Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, gondolom, hogy ez lehet, csak nem tudok rájönni, mi a baj.
Már 2. telepítés, újraindítás. Előszörre egyszer engedett egy új projektet kreálni D:\MPlabXprojects könyvtárba (régebben is volt gond ezzel, hogy ha hosszú az elérési út, hisztizik). Ott a forrásfájlok közé a proba.asm-t megcsinálta, abba elkezdtem egy kis progit bepötyögni (csak úgy, hogy lássam mit tudok ezzel kezdeni), de már a Configgal mindenféle bajája kezdett lenni, csak hibaüziket generált, hogy nem képes a célfájlokat létrehozni etc. Az a projekt most is megvan, meg is nyitja, de sem törölni, sem az .asm-ből LIST vagy HEX-t generálni nem hajlandó. Sőt, most már a Configgal is vacakol, szerinte nem jó a conf, hanem ő akarja beállítani a vasat. Ha új projektet akarok létrehozni, a 7. lépésben elakad a Wizard, pirosan sikolt alul, hogy inkorrekt fájlnév! Pedig létező könyvtárakba próbáltam beszuszakolni, de neki nem tetszik... Teszek fel képernyőképet ha tudok.
Project Name is not a valid folder name.
Ezt írja ki most, pedig már vagy 8 féleképp próbáltam neki beadagolni. ![]() És igen, a tutorial szerint csinálom, a régebbi és mintaprojekteket ugyanebben a mappában látja és ki is nyitja... ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Ugye a project neve csak a 26 angol ÁBCbeli betüit, számjegyeket és aláhúzás karaktert (_) tartalmaz.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Gyenge ötlet lehet, de próbáld meg: engedd, hogy mindent a default könyvtárba telepítsen.
Töröld le a PICkit3-at és használd az IPE-t.
![]()
Igen, mindent magának csinált, pedig első ötletként a D:-re akartam telepíteni, ne foglaljon helyet az SSD-n. De éreztem én, hogy gondom leend vele, hát mindent defaulton hagytam.
Nem telepítettem, ha csak magától nem települt. Amúgy is PicKit2-m van.
De ha már felhoztad! Ezt még nem próbáltam, bár kitette az ikonját. Ebben ugyanúgy tudok fejleszteni? Van szimulátor és debugger? Majd délután megpróbálom!
Ha PK2-öt használsz, miért kínlódsz az X-el? Tedd fel az IDE-t, asszem 8.92 volt az utolsó verzió.
Ha megnézed azt nem neked válaszoltam.
Ha kéred a véleményem akkor a következő. Ha nincs ékezetes könyvtárad meg úl hosszú elérési útvonalad akkor neked oprendszer problémád van. Mégpedig a win8 hülye önvédelmi rendszere. Nem kell a D:-re telepítened, nyugodtan mehet a SSD-re, de win8 alatt soha semmit ne telepíts a program files mappába. Hozz létre egy myProgram Files, vagy hasonlót, én a !_Program Files -t szoktam használni, és oda telepíts mindent ami a program files-ba szokott menni. Még a total commander is, mert csak így működik rendesen. Na jó, java-t flash-t meg ilyen hasonló beépülőket nem szoktam, de minden más csakis oda. Ez nemcsak neked hanem minden win8 használónak jó tanács. Nálam win8.1 alatt megy minden tökéletesen, X is, sima MPlab is, így. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
![]() De igen, érdekel a véleményed, azért is írtam ide, a fórumba! ![]() Valami hasonlóra gondoltam, akár ESS beleszól, stb. De köszönöm, kipróbálom! IDE 8-ast honnan húzzam le? A Mchip honlapon az IDE8 linkje is már az X-re mutat. ![]() Addig is köszönöm, próba indul! ![]()
Hali! Nos, a hivatalos oldalon az IDE8 linkje is az X-re dob...
Azért bajmolódtam ezzel, gondoltam ennek is megszűnt a támogatása.
KÖSZÖNÖM hogy rámértél és hogy válaszoltál.
Ennek alapján talán mégsem romlott el a PicKit3-asom. Hogy nálam többet ugrál, talán attól van hogy egy 16kW-ös 16F1939-et égetek.
Az X IDE szekció alatt nemcsak download, hanem download archive opció is van. onnan bármelyik verzió letölthető.
![]() ![]() Eddigieket is köszönöm mindkettőtöknek, középkezdés. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Sziasztok!
Mátrix kijelző vezérléssel próbálkoznék. Találtam EZT. Picit furának tűnik nekem. Nem gáz ezt így bekötni? Nem terheli túl a pic kimeneteit?
Mint azt már usane kolléga is írta, több mint valószínű, hogy a win8 a ludas, mert valamilyen okból irásvédelmet tesz a Program Files és hasonló mappákra, erre akkor jöttem rá mikor a total commander beállításait akartam elmenteni és nem engedte...
Nem. Labankent egyszerre egy LED vilagit, az meg nagyjabol 20mA max. Aramkorlatnak ott a 150 Ohm, de a PIC belso aramkorlatja output eseten is ennyi kb.
Idézet: Mitől olyan biztos ez? „Labankent egyszerre egy LED vilagit”
A matrix mukodesi elvebol. Mivel 8 lab van, egyszerre 8 led vilagit max.
OK, azok arama atmegy a labon. Ezert 2-3mA-es ledeket kell hasznalni.
Ha egyszerre csak egy LED-et villantasz fel, akkor nem terhelődik túl, de nem is lesz valami fényes. Én inkább egy MAX7219-re bíznám a LED-ek meghajtását.
Jó lenne, de nagyon drága. Inkább teszek 16 db 6 Ft-os tranyót.
Van attól olcsóbb meghajtó is, de nem vitás, hogy a 16x6Ft-al nehéz versenyezni.
Nem elég csak 8? Hiszen egyszerre csak egy sor (vagy oszlop, attól függ hogy multiplexelsz) megy.
Ez esetben még nehezebb anyagilag versenyezni vele. ![]()
Ebay-en $0.99/db, ingyenes házhozszállítással miért lenne drága? Ráadásul sokkal többet tud, mint a 16 tranzisztorod, s az MCU-t is tehermentesíti a hardveres multiplexeléssel. De semmiképp sem akarom ráderőltetni...
Sőt! Bővebben: Link, és a visszajelzések alapján megbízható. Na most a "kínából berendelem olcsóért és itt meg eladom jópénzért" emberkéknek biztos felcsillant a szemük.
![]()
Helló!
Érdekelne, hogy érdemes e 17 évesen megtanulni PIC, AVR és számítógép programokat írni? És ha igen, milyen programozási nyelven? (amivel mindhármat lehet). A nyár folyamán mennyire lehet megtanulni? És mennyire nehéz? (az írás, parancsok stb.) Köszi! ![]()
Ezekre a kérdésekre nehéz általánosságban válaszolni...
![]() Idézet: Attól függ, milyen a beállítottságod ( szereted-e a természettudományokat vagy humán beállítottságú vagy?), milyen tapasztalatokkal rendelkezel ( raktál már össze valamilyen áramkört vagy festeni szeretsz vagy szépirodalmat olvasol...?)és milyen a környezet, ahol élsz ( pl. apa v. nagybácsi tud-e segíteni a kezdetekben a fórumon kívül, ha elakadsz?)„Érdekelne, hogy érdemes e 17 évesen megtanulni PIC, AVR és számítógép programokat írni?” Idézet: Mindent lehet "mindennel", amit talán a legegyszerűbben lehet adoptálni mindháromra az a 'C' nyelv „És ha igen, milyen programozási nyelven? (amivel mindhármat lehet)” ![]() Idézet: Lásd az első válaszom „A nyár folyamán mennyire lehet megtanulni? És mennyire nehéz? (az írás, parancsok stb.)” ![]() Azért általánosságban, ha van hozzá egy kis affinitásod, akkor pont jó életkorban vagy, ekkor lehet a legkönnyebben új dolgokat befogadni és van elszántság az új területek megismerésére ![]()
A legegyszerűbbel, leggyorsabbal, legolcsóbbal kezdeném. Ilyen pl. az Arduino egyik panelja. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |