Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem fölösleges a lágyindító. Lehet hidalni. Én egy trimmert szoktam a bemenetre rakni két ellenállást pedig a kimenetre.
Az előbb a kép lemaradt!
![]() A hidalás úgy megoldható, hogy 4 hangfalkimenet van, és kettőt összekötök egy sima jack dugóval? A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
De én nem véglegesen akarom hidalni, csak néha, ha rám jön az ,,inger,,!
![]()
Szia! Témája, és egy egyszerű megoldás onnan: Bővebben: Link.
Köszi!
![]()
Sziasztok szerintetek ez az eloerosito kapcsolas mukodo kepes?
Úgy látszik erős a késztetés, hogy ma egy témára zsugorodjon a HE fóruma, pedig a kérdésednek is meg van a maga topicja.
A válasz ezért rövid lesz: működőképes, de ennek ellenére nem ajánlott kapcsolás.
Nekem van egy 2x9V-os trafom milyen kapcsolast ajanlanal eloerositore egy ne5532-essel?
Figyelem az előerősítős témát, ha ott megjelenik a kérdésed szívesen válaszolok. Persze ha érted az előbbi finom célzásom akkor már ezt megtaláltad volna
![]()
Bocsánat. Nem is tudtam hogy volt témája. De oda írom.
Miért nem kéred el a hirdetőtől?
Szép Napot!
Javítok egy YAMAHA RX-V496RDS erősítőt. A jobb oldal halkabban szól. Szkóp szerint nincs torzítás, a hiba helyét megtaláltam, de segítségre lenne szükségem. A képen a hiba környéke van. Mindegyik bemeneten a 470 Ohmos ellenállás után, a jobb oldali csatorna jele lecsökken 1/4 részére. Ezen felül +12V DC-t mérek ugyanitt. LC78211-re (IC101) gyanakszom, mert a VDD lábára +12V-ot kap, és más nincs előtte a jelútban. Van valakinek más ötlete?
Sziasztok!
Még a télen építettem egy DJ pultot, ami gyakorlatilag abból állt,hogy egy 8gombos/8potis midivezérlő egybe van építve egy PCM290x hangkártyával. A gond csak az volt, hogy a nagy hangzavar mellett a PCM kártya gyenge ereje halknak bizonyult, így a fülesen semmit sem hallottam. Hogyan tudnám orvosolni a gondomat? Én valami műv. erősítős megoldásra gondoltam, van LM324-em meg LM358-am. Ezekből ki lehet hozni valamit? Nekem igazából a kis hely és kis fogyasztás a lényeg, mert csak az 5V-os USB táplálás adott. Üdv!
Szép napot mindenkinek. Nézegetem a fórumot egy pár napja, de inkább kérdeznék. Szükség lenne egy végerősítő kapcsolásra ami nincs túlbonyolítva. Tranzisztoros, 2SC5200, 2SA1943 lenne a vége, 4ohm terhelésre túláramvédelemmel +-70V egyenirányítva 1500VA toroidból. Nem a minőség a lényeg, mert szubhoz kell. Most nincs időm kísérletezni, tehát ha tud valaki egy bevált kapcsolást amit összerakok felélesztek és megy, és még meg is osztaná velem, megköszönném.
Szia! Vedd fel a kapcsolatot szvictor fórumtárssal, pont egy ilyen ilyen IC van előtte, nagy segítségére lehetnétek egymásnak!
Az ST151 témában találsz egyszerű és bevált megoldást.
Nézegettem az ST151-et, van róla infó bőven. Van egy +-80V-os változata amit nézegettm. Köszönöm a megerősítést.
Blasz kolléga akár álmában is össze tud már egyet rakni
![]()
Sziasztok egy erősìtöböl bontottam egy müködő STR F 6654 (sk3712a) fet et és szeretnék ebből sajátmagam egy egyszerű erősitőt épìteni de mivel eddig csak kész tervről épìtettem TDA2003 as erősìtőt (2 blokkot hogy stereo legyen), ha valaki elmagyarázná lépésröl lépésre egy erősìtő tervezését és épìtését megköszönném. Találhatòak itt utmutatòk de kezdőként nem egy quad erősìtövel probálkoznék hanem egy minnél egyszerübbel a meglévö STR ből mert ezáltal is fejlődnék tanulnék ezena téren, és megkérnélek ne szoljatok le csak az épìtő jellegű kritikát irjátok meg. (Esetleges hibákért elnézést mobilrol vagyok)
Szia! Első lépés: beírod a google-be az alkatrész típusszámát. A találat majd magáért beszél.
Lenne még egy kérdésem akad egy nzc 160 lemezjátszóm ami elviekben kimeneti teljesítménye 5w de viszont ha egy megegyező ohm és lacsonyabb watt számú hangszóró alig szolal meg rolla akár pc röl akár lemezről, viszont a gyári hangfalakkal stereóba is dübörög, de számomra ismeretlen okból. Szeretném valamely formában kompaktabbra szabni illetve hogy egy általam készített hangfalat használni vele mert a gyáriak proba ereéig voltak itt és most nin rájuk pénzem illetve nem elég kompaktak a beépítéshez sem. Mellékelek egy képet a gyári hozzávalò hangfalrol.
Idáig értem hogy az adatlapot be kell szerezni tanulmányozni nem itt áll fent a probléma hanem amtovábbimrészletekben mint a kellö alkatrészek helyének tervezése ebben a szempontban teljessen kezdő vagyok
Sziasztok!
Van egy RoadStar DVD 7115XSPK Házimozi erősítőm. Gépre kötve használom AUX-on. A Probléma az lenne, hogy a bal oldal halkabb, mint a jobb. (balance-t nem lehet állítani rajta). Ez mitől lehet? A gép hangkártyája jó, másik erősítővel ezt nem tapasztalom! Előre is köszönöm a segítséget!
Nem jó ha elbeszélünk egymás mellett. Guglizással egyből kiderül kapcsolóüzemű tápegység IC van a birtokodban, abból pedig nem lesz erősítő.
A másik kérdésed hangsugárzós témába való. Tanulmányozd a hangszórók érzékenységét, tehát mekkora hangnyomást produkálnak 1 méter távolságról 1W bevezetett elektromos teljesítmény hatására a különböző példányok!
Szia! Elsősorban a jel útjába eső elektrolit csatoló kondenzátorok hajlamosak az idő múltával elveszíteni a névleges kapacitásukat, de persze bármi lehet. Jelgenerátorral ás AC voltmérővel végig kell szaladni a jel útján és az eltérés helyén elvégezni a szükséges cserét/javítást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |