Fórum témák
» Több friss téma |
Van ! Minden inverteres klíma tud hűteni-fűteni . Az automata üzemmódban (ha jól tudom hűt fűt) de 1 hőfokot tudsz beállítani amit igyekszik pontosan tartani.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Annak nem sok értelme lenne. Auto üzemmódban, ha kicsit túl van méretezve állandóan 20 és 24 fok között kóvájogna, egyszer fűtve, egyszer hűtve.
No akkor mégegyszer kicsit másként:
Sziasztok! Hozzáértőktől kérdezném, van e olyan inverteres klíma, aminek két külön beállítható hőfoka van? Pl. hűtésre bekapcsol 24 foknál, fűtésre pedig 20 foknál? (oldalfali split, 3-4KW, megfizethető) (zoszka, az egy hőfokot sem úgy tartja, hogy egyszer hűt, utána meg ráfűt kicsit stb. ) A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Ekkora hiszterézissel nem láttam, egy beállított hőmérséklet van, ezt jelzi a gép, távirányító, és általad nem állítható módon, ahhoz képest +/- 1-2 fokon kapcsol ki be a gép. Auto üzemmódban a gép eldönti a külső és belső hőmérséklet egybevetésével mit csináljon hűtsön vagy fűtsön.
Idézet: Köszönjük a megtisztelő kijelentésedet , a inverteres klímákat pont azért fejlesztették ki hogy a hőmérséklet "pontos értéken" tartható legyen , ennek teljesen ellentmond a kívánságod ekkora diferenciát (főleg nem külön beállíva)nem engedélyez ez a rendszer. Ami neked kell a on-off rendszerű klímával oldható meg , és két külön hőfokszabályzóval „Hozzáértőktől kérdezném,”
Itt egy Auto mód logika egy Szervíz kézikönyvből. Ez +-1 °C differenciával dolgozik, de láttam már gépet ami +-2°C-al (nem rémlik melyik gyártó, talán MIDEA alap modell...?).
Egyébként meg beállítassz egy hőfokot hűtésnél, majd ha fűteni kell átváltassz és ott már az előzőleg oda beállított hőfok lesz. Ha mindenképp kell ekkor difi,és automatikusan, akkor külső vezérlés. Bár szerintem az Auto mód megoldhatja...
Felügyelet nélküli műszaki helyiségbe kéne, és a takarékosság miatt lenne hűtés 24 felett, illetve fűtés 18 alatt. Az inverter technika meg ahhoz kéne, hogy -10 ben is működjön (ha jól tudom csak ezek tudnak ilyet) meg szintén a hatásfok miatt. A külön vezérlő meg inverteresnél ha jól tudom nem egyszerű és nem általános...
Inverteres gép esetében valóban nem egyszerű a helyzet, bár megoldható.
Költséghatékonyság szempontjából ON/OFF klíma téliesítve (karterfűtés + kondi vent. szabályozás - így hűteni fog minuszban is) és fűtés üzem -5 °C (gyártó függő !!) külső hőmérsékletig kültériben csepptálcafűtéssel. -5°C alatt pedig olajradiátor, vagy gravitációs "konvektor". Mindezt egy független vezérlőre bízni. Ez csak egy ötlet...
Alapon ilyenek vannak. Asszem a Daikin On-Offosa is tudott -10-et, de habazuttyáltal javasoltakkal, vagy hőkapcsolós fűtőszálat a kompra, és a karterba tekerve elvileg dolgoznak, persze a hatásfok....
Ez teljesen automatikus ,+10-néli indul, 230V-os 25 éve használják az olajosok kútfejek fűtésére csőfűtés
Hát nem örvendeztettetek meg... de azért köszönöm.
Én azt hittem egyszerűbb lesz a menet, főleg, hogy a stulz klímáról meg még valamelyikről hallottam valami ilyet, de a neten sajna nincs róla bővebb infó, és az egész projekt a takarékosságról és hatékonyabb energiafelhasználásról szólt volna. ( a mostani állapot, fűtőszál 18-tól és on off klíma 24 től)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Adott egy Midea MSGI-12HRN2-es klíma, a problémám a következő: A beltéri indítás után felpörög teljes fordulatra (automatán van), de amint a kültéri is bekapcsol a beltérin a ventillátor fordulat beáll alapra és sehogyan sem lehet változtatni rajta, hiába állítom a távvezérlőn más állásba. Gázzal feltöltve, hűteni hűt csak a fordulat híján lassan teszi mindezt. (Sajnos a klíma szerelő nem tudta megállapítani miért nem, de legalább a gáz részt kizárhatjuk) Lenne ötletetek, hogy milyen gonddal állok szemben? Előre is köszönöm a válaszokat üdv Ig
Egy képet csinálhatnál a távirányító kijelzőjéről, tippem van de ...
Ha a ventillátor sebességet bekapcsolás előtt állítod be akkor is ezt csinálja ? Én a ventilátor motor fordulatszám érzékelőre gyanakszom (sajnos csak motorral együtt cserélhető)
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Értem, nagyon köszönöm a válaszaidat!
![]() Abban még tudsz segíteni, hogy tudok biztosra menni, hogy kiszűrjük tényleg ez a hiba forrása? Valamint ez az egység beszerezhető még egyáltalán?
Először egy elemcserét próbálj meg a táviránytóban és a reset gombot nyomd meg (a baloldali pici luk) ha jól emlékszem , ha a hiba ezután is marad akkor a beltériben a ventilátor motor érzékelő csatlakozóját húzd le a panelról . Ha úgyis ezt csinálja akkor már nem csak gyanú hanem félig bizonyosság.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
Nos, ha már takarékosság...
A nagy távközlési vállalatok ide-oda lepakolgatott kezelő nélküli konténereiben kiherélt ON-OFF klímák, és szabad hűtős rendszer van zsalukkal. A vezérlő egy az egyben felügyeli a klímát (magyar fejlesztés ![]() Fűtésnél mehet az ON-OFF klíma ahogy írtam kb. -5°C-ig, alatta elektromos fűtés. Ha megnézed, hogy egy évben hány nap van amikor a hőmérséklet -5°C alatt van, már ki is pipáltuk a "takarékos működés" című részt. Szerintem.
Nincsenek azok kiherélve semennyire. Vagy eleve speciális klímákat raknak a konténerre, vagy normál, kereskedelmi forgalomban is kaphatót. Van olyan cég, amelyik a szellőztetést nem preferálja mert a klíma kiszárítja a benti levegőt (ami jó a gépeknek), kevesebb por jut be stb.
Ki vannak herélve, hidd el (egyébként sima oldalfali split-ek jellemzően). A vezérlő gyártójának oktatásán vettünk részt. Meg a régóta ezek karbantartását, javítását végző szerelőkkel is váltottunk pár szót a tapasztalatokról.
A száraz levegő a gépeknek sem mindíg jó, több helyen (jellemzően beültető gépek, 3d mérőrendszerek stb.) párásítással kell tartani a min. 40 % rel.-ot. A szellőztetéssel pedig nem feltétlen növekszik az egekbe a páratartalom, mert az mindíg relatív. Pl. 25 °C-os levegő 62 % Rel páratartalom melett légköbméterenként 12,4 g vizet tartalmaz. 5°C-os 100 % rel páratartalmú levegő pedig csak 5,4 g-ot légköbméterenként. Ettől pedig komolyabb kimutatásokat csináltak, ráadásul több éve működő rendszerről beszélek. Számomra szimpatikus megoldás. Nyílván a szellőztető levegő szűréséről gondoskodni kell és rendszeresen csserélni a szűrőket. De szerinterm ez itt már off.
Munkanaponként általában két-három ilyen helységben, konténerben megfordulok. Normál klímák (még a távirányítójuk is a helységekben vannak), kiegészítve egy kis panellel, ami jelzi a központ felé az esetleges meghibásodást.
Amiket én szoktam látni azok kiheréltek, és klímaguard felügyeli őket...
Amikről én beszélek azokat pedig RUBIN Cool vezérli. Saját szondáival. A gépek összes panelje, védelme kikötve. Mindent a külső vezérlő lát el és regisztrál, valamint jelent a távfelügyeletnek.
Ezek szerint mindhármunknak igazunk van.
Nos megnéztem, ha ezt a csatlakozót eltávolítottam ismét volt fordulat, kb 10-15 mp-ig utána letiltott, de legalább most már bizonyos, hogy ezzel a résszel lesz gondom.
Mellékeltem egy képet ahol megjelöltem melyiket távolítottam el. Valakinek esetleg van tippje, hogy hol tudok ilyen motort beszerezni Midea MSGI-12HRN2-höz? A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.
Itt kérdezz rá hogy hol a legközelebbi szervizük. És a hibát is mondd el nekik, nehogy hiába vegyél új motort...
Idézet: „félig bizonyosság.” A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Köszönöm, a fejleményekről igyekszem beszámolni!
Üdv!
Mi a véleményetek erről a távol-keleti beszerelésről, se vákumozás se gázrátöltés igazából nyomáspróba se ... katt ide youtube link elég ennyi valóban? Köszi. Nem is olyan régi 2014-es a dolog. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Gyárilag vákuumozva és töltve vannak ezek a klímák. Csak az összekötő csövekbe kerülhet kis levegő, de ha az nem túl hosszú elmegy rátöltés nélkül is.
Ez csak egy reklám video. Valójában nem üzemelte be a klímát. Nem nyitotta össze a hűtőkört. A szerelés is eleve értelmetlen. Így simán elmaradhatott a vákumozás. Attól, hogy bekapcsolta a beltérit még nem indul el azonnal a kompresszor, pláne ventillátoros üzemben.
Egyébként feltétlen szükséges a vákuumozás és pont. Nyílván nélküle is megy. A beltéribe is van levegő, nem csak az összekötő csövekben és az elpár térfogata már majdnem akkora mint a kondenzátoré (a hűtő-fűtő verzióknál elvileg egál és néhány nagyobb berendezésben is számoltunk már térfogatot kíváncsiságképpen hasonló eredménnyel)... Akit érdekel utánanézhet, hogy hogyan viselkedik egy nem kondenzálódó gázokat (pl. levegőt) is tartalmazó rendszer. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett. Egyébként más szempontból is hiányos a videó. Szerintem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |