Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM adó kapcsolások kérdések
Lapozás: OK   103 / 103
(#) pucuka válasza wtom hozzászólására (») Sze, 14:26 /
 
Idézet:
„vállalat pont pl. 433 mhz sávot használná valamilyen kulcsfontosságú eszközzel való kommunikáláshoz.”

Szerinted egy mobilkommunikációs vállalat nem elég nagy? A Te apróka modulod nem csak 433 MHz frekvencián sugároz, hanem sok más frekvencián is, persze különböző szinteken.
Az RTL SDR -el gyakorlatilag térerősség mérést végeztél. Csakhogy annak vannak módszeri.
Egyrészt az vevő érzékenységén túl befolyásolja az antenna milyensége, nyeresége/vesztesége, és a föld feletti magassága. Egy ilyen mobilos cég antennái vidéki környezetben 30 m, vagy annál magasabban van a környezethez képest (ha lehet valamilyen dombtetőn) a lehető legnagyobb ellátott terület érdekében, jól illesztett érzékeny vevőkkel.
A földfelszínen, esetleg egy szobában levő íróasztalion nem hallasz semmit, (mert ugyanazon a frekvencián a másik oldalon is vevő van) Viszont az vidáman veszi pl. a kisugárzott harmonikus, vagy egyéb frekvenciáidat, és természetesen zavarként érzékeli.
Többek között ezért is mondtam, hogy nem fogsz tudni megbizonyosodni arról, hogy egy 6 km mező közepén nem fogsz zavarni senkit.
(#) wtom válasza pucuka hozzászólására (») Sze, 20:25 /
 
Éppen ezért léteznek különféle zajszűrési módszerek, a használt sávszélességen kívül a zavarás nem tűnik olyan komolynak rtl sdr alapján(saját tapasztalat és videó) + olvastam fórumokat. Arról nem beszélve szomszéd nagy hatótávú vezetéknélküli kapunyitója is 400 valamennyi mhz-en működik.

100% biztos nem létezik, de azért a napi 1-2 irányított néhány mikrowattos keskeny sávú adattovábbítás nem hiszem, hogy kifektetne egy mobilkommunikációs vállalatot aminek a létezéséről nem is tudok(faluban csak mg. vállalat van) + úgy, hogy előtte azért nem fixpontú rtl sdr-ezést is végzek + következő település 10 km-re van domb mögött.
(#) szsrobert válasza pucuka hozzászólására (») Csü, 9:27 /
 
3 teherauto 3 oranal.
A2 14 66. Ezek is adatok, szoban kozolve.
A jog megallapodas. Sok orszagban mas a jog, vagy nem is foglalkozik senki a radiozasaval.
Vizszint tovabbitast GSM internettel is meg tud oldani 1000Ft/ho alatt.
Következő: »»   103 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu