Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszi mindenkinek a tippeket, van csiszoló, gyalu és maró gép is. Van rossz plexim, holnap kipróbálom rajta hogy melyik megoldás lenne jó hozzá és majd azzal fogom élesben csinálni. Majd bemutatom az eredményt.
Tudtommal ki sem épült. Így a fülke is maradt, és a fal is vékonyabb, jobban hűl. Úgyis felújítás lesz, mivel egyenlitsem ki? Polisztirollal, vagy inkavb tegla?
Rakd tele valami megmaradt hulladékkal a hőszigetelésből. Glett rá, jó a parasztnak elv alapján. Úgysem te fogsz ott lakni, tapéta alatt meg nem mindegy?
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Fogpasztás utólagos fényezést még csak hallottam, de sohasem próbáltam.
Én már próbáltam, de előtte a felületet 500-as, majd 1000-res vizes papírral megcsiszolnám. A fogkrém helyett is inkább valamilyen polirpasztát használnék. A fogkrém is jó, ha nincs más, de manapság minden kapható, ez a megoldás még a szocializmusból maradt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Én fogok itt lakni, és maradt régi tégla fal bontásból
![]() De a polisztirol nem jobban szigetel?
Jobban szigetel, de nem tudsz hozzá semmit rögzíteni, és nincs tömege sem hőtani szempontból. Kívülről nem lesz hőszigetelés? Ha nem tégla lesz a fal, nekitolod a széket, és benyomódik.
Azon a 2 négyzetméteren a jobban szigetelés gyakorlatilag semmit nem jelent. Én úgy hagynám. Körülötte ablak ajtó, azokhoz képest a vékonyabb fal szuper szigetelés.
Valamikor az "ős" időkben,más nem lévén,én krétaporral és gyufásdoboz oldalával (ahol a gyufaszálat végig kell húzni,hogy meggyulladjon) csiszoltam,políroztam plexi élét sikerrel,türelem munka,de meg is lehet melegíteni óvatosan és átlátszóvá válik.
Penészedni fog. Kívül 5cm vastag nikecel, azt csok.
![]()
Nem fog penészedni, nagyimnál is ilyen a fal két helyen, időtlen idők óta.
Idézet: „én asztalos gyalugéppel próbálnám meg. Nem biztos, hogy örülni fognak neked, talán az asztalos meg sem enged ilyesmit a gépén.”
Leírom újra: Olvasd el a többi hozzászólást is.
Akkor ha már nem is a szigetelés miatt, de amiatt Hogy ne legyen ott beugras, mivel töltsem ki a fülkét?
Téglával. De az új téglasort jól kell kötni a régihez, ehhez nem értek. Gondolom a vakolatot leverni, és kötésssel lenne jó, azaz a falból pár helyen téglát kipiszkálni, és az új fal pár tégláját oda bedugni, hogy azok a tégák fele a régi, másik fele az új falban legyen.
Ha jót akarsz akkor vagy a fallal egyenértékű dologgal, például cseréppel - habarcsban, akkor nem okoz gondot sem a pára, sem a dilatáció. Vagy gipszkarton.
Ja, így gondoltam én is, hogy amiből készült a fal, abból kellene kitölteni is.
Mert nem gombfociztál, én (meg a haverok is) sokat kipolíroztam mackó-fogrém módszerrel.
![]()
Jó gondolat. A kötés alapvetően jogos felvetés, de soha nem fog együtt mozogni az eléfalazás. Mindig lesz eltérés, repedhet. erre találták ki a rabicot (csirkeháló) és az üvegszálas fóliát. Persze kikötni, bedrótozni nem árt, de a drótos technológiánál a rozsdásodás okozhat gondot. Fontos azonban az is, hogy szilárdság tekintetében egy falazatnak homogénnek illik lennie. Igaz ez nem teherhordó falazat, mert van fölötte (kell lennie) áthidalónak. Ha marad így - az sem gáz. Az ablakok úgyis sokkal több hőt visznek el. Gépészetileg és építészetileg egyébként, ahogy elnéztem a képet indokolt is lett volna ott fűtőközeg alkalmazása éppen az ablakfelület miatt, mert látok csúnya páranyomokat, amit szárítani kellene. Mostanában ilyen helyen, ahol ekkora ajtó és ablakfelület van - padló fan-coilokat írnak elő. Vagy más, szárító fűtést.
Rá lehet-e keresni itt a hobbielektronikán a saját hozzászólásaimra. Köszönöm.
Nos, próbálkoztam. Először szalagcsiszolóval leszedtem a megfelelő méretre, persze sűrűn vizeztem hogy ne olvadjon meg. Utána 500-as vizes csiszoló vászonnal fényesre csiszoltam. Ezután átcsiszoltam 2000-es vizes papírral, majd autó fényező ismerőstől kapott polír pasztával políroztam. Lehetett volna még finomítani rajta, de első próbálkozásra ilyen lett. Nem tudom a képen mennyire látszik, de csak telefonnal tudtam fotózni. Az első kép az eredeti oldal, a másik a megmunkált.
Jó ez és kevesebb kínlódással sikerült, mint fogkrémmel sikerült volna. Abból csak az olcsó kínai fajta elég durva ehhez a művelethez.
![]()
Köszi. Ez csak az első próbálkozás volt. A többi már jobban sikerült, azon át ugyan úgy el tudtam olvasni az alatta lévő szöveget, mint a gyárilag megmunkált oldalon keresztül. De azokat sajnos már nem fotóztam.
Az előzőekkel kapcsolatba az jutott eszembe vajon mikor jut el a "Csináld magad" egy olyan szintre, hogy a gyáripart visszavesse. Vannak dolgok amiket kézzel csinálok vagy másokat kérek meg rá, hogy jobb legyen a boltinál.
Sosem, ez a tendencia visszafelé megy. Amit régen magunk csináltunk, ma megvesszük.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |