Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Természetesen tisztában vagyok ezzel. Van itthon 4db DUE-m. Shield-eket nem használok, csak prototípusnak használom az arduino platformot, a rendes áramköreimet általában nulláról építem fel (és arduino mentesen).
Helotok
Nano Ardurino - Mi az amit ezzel nem lehet megoldani a normal meretuvel pedig meg lehet. Szerintetek szukseges a normal meretu - vagy eleg a NANO ha mar van egy RB pi ? (osszekotve a raspberyvel ,vagy kulon kulon hasznalni) (ebayrol szoktam rendelni pl MINI USB Nano V3.0 ATmega328P CH340G 5V 16M Micro-controller board ...duino vagy egy normal meretu ilyen egy arban van: UNO R3 ATmega328P CH340 Mini USB Board for Compatible-Arduino - mert meg ennyi van a paypalomon :U ) Fog kelleni majd ellenalasok is....ezek kozul melyik kellene? 1 2 3 kb.egy honap mulva fogok elkezdeni vele foglalkozni...de addig meg rendelek mindent ami fog kelleni hoza hogy addigra lejojjon kinabol.
Felesleges addig bármit is rendelned amíg azt se tudod kiszámolni , hogy az adott áramköri környezetbe mekkora értékű ellenállást kell beépíteni.
Ezek általános iskolai fizika ismeretek.(OHM törvény) Mivel kezdenél el foglalkozni?Mi célból?Mit akarsz uC-el "mozgatni"? Ha már mindenképpen ellenállásokat rendelnél akkor inkább E12 / E6 ellenállás sorokat tartalmazó "sortiment/assortment" keressél. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
Sziasztok!
Arduinoval szeretnék összehozni egy 16bites ADC-t SPI interfészen keresztül. Ez az adatlap alapján meg is írtam egy programot, de nem működik, első üzenetben kalibrálnám az eszközt, de már az sem működik, az ic-n lévő p0, p1, p2 lábakat kellene bekapcsolnia, de eddig sem jut el, mit rontottam el? Köszi!
Nagyszerűen működik, viszont ha szeretném kijelezni a hőmérsékletet, akkor be kell tennem egy delay-t, ami lassabb működést eredményez.
Nincs ötleted arra, hogy a kettő egyszerre menjen és ne befolyásolja a késleltetés? Köszi.
Nem igazán értem, hogy miért kell a delay, nem tudsz programot mutatni, hogy értsem is?
Erről lenne szó.
Melyiket szeretnéd kiiratni? az aktuálisat, vagy a kívántat? hova tetted az a delayt? ha jól emlékszem, azt mondtad, hogy ez fűtés, ugye? ha az, akkor a map-nál a temp-kitemp-et fordítva kell, mert így minusz érték lesz. a kívánt hőfok nincs is ledeklarálva, csak kommentkénet van ott.
A kívántat és az aktuálisat is, egy-egy sorban. A kitemp helyett természetesen settemp van, csak az maradt bent. Fűtés lenne, igen. Delay a 74. sorban van.
Sziasztok!
Szeretnék arduinoval vezérelni egy PT2258 és PT2323 IC-t. Említett eszközök I2C-n kommunikálnak. A 60 napos leckében ezen a fejezeten túl vagyok, de nem látom át, egészen, hogy hogyan fogjak hozzá egy I2C eszköz illesztéséhez, vagy az adott funkciók elvégzésére hogyna vegyem rá. Az egyik eszköz egy 6 csatornás választó és 6 csatornás hangerőszabályzó. képen látható hogy kapcsolódnak egymáshoz, de mindkettő külön vezérelhető. Szeretném a hangerőt rotary encoder-rel változtatni, és nyomógombbal a csatorna választást vezérelni. Jelenleg Mega-m van, de ezen feladat ellátására vagy minit, vagy nano-t akarok használni majd. Mellékelem a két IC adatlapját is.
Ha nincsenek jobb adatlapok?
Akkor felejtős az egész! Ezekből a bekötésen kívül semmit nem tudtunk meg! A regiszterek címei és a szükséges vezérlés beállítási definíciók, nagyon kellenek az értelmes programozáshoz!
A 2258-nak ott van a pdf-ben. A 2323-hoz nem találtam jobbat eddig, bár azt valahogy használják analóg kapcsolással is, mert az egyiknél mechanikus kapcsolóval volt választható a csatorna. Szőt, az analóg totál analóg volt, mert a hangerőt is egy 6 sávos poti szabályozta. Hogy mi ráció van ebben, nem tudom, de így volt.
Ugyanis van 2 bontott és 1 jelenleg üzemben levő áramköröm. ebből az egyik bontott és az üzemben lévő mc-vel vezérelt Meg is van az mc-jük, de szerintem esély nincs rá, hogy ki lehessen olvasni, mert tuti lezárta a gyártó! Egyenlőre segítsetek abban amiben tudtok, én meg kutászkodok, hátha találok valami leírást a 2323 címzéséről.
A PT2323 utasításkészletét itt tudod megnézni. A PT2258 szerintem elég részletes.
A Wire könyvtár segítségével küldhetsz adatot. Google-val találsz mintaprogramokat, magam is úgy kezdtem.
Közben megtaláltam én is a 2323 utasításkészletét.
Van a progiban egy két dolog, amit nem értek, hogy minek, mert sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani, kicsit kikozmetikáztam neked, de nem akartam összedugni, úgyhogy nem próbáltam ki. Az új:
Sziasztok! Tudom, nem igazán ide való, de mivel webszerver, ezért jobb ötletem nincs, mint ide írni
Ez egy kis javascript: ajaxos webszervernél az érkező adatokat szeretném egy változóba pakolni, tömbként, de sehogyan sem akar működni az érkező adatok itt vannak:
tehát amit most a switches-be rak, az kéne nekem egy tömb-ös változóba, tud valaki segíteni nekem, nagyon megköszönném. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Köszi.
Kipróbáltam, de a kívántat nem lehet megmozdítani...
Jó, már látom a hibám, az int state=0;-t tedd át a loop elejére. Az eeprom-ot meg azért tettem át úgy, mert annak nem egészséges, ha minden nyomásnál írja, mert rövidül az élete, a gombokat pedíg azért, mert prellegni fognak.
Köszi, isten vagy, nem tudom ezt hogyan nem találtam meg.
Nem tudom aktuális-e még a kérdésed. A weblap egy része valóban elhelyezhető webtárhelyen , hiszen elég csak az ajaxos javascriptet tölteni az arduino szerverről. Ennek egyetlen hátránya, hogy akkor mindenképpen kell hozzá internet, helyi/belső hálóban nem biztos, hogy működni fog. Mivel az oldalban a hivatkozások (pl. a .js betöltése) nem csak relatív, hanem teljes útvonalnévvel megadott linkkel is megoldható így egyetlen weboldal is töltődhet több különböző címről.
A php auth nem tudom hogy működik, ahhoz nekem is utána kellene olvasnom. De azt el tudom mondani, ha érdekel, hogy az arduinoban hogy oldottam meg a jelszavas belépést. A gyorsításra talán megoldás lesz a DUE gyorsabb ARM processzora. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy az SPI korlátozza-e a sebességet, vagy az ATMEGA processzor. Most pl. egy másik SD kártya van belerakva, és ezzel sokkal lassúbb a szerver, sejtésem szerint azért mert 8Gb-os kártya, van rajta 7,5Gb AVI fájl, és a maradék helyre másoltam fel a webszerver fájljait. Gondolom az arduino FAT32 kezelő algoritmusa kicsit többet dolgozik ilyenkor. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2015
Így gondoltad? Sajnos így is ugyanaz
![]()
GND-ot vagy 5V-ot teszel rá? mert most kipróbáltam, és nekem tökéletes.
Köszi a segítséget, a webtárhelyről lemondtam, mert túl bonyola lenne a script, arra lennék igazándiból kíváncsi, hogy neked hogyan van a hitelesítés?
5V-t, de ha megcserélem, akkor is ugyanaz...
Nem is értem, most próbáltam, és nekem ment... próbáld meg, hogy beteszel egy serial.begint, és ahol a settemp-- ill. ++ van, ott a settemp értékét kiiratod, nem-e csak az lcd-n nem megy...
Kiírattam portra és ott is ugyanaz történik...
Hát ezt végképp nem értem, 5v-t adsz a 2-es vagy 3-as pinre, és semmi?
A felfelé gombra ugrik egyet, majd ha elengedem, akkor visszavált.
Most kipróbáltam még egyszer, tökéletes, tettél rá ellenállást, hogy ne prellegjen? Vagy itt van, belső felhúzó ellenállással:
Vagy ha ez sem, akkor próbáld meg, hogy gnd-ot teszel rá:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ez egy kis javascript: ajaxos webszervernél az érkező adatokat szeretném egy változóba pakolni, tömbként, de sehogyan sem akar működni az érkező adatok itt vannak: