 1,5 W fm adóm ami után szeretnék kötni egy erősitőt, hogy nagyobb legyen a vételkörzetem(most 2-3 km). Ezt az erősitőt vettem de nem tudom, hogy ráköthetem e? Mivel a leirás első részében " in minimum 10mw or 20mw -max 1.5w pwr adjuster out 15w-20w 24w max " igy van irva a második részben pedig igy "in 10mw or 20mw pwr adjuster out 15w-20w 24w max" most akkor ráköthetem a 1,5 W-ot vagy sem?
Közvetlenül USB -s csatlakoztatás nehéz lesz. De létezik pl. BA1404 IC, amely egy komlett sztero adót tartalmaz, ezzel viszonylag könnyen megoldhatod a problémádat a hangkártya kimenetéről, ill ha ragaszkodsz az USB csatlakoztatási lehetőséghez, akkor összeépítheted egy külön vásárolt USB -s külső hangkártyával.
Megépített kapcsolásokat találhatsz pont ebben a topikban, pl. ha kilistázod a topik képeit, ill a fórum cikkei között keresve Novak fórumtárs munlkásságára. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Nem kötheted rá közvetlenül. A bemenetre 10 - 20 mW jelet lehet adni, amt a teljesítmény erősítés állításával 15 - 20 W kimenő teljesítményre lehet jusztírozni.
De remélem tisztában vagy azzal, hogy ez engedélyköteles, még a tevékenység is. Talán szakembert sem ártana bevonni ebbe a teljesítmény erősítős projektbe, mert azért itt nem egészen két doboz egyszerű összedugdosásáról van szó. A fokozatok összekapcsolása után hangolás, beállítás szükséges, mert ekkora teljesítmények mellett jelentős zavarforrás keletkezhet, amiről neked műszerek, és szaktudás híjján fogalmad sem lehet.
Köszönöm a választ akkor nem kötöm rá.Annyit tudok én is, hogy ha ezzel megfognak biztos nem viccelődni jönnek majd.De nem terveztem 10-szeres ugrást végezni egyböl hanem csak egy picit erősiteni próbálgatni.Mivel csak hobbi szinten megy ez az egész.
Azzal is légy tisztában, már az eredeti sem hobbi kategória.
Nem ártana, ha nem próbálgatnál, hanem először az elméleti részeket tisztáznád, azután jöhetnek a próbálgatások, méricskélések, műszerekkel, műterhelésre. Gázossá akkor válik a dolog, ha antennára kötöd, pláne, ha az eleve nem hibátlan. Úgy 50 nW kisugárzott teljesítmény az amivel nem nagyon lehet lebukni, ez nagyjából 100 mW adóteljesítményt jelent, egy nem túl jó antennával. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Feltételezem, van erre a "sávra" swr-mérőd, meg nem csak egy körsugárzó "bot" az antennád...
Mindenesetre ha megcsípnek, annyi lesz.. ![]()
Az SWR mérő édeskevés lesz, hanggenerátor, frekvencia mérő, teljesítmény mérő, löket mérő, spektrum analizátor, műterhelés szükséges lenne a beállításhoz. Csak a legvégén az antenna pontos beállításához kell az SWR mérő, de ahhoz is megfelelőbb egy tracking generátoros spektrum analizátor SWR mérőhíddal.
Ja, hát aki ért is ezekhez, bocs..
![]() Majd először megtanulja, vagy bennmarad a végfokban a watt és már nincs is szükség ezekre a müszikre...
Hello!
Vegyél autóba való transmittert, az tud USB-ről fogadni jelet. És sztereóban megy,és lehet hangolni is. Az ára sem borsos,3-5 ezer forint.
Két fm adóm van a kis fekete a 1,5 W 2n3553 végfokkal, a másik 5-7 W körüli külföldi oldalrol származik.A 1,5 W-sal 2 évig folyamatosan adtam, az 5 W-osal csak nagyonritkán(5-6 km vételkörzet).De ilyen vagyok mindig feszegetem a határokat, ugy hogy senkinek ne zavarjam a vételét.Az antenna a pira.cz oldalrol készitettem. Lehet hogy az illesztés nem tökéletes de jol müködik mindkét adó.
Nincs swr mérőm.Az anntennát a pira.czoldalrol épiettem.
Nem szabad,de mi is minden hétvégén lövünk egész éjszaka,természetesen olyan sávon ahol a közelben sincs még egy osztrák adó sem,veszélyes igen,de a kalóz rádiósokat is ez éltette régen,és most is.Ismerek egy Pécsi srácot aki katonai adóval szórja ha kedve van,na ott nem 10.W-al jön a cucc. Ne add fel továbbra sem,de csak okosan
![]()
Ha figyelmesebben olvasol, láthattad volna, hogy nem nekem van rá szükségem.
Ez az USB -s dolog pedig nem ennyire egyszerű. A számítógépnek, hogy ki tudja adni a hanganyagot az USB portra, ott USB -s hangkártyát kell látnia. A trasmitter USB bemenete, pedig nem hangot, hanem adatot kér, adattároló eszközről. A számítógép USB csatlakozója is adat formátum átvitelére való, de két USB hostot szembekötni egyszerűen nem lehet. Ahhoz valami híd kellene, de az nincs az FM transmitterben, abban csak egy adatolvasó van.
Tudod, erre mondják, addig jár a korsó a kútra, amíg . . .
Értem én hogy bármikor vége lehet de ez mégis olyan hobbi ami nem árt az embereknek mert nem
kárositok meg vele sénkit és semmit.
Fizikailag valóban nem, de jogokat, lehetőségeket igen. (de nem szeretném ragozni, nem rám tartozik, ahogy a művelt angol mondja, not my buisness)
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Ha már zenét töltesz le is jogokat sértesz,ne menjünk bele nem erről szól a fórum,amíg lehet addig csináljuk
![]()
Sziasztok!
A következő linken van egy gyári belkin fm transmitter, és nem értem hogyan oldotta meg a srác stereo tool segitségével az Rds átlövését ezzel a belkin-nel stereo jack dugon keresztül... ![]() A hangkarim Esi julcsa és támogatja a 192 kHz be is állítottam de nekem nem müxik! ![]() Bővebben: Link Tudna valaki segiteni esetleg? ![]() Nagyon megköszönném. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2015
Az, hogy RCA, vagy akármilyen csatlakozó, az mindegy. Az URH műsorszóró adóknál az RDS egy járulékos, lassú adatátvitelt jelent, amivel a vivőt még meg modulálják. Ha a vevődben nincs megfelelő dekódoló egység, (a hangkártyában pedig biztos nincs) akkor nem is fogod látni. Ennek sem a mintavételezési frekinek, sem az AD felbontásának nincs köze. Ezek csak a hangcsatornákat kezelik alapból., a dekódolt RDS jel el sem jut a gépig.
A vevőm támogatja az rds-t...
Itt a kérdés az volt, hogy a pc-és progival 'STEREO TOOL' progival elöálittott RDS-t hogyan tudja átlöni a gyári belkin transmitterel amiben alapbol stereó coder ic van, erre tudtommal csak a pc-böl kijövő hang mehetne a jackon keresztül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |