Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2686 / 3649
(#) Remci hozzászólása Dec 29, 2016 /

Köszi mindenkinek a tippeket, van csiszoló, gyalu és maró gép is. Van rossz plexim, holnap kipróbálom rajta hogy melyik megoldás lenne jó hozzá és majd azzal fogom élesben csinálni. Majd bemutatom az eredményt.
(#) jdani válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Tudtommal ki sem épült. Így a fülke is maradt, és a fal is vékonyabb, jobban hűl. Úgyis felújítás lesz, mivel egyenlitsem ki? Polisztirollal, vagy inkavb tegla?
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 1 /

Rakd tele valami megmaradt hulladékkal a hőszigetelésből. Glett rá, jó a parasztnak elv alapján. Úgysem te fogsz ott lakni, tapéta alatt meg nem mindegy?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Fogpasztás utólagos fényezést még csak hallottam, de sohasem próbáltam.
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Én már próbáltam, de előtte a felületet 500-as, majd 1000-res vizes papírral megcsiszolnám. A fogkrém helyett is inkább valamilyen polirpasztát használnék. A fogkrém is jó, ha nincs más, de manapság minden kapható, ez a megoldás még a szocializmusból maradt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Én fogok itt lakni, és maradt régi tégla fal bontásból
De a polisztirol nem jobban szigetel?
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Jobban szigetel, de nem tudsz hozzá semmit rögzíteni, és nincs tömege sem hőtani szempontból. Kívülről nem lesz hőszigetelés? Ha nem tégla lesz a fal, nekitolod a széket, és benyomódik.
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Azon a 2 négyzetméteren a jobban szigetelés gyakorlatilag semmit nem jelent. Én úgy hagynám. Körülötte ablak ajtó, azokhoz képest a vékonyabb fal szuper szigetelés.
(#) erdgab válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Valamikor az "ős" időkben,más nem lévén,én krétaporral és gyufásdoboz oldalával (ahol a gyufaszálat végig kell húzni,hogy meggyulladjon) csiszoltam,políroztam plexi élét sikerrel,türelem munka,de meg is lehet melegíteni óvatosan és átlátszóvá válik.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Biztos nem.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Penészedni fog. Kívül 5cm vastag nikecel, azt csok.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Olvasd el a többi hozzászólást is.

Nem fog penészedni, nagyimnál is ilyen a fal két helyen, időtlen idők óta.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Idézet:
„én asztalos gyalugéppel próbálnám meg. Nem biztos, hogy örülni fognak neked, talán az asztalos meg sem enged ilyesmit a gépén.”

Leírom újra: Olvasd el a többi hozzászólást is.
(#) jdani válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Akkor ha már nem is a szigetelés miatt, de amiatt Hogy ne legyen ott beugras, mivel töltsem ki a fülkét?
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Téglával. De az új téglasort jól kell kötni a régihez, ehhez nem értek. Gondolom a vakolatot leverni, és kötésssel lenne jó, azaz a falból pár helyen téglát kipiszkálni, és az új fal pár tégláját oda bedugni, hogy azok a tégák fele a régi, másik fele az új falban legyen.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Ha jót akarsz akkor vagy a fallal egyenértékű dologgal, például cseréppel - habarcsban, akkor nem okoz gondot sem a pára, sem a dilatáció. Vagy gipszkarton.
(#) jdani válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Ja, így gondoltam én is, hogy amiből készült a fal, abból kellene kitölteni is.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Mert nem gombfociztál, én (meg a haverok is) sokat kipolíroztam mackó-fogrém módszerrel.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Jó gondolat. A kötés alapvetően jogos felvetés, de soha nem fog együtt mozogni az eléfalazás. Mindig lesz eltérés, repedhet. erre találták ki a rabicot (csirkeháló) és az üvegszálas fóliát. Persze kikötni, bedrótozni nem árt, de a drótos technológiánál a rozsdásodás okozhat gondot. Fontos azonban az is, hogy szilárdság tekintetében egy falazatnak homogénnek illik lennie. Igaz ez nem teherhordó falazat, mert van fölötte (kell lennie) áthidalónak. Ha marad így - az sem gáz. Az ablakok úgyis sokkal több hőt visznek el. Gépészetileg és építészetileg egyébként, ahogy elnéztem a képet indokolt is lett volna ott fűtőközeg alkalmazása éppen az ablakfelület miatt, mert látok csúnya páranyomokat, amit szárítani kellene. Mostanában ilyen helyen, ahol ekkora ajtó és ablakfelület van - padló fan-coilokat írnak elő. Vagy más, szárító fűtést.
(#) speedbump hozzászólása Dec 30, 2016 /

Rá lehet-e keresni itt a hobbielektronikán a saját hozzászólásaimra. Köszönöm.
(#) szitko válasza speedbump hozzászólására (») Dec 30, 2016 / 1

(#) speedbump válasza szitko hozzászólására (») Dec 30, 2016 1 /

Fantasztikus! köszi.
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Dec 30, 2016 / 1

Nos, próbálkoztam. Először szalagcsiszolóval leszedtem a megfelelő méretre, persze sűrűn vizeztem hogy ne olvadjon meg. Utána 500-as vizes csiszoló vászonnal fényesre csiszoltam. Ezután átcsiszoltam 2000-es vizes papírral, majd autó fényező ismerőstől kapott polír pasztával políroztam. Lehetett volna még finomítani rajta, de első próbálkozásra ilyen lett. Nem tudom a képen mennyire látszik, de csak telefonnal tudtam fotózni. Az első kép az eredeti oldal, a másik a megmunkált.
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Jó ez és kevesebb kínlódással sikerült, mint fogkrémmel sikerült volna. Abból csak az olcsó kínai fajta elég durva ehhez a művelethez.
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Köszi. Ez csak az első próbálkozás volt. A többi már jobban sikerült, azon át ugyan úgy el tudtam olvasni az alatta lévő szöveget, mint a gyárilag megmunkált oldalon keresztül. De azokat sajnos már nem fotóztam.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 31, 2016 /

Az előzőekkel kapcsolatba az jutott eszembe vajon mikor jut el a "Csináld magad" egy olyan szintre, hogy a gyáripart visszavesse. Vannak dolgok amiket kézzel csinálok vagy másokat kérek meg rá, hogy jobb legyen a boltinál.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Sosem, ez a tendencia visszafelé megy. Amit régen magunk csináltunk, ma megvesszük.
(#) kowi válasza Remci hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Legközelebb azt próbáld meg hogy wd40-et raksz a polirpapírra víz helyett (öntőmintákat így szoktak felpolírozni utána gyémánt paszta végül pikál paszta)
Következő: »»   2686 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem